Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BoT Łowisko] pijaczek by kurpiq

KURPIQ

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 595
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pijaczek by kurpiq v5.35 alfa-beta + skrypt

jakieś problemy z botem pisać w komentarzach

Cześć , Witam wszystkich,to mój pierwszy post.

Jesteś bardzo blisko do zrobienia bota na spining, oj kurcze jakby mi (i innym pewnie też :D ) się przydał.

Kwestia jest taka, że podczas brania na spina rusza się delikatnie dolna część wędki o kilka pikseli (foto niżej), mimo najszczerszych chęci próba zastosowania Twojego spławikowego bota (polegająca na zaznaczaniu części wędki ze screena zamiast spławika) do spina kończy się tym że niestety nie działa jak powinien, sam ściąga od razu żyłkę,czasem nie reaguje wcale, jeszcze innym razem zrywa rybkę a czasami coś tam małego wydrze z wody... )czy zaznaczę dolną część wędki czy górną, tam gdzie w miarę podczas drgań trzyma się w jednym punkcie, ale to nic nie daje za każdym razem kicha.... :(

Ze skryptów jestem blada d..a, ale mam pewien pomysł by bot na spina działał.

Screen

lowisko.png

Wystarczyło by zaznaczyć zamiast spławika podany ze screena punkt na dolnej części, która gdy ryba nie bierze jest nieruchoma,natomiast przy braniu wychyla się o kilka pikseli w prawą stronę, a zamiast pomarańczowego koloru w miejscu zaznaczenia pojawia się niebieski kolor wody...

Jak pisałem wyżej niestety na skryptach sie nie znam, i mam pytanie czy jest możliwość przeróbki Twojego pod wędkę spinningową... Nie wiem czy chodzi tu kombinacje z wysokościami ,może kolorami ,czy coś innego,jestem w tym za cienki i nie wiem jak to ugryźć :(

Pozdro- Slaw_ek

Opublikowano

Ten bot działa na spinning instrukcja;p

1. Pierwsze okno 1

2. Drugie okno 3000

3. Zakładasz wędkę spławikową i ustawiasz tak bota jakbyś chciał łowić na spławik.

4. Gdy już ustawisz zakładasz wędkę na spinning i działa:)

eh...

Opublikowano

Ten bot działa na spinning /ciach.../

To nie jest to, bo jak zauważyłem większość lepszych ryb bierze na max wysuniętej żyłce przy postępowaniu jak ze spławikową, zarzucasz spina i czekasz, a przy bocie wg tej metody co Ty podałes po około sekundzie zaczyna automatycznie ściagać żyłkę :( i łapią się małe,albo wcale.

Pozdro- Slaw_ek

Opublikowano

wydaje ci się na jednym forum pisze że samozazinanie jest zalecane:)

Na wędce do 80kg bez bota tym sposobem wyciągnąłem 45 kg:)

Ale rób jak chcesz... na bocie i tak więcej nałapiesz

eh...

Opublikowano

Jeszcze raz piszę że chodzi mi całkiem o coś innego.

1. Nawet taka lama jak ja potrafi znaleźć współrzędne i kolor . Zrobił bym to tak : wywalił bym sekwencję wyboru spławika a wstawił okno z podaj współrzędne xxx,yyy i kolor FXXXXX.

2. Dalszą część wyboru miejsc bym zostawił.

3. Start ciągnięcia ryby był by uzależniony od zmiany koloru,ale trzeba też by było wstawić około sekundy pauzy między komendami "zarzuć" a "obserwuj piksel" na czas animacji zarzucania.

Co do bota to na razie tyle.

Coś o zrywaniu dużych ryb. W firefoxie można wyizolować same okno z grą bez NK-owych dobrodziejstw, które zamulają pasek ciągnięcia : odpalamy grę normalnie, klik kółkiem myszy na "graj" u góry okna z grą,odpalamy ją na nowym oknie a adblockiem kilujemy NK-owego widgeta. Daje nam to czyste okno z grą bez zamulających zbędnych przy graniu dodatków. Pozdro

Opublikowano

Witam. słuchajcie mam problem a mianowicie taki ze mam wędkę do 25kg żyłka do 28kg haczyk do 24kg i przynęta żywiec a łapie mi ryby do 10 kg. a zazwyczaj tak do 5. Bota ustawiam na 100 i 4000. Z botem czy bez Bota tak samo łowi. czym to może być spowodowane? pomożecie??

Opublikowano

Witam. słuchajcie mam problem a mianowicie taki ze mam wędkę do 25kg żyłka do 28kg haczyk do 24kg i przynęta żywiec a łapie mi ryby do 10 kg. a zazwyczaj tak do 5. Bota ustawiam na 100 i 4000. Z botem czy bez Bota tak samo łowi. czym to może być spowodowane? pomożecie??

A spróbuj nic nie zmieniać czyli zostawić 100 i 10000 i ustawić na bocie dokładne miejsce do którego ma ciągnąć pasek, czyli 3mm od paska w dół. Jeśli dobrze pamiętam to kolega miał na tej wędce prawie 33kg rekord tylko nie wiem na jakim poziomie i z jakimi ustawieniami.

Opublikowano

próbowałem już wcześniej i robiłem 100 i 15000 nic to nie dawało. ściąga maksymalnie do 9 kg i nic więcej nie wiem może słabe łowisko mam albo temu ze tylko na przynętę nic więcej?

Opublikowano

Witam wszystkich od paru dni uzywam bota od kurpiqa i zauwazylem ze jak na noc na 5-6h zostawiam go wlaczonego to mi da rade wyciagnac tylko 10-30 ryb przez te godziny wiecie moze co zrobic zeby duzo rybek lapal

patryk a sprobuj z ustawieniami 10 i 6000 lub 15 i 8000

Opublikowano

A ściągnij jeszcze raz bota LINK, bo ja miałem problem taki że nie mogłem ustawić wędki za 2mln, i tak z ciekawości ściągnąłem jeszcze raz bota i już normalnie działał. Jeśli chcesz bota ustawiać na noc to za dużo nie połowisz, ponieważ codziennie o godzinie 04:00 zaczyna się aktualizacja NK i się nie zalogujesz, kiedyś tak było może z 3 miesiące temu teraz nie wiem jak jest bo tak długo na necie już nie siedzę.

Opublikowano

Aha no to nie wiedziałem. A w ciągu dnia ustawiasz bota na kilka godzin i działa?? Dużo jest użytkowników na Netlogu...

Opublikowano

no ustawiam w ciagu dnia i wedlug mnie takie same efekty moze jakies blad na tym windowsie mam ze nie uzupelnia wszystkiego ale teraz zobacze na innej wedce bo kupilem nowa do 50 kg moze lepiej pojdzie

ja w znajomych mam 50 osob wiec nawet troche moze gra

Mam do was pytanie ile rybek w ciagu godziny potraficie zlowic na bocie bo mi zlowil 13 rybek ;/

Opublikowano

Grzechu próbowałem ustawić tak jak mówisz nic się nie zmienia ;/. dalej wyciąga do 9kg ..

Drigos sciągnełem na nowo i nic to nie dało. tak pozatym mam 19 lvl to moze mi powiedzie gdzie mam łowić żeby dobrze rybki brały bo narazie to łowie na dolina szarotek. albo na co i gdzie. bo nie mam nawet za co kupić pokarmu bo muszę drimssy wygrać w quizie ;d hehe ;P. aaa i na wcześniejszej wędce tej do 9kg to wyciągnął mi bot ponad 10 kg. będę wdzięczny jak mi chłopaki pomożecie.

Opublikowano

Macie link do prawdziwej rewelki to dopiero ciągnie.

Fakt kosztuje 400 eurogąbek ale ciągnie rekordowe ryby jak zwykłe śmieci.

W powiązaniu z botem kurpiqa rewelka

Opublikowano

Potrzebuję linijkę od skryptu z bota kurpiqa, która odpowiada za dochodzenie dolnego paska do wskazanego miejsca.

Jakby ktoś podał to byłbym wdzięczny.

feavo.jpg

Sygna by bohomas.

Fak Jea! 50% ostrzeżeń ^^

Opublikowano
jak zalozyc na splawik bo mi niedzialaa pisac gg 4103676

PS.najlepiej jak ktos da zrobionego juz

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

przeczytaj 1 i od 20 do końca i znajdziesz odpowiedź, a nie spamujesz niepotrzebnie ;S

inni będą czytać za ciebie, chyba żartujesz sam szukałem i kombinowałem z tym botem ponad 3 godziny i ci napisze od razu jak jakiś idiota ;D??

a może czytać nie umiesz ??

Opublikowano

czy mógł by ktoś wrzucic juz ustawionego bota by tylko pobrac i grac bo juz tyle czasu próbuje tego ustawic ze juz sie załamuje z gory dziekuje

Opublikowano

ja na ostatnia noc ustawilem na 7h bota to mi zlowil okolo 80 ryb co wydaje mi sie tragedia, wylaczylem bota okolo 6 rano i o dziwo nie zostal wylogowany o 4, w ciagu dnia przez 7h jest w stanie zlowic mi okolo 250-300 ryb.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...