Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Projekt]Easymetin2 Cracked ;-)

adriank™.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Huehuehuehuehue i kto wam podpowiedział ten pomysł :D

A może by sie dogadał z turkiem jak przerobił tą dll? :D

Ale gdybym nie podał linka do posta z dll'ką to byście nie myśleli o Tr metinie :P

Jak by to zadziałało to i tak nie będzie full crack bo nie uda się włączyć kiedy chcesz tylko na free time. Tak pisze w tamtym poście co podałem.

Cytat:

"odpalamy easymetin2 w FreeTime o 17:00 i jedziemy na bocie 24/7 - jest taki że nie możemy wyłączyć easymetin2 bo musimy czekać od nowa na freetime!"

GrottyCracker22.png
  • Odpowiedzi 577
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No ja cały czas mówie wam że trzeba w metina tr zmienić na polskiego, ale tak, żę em2 nadal rozpoznaje go jako tr a on łączy sie z pl :D

Dokładnie na tej zasadzie działal ten programik od andrzeja, że polski był polski i rozpoznawany jako polski, ale łączył się z dowolnym, np us czy kij wie jaki, i na polskim em dało sie jechać na us itp.

Wiem, gadam jak najebany, ale ja już tak mam :D

Sam też nie zrobie zadnych testów bo ogranicza mnie łącze, radiówka z limitem ;/

Opublikowano

Nawet jeśli tylko da się włączyć na free to i tak postęp by był :D

EDIT:

Zaraz bd robił testy :D Zobaczymy czy coś z tego bd.:P

Niestety.. Trzeba tu moim zdaniem odpowiednio przerobić TR :/

Opublikowano

Sumy md5 metin2client.bin z tr i pl sa takie same. Zmodyfikowany plik dll chyba nic nie zmienia, bo ja na plu po wylaczeniu easymetin2.exe nie mam zadnych bledow i bocik nadal smiga, wiec ta modyfikacja pliku dll jest tylko dla tych ktorym trick z wylaczeniem procesu nie dziala..

Opublikowano

Prawdopodobnie uda sie to zrobic odpalajac EM normalnie i poprawnie logujac sie. Potem jak EM2 bedzie odczytywal czas trzeba przekierowac polaczenie z serwerem EM2 na inny serwer z mozliwoscia aktualizacji czasu (np. time.windows.com) i wtedy kliknac start gry. Niestety, nie udalo mi sie znalezc programu ktory potrafilby przekierowac polaczenie EM2 na inny serwer.

a może fiddler 2 ? :>

1284282093-U138092.png

Yo !

Opublikowano

Żeby uruchomić np. Polskiego Metina, pod Tureckim EMetinem, wystarczy podmienić plik gamemd5.ini na ten z Polskiego Easymetina. Tyle ode mnie ;)

JESTEM TAK ZAJEBISTY ŻE NIE POTRZEBUJE SYGNATURY

Nie Wiesz Gdzie szukać najnowszych hacków, botów do Metina, itp.?!? Nie Spamuj ściągnij

Shock Search

Opublikowano

@2xUP

Zaraz pokombinuje :) A tak to wpadlem na pomysl zeby w windowsie zmienic strefe GMT i moze wtedy uda sie zmiana czasu zamiast zmieniac czas na zegarze systemowym :)

@EDIT

Ten programik przechwytuje i debuguje ruch w sieci ale tylko polaczenia http sa przechwytywane, wiec polaczenie z EM2 jest niewidoczne. Trzeba taki programik ale zeby nie przechwytywal tylko polaczen http, ale tez inne..

Opublikowano

Może ze mną coś jest nie tak lub coś, ale ja pobrałem najnowszą wersje em2_pl , włączyłem o 8, przed 9 wyłączyłem proces easymetin2.exe, i po 9 dalej mi botuje ;p

1313330877-U255743.jpg

Opublikowano

jesli wylaczysz w procesach easymetin2.exe bedziesz mogl bocic godzine wiecej czyli 8-10 i 17-19 .Chyba cos nie dopracowali i dlatego mozna bocic o 2h wiecej dziennie :D

Opublikowano

właśnie zauważyłem bo dokładnie o 9;59 dostałem errora i bocik wrócił do miasta :(

1313330877-U255743.jpg

Opublikowano

Sam tak miałem że jeszcze po czasie mi bocił no ale nie do pełnej godziny, a co myślicie o tym całym temacie że gościu robi własnego bota coś w stylu em2 jest to możliwe albo coś??

http://www.mpcforum....htbot-v01-2011/

Gówno z tego będzie. Skoro bot niby chodzi na XP i Vista i uwaga "Musimy zrobić, żeby działał na Win7" to jest jeden wielki śmiech na sali. Skompromitował się tylko.

Opublikowano

Jak narazie rzekomy "Light Bot" leży i raczej tak zostanie. Jedyny temat to ten czemu ? Bo tu są że tak powiem mistrzowie :)

1337

Opublikowano

oj napewno nie bedzie zadnego nowego boty np ten light bot :P , i watpie zeby cos nowego w tym miesiacu sie pojawilo :unsure: .Mi tam wystarczy te 4h dziennie easymetin2 reszte doexpiam na innych hackach i jest git.Jakos sie to wszystko klei poki co xD

Opublikowano

Mam pytanie każdy tak ma ? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0e54adf21d9e662a.html

Edit:

Porównywał ktoś pliki jakie zostały usunięte z EM2 TR co zostało w nich zmienione ?

Może warto by było to sprawdzić i coś zmodyfikować przy okazji Gratuluje postępów ja wam nie pomogę bo mam radiówkę z limitem 3 gb transfer 120kb+-w nocy w dzień max 30

Edit2

w tr jest nowszy od em2 pl dlaczego ?

PL-EasyMetin2_pl_1.0.9.1935

TR-EasyMetin2_tr_1.0.11.1942

czym się różnią? i jak wyglądają em2 no inne serwy i przydał by się ktoś kto już modyfikował EM2 czyli nasz kochany Andrzejt do spóły

graphic.png

Opublikowano

Znacie jakiś sposób na odpalenie więcej niż 3 Metinów na em2.

adriank™. Może podzielisz się klientem ?

Opublikowano

@2xUP

Zaraz pokombinuje :) A tak to wpadlem na pomysl zeby w windowsie zmienic strefe GMT i moze wtedy uda sie zmiana czasu zamiast zmieniac czas na zegarze systemowym :)

@EDIT

Ten programik przechwytuje i debuguje ruch w sieci ale tylko polaczenia http sa przechwytywane, wiec polaczenie z EM2 jest niewidoczne. Trzeba taki programik ale zeby nie przechwytywal tylko polaczen http, ale tez inne..

a np whireshark ? :>

tylko ten program jest w #@%! rozbudowany, ale YT nadchodzi z pomocą :)

@@TEN NIŻEJ

powodzenia, i smacznego. YAFUD. ;)

1284282093-U138092.png

Yo !

Opublikowano

u mnie od 17 do teraz boci :D

"W czas wojny potrzebujemy kogoś nowego, komu możemy zaufać, kto poprowadzi ludzi jak jakiś święty. "

"Nie oceniaj mnie, jeśli mnie nie znasz."

"Toczę walkę przez cały czas z czymś innym. Czasem z samym sobą. Są we mnie dwie osobowości - jedna chce żyć w spokoju, druga nie podda się, dopóki nie odzyska wolności. "

Moje Tuty:

Wallhack

FISHBOT,BLOK CPU,OBEJŚCIA

Opublikowano

Czyli od kąt siedzę w innej grze to nic się nie zmieniło wolno coś idą pracę ;D

Działa jeszcze ten bug coś tam było że wystawiało się tobołek przed czasem ??

1393619387-U339575.png

Opublikowano

jaki bug ?

"W czas wojny potrzebujemy kogoś nowego, komu możemy zaufać, kto poprowadzi ludzi jak jakiś święty. "

"Nie oceniaj mnie, jeśli mnie nie znasz."

"Toczę walkę przez cały czas z czymś innym. Czasem z samym sobą. Są we mnie dwie osobowości - jedna chce żyć w spokoju, druga nie podda się, dopóki nie odzyska wolności. "

Moje Tuty:

Wallhack

FISHBOT,BLOK CPU,OBEJŚCIA

Opublikowano

jaki bug ?

przed skończeniem się free time'u np 8:57 otwierasz sklep, a po skończeniu free zamykasz np. 9:04 i bocisz dalej

nie wszystkim działa np mi ;) :/

Pomóż innym, nie bądź obojętny ! Jedno kliknięcie a tak wiele może.

1420669638.png

Opublikowano

Od pewnego czasu jak mi się nudzi edytuję EasyMetin2. Od tego czasu mam w pełni spolszczonego, zoptymalizowanego i lekko zcrackowanego EM2.

em2.png

Na chwilę obecną mam zrobione:

-Możliwość uruchomienia więcej niż 3 okien gry. [GOTOWE, DZIAŁA W 0%!]

-Ukrycie okna z informacją o FreeTime (początki manipulacji czasem ^^) [GOTOWE, DZIAŁA W 0%!]

-Zrobienie przycisku Uruchom grę aktywnego, mimo to jednak po kliknięciu go okno lekko się powiększa, tak jakby gra miała się uruchomić, ale dalej nic. [GOTOWE, DZIAŁA W 0%!]

-Manipulacja ilością kredytów (godzin) clientside [GOTOWE, DZIAŁA W 0%!]

-Automatyczne logowanie do EM2 [GOTOWE, DZIAŁA W 0%!]

Powoli chyba zbliżam się do celu, ostatnimi czasy też oblukałem funkcję w EM2 sprawdzającą, czy nie przestawiono zegarka systemowego, no na razie idzie do przodu. Wiem, było już dużo osób, które obiecywały cuda na kiju, chuje muje dzikie węże a po wielkim zapale i wyplusowaniu zniknęły. Ja Wam nic nie obiecuję, chciałem tylko poinformować co już mi wyszło, i że powoli zbliżam się do celu. Jeśli wszystko mi się uda jak zamierzałem, udostępnię darmowego działającego EM2 za jakąś symboliczną małą kwotę na nieograniczoną licencję lub za darmo. Jeśli ktoś doszedł do tego co ja i chce pomóc to zapraszam wraz z dowodami na PW. Proszę modka o nie zamykanie. Dziękuję <3

@EDIT: W pliku serCfg.ini z folderu cfg w EM2 zmieńcie z

[server1]
ServerName=adriank.pl
IP=203.85.93.210
Port=11110
SparePort=11110

na

[server1]
ServerName=adriank.pl
IP=203.85.93.210
Port=11111
SparePort=11111

i spróbujcie się zalogować na stare konto MPC - login MPCuser, hasło qwerty. Zauważcie, że przy tym orginalnym mamy info, że złe hasło, a przy podmienionym nie. Myślę, że zmiana portu to zmiana serwera, w tym przypadku chyba na niemiecki, a przy odpowiedniej znajomości portów, moglibyśmy np. zmienić na Chiny, a później na Polskę i mieć cztery razy EM2 dziennie za darmo.

@EDIT2: Tak, miałem rację, oto porty do poszczególnych serwerów językowych EM2 - jak je podmienicie i zobaczycie różnicę czasu, to odpalicie EM2 za darmo tyle razy dziennie, ile jest tych stref w em2. Na każdym serwerze musicie zakładać nowe konta! A tu spis portów:

11110 - Polska - GMT +1 - nasza godzina.

11111 - Niemcy - GMT +1 - nasza godzina.

11112 - Turcja - GMt +2 - czas w Polsce + 1 godzina.

Czyli z tego wynika, że na razie możemy uzywać za darmo EM2 w Polsce od 7:00 do 8:00 i potem od 16:00 do 17:00, a wtedy przełączamy się na serwer Turecki i jedziemy za darmo od 16:00 do 18:00 czasu w Polsce. Na razie to niewiele, ale zawsze jakiś postęp do przodu, prawda? Dzięki temu mamy możliwość bocić 3 godziny dziennie na jednym EM2, a jak odpalimy dwa i zmienimy nazwe .exe to mozemy w tym czasie co mamy jedno np. na Polskim free time to jechac jednoczesnie na Niemieckim a potem oba na Tureckie.

Dodatkowo moja zawartość serCfg.ini do łatwiejszego przełączania między serwerami:

[server1]
ServerName=Polski - Freetime 7-8 i 16-17
IP=203.85.93.210
Port=11110
SparePort=11110
[server2]
ServerName=Niemiecki - Freetime 7-8 i 16-17
IP=203.85.93.210
Port=11111
SparePort=11111
[server3]
ServerName=Turecki - Freetime 16-18
IP=203.85.93.210
Port=11112
SparePort=11112

Dobra trzeba zakończyć już temat,od maja autor nic nie zrobił poza wymysłem o zmianie portów w strefach czasowych z Tureckiej wersji EasyMetin2,w dniu:2011-08-19 21:17 została wydana nowa wersja EasyMetin2 o numerze:1.0.11.1948,wiadomość wysłana do managera oraz Polskiego agenta z sugestiami o błędach i poprawkach w kodzie software została zaktualizowana i zmieniono kod programu oraz kod zabezpieczeń.Wasze pracę amatorsko-początkujące wróciły do punktu 0 i niemu sensu przyklejanie tematu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...