Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Archiwalny][Tutorial]Darmowy, testowy! serwer minecraft.

Patryczek1996

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 285
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Buahahaha xDDDD

noi fajnie juz grac nie mozna ciagle lagi usuncie te sposoby.... Odkrywca się znalazł

Pokaż chociaż odpowiedź na maila xDD

1388964106-U305854.png

Opublikowano

Nie chodzi mi już o samą nagrodę...

Wystarczy logicznie pomyśleć.

Koleś ma na prawdę pojęcie o pisaniu skryptów oraz linuxie więc ten cały przebieg zabijania procesów to za pewne celowe zagranie od strony właściciela serwisu.

Druga sprawa - Koleś daje 5 opłaconych kont premium za podanie sposobu ominięcia blokady, którą najprawdopodobniej sam stworzył? Na porządnych, płatnych dedykach nie ma tak dziwnego zjawiska zabijania procesów. Podejrzewam, że zamykane są procesy, które zżerają najwięcej ramu lub zasobów internetu.

Skrypty o których tak piszecie jedynie auto-uruchamiają ponownie serwer jednak gracze na serverze zostają wyrzuceni, a nie zapisana mapa ulega problemom itp...

Z tego co zauważyłem nie da się przewidzieć dokładnej godziny lub odstępu czasu w jakim to zostaje wyłączona nasza machina.

Opublikowano

shellmix.com

zrób se konto ;] i zobacz czym się różni ten system od tamtego...

to jest specjalnie edytowany system do tego rodzaju hostingu który jest pewnie udostępniony w sieci

Oferuję pomoc:

Oferuję pomoc z port forward (przekierowywaniem portów) Tylko i wyłącznie gdy posiadasz router.

Oferuję pomoc ze stawianiem serwerów do Minecraft na systemach FreeBSD/Debian/Ubuntu.

Oferuję pomoc z konfiguracją pluginów minecraft jak permissions.

Oferuję pomoc z konfiguracją serwerów minecraft.

Tłumaczę pluginy bukkita na język polski.

Większe tutoriale:

Zostanę administratorem/moderatorem na jakimś dobrym serwerze dedykowanym, propozycje proszę wysyłać na PW.

Opublikowano

a ja was sprzedalem i mam konto:)

A minusujcie sobie

Nasuwa mi się jedno pytanie... Masz ty kolegów w ogóle po za światem internetowym? Bo mi to zabrzmiało w następujący sposób: "Ha! mam naście lat, mam wszystkich w dupie, starczy mi tylko komputer, a zdanie innych mnie nie interesuje."

Opublikowano

Tak... tego jest pełno w sieci, tylko że polskie to raczej nie aż tak dojebane jak angielskie, tam masz po 300 userów podłączonych na raz nie jak na myshell.pl

Też jest zabijany proces javy ;] Tylko że tam? nie wiedzą o minecrafcie, chyba ;o

Hostowałem tam serwer ;D 10 osób 0 laga, 15 osób nie da się grać :D Wkurwiało mnie to że wywalało co chwile serwer :L i no i no i podziękowałem :(

@down

Zamykają... znaczy system zamyka, chyba cron ;o

Dlatego nie mamy dostępu do cronu, bo byłaby żeźnia

siemka256(at)shellmix ~> uptime
19:18  up 5 days,  6:11, 301 users, load averages: 2,03 1,37 1,16
siemka256(at)shellmix ~>

CPU: 13.3% user,  0.0% nice,  0.6% system,  0.4% interrupt, 85.7% idle
Mem: 5719M Active, 672M Inact, 1195M Wired, 228M Cache, 819M Buf, 22M Free
Swap: 12G Total, 2325M Used, 9771M Free, 19% Inuse

@Down, tak ;f około, dokladnie to nikt nie wie po jakim czasie raz to jest 2h raz 30min ;d

Nie wiem na czym to polega, może na tym ssaniu ramu czy procka...

Oferuję pomoc:

Oferuję pomoc z port forward (przekierowywaniem portów) Tylko i wyłącznie gdy posiadasz router.

Oferuję pomoc ze stawianiem serwerów do Minecraft na systemach FreeBSD/Debian/Ubuntu.

Większe tutoriale:

Zostanę administratorem/moderatorem na jakimś dobrym serwerze dedykowanym, propozycje proszę wysyłać na PW.

Opublikowano

Jak nie wiedzą w takim razie procesu nie zamkną ? właśnie zrobiłem konto zobacze co i jak :D

Jak ktoś chce zobaczyć jak sprawuje się shellmix.com zapraszam 213.155.190.134:27556

@UP Zamyka po takim samym czasie czyli 1h ?

1388964106-U305854.png

Opublikowano

Ma ktoś jakiś sposób na to, żeby serwer nie cofał się ja offnie?

Automatyczny save, co 1sek z czym idzie...

Lagi, dokładnie co jedną sekundę.

Spam na czacie, z informacją że lag bo save (można usunąć)

LAGI!

Ja mam autosave co 1 min, jakoś da się grać...

Oferuję pomoc:

Większe tutoriale:

Opublikowano
<entry key="var.interval">60</entry>

Oferuję pomoc:

Większe tutoriale:

Opublikowano

Właśnie jakiego pluginu użyć, żeby mi się zapisywało miałem serwer na kompie to plugin ''simplesave'' zapisywał, a jak wrzuciłem go na myshell.pl i gram na serwerze to nie działa. O co chodzi?

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Czasem się crashuje Simple, użyj AutoSave co minutę.

Na shellmix max 1gb ram.

//600

Oferuję pomoc:

Większe tutoriale:

Opublikowano
Opublikowano

Jakim cudem w takim razie mam sposób (inny niż mi ludzie podawali bo tamte nie działają) i mi działa już 8 godzinę.Zrobiłem ten serwer testowo czasami na niego wbijam i testuje sobie pluginy ;]

Jak już zacząłeś to skończ i podaj sposób.

mjwpat.png

Opublikowano

Nie możliwe jest napisanie skryptu na włączanie serwera

Potrzebny jest cron (czy jak tam ) a jest on zablokowany ;(

1388964106-U305854.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...