Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Indywidualny poradnik dla Silkroad R

kazzup

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

poradnik, który tu przeczytałem, autorstwa papy a dotyczący Silkroad R... nie pozwala na odpalenie gry w dobry sposób. Ten jednak użytkownik podał link do filmiku, który doskonale pokazuje jak poradzić sobie z odpaleniem ibota w Silkroad R. Ja jedynie opiszę procedurę włączania bota.

1. Zainstalowanie zawartych plików w paczce z botem: Folder iBot_Necessities -> pliki:

a) iBot - OCX Files

b ) VC - Runtime 2008

2. Folder: iBot - Media Patcher

a) najpierw dotNetFx40_Full_setup

B) potem kopiujemy iBot - Media Patcher do folderu z plikiem sro_client

c) wybieramy Silkroad Revolution -> Use Custom Adress -> Search for Adress -> Show Current Settings -> Patch Now (po drodze nie powinno być żadnych błędów)

3. Folder: iBot - Hackshield Server

a) kopiujemy dwa pliki o nazwie: "Hackshield" i "Run SROR Hackshield" do folderu ze sro_client (główny folder z grą)

B) Włączamy Run SROR Hackshield

c) WAŻNE: Otoczone wieloma znakami ### cyfry IPHS!!! Tam znajduje się adres IP. Trzeba go wpisać w odpowiednie miejsce w folderze z botem -> folder INIT -> r_iphs

d) Włączamy grę przy pomocy Run SROR Hackshield (już po włączeniu tego programu powinien nam się launcher odpalić. Jeśli będzie wyskakiwało info o inspekcji, spróbujcie jeszcze raz)

e) WAŻNE: Na włączonego Silkroad przez Hackshield bota się NIE ustawia, na to konto się nawet nie loguje. Silk ma zostać otwarty z ekranem logowania

4. Odpalanie iBota:

a) Wchodzisz w folder z botem i koniecznie prawym przyciskiem myszy na ikonę ibota: "Utwórz skrót". Ten skrót najwygodniej dać sobie na pulpit.

B) Prawym przyciskiem myszy na skrót, potem zakładka "Właściwości" i macie końcówkę podobną do tej: "(...)\iBot.exe", należy po tym wszystkim (po cudzysłowiu) dodać LS:6, a więc końcówka ma wyglądać tak: "(...)\iBot.exe" LS:6

c) Odpalasz iBota ze skrótu

5. Włączenie edxLoadera -> wciśnij przycisk ADD i wybierz sro_client:

a) Zaznacz opcje: Multiclient, NOP Hackshield, Patch Seed

B) Zaznacz opcję: Redirect Gateway Server, a potem port zmień na 16 000 (drugie okienko, 127.0.0.1 zostaw bez zmian)

c) Wciśnij: Launch

5. Włączanie wielu botów

Dalej możesz już włączyć kolejne boty, zaczynając od odpalenia bota ze skrótu. Zwróć uwagę na port jaki się pojawi po włączeniu bota. Następnie przejdź do loadera. Będziesz musiał edytować port z 16 000 na 16 005, potem na 16 010 i tak dalej.

6. Uwagi końcowe

Bardzo ważny jest punkt 3c, przypomnę go tutaj:

c) WAŻNE: Otoczone wieloma znakami ### cyfry IPHS!!! Tam znajduje się adres IP. Trzeba go wpisać w odpowiednie miejsce w folderze z botem -> folder INIT -> r_iphs

Być może - jeśli masz zmienne ip (jak ja) po każdym ponownym włączeniu INTERNETU ten adres będzie inny. Musisz wtedy pamiętać o tym, by edytować plik w notatniku. Pamiętaj o tym - dzięki temu bot będzie potrafił połączyć się z Hackshieldem, a Ty nie będziesz dostawał DC.

7. Podziękowania

Dziękuję papasmerfowi i mpc forum, na których uczyłem się odpalać bota. Wciąż dostawałem dc i dopiero punkt 3c. pozwolił mi naprawić ten problem. W ten sposób - działając krok po kroku z tym, co napisałem - każdy z was na pewno uzyska stabilną wersję bota. Ja nie dostałem dc przez 15 godzin, więc... sukces gwarantowany :)

Opublikowano

Mozesz mi powiedziec jakie ip tam ma byc bo ja nic niema :s

Jeszcze chcial bym zwrocic uwage ze przy patchowaniu na gorze portu niemam tylko samo to ip :

Opublikowano

Mówiąc o porównaniu miałem na myśli bardziej to:

Ciagły spam zmusza mnie to napisania mini tuta do odpalania ibota na Sror; zaczynamy:

1. Ibota pobieramy oczywiscie z ibotforfun.blogspot.com ; nastepnie wypakowujemy i pobieramy loadera ktory jest podany u gory....

2. Teraz klikamy PPM na ikonke ibota i wybieramy zakladke SKRÓT. Widzimy "element docelowy" mamy tam sciezke ibota czy cos. Robimy odstep po tym i wpisujemy LS:5.

3. Teraz odpalamy ibota, nastepnie loadera a w nim zaznaczamy MC, NOP HCSHIELD, redirect gateway server z portem 16000 i patch seed.

Za odpowiedź oczywiście dziękuję, nie mniej jednak mogłaby być mniej arogancka.

Opublikowano

Nie wiem, ale ciągle wyskakuje mi info o inspekcji przy włączaniu silka przez hackshield'a. Przed zmianą media normalnie się odpalał, a teraz już nie.

Opublikowano

# Copyright © 1993-2009 Microsoft Corp.

#

# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.

#

# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each

# entry should be kept on an individual line. The IP address should

# be placed in the first column followed by the corresponding host name.

# The IP address and the host name should be separated by at least one

# space.

#

# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual

# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.

#

# For example:

#

# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server

# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

# localhost name resolution is handled within DNS itself.

# 127.0.0.1 localhost

# ::1 localhost

w ten sposób wygląda to u mnie, próbowałem coś zdziałać, ale nie sądze by coś się w nim zmieniło. Może patcher jest nieaktualny?

Opublikowano

Instrukcja napisana przez kazzup działa 100% co do info o inspekcji to problem z patchowaniem media.pk spróbuj media patcherem wykonać kila rożnych opcji np spatchuj z opcja silkroad next silkroad custom > silkroad r i silkroad r custom mi to pomogło. A jeśli to nie pomoże to musisz ściągnąć program do rozpakowanie pk2 (pisali go ludzie od softmoda) i samemu znaleść plik w którym nalezy zmienić artości adresu (nie mam pojecia jaki to plik) sprawdz też firewall/ antywirus czy nie blokuje ci czegoś. Jesli uda ci sie odpalić już silka to możesz ściągnąć programik do minimalizowania wszystkich niepotrzebnych okien od silka i hs-a z tego linku:

http://www.mpcforum.pl/topic/552373-minimalizer-do-silka/

Pozdrawiam

Opublikowano

Udało mi się odpalić silka, lecz po zalogowaniu na konto dostaje dc. Zrobiłem wszystko co jest w poradniku. Przy włączeniu bota wyskakuje komunikat, że server jest zajęty albo nie działa, nie mam pojęcia gdzie leży przyczyna. :(

PS. Próbowałem z LS:6 jak i 5

Opublikowano

Czy caly silk odpala ci sie z Run SROR Hackshield.bat ? (do aktywnego przycisku start) i jak dasz start to do okna logowania ? jesli tak to czy przy wlaczeniu ibota w oknie gdzie pokazuje co robi postac masz komunikat HS Server successfully conntcted ? jak nie to zle cos zrobiles z HS i dlatego masz dc.

Opublikowano

Witam, czy wie ktoś jak ręcznie edytować media.pk2(bez używania ibot-media patcher)? Słyszałem, że jest możliwość, a ibot media patcher wyrzuca błąd "out of memory".

Z góry dziękuję, za odpowiedź.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nie wiem. Ja czasem też mam problem z inspekcją, ale wystarczy, że włączę hackshielda kilkakrotnie.

Informacja o hs server is busy or down wyświetla się zawsze wtedy, gdy nie zrobicie tego:

"c) WAŻNE: Otoczone wieloma znakami ### cyfry IPHS!!! Tam znajduje się adres IP. Trzeba go wpisać w odpowiednie miejsce w folderze z botem -> folder INIT -> r_iphs"

Mój poradnik działa na pewno na win7, gdyż już kilku osobom z win7 go poleciłem i działało zawsze tak samo, czyli bez zarzutów.

Opublikowano

3. Folder: iBot - Hackshield Server

a) kopiujemy dwa pliki o nazwie: "Hackshield" i "Run SROR Hackshield" do folderu ze sro_client (główny folder z grą)

B) Włączamy Run SROR Hackshield

Gdzie znaleźć te cyfry z punktu 3c, czy to jest IP komputera bo po włączeniu SROR Hackshield mignie mi tlyko okienko (kosola) po czym się włącza normalnie i żadnych ##### z cyferkami nie widzę.

e84xdy.png

To może być też problemem po uruchomieniu Hackshielda dla (SROR) migało mi tylko okienko i nie wiedziałem co tam jest napisane. (nie zwracajcie uwagi na polecenie "pause" dopisałem je po to aby okno automatycznie się nie zamykało) jeżeli ktoś jest w stanie mi pomoc to bym był wdzięczny bo chyba przez to mam ciągłe DC po zaledwie zabiciu kilku mobków w grze. <_<

Problem ze screena naprawiony jeśli ktoś ma ten problem wystarczy zainstalować na Windows 64bit jave 64bitową.

Niestety dalej dostaje DC ponieważ nie wyświetla mi numeru IPHS.

Opublikowano

Zrobiłem wszystko dokladnie z instrukcja jestem pewny gdyz robiłem wszystko krok po kroku obyło sie bez zadnych errorow itp , odpalam hs daje start i zostawiam na oknie logowania nastepnie odpalam bota i lodaera daje launch w chodze w gre ustwaiam botka i jebut gra nagle sie wylacza bez zadnego dc itd a i tego pierwszego silka w procach ogarniczam do niskiego

Specyfikacja Kompa

Wind Xp sp3 proc 2,66 1 gb ram , karta video radeon series x500 (256 mb)

87016652kopia.png

b_560_95_1.png

Opublikowano

am przy wlaczeniu Run SROR Hackshield pokazuje sie okienko i blad ze nie znaleziono pliku java

Wlasnie nie wszystko odpala sie bez zarzutu i mysle ze wina lezy po stronie maszyny ;/ poczekam na jakas sensowa odpowiedz i nie wiem czy formata nie podejme

87016652kopia.png

b_560_95_1.png

Opublikowano

Witam mam problem robie wszystko zgodznie z instrukcja a i tak nadal mi wyskakuje info o inspekcji czytajac ten temat widze ze nie tylko ja mam z tym problem czy ktos znalazl rozwiazanie na ten problem? dodam ze mam win7 64bity

ec5c717098b4fa95.pngwiewuj8.png

Gra jest dla ludzi, a nie ludzie dla gry. Pamietaj

Opublikowano

Cześć wszystkim :) Wczoraj oglądałem te poradniki i powiem wam że jeśli ktoś nie jest obcykany w ibocie, to go za chuja nie odpali. Ja zrozumiałem dopiero jak poczytałem tutaj w tym temacie :) Papa napisał dobrze ale wszystko było zakręcone jakieś ph media patchery itp a to wlasnie przez to ze sciagnalem z jego poradnika jest lipa. Ściągacie bota TYLKO Z OFICJALNEJ STRONY (żadnych dodatków - wszystko jest w folderze z iBotem) i wykonujecie dokładnie to co jest napisane w poleceniach Kazzupa. Gwarantuje wam, że jeśli zrobicie wszystko krok po kroku jak to opisał to bot będzie wam działał w 100%. Ja musiałem to zrobić 2 razy bo za pierwszym coś zjebałem, teraz bocik śmiga, exp jest lepszy i nie muszę się martwić że będe musial siedzieć przed kompem 12 godzin i exić ;/ (Dzięki Kazzup!) A co do problemów które posiadam niestety nie wiem jak ustawić loopa żeby na repot wracał do dw i nie kupował potów tylko żeby brał je za darmo i wracał na spota sam. Jeśli ktoś wie jak to zrobić to bardzo proszę o pomoc :) Pozdrawiam.

Opublikowano

Ma ktos pomysl?

@Edit

zapomnialem dodac ze to mi sie wlancza kiedy to po wszystkich punktach probuje odpalic skrót ibota z pulpitu mam rowniez dodane LS:6 na LS:5 tez probowalem

post-47470-0-56864700-1330452207_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...