Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Herobrine - Prawda Czy Mit?

Riz0r0n

Herobrine - Prawda czy mit?  

702 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy Herobrine istnieje?

• Tak, widzia?em
      113
    • Tak, spotka?em si? z jej wyczynami
      37
    • Tak, wierze w to
      111
    • Nie, nie jestem jakim? debilem
      272
    • Raczej nie
      52
    • Nie mam zdania
      35
    • Niewiadomo
      82

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 466
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Więc tak, opowiem wam cała historię. Jeden użytkownik jakiegoś angielskiego forum minecraft stworzył niewielką historię, dam wam tłumaczenie.

Minecraft

Ostatnio startowałem grę single-player w Minecrafcie na nowym świecie. Z początku wszystko było normalnie, zacząłem ścinać drzewa i wyprodukowałem workbencha. Zauważyłem coś poruszającego się w dużej mgle (mam bardzo słaby komputer, więc muszę grać z mgłą). Myślałem, że to krowa, więc zacząłem ją ścigać z nadzieją, że znajdę trochę skóry na zbroję.

Jednak to nie była krowa. Obrócił się w moją stronę inny człowiek z domyślnym skinem, jednak jego oczy były puste. Nad nim nie było okienka z jego imieniem, sprawdziłem dwukrotnie czy nie jestem w trybie multiplayer. Nie został długo, popatrzył na mnie i szybko pobiegł w mgłę. Ścigałem go z ciekawości, ale zniknął.

Kontynuowałem swoją grę, nie będąc pewnym co o tym myśleć. Gdy rozszerzałem swój świat, widziałem rzeczy, które nie są normalne dla losowego generatora mapy. Były to tunele 2x2 w skałach, małe perfekcyjne piramidy z piasku w oceanie, a także laski z drzewami z wyciętymi liśćmi. Stale myślałem o tym "graczu" w głębokiej mgle, jednak nigdy nie miałem szansy się mu przyjrzeć. Próbowałem zmniejszyć mgłę do minimum za każdym razem, gdy myślałem że go widzę, ale bez skutku.

Zapisałem mapę i wszedłem na forum zobaczyć, czy ktoś jeszcze nie widział pseudogracza. Nie było nic. Stworzyłem swój własny temat, w którym napisałem o nim i spytałem, czy ktoś widział podobne zjawisko. Po pięciu minutach post został usunięty. Spróbowałem ponownie, tym razem wątek został usunięty jeszcze szybciej. Dostałem prywatną wiadomość od użytkownika imieniem "Herobrine", zawierającą jedno słowo: "Przestań." Kiedy chciałem zobaczyć stronę jego profilu, dostałem błąd 404.

Dostałem e-maila od innego użytkownika forum. Powiedział, że bezpieczniej będzie pisać poprzez e-mail, bo moderatorzy mogą czytać PW innych. Stwierdził, że ujrzał tajemniczego gracza, co więcej, znał grono osób, które także go widziały. Ich światy też były zapełnione nietypowymi budowlami i opisywali Niego jako gracza bez oczu.

Minął miesiąc, od kiedy mój informator się odezwał. Niektórzy świadkowie Jego przebadali imię Herobrine i dowiedzieli się, że było często używane przez gracza szwedzkiego pochodzenia. Po dłuższym zbieraniu informacji odkryto, że jest to brat Notcha, twórcy gry. Osobiście wysłałem e-maila do Notcha z pytaniem, czy kiedyś miał brata. Zajęło mu to chwilę, ale odpisał krótką wiadomość:

"Miałem, ale nie ma go już z nami
- Notch"

Nie ujrzałem tajemniczego gracza od naszego pierwszego spotkania, nie zauważyłem żadnych zmian w innych światach niż mój. Mogłem nacisnąć Print Screen gdy go zobaczyłem. Poniżej stawiam jedyny dowód jego istnienia jaki posiadam.

On nie istnije, paru gostków z Brocraft dali texture Herobrine zamiast metalowych drzwi i zrobili screena. Wieść o nim rozniosła się po całym Minecraftowym świecie ale i tak na prawdę nikt nie ma dowodów na jego istnienie.

Jakiś czas potem Notch na jego Twitterze napisał:

Herobrine isn't real in any way, no. I never had a brother (well, there's a half brother I never meet..), and he's not in the game.

W tłumaczeniu oznacza to, że Herobrine w żadnym wypadku nie jest prawdziwy i że nie ma go w grze. Notch nigdy nie miał brata, choć twierdzi, że istnieje "pół-brat", którego jeszcze nie spotkał.

Notch na swoim Twitterze napisał, ze może w przyszłości doda Go do gry. Od tamtego czasu o nim nie wspomniał.

Dzisiaj można spotkać Herobrine w nieoficjalnym modzie o nazwie "Humans!", który dodaje do gry NPC. Jest to jedyny sposób, by go spotkać w grze.

Info z CraftSite i z mojego doświadczenia,

Jak zrobiłem coś dobrze daj +

"Wszyscy jesteśmy żałośni, to nas czyni interesującymi."

"Człowiek jest najgorszym źródłem prawdy o sobie."

81799524.gif

Opublikowano

Więc tak, opowiem wam cała historię. Jeden użytkownik jakiegoś angielskiego forum minecraft stworzył niewielką historię, dam wam tłumaczenie.

Minecraft

Ostatnio startowałem grę single-player w Minecrafcie na nowym świecie. Z początku wszystko było normalnie, zacząłem ścinać drzewa i wyprodukowałem workbencha. Zauważyłem coś poruszającego się w dużej mgle (mam bardzo słaby komputer, więc muszę grać z mgłą). Myślałem, że to krowa, więc zacząłem ją ścigać z nadzieją, że znajdę trochę skóry na zbroję.

Jednak to nie była krowa. Obrócił się w moją stronę inny człowiek z domyślnym skinem, jednak jego oczy były puste. Nad nim nie było okienka z jego imieniem, sprawdziłem dwukrotnie czy nie jestem w trybie multiplayer. Nie został długo, popatrzył na mnie i szybko pobiegł w mgłę. Ścigałem go z ciekawości, ale zniknął.

Kontynuowałem swoją grę, nie będąc pewnym co o tym myśleć. Gdy rozszerzałem swój świat, widziałem rzeczy, które nie są normalne dla losowego generatora mapy. Były to tunele 2x2 w skałach, małe perfekcyjne piramidy z piasku w oceanie, a także laski z drzewami z wyciętymi liśćmi. Stale myślałem o tym "graczu" w głębokiej mgle, jednak nigdy nie miałem szansy się mu przyjrzeć. Próbowałem zmniejszyć mgłę do minimum za każdym razem, gdy myślałem że go widzę, ale bez skutku.

Zapisałem mapę i wszedłem na forum zobaczyć, czy ktoś jeszcze nie widział pseudogracza. Nie było nic. Stworzyłem swój własny temat, w którym napisałem o nim i spytałem, czy ktoś widział podobne zjawisko. Po pięciu minutach post został usunięty. Spróbowałem ponownie, tym razem wątek został usunięty jeszcze szybciej. Dostałem prywatną wiadomość od użytkownika imieniem "Herobrine", zawierającą jedno słowo: "Przestań." Kiedy chciałem zobaczyć stronę jego profilu, dostałem błąd 404.

Dostałem e-maila od innego użytkownika forum. Powiedział, że bezpieczniej będzie pisać poprzez e-mail, bo moderatorzy mogą czytać PW innych. Stwierdził, że ujrzał tajemniczego gracza, co więcej, znał grono osób, które także go widziały. Ich światy też były zapełnione nietypowymi budowlami i opisywali Niego jako gracza bez oczu.

Minął miesiąc, od kiedy mój informator się odezwał. Niektórzy świadkowie Jego przebadali imię Herobrine i dowiedzieli się, że było często używane przez gracza szwedzkiego pochodzenia. Po dłuższym zbieraniu informacji odkryto, że jest to brat Notcha, twórcy gry. Osobiście wysłałem e-maila do Notcha z pytaniem, czy kiedyś miał brata. Zajęło mu to chwilę, ale odpisał krótką wiadomość:

"Miałem, ale nie ma go już z nami
- Notch"

Nie ujrzałem tajemniczego gracza od naszego pierwszego spotkania, nie zauważyłem żadnych zmian w innych światach niż mój. Mogłem nacisnąć Print Screen gdy go zobaczyłem. Poniżej stawiam jedyny dowód jego istnienia jaki posiadam.

On nie istnije, paru gostków z Brocraft dali texture Herobrine zamiast metalowych drzwi i zrobili screena. Wieść o nim rozniosła się po całym Minecraftowym świecie ale i tak na prawdę nikt nie ma dowodów na jego istnienie.

Jakiś czas potem Notch na jego Twitterze napisał:

Herobrine isn't real in any way, no. I never had a brother (well, there's a half brother I never meet..), and he's not in the game.

W tłumaczeniu oznacza to, że Herobrine w żadnym wypadku nie jest prawdziwy i że nie ma go w grze. Notch nigdy nie miał brata, choć twierdzi, że istnieje "pół-brat", którego jeszcze nie spotkał.

Notch na swoim Twitterze napisał, ze może w przyszłości doda Go do gry. Od tamtego czasu o nim nie wspomniał.

Dzisiaj można spotkać Herobrine w nieoficjalnym modzie o nazwie "Humans!", który dodaje do gry NPC. Jest to jedyny sposób, by go spotkać w grze.

Info z CraftSite i z mojego doświadczenia,

Czyli że nie ma HB w becie ? Ja nie spotkałem kolesia a co do tuneli itp to zawsze myślałem że to mapa tak generuje sie .

Opublikowano

Ja wiem jedynie ,że kiedyś moderatorzy i twórcy Minecrafta stworzyli metalowe drzwi , które teraz są znane.. Był w grze także Herobrine.Przy dodawaniu drzwi do gry teksturki się trochę zmieniły i drzwi wyglądały jak Herobrine ale nic nie robiły tylko sobie stały, natomiast niektórzy gracze zwracali się do Notcha ,że na swoim świecie widzieli chodzące drzwi (metalowe) a tych ,które wyglądały jak Herobrine okropnie sie bali. :unsure:

Jeszcze wiem , że Herobrine był tylko w Alphie ,której już dość długi czas nie ma.Wtedy Herobrine tworzył różne budowle a budował swój dom pod naszym domkiem by mieć nas na oku lub widziec co robimy,kopiował nasze budowle ulepszając je oraz także mógł je niszczyć.Poznać można było , że jest w naszej grze po tym, że mogliśmy spotka całkowiciwe kwadratowe jaskinie np. 6x6 (równe).Herobrine także pojawiał sie na Peacful.Jest tak jakby naszym złym bratem bliźniakiem ale niektórzy uważają ,że jest on bratem Notcha ale jak widzicie w temacie jest napisane że Notch miał brata ale go już z nami nie ma Ale to wcale nie musi być prawda.Jednak bądźmy dobrej myśli :P

Opublikowano

Odpowiedź jest jeszcze prostsza niż Wam się wydaje.

Sam JJay o tym mówił. Ktoś zrobił sobie kiedyś jaja i zmienił teksturę drzwi. I tak to się zaczęło.

Poszła fama na fora itd. Tak naprawdę sami nakręcacie siebie i jego istnienie takimi tematami. Legenda, herobrine i wszystkie te screeny filmiki to bujdy.

Powtarzam sami się nakręcacie.

1321896841-U198706.png

Opublikowano

Odpowiedź jest jeszcze prostsza niż Wam się wydaje.

Sam JJay o tym mówił. Ktoś zrobił sobie kiedyś jaja i zmienił teksturę drzwi. I tak to się zaczęło.

Poszła fama na fora itd. Tak naprawdę sami nakręcacie siebie i jego istnienie takimi tematami. Legenda, herobrine i wszystkie te screeny filmiki to bujdy.

Powtarzam sami się nakręcacie.

Czyli mit o herobrine obalony ? Definitywnie ?

Opublikowano

Ja miałem też dziwny przypadek.

Gdy robiłem swoją farme trzciny cukrowej to słyszałem że coś otwiera mi drzwi.

Gdy wchodziłem do domu ujżałem pełno Cubble Stone (Bruk) zdziwiłem się temu a potem usłyszałem trzask drzwi patrze za siebie i mam zamurowane drzwi Dirt'em...

Niezapomne tego..

666/666/666/666/666/666/666/666/666

Opublikowano

Czyli mit o herobrine obalony ? Definitywnie ?

Tak, definitywnie xD

Mam dwie wersje:

1. Notch rzeczywiście stworzył tą postać by oddać cześć swojemu ,,zmarłemu bratu"...

2. Notch rzeczywiście stworzył tą postać, ale np. została ona wrzucona z jakimś update, paru ludzi zobaczyło a w następnym update Notch postać usunął...

Nothing to do here.

Opublikowano

Tak, definitywnie xD

Mam dwie wersje:

1. Notch rzeczywiście stworzył tą postać by oddać cześć swojemu ,,zmarłemu bratu"...

2. Notch rzeczywiście stworzył tą postać, ale np. została ona wrzucona z jakimś update, paru ludzi zobaczyło a w następnym update Notch postać usunął...

Nie licz na to że HB istnieje ;)

ja wcześniej sprawdziłem KAŻDĄ wersję mc (od początku alphy do 1.5_o1)

i nigdzie nie ma hb ;)

affibs.png

Opublikowano

Nie chciało mi się czytać całego tematu, ale jak używacie crackowanego MC to w polu wpisania nicku wpiszcie Herobrine i w ekwipunku zobaczcie skin. Ma białe oczy.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

a tez go widzialem to sie zesralem jak go zobaczylem myślałem ze płuco wypluje goniłem go ale on znikł zapadł sie pod ziemie a w ręku mniał mięso

Opublikowano

no niech nabijaja

ja raz na MP se nazwe Herobrine zrobilem i ludzi straszylem^^

ale sie bali co chwile ktos sie logał, az bana dostalem za straszenie <_<

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Gość Mounthains
Opublikowano

Ja miałem też dziwny przypadek.

Gdy robiłem swoją farme trzciny cukrowej to słyszałem że coś otwiera mi drzwi.

Gdy wchodziłem do domu ujżałem pełno Cubble Stone (Bruk) zdziwiłem się temu a potem usłyszałem trzask drzwi patrze za siebie i mam zamurowane drzwi Dirt'em...

Niezapomne tego..

A smok nie zabił Cie ogniem?

Topic zamykam. HB jest obalony. Nie możliwe jest, że on chodzi sobie po mapie i robi co chce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...