Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BoT Łowisko] pijaczek by kurpiq

KURPIQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ja mam też problem z poprawnym uruchomieniem bota pokażę dokładnie co robię.

1. odpalam łowisko

2. odpalam Pijaczek_5.35_alfa-beta_analfabeta_hahaha_by_kurpiq

3. wpisuje pierwsza wartość 10 (różne wpisywałem) drugą wartość zostawiam 10000 ( różne wpisywałem)

4. wciskam f3 kieruję kursor myszy na spławik po 3-5 sec jak pojawi się kolejny ekran (obok zegarka)

A ) kieruję kursor myszy na przycisk ciągnij (kombinowałem też w innych miejscach) znów czekam na komunikat (obok zegarka)

B ) kieruje kursor na pasek (tam co się naciska spację)

C ) wciskam f4 (robiłem różnie) ze f4 wcisnąłem też po wyjęciu wędki I to mi nie działa albo cały czas ciągnie (wciska spacje, sprawdziłem też np w notatniku stawia non stop spacje w ogóle nie patrzy na te wartości co ustawiłem) albo w ogóle nie działa.

Dodam że mam windowsa7 64 bit.Sprawdzałem na 3 przeglądarkach IE, Firefox, Opera.

Ostatnia kropka biala - JUZ ja poprawilem (na pewno dobrze bo zrobilem sobie kropke na monitorze jak ryba brala) i pozniej zaznaczylem tam punkt :)

Wszędzie to samo proszę o pomoc.

Tutaj gdzie białe kropki to moje koordy

lowisko.png

• Odpowiedzi 595
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To nic nie daje, juz sobie screena robilem iedalnie gdzie jest pasek z sila i zaznaczalem tam punkty, niby to dziala ale nie zawsze podrywa rybe i bardzo czesto zrywa polow nie wiem dlaczego a jak wejde w notatnik to widze ze spacja jest wciskana i czeka okolo 2 sec i znow jest wciskana. Moze to jest kwestia ustawien tych pierwszych co jest default 100 i 10000 ? ustawialem juz roznie, 20 i 200 20 i 2000 50 i 500 itp itd.. i nadal nie dziala to jak powinno. Proszę o pomoc.

Opublikowano

W pierwszym okienku wpisuje się ustwaienia dotyczące ciągnięcia ryby, im mniejsza ryba tym cięższą może wyciągnąć. Ja ustwiam tą opcję zawsze na 1.

W drugim okienku wpisuje się czas jaki ma czekać od zarzucenia (chyba). Jeżeli ustawisz 3000 to będzie zacinał każde branie.

Co do myszki to dobrze ustawiałeś oprócz ostatniego punktu..

Nagram filmik jak to powinno wyglądać:)

eh...

Opublikowano

W pierwszym okienku wpisuje się ustwaienia dotyczące ciągnięcia ryby, im mniejsza ryba tym cięższą może wyciągnąć. Ja ustwiam tą opcję zawsze na 1.

W drugim okienku wpisuje się czas jaki ma czekać od zarzucenia (chyba). Jeżeli ustawisz 3000 to będzie zacinał każde branie.

Co do myszki to dobrze ustawiałeś oprócz ostatniego punktu..

Nagram filmik jak to powinno wyglądać:)

Czyli pierwsze okno ustawic na wartosc 1 a drugie na powiedzmy 5000 - 5 sec ale to wtedy nie podejmuje brania przed 5 sec prawda? wiele razy tka bylo ze w ciagu 5 sec mialem branie nic nie robil a pozniej juz nie bylo brania.

I napisz kolega kiedy to f4 trzeba wcisnac ja robie tak ze wciskam f3 ustawiam te 3 punkty i wciskam f4 ale robilem tak ze f4 naciskalem dopiero gdy drugi raz zarzucilem. Generalnie zarzuca mi od razu jak dam wyciagnij, w ciagu 1 sec zarzuca... i to dziala prawidlowo ale nic wiecej.

Opublikowano

Taka mała prezentacja:

http://www.youtube.com/watch?v=kCZtWNU3tMw

Oczywiście wciskasz f4 dopiero po ustawieniu bota:) Na filmiku nie chciały brać i dlatego tak to długo trwało bo musiałem jeszcze coś w nim obciąć:)

eh...

Opublikowano

Wszystko dobrze ustawialem poza tymi wartosciami poczatkowymi ustawilem 1 i 2000 u super smiga dziekuje za pomoc. Film jak kazdy inny malo przydatny bo robilem wszystko dobrze. Powiedz mi tylko co to za program co tak powieksza i pokazuje jaki kolor jest, bardzo mi sie podoba ;)

Opublikowano

ja pobierałem z pierwszeog posta. http://www.multiupload.com/9XS8YLOXE3 i tam jest tylko plik Pijaczek_5.35_alfa-beta_analfabeta_hahaha_by_kurpiq.exe, znow mam problem zeby to ustawic... cholera no sam nie wiem juz co zle robie... przydalby sie ten programik (lupa) sciagnalem Au3Info ver3 ale to nie to... jesli mozesz to podeslij mi linka albo na maila te dwa programiki.... dzieki [email protected]

Opublikowano

nestorr jak zrobisz to opisz dokladnie bo ja mam to samo nawet temat zalozylem i i tak nie moge ;p napisze w tym temacie zeby kazdy widzial z gory thx ;DDD

Opublikowano

Download tego programiku:

http://www.mediafire.com/?k09ytbev282rffi

Skan:

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=eed863a4b0a010c19acebe6b5fc8f15ae01f7e8f1d9a35bd92f6991b16e646d2-1311083683

W opcjach trzeba wyłączyć "frozen"

eh...

Opublikowano

on jest jak sie aut3 instaluje nazywa sie Autoit Window Info

juz wszystko ok tylko mi nie zacina brania ryby sposob z tym programem super mozna z latwoscia trafic ;p

czy znowu cos zle zrobilem ze nie zacina?

Opublikowano

nestorr jak zrobisz to opisz dokladnie bo ja mam to samo nawet temat zalozylem i i tak nie moge ;p napisze w tym temacie zeby kazdy widzial z gory thx ;DDD

Trzeba idealnie wymierzyc na kolor splawika bo jak trzymasz 5 sec na splawiku to on sie buja i zachacza niebieska wode i wtedy dziwnie ciagnie (naciska spacje) drugi najwiekszy problem jaki mialem to ten pasek (skala sily lowienia) tam trzeba najlepiej sobie zrobic "kropke na monitorze" Bo dla mnie to bylo pare mm roznicy i juz zle zacinal te filmiki ktore ludzie daja to nic kompletnie nie pokazuej bo kazdy se klika gdzie popadnie a ty i tak musisz idealnie wymierzyc mi tez za pierwszym razem sie to nie udaje ale juz wiem jak to ustawic... jak co to pisz na pw moze jakos pomoge ;)

Opublikowano

Download tego programiku:

http://www.mediafire.com/?k09ytbev282rffi

Skan:

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=eed863a4b0a010c19acebe6b5fc8f15ae01f7e8f1d9a35bd92f6991b16e646d2-1311083683

W opcjach trzeba wyłączyć "frozen"

dalej nie kumam o co chodzi z tym programem "lupa" u mnie jest zupelnie inny ten program niz u ciebie na filmiku. Pozatym mam problem z wlaczeniem tego na win 7 cos nie dziala na xp juz ogaranalem ale moze dlatego ze znow minimalnie za bardzo w lewo albo w prawo ustawiam ten pasek....

bot.png

Opublikowano

Jedynym minusem jest to, że trzeba mieć włączone cały czas łowisko

feavo.jpg

Sygna by bohomas.

Fak Jea! 50% ostrzeżeń ^^

Opublikowano

slaby ten bot powinien ktos wkoncu wymyslic zeby mozna bylo kilka na raz otworzyc i zeby automatycznie lowil przy zminializowaniu bez szukania krowek i wogole wlanczasz ustawiasz jaka wedka przyneta hak zylka i on sam sie dostosowuje wkoncu wymysla trzeba poczekac ;/

Opublikowano

slaby ten bot powinien ktos wkoncu wymyslic zeby mozna bylo kilka na raz otworzyc i zeby automatycznie lowil przy zminializowaniu bez szukania krowek i wogole wlanczasz ustawiasz jaka wedka przyneta hak zylka i on sam sie dostosowuje wkoncu wymysla trzeba poczekac ;/

Ma łowić przy zminimalizowaniu?

Wiesz w ogóle o czym piszesz? Skrypt działa na zasadzie pixel search , więc okno gry musi być nieruchome i musisz szukać swoich"krówek"

Tu masz tut. do programowania w autoit : http://www.mpcforum.pl/topic/161158-tut-full-autoit-v3-tutorial/ . Napisz lepszy skrypt i zapodaj, pięknie Ci podziękujemy.

Ps. Najlepiej taki , żebym zadzwonił na łowisko co dziś chcę na kolację. ;)

Opublikowano

Hej, mam takie pytanie.

W pierwszym i drugim oknie opcje zostawiam bez zmian (robiłem także różne kombinacje), ustawiam wszystko jak trzeba, pomijając to że brań mam w kij mało to jak jest branie, potem zacięcie to pasek zapierdziela od razu w prawo, tak jakby nie popuszcza i ryba się zrywa. Czym jest to spowodowane ?

Pozdrawiam :-)

tak tak, baw się dobrze, pozdrawiam :)

Opublikowano

nieoplaca sie lowic na tego bota duzo szybciej samemu sie zlowi ryby ;S

juz lepiej z Cheat Engine i duza aktywnascia ;D

Ma łowić przy zminimalizowaniu?

Wiesz w ogóle o czym piszesz? Skrypt działa na zasadzie pixel search , więc okno gry musi być nieruchome i musisz szukać swoich"krówek"

Tu masz tut. do programowania w autoit : http://www.mpcforum....it-v3-tutorial/ . Napisz lepszy skrypt i zapodaj, pięknie Ci podziękujemy.

Ps. Najlepiej taki , żebym zadzwonił na łowisko co dziś chcę na kolację. ;)

wcale nie pisalem ze ma byc przez au3 ;S

moze byc napisany innym programem jest ich wiele

Opublikowano

Witam, a jest możliwość ustawić na stałe koordynaty spławika i kolor? A jeśli już dałoby radę zrobić takie coś ze spławikiem to pewnie nic nie stoi na przeszkodzie żeby na stałe wpisać też koordynaty przycisku i paska. Jak wtedy wyglądał by kod programu gdyby można bylo sobie samemu wstawić? Bo np meczące jest to celowanie i albo się uda albo nie, wiadomo każdy spławik jest inny ale to sobie każdy w ciągu minuty przestawić. Wtedy po takiej modyfikacji np włączamy tylko bot.exe i od razu f4 i juz mamy problem w głowy i od razu działający bot.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...