Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Archiwalny][Tutorial]Darmowy, testowy! serwer minecraft.

Patryczek1996

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 285
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wiecie co? większość osób udzielających się w tym temacie to dzieci które napaliły się na darmowy serwer.

Gdybyście klikali w reklamy na strony myshell.pl to byście się dowiedzieli że pojawi się artykuł co zrobić aby procesy nie były ubijane.

Piszecie że nie klikacie w reklamy już parę dni, inaczej mówiąc jesteście żałośni. Dostajecie coś za darmo na czym możecie coś postawić i nie umiecie się odwdzięczyć?

Administrator Myshell.pl nie dostaje jakiś kokosów z tych reklam ale zawsze to coś. Więc jeżeli chcecie nadal korzystać z shella to klikajcie w reklamy, nie bądźcie sknerami.

I prosił bym jakiegoś moderatora aby zrobił tu porządek bo masakra...

Pozdrawiam.

Opublikowano

Wiecie co? większość osób udzielających się w tym temacie to dzieci które napaliły się na darmowy serwer.

Gdybyście klikali w reklamy na strony myshell.pl to byście się dowiedzieli że pojawi się artykuł co zrobić aby procesy nie były ubijane.

Piszecie że nie klikacie w reklamy już parę dni, inaczej mówiąc jesteście żałośni. Dostajecie coś za darmo na czym możecie coś postawić i nie umiecie się odwdzięczyć?

Administrator Myshell.pl nie dostaje jakiś kokosów z tych reklam ale zawsze to coś. Więc jeżeli chcecie nadal korzystać z shella to klikajcie w reklamy, nie bądźcie sknerami.

I prosił bym jakiegoś moderatora aby zrobił tu porządek bo masakra...

Pozdrawiam.

Dobre ;D

A tak poza tym to opłaca Ci się to? (te reklamy) A i czy serwer będzie w następnym miesiącu czy jeszcze trzeba klikać?

Konkurs zakończony artykuł będzie jutro i nagrody też : )

Nie zapomnij podać nicków tych, którzy się spruli ^^ za jakiś frajerski serwer. :D

Oferuję pomoc:

Oferuję pomoc z port forward (przekierowywaniem portów) Tylko i wyłącznie gdy posiadasz router.

Oferuję pomoc ze stawianiem serwerów do Minecraft na systemach FreeBSD/Debian/Ubuntu.

Oferuję pomoc z konfiguracją pluginów minecraft jak permissions.

Oferuję pomoc z konfiguracją serwerów minecraft.

Tłumaczę pluginy bukkita na język polski.

Większe tutoriale:

Zostanę administratorem/moderatorem na jakimś dobrym serwerze dedykowanym, propozycje proszę wysyłać na PW.

Opublikowano

Ja nie jestem administratorem myshell.pl po prostu piszę to co wiem.

Wiem że myshell.pl działa już ponad rok więc myślę że szybko nie padnie.

Prawie nigdzie nie znajdziecie konta shell za free i do tego z java. Java pożera tyle ramu że admini takich hostingów wiedzą jak to się może skończyć.

Więc co wam szkodzi poświęcić 30 sec na kliknięcie w reklamy?

Opublikowano

Może i jestem naiwnym idiotą ale klikam na te reklamy ...

Gdyby faktycznie nie przynosiły żadnego zysku nie byłoby o nich tak głośno na stronie.

Zawsze coś

Opublikowano

On po prostu tak napisał. Robisz se konto i stawiasz serwer. Konta ci nie skasują ani też zablokują (no chyba że złamiesz zasady)

Jednak twój serwer będzie ubijany po 5h. Mam nadzieję że w tym tygodniu pojawi się artykuł jak to ominąć.

Opublikowano

On po prostu tak napisał. Robisz se konto i stawiasz serwer. Konta ci nie skasują ani też zablokują (no chyba że złamiesz zasady)

Jednak twój serwer będzie ubijany po 5h. Mam nadzieję że w tym tygodniu pojawi się artykuł jak to ominąć.

Przecież już dostałeś artykuł jak to robić i go zablokowałeś, mam nadzieję, tak napisałeś na myshell.pl.

Po tamtym poście, sam się z dyskryminowałeś ;d 'klikaniu reklam'

Ooo, będzie ubijany po 5h?

Mój jest ubijany co 30min ;p

Oferuję pomoc:

Oferuję pomoc z port forward (przekierowywaniem portów) Tylko i wyłącznie gdy posiadasz router.

Oferuję pomoc ze stawianiem serwerów do Minecraft na systemach FreeBSD/Debian/Ubuntu.

Większe tutoriale:

Zostanę administratorem/moderatorem na jakimś dobrym serwerze dedykowanym, propozycje proszę wysyłać na PW.

Opublikowano

Korespondowałem z Administratorem Myshell.pl i w odpowiedzi na e-mail dostałem że sposób nie zostanie opublikowany :( Dlaczego ? Ponieważ jakaś osoba podpowiedziała mu że zara dzieci sie ściągną i padnie all .

Pozdrawiam kto nie wierzy moge wstawic ss :)

1388964106-U305854.png

Opublikowano

A da sie na tym postawic serwer jakis glosowy najlepiej ts3 a jak tak to jak?

A i co z tym konkursem wynikow na stronie nie ma

Patryk mi sie teraz resetuje co 90min

Twoja reklama tutaj - Pisz na pw xD

Opublikowano

Zleci się dzieciarnia...

Dzieciarnia już się zleciała. Parę osób już nawet założyło temat, publikując swój serwer "dedykowany".

Śmiem twierdzić, że na liście tych osób znajdujesz się również i Ty ;)

Prawda jest taka, że gdyby nie autor tego tematu, to nikt nie miałby o tym pojęcia a sam Patryczek1996 mógłby śmiało odpalać swojego serwa...

Tak na dobrą sprawę dziwi mnie dlaczego opublikował ten temat.

Cóż...

Opublikowano

Parę osób już nawet założyło temat, publikując swój serwer "dedykowany".

Jeżeli twoje ostatnie słowo jest kierowane do mnie to ci odpowiem że nie.

Serwer mam postawiony lecz gram tam dla relaksuj z dwoma kumplami.

Wasz serwer może być w różnym czasie ubijany bo to zależy od tego ile serwer pożera zasobów.

Opublikowano

Serwer teamspeak3 można spokojnie postawić. Mój działał ok. 14h ;x

Może ładnie opiszesz jak postawić serwer głosowy? ;>

Mi jakoś to nie wychodziło za dobrze.

Zleci się dzieciarnia...

Dzieciarnia już się zleciała. Parę osób już nawet założyło temat, publikując swój serwer "dedykowany".

Prawda jest taka, że gdyby nie autor tego tematu, to nikt nie miałby o tym pojęcia a sam Patryczek1996 mógłby śmiało odpalać swojego serwa...

Tak na dobrą sprawę dziwi mnie dlaczego opublikował ten temat.

Cóż...

Co mi po tym że mi ubija proces co 30min :<

Gadanie graczy 'cofka! nobie, chuju, cwelu' by mnie wykańczała ;d

A tak każdy może sobie przetestować serwer, pluginy pograć z kimś ;d

Ja sobie gram z dwoma przyjaciółmi, lagów nie ma, ładnie jest ;)

Oferuję pomoc:

Większe tutoriale:

Opublikowano

Bardziej chodizło o Zgzytka :P

Ja osobiście testuje pliki pod serwer juz od dobrych kilku dni.

Sporo czasu nie siedziałem przy serverach i musze powiedziec, ze wyszlo sporo niezłych pluginów.

Gramy we 2 - Ja i brat.

A tak btw. Macie jakies info co do tego całego konkursu ?

Opublikowano

a ja dałem se jedna funkcje i włącza serwer po wyłączeniu ale wsumie używam tego jak gram dłużej z kumplem

chyba se jescze mumble tam założe :P

Opublikowano

Żal pisze już 2 posty KONKURS NIE BĘDZIE WYŚWIETLONY Z POWODU DZIECI ! MOGE PO RAZ KOLEJNY WSTAWIĆ E-MAIL Z WIADOMOŚCIA ...

1388964106-U305854.png

Opublikowano

Opisze jak postawić serwer teamspeak3:

Ściągamy pliki:

wget http://teamspeak.gameserver.gamed.de/ts3/releases/3.0.0/teamspeak3-server_freebsd-amd64-3.0.0.tar.gz

Teraz musimy je wypakować:

tar -zxvf teamspeak3-server_freebsd-amd64-3.0.0.tar.gz

Wchodzimy do folderu:

cd teamspeak3-server_freebsd-amd64

Nadajemy chmody:

chmod +x ts3server_startscript.sh

Teraz musimy stworzyć config ts3server.ini przykładowy config wygląda tak:

machine_id=
voice_port=9987
voice_ip=Tutaj_ip
licensepath=
filetransfer_port=30033
filetransfer_ip=Tutaj_ip
query_port=10011
query_ip=Tutaj_ip

Ip które możecie wykorzystać macie pod komendą vhostip

Teraz rejestrujemy się na:

https://sales.teamspeakusa.com/users/register.php

Gdy potwierdzimy e-mail dostaniemy na niego licencje non profit która umożliwia nam postawienia serwera 512 slotów.

Wrzucamy ją do głównego katalogu naszego serwera.

Gdy już wszystko zrobimy możemy po raz pierwszy odpalić nasz serwer komenda:

screen -A -m -d -S ts sh ts3server_minimal_runscript.sh inifile=ts3server.ini

Serwer odpala nam się w tle, aby do niego wejść wpisujemy screen -r ts aby opuścić screena i zostawić serwer w tle wciskamy kombinacje klawiszy CTRL+A+D.

To wszystko. Jeżeli ip które wybraliście jest zajęte to wpisujemy następne. Po odpaleniu serwera radze wejść w console (screen -r ts) i zobaczyć na jakim porcie odpalił się serwer.

Opublikowano

a mi nic nie przychodzi z ta licencja przyszedl e mail z linkiem aktywacyjnym i nic wiecej

Dobra mam

ale nadal nie moge zrobic pomoze ktos?

Twoja reklama tutaj - Pisz na pw xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...