Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Archiwalny][Tutorial]Darmowy, testowy! serwer minecraft.

Patryczek1996

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 285
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To jest server Testowy a nie na jakiś server publiczny więc ciężko wam wpisywać sh start.sh ?

Tak, masz rację, testowy, jednakże żeby "przetestować" serwa trzeba parę rzeczy zrobić, po kilkudziesięciu minutach wyłącza się i niestety jest cofka.

Mi nie chodzi o to, żeby zrobić z niego "publiczny" serwer, po prostu nie mam czasu, żeby co kilkadziesiąt minut wpisywać sh start.sh.

Na serwerze którym stworzyłem grają młodsi niż ja, bo właśnie w tym celu zrobiłem serwa, żeby sobie razem pograli, próbowałem im wytłumaczyć jak załączyć tego serwa jak się wyłączy, ale jak widzisz nie potrafią. Proszę o wyrozumiałość, naprawdę jeden problem mniej będę mieć.

Opublikowano

A no wlasnie nie musimy , to jest fake z tą reklamą.

Ja nie klikam od 3 dni i nic się nie dzieje xD

Jest taka informacja, że codziennie musimy wchodzić na stronę hosta MyShell i klikać na reklamę.

Inaczej serwer zostaje wyłączony, a poza tym serwery MyShell są przeciążone

EDIT: Ale przeciążone serwery są już. :P

Jeszcze tak z 1k osób, które nie będą klikać w reklamy i się z serwisem pożegnamy :)

DZIĘ-KU-JE-MY!

PS. Zapoda ktoś może skrypt coby odpalał launchera tak co 60 min? Sam szukałem po google i probówałem coś wpisa, lecz nic nie mam :|

Albo jak zrobić by startować w folderze z minecraftem od razu?

EDIT:

Gdyby ktoś sam chciał popróbować:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Crontab

http://linux.az.pl/2011/02/crontab-konfiguracja/

EDIT2:

Jak nie mają zablokowanego to Jebnij crona i będzie git:)

Jak nie wiesz jak się to robi to się za to nie bierz bo nie warto pierw polecam dobrze to oblukać na googlu :)

Chyba mają to zablokowane -.-

crontab -e

8eqds.png

Opublikowano

Po wpisaniu java -Xincgc -Xmx1G -jar craftbukkit-0.0.1-SNAPSHOT.jar pisze o co chodzi?

Uruchom komputer ponownie i juz uruchomiałaś konsole(serwer)tam pisze ze serwer na tym porcie jest uruchomiony;)

fuck%20yeah.gif

Na to wygląda że...Zbieram minusy:D

Na setki tysiecy użytkowników tylko 21 minusów? To jest Moc:D

Mam do sprzedania wojownika 115 lvl i szamanke 110 lvl gratis...Więcej info na PW Serwer DiamondMT2

[TuT]Serwer Hamachi MineCraft-Kro Po Kroczku:)

Opublikowano
Tak, masz rację, testowy, jednakże żeby "przetestować" serwa trzeba parę rzeczy zrobić, po kilkudziesięciu minutach wyłącza się i niestety jest cofka.

Mi nie chodzi o to, żeby zrobić z niego "publiczny" serwer, po prostu nie mam czasu, żeby co kilkadziesiąt minut wpisywać sh start.sh.

Na serwerze którym stworzyłem grają młodsi niż ja, bo właśnie w tym celu zrobiłem serwa, żeby sobie razem pograli, próbowałem im wytłumaczyć jak załączyć tego serwa jak się wyłączy, ale jak widzisz nie potrafią. Proszę o wyrozumiałość, naprawdę jeden problem mniej będę mieć.

Jak nie mają zablokowanego to Jebnij crona i będzie git:)

Jak nie wiesz jak się to robi to się za to nie bierz bo nie warto pierw polecam dobrze to oblukać na googlu :)

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Ake gdy chce wypakowac do pisze że nie ma takiego pliku

@Edit Jak wrzucic nie spakowany???

@Edit ja o putty a wy o ftp :)

Nie ma sygnatury, bo była brzydka :c

Opublikowano

Ake gdy chce wypakowac do pisze że nie ma takiego pliku

@Edit Jak wrzucic nie spakowany???

@Edit ja o putty a wy o ftp :)

Ściągasz zipa na serwer potem wpisujesz unzip Plik.zip i przenosisz do minecrafta ;f

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...