Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Herobrine - Prawda Czy Mit?

Riz0r0n

Herobrine - Prawda czy mit?  

702 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy Herobrine istnieje?

• Tak, widzia?em
      113
    • Tak, spotka?em si? z jej wyczynami
      37
    • Tak, wierze w to
      111
    • Nie, nie jestem jakim? debilem
      272
    • Raczej nie
      52
    • Nie mam zdania
      35
    • Niewiadomo
      82

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich ^_^

Dziś nie miałem co robić, więc przeszukiwałem neta w poszukiwaniu czegoś ciekawego, śmiesznego... czegokolwiek, co zajęłoby mi trochę czasu, tak bym przestał się nudzić. W końcu postanowiłem że poszukam czegoś ciekawego na temat Minecrafta. Wtedy właśnie znalazłem opowieść o Herobrine, która, dość powiedzieć, jest co najmniej dziwna. Link do oryginalnego obrazka jest TU a dla tych, którzy mają słabe łącza, nie znają angielskiego, bądź nie chce się klikać, tłumaczenie w spoilerze

Oryginalny tekst w języku angielskim można znaleźć na stronie użytkownika Kizzycocoa.

Niedawno stworzyłem nowy świat w trybie singleplayer w Minecraft. Wszystko było normalne, zacząłem ścinać drzewa, stworzyłem stół warsztatowy. Zauważyłem, że coś poruszyło się w gęstej mgle (mam bardzo wolny komputer, więc muszę grać na bardzo małym polu widzenia). Sądziłem, że to krowa i zacząłem ją ścigać, by zebrać trochę skóry na zbroję.

Jednak to nie była krowa. To inna postać z domyślną skórką gracza, lecz z pustymi oczami. Nie widziałem dymku z nickiem, dwa razy się upewniałem, czy aby na pewno nie jestem w multiplayerze. Nie stał długo, popatrzył się na mnie i uciekł w stronę mgły. Zacząłem go gonić z ciekawości, ale zniknął.

Kontynuowałem grę dalej, nie wiedziałem co myśleć. Odkrywając świat napotykałem rzeczy, które nie mogły być zrobione przez generator map; tunele 2x2 w skale, małe, idealne piramidy z piasku na oceanie, drzewa bez liści. Ciągle wydawało mi się, że widzę innego "gracza" w gęstej mgle, ale nigdy nie byłem w stanie przyjrzeć mu się lepiej. Próbowałem zwiększać odległość rysowania zawsze, kiedy tylko go widziałem, ale to nic nie dawało.

Zapisałem mapę i udałem się na fora sprawdzić, czy ktokolwiek inny spotkał pseudo-gracza. Nic jednak nie znalazłem. Stworzyłem własny temat opowiadając o graczu i pytając się, czy ktoś miał podobne przeżycia. Post został usunięty w niecałe 5 minut. Spróbowałem znowu, jednak kolejny post został usunięty jeszcze szybciej. Dostałem prywatną wiadomość od użytkownika "Herobrine" zawierającą jedno słowo: "Przestań". Kiedy próbowałem wejść na profil tego użytkownika, wyświetlał się błąd 404 (nie znaleziono strony).

Dostałem maila od innego użytkownika. Twierdził, że moderatorzy czytają wiadomości użytkowników i bezpieczniej będzie kontaktować się przez maila. Deklarował, że też widział tajemniczego gracza i jest mała lista innych użytkowników, którzy również go widzieli. Ich światy są zaśmiecone przez budowle tamtego gracza.

Minął miesiąc od czasu, kiedy dostałem tamtą wiadomość. Kilka osób, które napotkały tajemniczego gracza zaczęło szukać informacji o Herobrine i dowiedzieli się, że ta nazwa była często wykorzystywana przez gracza ze Szwecji. Po dalszym gromadzeniu informacji okazało się, że to brat Notch'a, twórcy gry. Osobiście wysłałem do Notcha maila z pytaniem, czy miał brata. W odpowiedzi dostałem krótką odpowiedź:

Miałem, ale nie ma go już z nami.

-Notch

Tłumaczenie pochodzi ze strony http://pl.minecraftwiki.net/Herobrine

Kilka dowodów

j1U0s.png

B. Duzy

bright.png

Wygląd Herobrine

Herobrine_skin_preview.jpg

Co o tym myślicie?! Napiszcie!

Głosować w ankiecie :-D

• Odpowiedzi 466
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

JA GO WIDZIALEM JAK BYLEM NA BIWAKU Z MOJA DZIEWCZYNA I MALEM LAPTOPA

I JAK SE GRALISMY TO WŁASNIE GO WIDZIELEM.

2 DNI PUZNIEJ POSZLEM DO KOLEGI BO NIE WIEDZIAL JAK SIE OBSLUGIWAC C.P

I U NIOEGO TEZ GO WIDZIALEM

WIEC TO JEST PRAWNA ZE HEROBRINE ISTNIEJE

(JEST TO BOT KTÓRY CZASAMI RESPI SIE NA MAPIE I BUDUJE RÓŻNE ŻECZY)

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Głupi temat, nie ma takiej postaci w tej grze, Notch to potwierdził, poza tym w kodzie gry nie było nic o takiej postaci, tak samo nie można znaleźć jego tekstur.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Głupi temat, nie ma takiej postaci w tej grze, Notch to potwierdził, poza tym w kodzie gry nie było nic o takiej postaci, tak samo nie można znaleźć jego tekstur.

Każdy uważa jak chce, ja też widziałem

PS:timonca wyłącz Caps Lock ;)

Opublikowano

Ja z takim czymś się nie spotkałem ale to może prezent od notcha na mapie lub coś w tym stylu. Jak by było więcej info na temat tego to pisać mi na priv.

@edit czytałem o tym i wiem ze to jak twój niedorobiony brat w minecraft on chce być lepszy wiec buduje :)

On ma zwyczaj chodzić za tobą i patrzeć co robisz a potem buduje i buduje. Jeżeli zobaczy że ty go widzisz to on ucieka i taka jest jego natura :)

Opublikowano

Po co na Priva? Przecież można tutaj w temacie... Ja osobiście sie nie spotkałem jak grałem. Ale na multiplayer tak i to nie był zwykły player bo pod /playerlist go nie bylo. PVP na servie było wyłączone a on biegał i zabijał wszystkich. Nawet nie można było przed nim uciec. Więc nawet ja nie wiem co juz o nim myśleć czy o jest na multi tylko? czy tez na single straszy?

@edit zapomniałem dodać że to było na starej Alphie. (czy jakos tak)

Opublikowano

może to za brzmi śmieszne , bo nie wiem czy to prawda co tu napisałem , ale może ukryte są jakoś tesktury .. nie mam pojęcia ale jeżeli kod sprawdzamy to.. a jaki dowód że notch powiedział że to nie istnieje .

Daj minusa proszę.. POLSKI Świat Minecrafta

ghastz.png10288353844d82242e5ba54.gif

Opublikowano

ja także się z czymś takim nie spotkałem ale wierze ze go spotkam

Jeśli pomogłem daj +

~Śmierć to nasze przeznaczenie~

Liczy się to co aktualnie masz.... czyli niewiele.

mc1997.png

Signature by GalactiX.

Opublikowano

boże , były takie tematy , gówno widziałeś . nie ma jego tekstur więc jeśli go nie wgrałeś to nie ma szans

Nie ma tekstur? przecież on wygląda dokladnie jak gracz tylko ma biale oczy ( byla luka i widac biale na texturze playera)

Oddajcie minusy! :(

Opublikowano

o kurdee ! spotkałęm go ! JEAAAAAAAAAAAAA !

beztytuuil.jpg

a tak na serio pomalowałem teksturce chara oczy i podmieniłem za zombi .

więc nie podniecajcie się bo gram w minecrafta od 6 miesięcy i nie spotkałem tego czegoś .

Opublikowano

o kurdee ! spotkałęm go ! JEAAAAAAAAAAAAA !

beztytuuil.jpg

a tak na serio pomalowałem teksturce chara oczy i podmieniłem za zombi .

więc nie podniecajcie się bo gram w minecrafta od 6 miesięcy i nie spotkałem tego czegoś .

bo ciebie nie lubi...

Ja osobiscie tez go nie spotkalem ale widzialem mizernie zbudowana chatke ze skrzynka (nie zbudowala przezemnie napewno)

Oddajcie minusy! :(

Opublikowano

umm na youtubie jest tego duzo ;D zaraz sie zabiore na single i zobacze czy dziala^^

@edit

probowalem przywolac Herobrina na sp [mod Humans + Builders] i tak czekam czekam a tu nagle...

nic :D nic nie wyszlo chociaz Netherstone sie pali caly czas ;D

ps. Ogladalem 4 filmiki na

(Kliknij na Youtubie zeby zobaczyc 1 z nich) i wszystkie sa takie same (wszystko tak samo ulozone) u mnie tak samo ;d Zaraz zalacze screena! :)

@add

1.

beztytuuqp.jpg

2.

beztytuu2dx.jpg

i lipton :/ nie ma nic ^^

Czy powinienem sprobowac z czystym MC?

6ydVTxs.jpg

Opublikowano

Przecież to jest kłamstwo.

Notch ma brata, ale przrodniego.

Tutaj jest jego wpis natwitterze :

Herobrine isn't real in any way, no. I never had a brother (well, there's a half brother I never meet..), and he's not in the game.

Tu link do jego statusu :

Opublikowano

Troche w to wierze Notch mógł upamiętnić swojego brata :

Herobrine - fikcyjna postać, która wg legendy chodzi po świecie gry w trybie dla pojedynczego gracza i buduje własne budowle. Posiada domyślną skórkę, jednak z całkowicie białymi oczami. Z legendy można wywnioskować, że postać obserwuje gracza, ukrywa się, a próba pościgu za nią kończy się zawsze niepowodzeniem. W legendę został wmieszany również twórca gry. Z krótkiego maila z tej legendy można się domyśleć, że Notch dodał tą postać, jako wcielenie swojego, nieżyjącego już brata. Jednak jest to w całości legenda, której prawdziwość zdementowali twórcy gry.

tworzyłem własny temat opowiadając o graczu i pytając się, czy ktoś miał podobne przeżycia. Post został usunięty w niecałe 5 minut. Spróbowałem znowu, jednak kolejny post został usunięty jeszcze szybciej. Dostałem prywatną wiadomość od użytkownika "Herobrine" zawierającą jedno słowo: "Przestań". Kiedy próbowałem wejść na profil tego użytkownika, wyświetlał się błąd 404 (nie znaleziono strony). to mnie zdziwiło może za Herobrina jest jakiś bot który np. ma uprawnienia na stronce i mógł bloknąć dostęp do profilu

Z krótkiego maila z tej legendy można się domyśleć, że Notch dodał tą postać, jako wcielenie swojego, nieżyjącego już brata. Jednak jest to w całości legenda, której prawdziwość zdementowali twórcy gry.

fotki Herobrine :

http://old.cubeupload.com/files/94c518screenshotttt.png

http://pl.minecraftwiki.net/images/thumb/3/3d/Herobrine_legenda.jpg/650px-Herobrine_legenda.jpg

Piszmy dalej :)

będe pisał dalej jak matme odrobie nq

............

Opublikowano

Zwykła ściema.On nie istnieje.

Sam notch pisał że to zwykły wymysł.

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

Ja potwierdzam wypowiedz autora widziałem go 1 jedyny raz w jaskini (przestraszyłem się!) ale po chwili zniknął w ciemnościach a po 6 min eksploracji jaskini znalazłem skrzynie z 20 sztukami drewna. Mysle ze notch to zrobil w roli easter egga w choldzie swojemu bratu i nie chce o tym mowic.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Ahahahah dobre. W hołdzie swojemu bratu?

Przeczytajcie co Wy piszecie! To jest totalna bzdura!

Po co Notch miałby robić taką głupotę? : D

Herobrine w MC to tak jak UFO w GTA SA. Wiele razy o tym mówiono, ale to gówno prawda.

Opublikowano

On istnieje...

Widziałem go raz był on podziemia..

Raz jak grałem w Singleplayer to w skale był wybudowany dom i co pare chwil dom sie zmienial...

I gdy chodzilem po domu on wszedl..

ON IS LIFE!!

33902.png

Opublikowano

Jak pisał hrabia12 po prostu Notch mógł tak zrobić po prostu skin Herobrina jest tak głęboko ukryty że żaden Player go nie odkryje, ale jak pisałem zaciekawiło mnie że gościu pisał ten temat a Herobrine odpisał "Przestań" a potem jego profil nie działał może jakieś duchy xD ? Zaciekawiło mnie to bede dawał kolejne wiadomośći (Nawet o realnym bracie Notcha w naszym świecie)

@Edit:

Szukając nowych wiadomości natrafiłem na temat na jakimś forum o strasznych historiach :

Klik!

............

Opublikowano

Ja sie zgadzam z Virusem. Bo miałem osobiście to tylko i wyłącznie na Alpha jak był herobrine dodany przez Notcha do gry. Teraz to już go nie ma. Po co notch miałby sie znęcać nad wami przez Herobrine?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...