Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakaś Tam Strona I Wezwanie Do Zapłaty.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak. 14.11.2010r. zarejestrowałam się na stronie (jakiejś, nie będę reklamować bo nie można) trzeba było podać imię,nazwisko, adres, e-mail, wiek... mam 16 lat, a rok urodzenia minimum był 1992 więc wybrałam to 1992.

Było napisane:

"Tak, chcę bezpłatnie testować!

Prosimy o poprawne wypełnienie formularza.

Państwa dane będą przetarzane z zachowaniem

ich poufności."

Więc ja głupia wypełniłam,nawet z tego nie skorzystałam ani razu.

Dziś wchodzę na e-mail i patrze wiadomość o temacie "wezwanie do zapłaty za usugę".

Jest to ~100zł. Ja nie mam skąd wziąć takiej sumy,poza tym jestem niepełnoletnia, nawet nie przeczytałam regulaminu, że w ciągu tych 10 dni jak nie chcę korzystać już z tej usługi mam wysłać wypowiedzenie, wysłałam dziś, ale wątpie, że to coś da...pewnie jest już za późno

wiadomość brzmi tak:

Szanowna Pani *******,

Dnia 14.11.2010 z komputera o adresie IP **.***.***.** zamówiła Pani na stronie (nie bede reklamowac) naszą usługę i do dnia dzisiejszego jeszcze nie została ona należycie opłacona.

Z uwagi na to, że poprzez rejestrację na stronie zawarła Pani z nami umowę o świadczenie usług U**** na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204), doręczamy Pani niniejsze wezwanie do zapłaty.

Jednocześnie informujemy, iż dalszy brak uiszczenia należnej kwoty spowoduje poważne konsekwencje prawne. Następstwem wszczęcia przez nas przeciwko Pani stosownych czynności prawnych mających na celu wyegzekwowanie należności wraz z ustawowymi odsetkami za każdy dzień opóźnienia - będą dodatkowe koszty postępowania windykacyjnego, sądowego a następnie komorniczego.

W stosunku do osób uchylających się od terminowej zapłaty możliwe są następujące kroki prawne:

- przekazanie sprawy profesjonalnej firmie windykacyjnej,

- przekazanie sprawy profesjonalnej kancelarii prawnej,

- postępowanie sądowe,

- komornicza egzekucja należności,

- Wpis do Rejestru Dłużników Niewypłacalnych, który wiązać się może m.in. z odmową udzielenia kredytu lub leasingu a nawet całkowitą utratą wiarygodności w kontaktach handlowych.

W związku z tym wzywamy Panią do dobrowolnej zapłaty należnej kwoty w wysokości 94,80 PLN w ciągu 5 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności:

No i dalej jest napisane jak można zapłacić....

Nie wiem co dalej w ogóle robić, jakby mi ktoś mógł pomóc, poradzić. Jestem bezradna po prostu i nie znam się na takich rzeczach, a nauczke mam, żeby więcej nie wypełniać niczego bez przeczytania regulaminu. ;x

Ja proszę nie komentować mojego głupiego zachowania tylko proszę o pomoc. Wiem, że głupio i dziecinnie postąpiłam. ;x

wubw.gifwubw.gifwubw.gifwubw.gifwubw.gifwubw.gifwubw.gifwubw.gifwubw.gifwubw.gifwubw.gif
Opublikowano

To tak. Ja sie dokladnie nie znam ale myślę ze nie będą:

- przekazanie sprawy profesjonalnej firmie windykacyjnej,

- przekazanie sprawy profesjonalnej kancelarii prawnej,

O głupie 100 zl. Podaj jakie są mozliwosci zapłaty bo moze ktos poprostu chce się wzbogacic.

Jeżeli Ci pomogłem albo po prostu czytasz ten post to wejdź na pajacyk.pl i kliknij w brzuch pajacyka. Kliknięcie to dużo droższa waluta niż plus i minus na MPC

;) (Jeśli też tak uważasz skopiuj to do sygnaturki):)

pomagam.jpg?1

Opublikowano

1. Poprzez usługę Dotpay

2. Poprzez przelew bankowy

@StickMan, jackraymund

Tak, pobieraczek.

Ale straszą, a jak naparwde dadzą to dalej?? Ci komornicy itp.

Nie chce, żeby moja mama przeze mnie miała jakieś kłopoty.

wubw.gifwubw.gifwubw.gifwubw.gifwubw.gifwubw.gifwubw.gifwubw.gifwubw.gifwubw.gifwubw.gif
Opublikowano

Heh nawet o tym w telewizji było :) To pobieraczek i oni gówno robią tylko ludzi naciągają a jak nie płacisz to Cie w spokoju zostawią :)

Nie podadzą Cie na policję, bo sami siebie wsypią, że nielegalne pliki posiadają xD Daj se spokój dziewczyno z nimi ....

1325607230-U48159.gif

Opublikowano

Nic Ci się nie stanie, było to toczone wiele razy i w telewizji też, są to naciągacze, możesz nie płacić 5 lat to i tak się nic nie stanie.

@edit

Up'y szybsze. -.-

Opublikowano

NMZC :) A następnym razem czytaj regulamin, chociaż pobieraczek to chyba ma 15 stron formatu A4 do przeczytania xD

1325607230-U48159.gif