Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Archiwalny][Tutorial]Darmowy, testowy! serwer minecraft.

Patryczek1996

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 285
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Sprawdziłem to serwer działa tylko jest mankament, że prawdopodobnie serwer na którym to jest ma 3MB/s internet i nie czuję, żeby to było lepsze rozwiązanie niż używanie swojego serwera na własnym kompie.

Po za tym irytujące jest, że za każdym razem trzeba wpisywać tą komendę, aby odpalić serwer, a nie ma takiego pliku jak start.bat. Ale i tak + dla ciebie.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Ograniczenie do 1700 ram

Jak dla mnie, opłaca się, dobry komp 200k tnt odpaliłem na nim :D!!

Można zrobić coś w stylu start.bat, można zrobić plik start.sh.

Zaraz się wezmę za zrobienie tego.

Oferuję pomoc:

Oferuję pomoc z port forward (przekierowywaniem portów) Tylko i wyłącznie gdy posiadasz router.

Oferuję pomoc ze stawianiem serwerów do Minecraft na systemach FreeBSD/Debian/Ubuntu.

Oferuję pomoc z konfiguracją pluginów minecraft jak permissions.

Oferuję pomoc z konfiguracją serwerów minecraft.

Tłumaczę pluginy bukkita na język polski.

Większe tutoriale:

Zostanę administratorem/moderatorem na jakimś dobrym serwerze dedykowanym, propozycje proszę wysyłać na PW.

Opublikowano

Plus dla ciebie, ale nadal nie wiem dlaczego nie potrafię wbić na serwer, mimo że jest załączony poprzez IP, które podałeś w 1 poście. Żaden nie pasuje. Może mam wpisać to ip również do server.properties?

Opublikowano

Plus dla ciebie, ale nadal nie wiem dlaczego nie potrafię wbić na serwer, mimo że jest załączony poprzez IP, które podałeś w 1 poście. Żaden nie pasuje. Może mam wpisać to ip również do server.properties?

Ja wbiłem jedno ip z 1 posta do server.properties i normalnie się można połączyć.

Po drugie wygodniej jest korzystać z edytora plików pod komendą ''mc'' taki total comander

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Polecam jeśli chce się pograć z kolegami.

Opublikowano

@UP ja nie moge wbić

Ej mam przy okazji taki problem ze filezilla ma taki błąd

Protocol error: Unknown protocol identifier (0x83 0x83 0x72). Most likely connected to the wrong port.

Connection to server closed.

Trying to reconnect in 5 seconds

A w putty komenda na stworzenie folderu nie działa

1388964106-U305854.png

Opublikowano

Nie, na każde konto jest przyznane chyba do 2GB, nie narzekać na 1gb pogracie z kolegami...

Serwer ma dobry sprzęt i mało ludzi wie o takim ;) lecz jest przyznane mało łącza na usera i możę wbić do max 10 graczy.

Procesor ogarnia dobrze jest ;)

@UP

Zły port, port to: 21. nie 22!

Oferuję pomoc:

Oferuję pomoc z port forward (przekierowywaniem portów) Tylko i wyłącznie gdy posiadasz router.

Oferuję pomoc ze stawianiem serwerów do Minecraft na systemach FreeBSD/Debian/Ubuntu.

Większe tutoriale:

Zostanę administratorem/moderatorem na jakimś dobrym serwerze dedykowanym, propozycje proszę wysyłać na PW.

Opublikowano

Potrzebuje fastowej pomocy xD kolega wbija i ma unkown host co robić ?

Z portem 21 filezilla ma taki błąd Protocol error: Unknown protocol identifier (0x50 0x50 0x48). Most likely connected to the wrong port.

Connection to server closed.

1388964106-U305854.png

Opublikowano

@UP

Z erroru wynika że łączy się pod zły port :F

Testowy serwer:

79.133.200.45:24432

Poprawione.

Oferuję pomoc:

Większe tutoriale:

Opublikowano

Kolega połączył ale zależy mi bardzo na wgraniu innych plików serwerowych mam je na kompie a filezilla nie działą :( coo robić?

1388964106-U305854.png

Opublikowano

Zapakuj w tar.gz wrzuć na hosting a później fetch 'link'

Oferuję pomoc:

Większe tutoriale:

Opublikowano

Nie, chciałem napisać kod aby restarowało proces, gdy proces się wyłączy skrypt sprawdza co chwile czy jest włączony jeżeli jest wyłączony od razy go włącza lecz ten skrypt nie działa :|

Pakujesz winrarem, musisz dopisać .tar.gz i usunąć .rar w nazwie pliku.

Oferuję pomoc:

Większe tutoriale:

Opublikowano

szkoda ale jak by sie udalo to wez napisz aha i nie ma zadnej mozliwosci aby wiecej niz 1 gb a wejdzie na niego z 20 osob?

Nie, mówiłem kurw'de że to nie jest maszyna do hostowania minecrafta, na takim serwerze może pograć z 3, 4 osoby...

Myślisz że dostaniesz za darmo serwer dedykowany 500gb ddr 10?

Oferuję pomoc:

Większe tutoriale:

Opublikowano

Hehe, nie musi być on :P

Znam sposób na to żeby można było wyłączyć putty a proces javy dalej był w 'background'

robisz skrypt

odpalasz skrypt sh startmc.sh (skrypt który odpala minecrafta)

logujesz się na 2 Putty

wpisujesz killall sh i gotowe powinno Cie wywalić z procesu javy i możesz bezpiecznie zamknąć dwa okna Putty a serwer będzie dalej działał <3

No za ten poradnik plusy się przydadzą, bo trzymałem go tylko dla siebie :L

Heh, nie jestem specjalistą w tej dziedzinie. Mógłbyś konkretniej trochę opisać ten proces?

Opublikowano

Heh, nie jestem specjalistą w tej dziedzinie. Mógłbyś konkretniej trochę opisać ten proces?

Postaram się zrobić tutorial nowy z tym, na razie nie mam czasu ponieważ mam też swój serwer VPS no i się nie rozdwoję ;)

Tylko jak znajdę czas zabiorę się za to.

Oferuję pomoc:

Większe tutoriale:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...