Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pobieraczek.Pl - Oszustwa !

Atrox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w związku z bardzo głośnymi incydentami ze strony pobieraczek.pl postanowiłem ostrzec naszych użytkowników.

NIE REJESTRUJCIE SIE TAM! Jest to oszukańcza firma która wyłudza pieniądze.

Jeśli już się zarejestrowałeś to po 10 dniach otrzymasz taką wiadomość:

Szanowny Panie xxxxxxi,

Ze względu na nie wywiązanie się przez Pana do dzisiaj z zawartej z nami umowy z dnia 04.07.2009 będziemy zmuszeni wystąpić przeciwko Panu na drogę sądową w celu wyegzekwowania przysługujących nam wymagalnych należności. Na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204) doszło do zawarcia wiążącej obie strony umowy.

Pozew przeciwko Panu zostanie skierowany do właściwego miejscowo sądu przez współpracującą z nami kancelarię prawną na podany przez Pana podczas zawierania umowy adres:

xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Przypominamy, że podawanie fałszywych danych osobowych mających na celu wprowadzenie w błąd drugiej Strony umowy stanowi przestępstwo oszustwa zagrożone karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat. Jeżeli podczas rejestracji podali nam Państwo fałszywe dane osobowe (otrzymamy wtedy zwrot listu z pozwem) o popełnionym przestępstwie niezwłocznie zawiadomimy właściwe organy ścigania. Do identyfikacji posłuży nam adres IP, z którego nastąpiło zawarcie umowy oraz jej dokładny czas i data. Polscy usługodawcy internetowi mają obowiązek zapisywania, który z klientów o danej porze korzystał z danego adresu IP, właśnie na wypadek ewentualnych przestępstw lub wyłudzeń dokonanych przez klientów.

Pana adres IP użyty podczas zawierania z nami umowy z dnia 04.07.2009 to xx.xxx.xx.xxx. W związku z powyższym zastrzegamy sobie prawo do wykorzystania zgromadzonych o Panu danych w celu wyegzekwowania należności wynikającej z zawartej umowy oraz ewentualnego przekazania ich właściwym organom ścigania w przypadku podania fałszywych danych.

Niniejszym pragniemy poinformować, że wyznaczamy Panu ostateczny termin na dobrowolną spłatę zaległości. Jeżeli usługa Pobieraczek5 nie zostanie opłacona w przeciągu 3 dni od dnia otrzymania tej wiadomości, wówczas zainicjujemy czynności prawne opisane wyżej, co wiązać się będzie dla Pana z dodatkowymi kosztami (sądowymi i windykacyjnymi) oraz w wypadku podania fałszywych danych zawiadomieniem właściwych organów ścigania i poniesieniem związanych z tym konsekwencji.

Zaległą kwotę w wysokości 94,80 PLN należy zapłacić w ciągu 3 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności:

1.Poprzez usługę Dotpay dostępną pod następującym adresem: https://ssl.dotpay.pl/?pid=CY12NK198LUZH4ZQNER4R48HRUHY...

Prosimy postępować zgodnie z instrukcją wyświetlaną na ekranie oraz podanie adresu email użytego przy rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl.

2. Poprzez przelew bankowy na następujące dane:

Nazwa odbiorcy: Eller Service S.C.

Numer rachunku: 36 1600 1303 0004 1002 2832 0150

Tytuł przelewu: Pobieraczek5 - [email protected]

Gotowy blankiet wpłaty możecie Państwo wygenerować pod adresem http://www.pobieraczek.pl/przelew.php?eml=mZ18mS2mUcF4...

W razie pytań prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta pod adresem [email protected]

Z poważaniem,

Zespół Pobieraczek.pl

Ciekawi mnie, czy milczenie (nie odpowiedziałem na żadną z ich wiadomości) można uznać za wyrażenie chęci korzystania z usług?

Czy w regulaminie można zawrzeć, że jeśli klient nie wyrazi chęci rezygnacji z usługi (za którą nic nigdy nie zapłacił, bo pierwsze 10 dni miało być za darmo) w terminie 10 dni lub nie wybierze innego pakietu, to firma domyślnie przypisze klientowi najtańszy pakiet? Czy to jest zgodne z prawem?

Następnie otrzymujecie taką wiadomość:

Szanowna Pani xxxxxxx

Ze względu na nie wywiązanie się przez Panią do dzisiaj z zawartej z nami umowy z dnia 27.08.2009 będziemy zmuszeni wystąpić przeciwko Pani na drogę sądową w celu wyegzekwowania przysługujących nam wymagalnych należności. Na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204) doszło do zawarcia wiążącej obie strony umowy.

Pozew przeciwko Pani zostanie skierowany do właściwego miejscowo sądu przez współpracującą z nami kancelarię prawną na podany przez Panią podczas zawierania umowy adres:

Xxxxxx xxxxxxx

xx-xxx xxxxxxxx

xxxxxx xx

Przypominamy, że podawanie fałszywych danych osobowych mających na celu wprowadzenie w błąd drugiej Strony umowy stanowi przestępstwo oszustwa zagrożone karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat. Jeżeli podczas rejestracji podali nam Państwo fałszywe dane osobowe (otrzymamy wtedy zwrot listu z pozwem) o popełnionym przestępstwie niezwłocznie zawiadomimy właściwe organy ścigania. Do identyfikacji posłuży nam adres IP, z którego nastąpiło zawarcie umowy oraz jej dokładny czas i data. Polscy usługodawcy internetowi mają obowiązek zapisywania, który z klientów o danej porze korzystał z danego adresu IP, właśnie na wypadek ewentualnych przestępstw lub wyłudzeń dokonanych przez klientów.

Pani adres IP użyty podczas zawierania z nami umowy z dnia 27.08.2009 to 83.30.78.62. W związku z powyższym zastrzegamy sobie prawo do wykorzystania zgromadzonych o Pani danych w celu wyegzekwowania należności wynikającej z zawartej umowy oraz ewentualnego przekazania ich właściwym organom ścigania w przypadku podania fałszywych danych.

Niniejszym pragniemy poinformować, że wyznaczamy Pani ostateczny termin na dobrowolną spłatę zaległości. Jeżeli usługa Pobieraczek5 nie zostanie opłacona w przeciągu 3 dni od dnia otrzymania tej wiadomości, wówczas zainicjujemy czynności prawne opisane wyżej, co wiązać się będzie dla Pani z dodatkowymi kosztami (sądowymi i windykacyjnymi) oraz w wypadku podania fałszywych danych zawiadomieniem właściwych organów ścigania i poniesieniem związanych z tym konsekwencji.

Zaległą kwotę w wysokości 94,80 PLN należy zapłacić w ciągu 3 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności:

1. Poprzez usługę Dotpay dostępną pod następującym adresem: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Prosimy postępować zgodnie z instrukcją wyświetlaną na ekranie oraz podanie adresu email użytego przy rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl.

Numer rachunku: 36 1600 1303 0004 1002 2832 0150

Gotowy blankiet wpłaty możecie Państwo wygenerować pod adresem Pobieraczek.pl - Twój dostęp do Usenetu

W razie pytań prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta pod adresem [email protected]

Z poważaniem,

Zespół Pobieraczek.pl

Żadnego listu do dziś nie dostałem... A minęło już parę miesięcy...

To są zwykli kanciarze, którzy radują się gdy ktoś się da wrobić i im zapłaci...

NA koniec taki fakt: Zobaczcie sobie na sam dół tej strony. Jest tam decyzja UOKiK, kazali oni umieścić tam swoją hmmm karę w której wyraźnie jest napisane aby nie płacić za usługi pobieraczek.pl

Jeśli już się zarejestrowaliście to ignorujcie ich wiadomości :)

2rc8k5i.png

Opublikowano

Ja tam mam konto już od pól roku (może więcej), dostałem jedną wiadomość na emaila i ją zignorowałem. Nie dość że podałem fałszywe dane to w dodatku gdyby mieli wszystkim zarejestrowanym użytkownikom wytaczać procesy sądowe - bez komentarza ^^

Opublikowano

Zapłon to ty chłopie masz. Był już tu taki temat, a tym straszeniem nie musisz się martwić, nic Ci zrobić nie mogą.

@Down

To się używa opcji szukaj.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Zapłon to ty chłopie masz. Był już tu taki temat, a tym straszeniem nie musisz się martwić, nic Ci zrobić nie mogą.

Przepraszam, miałem dobre chęci, nie wiedziałem, że już coś takiego było...

2rc8k5i.png

Opublikowano

miałem tam konto i mi takie same wiadomości wysłali.. po prostu są to oszuści, którzy straszą i zarabiają na tym pieniądze więc radzę NIE NABIERAĆ SIĘ i IM NIE ODPISYWAĆ!!!

Fragment czegoś "fajnego" xD:

Przypominamy, że podawanie fałszywych danych osobowych mających na celu wprowadzenie w błąd drugiej Strony umowy stanowi przestępstwo oszustwa zagrożone karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat.

- oni też podawają klientowi fałszywe dane jak coś

wprowadzenie w błąd drugiej Strony

- czyli osób, które się zarejestrowały (fajnie opisują :D)

stanowi przestępstwo

- oni je popełniają! :D

Ze względu na nie wywiązanie się przez Pana do dzisiaj z zawartej z nami umowy z dnia 04.07.2009 będziemy zmuszeni wystąpić przeciwko Panu na drogę sądową w celu wyegzekwowania przysługujących nam wymagalnych należności.

- należności to se mogą w dupę (bez urazy xD) wsadzić

Opublikowano

było i statystycznie coś ci mogą zrobić.

Tylko że oni mają jeden atut - regulamin.

A ty 1000 w stylu - to nie ja, jestem niepełnoletni itd.

Wiec nie ma się czego być

50a8d03627325.png

| Edytor |

Opublikowano

Dlatego powinno sie czytac regulamin ^^

https://www.pobieraczek.pl/regulamin pkt 4 .

Jakby chcieli to moga cie wziasc do sadu i faktycznie wygrac sprawe bez problemu ale to postracha zebys placil pewnie .

Bez problemu? znasz prawo, koleś?

Masz tysiąc jeden atutów - jestem niepełnoletni, to nie ja siedziałem przy komputerze, jako klient nie zostałem dokładnie poinformowany. narusza to moją godność osobistą. Baner jest niezgodny z konstytucją, oszukuje ludność.

50a8d03627325.png

| Edytor |

Opublikowano

Ja próbowałem, założyć konto na tym portalu, (jakieś pare lat temu).

Z Interwencji właśnie się dowiedziałem, że to oszustwo.

Jednak, pewna grupa ludzi, i tak się na to nabierze.

54823f353119c_-_mcx-lorde-straight-hair-

Opublikowano

Dodatkowo napisze, że mogą nam za przeproszeniem naskoczyć, gdyż sami publikują nielegalne pliki. Piff! Cały ich czar prysł...

hih_by_deyroshu-d64eldi.png

@kiedyś Red Wolf 

Opublikowano

Idiotyzm nic więcej.

Za samą rejestrację pobierają regulaminowo po miesiącu opłaty- warto podkreślić, że według ustawy masz 3miesiące.

Po drugie, podszywają się pod czyjeś dane.Nic nie mogą zrobić.

Opublikowano

Najlepiej się rejestrować z proxy, mailem na 10min i fałszywymi danymi

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Założyć u nich konto w kafejce i na 10minutemailu i niech mi wyślą maila albo wjadą do domu

Może i w kafejkach są kamery ale nie trzyma sie tych nagrań przez wieczność

s2c77Oa.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mi przyszło:Szanowny Panie ...

Dnia 26.04.2011 z komputera o adresie IP xxxxxxxxxx zamówił Pan na stronie Pobieraczek.pl naszą usługę i do dnia dzisiejszego jeszcze nie została ona należycie opłacona.

Z uwagi na to, że poprzez rejestrację na stronie zawarł Pan z nami umowę o świadczenie usług Usenet na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204), doręczamy Panu niniejsze wezwanie do zapłaty.

Jednocześnie informujemy, iż dalszy brak uiszczenia należnej kwoty może spowodować poważne konsekwencje prawne. Następstwem wszczęcia przez nas przeciwko Panu stosownych czynności prawnych mających na celu wyegzekwowanie należności wraz z odsetkami w wysokości czterokrotności stopy procentowej kredytu lombardowego Narodowego Banku Polskiego za każdy dzień opóźnienia - będą dodatkowe koszty postępowania windykacyjnego, sądowego a następnie komorniczego.

W stosunku do osób uchylających się od terminowej zapłaty możliwe są następujące kroki prawne:

- przekazanie sprawy profesjonalnej firmie windykacyjnej,

- przekazanie sprawy profesjonalnej kancelarii prawnej,

- postępowanie sądowe,

- komornicza egzekucja należności,

- Wpis do Rejestru Dłużników Niewypłacalnych, który wiązać się może m.in. z odmową udzielenia kredytu lub leasingu a nawet całkowitą utratą wiarygodności w kontaktach handlowych.

Jednocześnie pragniemy przypomnieć, iż świadczenie Usług Usenet w ramach Bezpłatnego Testowania powoduje obciążenie zasobów wykorzystywanych, w szczególności infrastruktury dostawcy sieci Usenet. Nieuzasadnione obciążenie Zasobów Angażowanych, w szczególności poprzez niewykonanie lub nienależyte wykonanie zobowiązania stanowi szkodę wyrządzoną Usługodawcy i podlega karze umownej w wysokości stanowiącej wyrażoną w złotych polskich, równowartość 100 dolarów amerykańskich, wraz z odsetkami w wysokości czterokrotności stopy procentowej kredytu lombardowego Narodowego Banku Polskiego.

W związku z tym wzywamy Pana do dobrowolnej zapłaty należnej kwoty w wysokości 94,80 PLN w ciągu 5 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności:

1. Poprzez usługę Dotpay dostępną pod następującym adresem: https://ssl.dotpay.pl/?pid=CY12NK198LUZH4ZQNER4R48HRUHYK9EZ

Numer rachunku: 19 1750 1325 0000 0000 1305 6811

Gotowy blankiet wpłaty możecie Państwo wygenerować pod adresem http://www.pobieraczek.pl/przelew.php?eml=mYBwgDGyKJ5KL6%2BEtWI%3D

Z poważaniem,

Zespół Pobieraczek.pl

Odpisałem im "Sory ale nie mam drobnych''

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jeżeli ktoś nie wiedział to już wie, albo dowie się puki temat będzie na 1 stronie.

Temat zamykam bo nikt nic do sztuki już nie wniesie.

f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...