Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Silkroad] Odpalanie iBota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej Mam Problem w związku z odpaleniem ibota,czytałem już tyle na forum i nic,SLuchajcie odpalam media patchuje zamykam,odpalam hsa odpali mi sie Silkroad ale go nie uzywam,nastepnie odpalam ibota i tu wlasnie nastaje problem,Gdy po ibocie odpalam Loadera on sie automatycznie zamykam i wyskakuje jakis blad,HACK SHIELD ERROR 01{Unable to run Silkroad with following program. (00010501) [(null)] .Closing Silkroad client,Prosze o Szybka POMOC

W pilku "Int" musisz odnaleźć plik tekstowy o nazwie r_iphs.ini , jak odpalałeś HS wyskakiwało Ci twoje ip które musisz tam przepisać . powinno to pomóc

Mam coś takiego:

http://www.fotosik.p...911b251d18.html

Miniaturka na forum (zdjęcie otworzy się w pełnym rozmiarze):

c984ca911b251d18m.jpg

Zdjęcie 500px na forum:

c984ca911b251d18med.jpg

Napewno wszystko zainstalowałeś ? masz wszystkie potrzebne programy ? jeżeli tak poszukaj edxloadera nowego

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• Odpowiedzi 703
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Powie mi ktos gdzie moge znaleźć to : c) WAŻNE: Otoczone wieloma znakami ### IPHS!!! Tam znajduje się adres IP. Trzeba go wpisać w odpowiednie miejsce w folderze z botem -> folder INIT -> r_iphs

Jest to z tego poradnika : http://www.mpcforum....dla-silkroad-r/ IBot pod Sro-R

Dokladnie chodzi mi o te IP gdzie mam znaleźć

Opublikowano

Wpisalem te IP do r_iphs a i tak dostaje dc ...

W ibocie jeszcze pisze mi ze niby serweer off lub zajety ..

Poradzcie cos ..

Opublikowano

Hej Mam Problem w związku z odpaleniem ibota,czytałem już tyle na forum i nic,SLuchajcie odpalam media patchuje zamykam,odpalam hsa odpali mi sie Silkroad ale go nie uzywam,nastepnie odpalam ibota i tu wlasnie nastaje problem,Gdy po ibocie odpalam Loadera on sie automatycznie zamykam i wyskakuje jakis blad,HACK SHIELD ERROR 01{Unable to run Silkroad with following program. (00010501) [(null)] .Closing Silkroad client,Prosze o Szybka POMOC

Mam dokładnie ten sam problem wszystko pisałe te iP do r_iphs ale nadal mam tak i nie wiem co zrobic pomożcie mi. thx

Opublikowano

Witam mam problem.

Gdy odpalam HS'em silka to chwile on pochodzi i zaraz wywalą błąd "Unable to run Silkroad with fooling program (00010501)"

Wiecie jak to naprawić ? Dzięki za każdą pomoc

Opublikowano

ja mam problem chyba inny:D

jak ten pierwszy silk jest odpalony pusty przez hackshieldSROR to jak odpalam loadera to loader sie wylacza i silk przycina wyskakuje jakis error i koniec jak chce przez clientlessa to pisze ze jest stara wersja clientlessa i zeby znalezc cos w ini folderze ale ja mam najnowsza wersje ;o i jeszcze nie widze serverow nie wiem ocb

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam,

mozecie mi powiedziec o co chodzi z tym silkiem? tzn co to jest ten silk? pewnie glupie pytanie ale jestem nowy w temacie:) robie wszystko jak w instrukcj ale gdy daje lunch wyskakuje mi komunikat: PLEASE SELECT A SILKROAD DIRECTORY FIRST. z gory dziekuje.

Pozdrawiam:)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Mam mały problem z botem.

Przez pewien czas chodziło mi dobrze ,a pewnego razu włączam silkroada klikam na moją postać i Bot przestaje działać .

Inne postacie mi chodzą .

Z góry Dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak włączam hackshielda i daje LaunchSro to nic się nie dzieje. Niby laduje sie Guard ale silk się nie włącza. Kiedy z kolei uruchomie jako administrator to do pewnego moemntu się włączy, ale zaraz jest komunikat, że sro_client.exe przestał działac... Wiecie o co może chodzić ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chciałbym podzielić się wam z moim problemem, również informuje że w tym temacie jestem kompletnie zielony (iBot) Otóż od samego początku miałem problem , pierwszy z nich to był przy plikach OCX, ale całe szczęscie uporałem sięz tym.

Kolejnym problemem jest z "Run SROR Hackshield" .

beztytuuvyg.png

Jest to otwierane przez plik hackshield.jar ktory jest udostępniony http://www.mpcforum.pl/topic/619334-tut-ibot-silkroad-r/

Wyskakuje mi coś takiego , ewentualnie jak coś pomodzę to mi znika.

Odpalając HackShieldem z tego tutka , w procesam mam tylko sam HackShield. Natomiast silk się nie odpala . W r_iphs mam wpisany swój adres : 192.168.1.102:15778.

Próbowałem to wszystko odpalić zgodnie z instrukcjami , ale dalej tez napotykałem na problemy.

Odpalając loadera wyskakakiwało mi coś takiego beztytuu1vo.png

Następnie odpalając bota pokazuje mi serwer busy or down beztytuu3mr.jpg

Odpalając następnie loadera , uruchamia mi sie obrazek startowy ale po chwili wyskakuje mi błąd beztytuu2kz.jpg

Próbowałem włączyć silka z czystego folderu ktory jest zapasowy , ale niestety wyskakuje mi problem : Connecting to server ended.Pls trt again later.

Próbowałem działać oddzielnie na tutku tym jak i kolegi podanym powyżej i nic z tego.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ja mam dc zaraz po wpisaniu passów do "drugiego" silka. Chodzi o SRO oczywiście.

Ponieważ ibot na ISRO nie działa na dzień dzisiejszy.
Opublikowano

czyli ten "update" co był ze zmianą nazw serwerów, czy jak to nazwać, to zmiana SRO na ISRO? jednak mnie długo nie było...

No to widzę że się coś nie bardzo w silku orientujesz (ogólnie)... "Sro" możesz napisać jeśli chodzi Ci ogólnie o silkroada. A isro to wersja silka. Tak jak rsro, ksro, csro, tsro,vsro itd. Nie pamiętam co tam jeszcze było. To tyle. Pozdro :)
Opublikowano

Czyli teraz mamy zwykłe SRO z "zmienionymi nazwami" serwów? po prostu bez "rozszerzenia"? Jakiś ogólnie działający bot? coś mnie kusi ściągnięcie Srokinga... Na głównej stronie iBota widze że drużyna robi sobie przerwe. Czyli narazie, jak rozumiem, pauza z iBotem będzie?

Opublikowano

Czyli teraz mamy zwykłe SRO z "zmienionymi nazwami" serwów? po prostu bez "rozszerzenia"?

Jeżeli dobrze rozumiem to chodzi Ci o to co wcześniej napisałem czyli te ksro, tsro itd. To są wersje silkroada. Czyli ksro to koreański silk, rsro-ruski, csro-chiński, tsro-tajwański (o ile dobrze pamietam ;S, isro-ogólny(globalny) itd...

Jakiś ogólnie działający bot? coś mnie kusi ściągnięcie Srokinga...

Owszem są działające boty do isro ale płatne. Sroking z tego co się orientuje też jest płatny... Niby tam jest parę godzin darmowych ale tak po za tym to i tak bez sensu.

Na głównej stronie iBota widze że drużyna robi sobie przerwe. Czyli narazie, jak rozumiem, pauza z iBotem będzie?

Co do ostatniej części pytania... Tak od czerwca autor ibota przestał wydawać nowe wersje bota (na jak długo? Cholera wie) Ponoć czekali aż Joymax w końcu połączy serwery żeby w tym ibocie to ogarnąć... Serwery połączone a ibot stoi.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

chłopaki proszę o pomoc chcem odpalić ibota ale niemoge.tzn odpala sie.wszystko jest zrobione pokolei jak trzeba , naciskam w loaderze lunch ładuje sie na postac wpisuje pasy naciskam enter i odrazu pokazuje mi się błąd run time error 383 proszę o pilną pomoc gdyż niewiem jak to zrobić żeby tego nie było ponieważ 2 postacie chcem odpalić.

dziękuje z góry

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

http://www.youtube.com/watch?v=K2QyuNienEA&feature=related

Pominięte są dwa główne aspekty,przez takie tutoriale wiele ludzi więcej nerwów traci niż to warte.

83416dfa001f9912.jpg
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam. Ja mam problem z HackShieldem gdy go odpalam i daje launch SRO wyskakuje mi błąd: A~LÓ''CĆD(9). Nie wiem co mam dalej robic.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam...Mam problem z ibotem na isro...wszystko zrobiłem jak jest podane...kiedy loguje się na konto od razu dostaje dc po załadowaniu postaci

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam mam problem bo jak uruchamiam silka przez launchera to wyskakuje mi błąd że server został zablokowany cos w tym stylu sory nie jestem w domu i nie moge sprawdzic prosze o pomoc dziekuje wszystkim! ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...