Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Archiwalny][Tutorial]Darmowy, testowy! serwer minecraft.

Patryczek1996

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 285
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak czytam te posty to chce mi się śmiać <hahahahahahahaha>

Po pierwsze na koncie macie 5gb ramu z tego możecie przydzielić na jave czyli minecraft 2gb ramu.

Czyli spokojnie możecie uciągnąć 20 osób.

Mi jakoś serwer nie wyłącza się po godzinie...

po co się bawicie w jakieś pliki . sh jak można użyć screena?

screen -A -m -d -S mc java -Xmx2048M -jar craftbukkit-0.0-1-SNAPSHOT.jar

Proces uruchamia się w tle, aby wejść do consoli wpisujemy screen -r mc a jak chcemy z niej wyjść i zostawić serwer włączony to wciskamy kombinacje klawiszy CTRL +A+D

Opublikowano

@UP mógłbyś wyjaśnić jaśniej bo wpisałem tą komende screen -A -m -d -S mc java -Xmx2048M -jar craftbukkit-0.0-1-SNAPSHOT.jar i nic się nie dzieje (możliwe że nie tu wpisałem ^^ )

1388964106-U305854.png

Opublikowano

A tak w ogóle ciekawie to robisz mnie normalnie po godzinie się samo wyłącza.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

patrzcie jak dac wiecej ramu? ja uruchamiam sh start.sh potem 2 putty i killall sh

wylaczam all i serwer dalej dziala^^ powie ktos jak dac wicej ramu?

h6IduA1.png

Opublikowano

@UP mógłbyś wyjaśnić jaśniej bo wpisałem tą komende screen -A -m -d -S mc java -Xmx2048M -jar craftbukkit-0.0-1-SNAPSHOT.jar i nic się nie dzieje (możliwe że nie tu wpisałem ^^ )

Dzięki :P zupełnie zapomniałem o tej komendzie, próbowałem wcisnąć screen shot ale to tylko działa bez Putty, gdy masz system na własnym komputerze ;\

Umiem już , ale wam sposobu nie podam gdyż będą stawiali server jako "dedyki"

Dzięki, widzę że wiesz o co chodzi ;P

Nie wiem jak dajecie na serwer np 2048M, lub 2G gdyż mi się sypią liby javy :L

=>Wed 24 14:10<= siemka256(at)myshell~/plikisurv> sh minecraft.sh
readlink: illegal option -- f
usage: readlink [-n] [file ...]
151 recipes
16 achievements
14:10:11 [iNFO] Starting minecraft server version Beta 1.7.3
14:10:11 [iNFO] Loading properties
14:10:11 [iNFO] Starting Minecraft server on *:24432
14:10:11 [WARNING] **** SERVER IS RUNNING IN OFFLINE/INSECURE MODE!
14:10:11 [WARNING] The server will make no attempt to authenticate usernames. Beware.
14:10:11 [WARNING] While this makes the game possible to play without internet access, it also opens up the ability for hackers to connect with any username they choose.
14:10:11 [WARNING] To change this, set "online-mode" to "true" in the server.settings file.
14:10:11 [iNFO] This server is running Craftbukkit version git-Bukkit-0.0.0-980-g4ed23b1-b1060jnks (MC: 1.7.3)
14:10:12 [iNFO] Preparing level "world"
14:10:12 [iNFO] Preparing start region for level 0 (Seed: -2321911767805048202)
>stop
>
>opens up the ability for hackers to connect with any username they choose.
>
>
>Diablo Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM warning: Exception java.lang.OutOfMemoryError occurred dispatching signal SIGINT to handler- the VM may need to be forcibly terminated
Diablo Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM warning: Exception java.lang.OutOfMemoryError occurred dispatching signal SIGINT to handler- the VM may need to be forcibly terminated

>
>
>
>Diablo Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM warning: Exception java.lang.OutOfMemoryError occurred dispatching signal SIGINT to handler- the VM may need to be forcibly terminated
Diablo Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM warning: Exception java.lang.OutOfMemoryError occurred dispatching signal SIGINT to handler- the VM may need to be forcibly terminated

Info co do komendy screen

http://www.freebsddiary.org/screen.php

Oferuję pomoc:

Oferuję pomoc z port forward (przekierowywaniem portów) Tylko i wyłącznie gdy posiadasz router.

Oferuję pomoc ze stawianiem serwerów do Minecraft na systemach FreeBSD/Debian/Ubuntu.

Oferuję pomoc z konfiguracją pluginów minecraft jak permissions.

Oferuję pomoc z konfiguracją serwerów minecraft.

Tłumaczę pluginy bukkita na język polski.

Większe tutoriale:

Zostanę administratorem/moderatorem na jakimś dobrym serwerze dedykowanym, propozycje proszę wysyłać na PW.

Opublikowano

Ja tylko apeluję do normalnych ludzi , nie podawajcie sposobu jeżeli znacie dla takich noobk'ów jak Zaxer , bo to będzie bez sensu w nazwie jest Testowy...

Opublikowano

Mam problem zrobiłem postawiłem dałem 2 ip i swój post z 1 ip jest connection timed out, a na 2 jest że nie mam konta premium help!

@edit nie ważne poradziłem sobie:)

Pomogłem daj +

Opublikowano

Ja tylko apeluję do normalnych ludzi , nie podawajcie sposobu jeżeli znacie dla takich noobk'ów jak Zaxer , bo to będzie bez sensu w nazwie jest Testowy...

Jak widzisz są tu przeróżni ludzie, nie każdy się na tym zna, nie każdy równierz musi być małolatem. Ja na przykład nie specjalizuję się tym, ponieważ mam masę innych obowiązków, ale często sobie gram z kumplami z osiedla właśnie na serwie minecrafta. ten poradnik nam pomógł, ponieważ kilka osób miało problemy z hamachi i ogólnie lagi były. Dzięki temu nie ma ani problemów z hamachi, ani problemów z klatkowaniem. Prosiłem wcześniej o to, aby napisał ktoś, żeby nie wyrzucało po godzinie z serwera, ponieważ jak to się robi niestety w tej samech chwili jest cofka.

Podawałem wyżej iż jest na to sposób, mi to częściowo pomogło, bo serwer teraz dłużej chodzi, jednakże nadal się wyłącza. Jeżeli mógłbyś, bardzo bym cie prosił o to abyś napisał to, jednakże jeżeli nie chcesz tego robić na tym forum, bo się obawiasz, że będą robione dedyki, napisz mi to na prywatnej wiadomości. Z góry dziękuję.

Opublikowano

Zwiększyli ram na Jave do 2500 mb !

O, fajnie, napiszę że można dać na jave do 2G na serwer.

Oferuję pomoc:

Oferuję pomoc z port forward (przekierowywaniem portów) Tylko i wyłącznie gdy posiadasz router.

Oferuję pomoc ze stawianiem serwerów do Minecraft na systemach FreeBSD/Debian/Ubuntu.

Oferuję pomoc z konfiguracją pluginów minecraft jak permissions.

Oferuję pomoc z konfiguracją serwerów minecraft.

Tłumaczę pluginy bukkita na język polski.

Większe tutoriale:

Zostanę administratorem/moderatorem na jakimś dobrym serwerze dedykowanym, propozycje proszę wysyłać na PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...