Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłaty pobieraczek.pl problem

eXu

Rekomendowane odpowiedzi

Specjalista
Opublikowano

Witam was, dostałem e-maial z serwisu pobieraczek.pl, zarejestrowałem się tak tylko dlatego że grając w grę juggergame.com sponsor pay oferował wirtualną walutę w grze, duże tego nie było.

Czy muszę zapłacić tą należność zawartą w e-mailu ?, przy rejestracji podałem tylko prawidłowy mail, wszystkie inne dane wymyśliłem z kosmosu :)

Tutaj zamieszczam treść e-maila

Szanowny Panie aaaaa,

Dnia 23.06.2011 z komputera o adresie IP ******** zamówił Pan na stronie Pobieraczek.pl naszą usługę i do dnia dzisiejszego jeszcze nie została ona należycie opłacona.

Z uwagi na to, że poprzez rejestrację na stronie zawarł Pan z nami umowę o świadczenie usług Usenet na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204), doręczamy Panu niniejsze wezwanie do zapłaty.

Jednocześnie informujemy, iż dalszy brak uiszczenia należnej kwoty może spowodować poważne konsekwencje prawne. Następstwem wszczęcia przez nas przeciwko Panu stosownych czynności prawnych mających na celu wyegzekwowanie należności wraz z odsetkami w wysokości czterokrotności stopy procentowej kredytu lombardowego Narodowego Banku Polskiego za każdy dzień opóźnienia - będą dodatkowe koszty postępowania windykacyjnego, sądowego a następnie komorniczego.

W stosunku do osób uchylających się od terminowej zapłaty możliwe są następujące kroki prawne:
- przekazanie sprawy profesjonalnej firmie windykacyjnej,
- przekazanie sprawy profesjonalnej kancelarii prawnej,
- postępowanie sądowe,
- komornicza egzekucja należności,
- Wpis do Rejestru Dłużników Niewypłacalnych, który wiązać się może m.in. z odmową udzielenia kredytu lub leasingu a nawet całkowitą utratą wiarygodności w kontaktach handlowych.

Jednocześnie pragniemy przypomnieć, iż świadczenie Usług Usenet w ramach Bezpłatnego Testowania powoduje obciążenie zasobów wykorzystywanych, w szczególności infrastruktury dostawcy sieci Usenet. Nieuzasadnione obciążenie Zasobów Angażowanych, w szczególności poprzez niewykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązania stanowi szkodę wyrządzoną Usługodawcy i podlega karze umownej w wysokości stanowiącej wyrażoną w złotych polskich, równowartość 100 dolarów amerykańskich, wraz z odsetkami w wysokości czterokrotności stopy procentowej kredytu lombardowego Narodowego Banku Polskiego.

W związku z tym wzywamy Pana do dobrowolnej zapłaty należnej kwoty w wysokości 94,80 PLN w ciągu 5 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności:

1. Poprzez usługę Dotpay dostępną pod następującym adresem: https://ssl.dotpay.pl/?pid=CY12NK198LUZH4ZQNER4R48HRUHYK9EZ
Prosimy postępować zgodnie z instrukcją wyświetlaną na ekranie oraz podanie adresu email użytego przy rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl.

2. Poprzez przelew bankowy na następujące dane:
Nazwa odbiorcy: Eller Service S.C.
Numer rachunku: 19 1750 1325 0000 0000 1305 6811
Tytuł przelewu: Pobieraczek5 - [email protected]
Gotowy blankiet wpłaty możecie Państwo wygenerować pod adresem http://www.pobieraczek.pl/przelew.php?eml=mZ1tkDCof%2Bh9MPHaqQ%3D%3D

W razie pytań prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta pod adresem [email protected]

Z poważaniem,
Zespół Pobieraczek.pl

Opublikowano

Radzę ci zapłacić .

Kiedyś w UWAGA na TVN było jak ludzi nie zapłacili co się z nimi działo ...

Zamiast tych 100 zł musieli zapłacić niewiarygodnie duże kwoty .

To jest właśnie jakiś pobieraczek .

Złodzieje i oszuści

9368_gold.png

Specjalista
Opublikowano

DObra, czekam na dalsze opinie, jeśli będzie trzeba to po prostu zapłacę :(

Opublikowano

było na tvn też, że jak ktoś nie zapłacił czy oni coś robili im a wyszło że nie ;f weś nie płać i tyle, inni tylko piszą abyś kase stracił, ale i tak czekaj na dalsze wypowiedzi

Opublikowano

@2xup może masz zmienne ip i cię nie namierzyli, a jak autor a stałe? to kicha, trzeba bulić :P

Następnym razem czytaj dokładnie regulamin i nie miej problemów :)

2nbcax2.jpg

Specjalista
Opublikowano

http://www.uokik.gov.pl/aktualnosci.php?news_id=1970

Przeczytajcie sobię jeśli was interesuje :0

Opublikowano

http://www.uokik.gov.pl/aktualnosci.php?news_id=1970

Przeczytajcie sobię jeśli was interesuje :0

o możesz walczyć o własne prawa .

Tylko wiesz jak to jest w Polsce.

Ciąganie admina tej strony po sądach może ci zająć do paru lat a najgorsze może być to iż przegrasz ; ]

9368_gold.png

Specjalista
Opublikowano

Pewnie tak, napisałem do stowarzyszenia konsumentów na temat właśnie takich rzeczy, są darmowi na stronie uokik i myślę że mi pomogą :)

Gość malutki688
Opublikowano

Pierdolenie o Helenie.Nie słuchaj tych debili.Też mi to przyszło.Zlałem to i nic mi nie zrobili.

Dokladnie, do kumpla tez przyszlo i na tym sie skonczylo.

Opublikowano

omek po chuja mu wciskasz kita??Pewnie chłopak siedzi zesrany teraz przez cb xD

Mówi Ci że nic nie będzie.Mi brau ciotecznemu i kilku kumplom to przyszło, wszyscy zlali i nic sie nie działo.Poprostu to usuń.

Opublikowano

Czego mu kazecie placic ? ...

ja tam zrobilem z 5 kont jakies 5 mies. temu i co ? ...

zyje nic mi nie zrobili olej to nic Ci nie zrobia

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

Damn jak dałeś 18lat w profku to dostaniesz papierka do sądu - wtedy możesz srać ,ale ich email to chuja jest wart i jebać go.

Opublikowano

ja mam tam 4 konta i nic mi nie zrobili raz nawet jakies smieci mi do domu przyszly to mialem czym grila rozpalic B)

nie plac i tyle olej ich.

JEYELI POPELNILEM JAKIES BLEDY PODCZAS PISANIA PRZEPRASZAM NIEMIECKA KLAWIATURA éäöäöäöäöüäüéèàèèéèèé <3

Opublikowano

Powiem tak huj Ci zrobią tak jak z programu jaki był w TVN oni tylko czekają na naiwniaków...

Czemu:

10 dni DARMOWEGO pobierania!!!

Jeżeli zmieściłeś się w 10dniach od zarejestrowania spij spokojnie jeżeli nie lepiej zapłać./

Opublikowano

Nie płać, w necie jest tego pełno! Sam się nabrałem, ale mam ich w dupie i od 3 miesięcy nic mi nie zrobili, chcą Cię po prostu naciągnąć :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...