Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzymy Exp Bota Od Mpc Forum

Zephyr33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Up zgłaszam się na beta testera jakby coś :D

2 zł za tydzień to faktycznie za mało. Ale chłopie źle zakładasz 200 osób ? Więcej :) Powiedzmy za tydzień 5 dwa tygodnie 9 zł i miesiąc 20 zł Nie jest to dużo ani mało. Wiesz ile ludzi by przy takim obrocie kupiło bota ? Zakładając (pesymistycznie) 1000 osób z samego forum wykupi w jednym tygodniu dowolną licencje, wnioskując iż wybiorą najtańszą zapłacą po 5 zł 1000 * 5 = 5k zł for you. Może ci się wydawać, że to za duża liczba, lecz nie wiesz jak to szybko się rozchodzi ? Jeden user forum załóżmy y ma powiedzmy 20 znajomych ze szkoły około 6-7 gra w metina i cheatuje. Stwierdźmy iż user Y pokaże znajomym x,z,a,b,c,d bota a kolega x,a i c kupią go. X i a za przykładowo 5 zł a c za powiedzmy 9. Masz już 19 zł + user Y = 24 zł. I niech to tak rozejdzie się na setke userów 100*24= 24 000. Taki bocik to niezły interes. Odliczyć rachunki za serwer na którym będą logowane konta( system logowań, taki jak u np CraftyGeeka), np. poprzez ip, lub nicki z Mpc (potwierdzenie przez email)( mam troche takich pomysłów by zabezpieczyć bota) Zakładając, że powiedzmy utrzymanie tego serwa na bdb hostingu kosztuje około 1000 zł za 2-3 miesiące wychodzi zostaje 23 tyś zł. Kalkulując iż w miesiącu kupi 2x 100 userów i da 3 swoim znajomym to 24*100*2=48 000 - 1000 lub 2000 = 46 000 lub 47 000 odjąć waciki jeszcze to wychodzi około 45 000

Moim zdaniem to szalone ceny :D. Być może mój móżdźek jest jakiś nie tego i źle kalkuluje. Ja daje to na swoim przykładzie, gdzie moi znajomi potrafią kupywać yangi za kwote po 120 zł, więc co to taki bocik dla nich za 5 zł czy 20 zł. Cennik zresztą można zmodyfikować i uatrakcyjnić, ale to już kwestia reklamy i marketingu w którym nieskromnie mówiąc jestem dobry, bo na wszystko patrze z materialistycznego punktu widzenia. To tyle z neoskowatej wypowiedzi. Wiem, że połowie nie chciało się czytac. Sorki za błedy pisałem na szybko.

Kolekcjonuje + :)

Cokolwiek mi dasz dzięki za poświęceni mi czasu ;)

• Odpowiedzi 190
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Up zgłaszam się na beta testera jakby coś :D

2 zł za tydzień to faktycznie za mało. Ale chłopie źle zakładasz 200 osób ? Więcej :) Powiedzmy za tydzień 5 dwa tygodnie 9 zł i miesiąc 20 zł Nie jest to dużo ani mało. Wiesz ile ludzi by przy takim obrocie kupiło bota ? Zakładając (pesymistycznie) 1000 osób z samego forum wykupi w jednym tygodniu dowolną licencje, wnioskując iż wybiorą najtańszą zapłacą po 5 zł 1000 * 5 = 5k zł for you. Może ci się wydawać, że to za duża liczba, lecz nie wiesz jak to szybko się rozchodzi ? Jeden user forum załóżmy y ma powiedzmy 20 znajomych ze szkoły około 6-7 gra w metina i cheatuje. Stwierdźmy iż user Y pokaże znajomym x,z,a,b,c,d bota a kolega x,a i c kupią go. X i a za przykładowo 5 zł a c za powiedzmy 9. Masz już 19 zł + user Y = 24 zł. I niech to tak rozejdzie się na setke userów 100*24= 24 000. Taki bocik to niezły interes. Odliczyć rachunki za serwer na którym będą logowane konta( system logowań, taki jak u np CraftyGeeka), np. poprzez ip, lub nicki z Mpc (potwierdzenie przez email)( mam troche takich pomysłów by zabezpieczyć bota) Zakładając, że powiedzmy utrzymanie tego serwa na bdb hostingu kosztuje około 1000 zł za 2-3 miesiące wychodzi zostaje 23 tyś zł. Kalkulując iż w miesiącu kupi 2x 100 userów i da 3 swoim znajomym to 24*100*2=48 000 - 1000 lub 2000 = 46 000 lub 47 000 odjąć waciki jeszcze to wychodzi około 45 000

Moim zdaniem to szalone ceny :D. Być może mój móżdźek jest jakiś nie tego i źle kalkuluje. Ja daje to na swoim przykładzie, gdzie moi znajomi potrafią kupywać yangi za kwote po 120 zł, więc co to taki bocik dla nich za 5 zł czy 20 zł. Cennik zresztą można zmodyfikować i uatrakcyjnić, ale to już kwestia reklamy i marketingu w którym nieskromnie mówiąc jestem dobry, bo na wszystko patrze z materialistycznego punktu widzenia. To tyle z neoskowatej wypowiedzi. Wiem, że połowie nie chciało się czytac. Sorki za błedy pisałem na szybko.

Pogubiłem się... myślisz przyszłościowo i dobrze ;)

Chcę tylko powiedzieć jak by firma chciała takiego botka wykupić to za raz byś dużo kasy dostał ale nie wiem czy to by się opłacało.

@Maciek134

Dobry pomysł ja wczoraj tak wymyśliłem te 2 zł bez przemyśleń nawet nie pomyślałem o darmowych dniach, eventach na święta czy coś w tym stylu.

P.S.

Mówisz, że 200 osób. Moim zdaniem jak byś zrobił w różnych językach taki bocik np. Angielski - uniwersalny, Niemiecki - dużo Niemców robi czity, oczywiście nasz język ojczysty no i może Italski bo ostatnio dobrego MH zrobili. Wtedy byś miał kilka tysięcy użytkowników a EM2 miało by konkurencję ;)

GrottyCracker22.png
Opublikowano

Ich nein sprehen deutch...

czy jakoś tak ;p Pisałem wnioskując się na tym co umiem :D Po italsku mogę zrobić bo mam w szkole, angielski podstawa, polski też bo głównie w Polskę mam zamiar uderzyć.

@2x up:

Zgubiłem się w Twoim poście, jak zapisujecie jakieś przewidywania matematyczne to piszcie w nowych linijkach bo ciężko to zrozumieć. Ale ładnie próbowałeś coś przewidzieć. Co do beta testów to nie wiem czy w ogóle się odbędą w innym środowisku niż ja + kilku kumpli ze starej szkoły, bo nie chcę żeby ver. beta poleciała w internet.

Faktycznie nie przewidziałem że tyle ludu w to gra. Jeden problem - prawdopodobnie te klienty tak się różnią że nie da rady tak łatwo dopasować do wszystkich, dlatego pewnie EM z PL nie działa na DE, US i na odwrót. Zależnie od liczby chętnych przed premierą bota ustalę dokładnie cennik, no i oczywiście jakieś rozdawanie botcardów w loterii przed świętami, na dzień dziecka, przed wakacjami itp. Myślę też nad zniżkami dla stałych userów, jeśli będzie publiczna beta to oczywiście testerzy dostaną licencję na jakiś czas.

Co do EM2 -> jak mi się uda wszystko co założyłem to zmiotę ich tak że nikt nie będzie pamiętał że taki bot istniał...

[TUT] Full Autoit V3 Tutorial

yo po 1 nie kayloger tylko bot który zapamiętuje hasła -_-

stop1.png

Opublikowano

@Maciek134

Hahaha wiesz twój post też mnie rozjebał ;] PRAWIE MONITOR ROZJEBAŁEM ZE SMIECHU ;]

a czytać umiesz?

pisze że ja nic nie oczekuje od was za to że poddałem pomysł ... i już się rozkręca. pisze moja all kasa bo mój pomysł? no własnie nie !

ja tylko pisze że byście się mogli odwdzięczyć i kurwa hoć raz dac + a nie napierdalać - ...

oczywiście jakiś noobek da limit - a ściągnie bota jak powstanie i sie jara .... wyminusuje całe mpc ściągnie bota i się cieszył bdź...

wgl ... no comment...

@Maciek134 & Grski

dobry pomysł z tym płatnym exp botem od mpc ;D

ESTAVIA.PL

Opublikowano
pisze moja all kasa bo mój pomysł?

Kurwa człowieku ogarnij że za pomysł to nawet grosza nie dostaniesz. Dorośnij bo widzę że o życiu to jeszcze nic nie wiesz... Tak napisałeś to zdanie jakbyś chciał % za to że dałeś pomysł zrobienia bota. Jak masz zamiar spamować to wyjdź, będziemy mogli normalnie kontynuować temat.

I po co dodajesz 'no comment' pod komentarzem? Poza tym jak chcesz żeby ktoś cię zrozumiał to naucz się pisać, użyj czasem PPM jak Ci wyraz podkreśla na czerwono.

*plonk* & Don't feed the troll please!

stop1.png

Opublikowano

@TurboCheat

Ja w ludzi wierze i mam nadzieję, że wywiążą się ze słów które dali.

Co do maćka - by bot był na wiele globali można by poszukać cheaterów z danych globali którzy ogarniają np. CE (jest kilka innych programów tego typu) którzy zdobyli by adresy, pointery itp. ( nie znam się na tym zbtynio).

Lub innych którzy może by chociaż trochę pomogli w formie wolontariatu - jako ludzie dobrej woli :). Jeżeli chodzi o bete to faktycznie by beta niedopracowana, pełna błędów etc. nie przeciekła do internetu by ludzie poznali

słabości bocika itp. Ja także nie mówię, iż ma go mieć np. połowa forum; kilka osób w zupełności wystarczy ( z różnymi systemami). Grunt by bot był kompatybilny z różnymi wersjami Windowsów lub innymi systemami, wtedy wzrosło by grono potencjalnych nabywców co z tym idzie, większy zarobek ,ale również więcej pisania dla ciebie. Jak już i jeżeli wypuścisz bota, możemy się zgadać na pw odnośnie marketingu bota( coś na zasadzie hipermarketów, manipulacja klientem).

Opublikowano

Witam.

Nie dawno kupilem ksiazke o C++ jakis tydzien temu i juz troche pojmuje ten jezyk wiec moge sie przylaczyc do projektu

Mam malo czasu na robienie ale zawsze jest wolny czas :P

Okolo 1h dziennie moge poswiecic to nie duzo ale zawsze cos ;)

Jak napisze jakiegos sh albo co innego to dam znac

Widac ze nikt chyba nie umie nic zrobic bo tyle postow,tyle wyswietlen i nawet sh nie ma ^^ *tak mi sie zdaje*;D

I jeszcze jedno ludzie

OGARNIJCIE SIE OGARNIJCIE SIE

Zbieram "Lajki"

Opublikowano

Witam.

Nie dawno kupilem ksiazke o C++ jakis tydzien temu i juz troche pojmuje ten jezyk wiec moge sie przylaczyc do projektu

Mam malo czasu na robienie ale zawsze jest wolny czas :P

Okolo 1h dziennie moge poswiecic to nie duzo ale zawsze cos ;)

Jak napisze jakiegos sh albo co innego to dam znac

Widac ze nikt chyba nie umie nic zrobic bo tyle postow,tyle wyswietlen i nawet sh nie ma ^^ *tak mi sie zdaje*;D

I jeszcze jedno ludzie

OGARNIJCIE SIE OGARNIJCIE SIE

No zobaczymy mądralo od czego zaczniesz nawet nie umiesz kalkulatora zrobić więc..

powiedz mi jak adresy znaleźć odpowiadające za atak i bieganie oraz wytłumacz.

P.S.

Czekam...

Aha i nie mów, że nie umiesz jeszcze tego zrobić.

Bo to jest podstawa w robieniu cheatów.

EDIT:

Nikt cię nie przyjmie bo nic nie kumasz o co biega w tym wszystkim.

@down

On myśli, że takie coś jest proste do zrobienia w tydzień czy krócej.

GrottyCracker22.png
Opublikowano

No zobaczymy mądralo od czego zaczniesz nawet nie umiesz kalkulatora zrobić więc..

P.S.

Czekam...

Aha i nie mów, że nie umiesz jeszcze tego zrobić.

Bo to jest podstawa w robieniu cheatów.

EDIT:

Nikt cię nie przyjmie bo nic nie kumasz o co biega w tym wszystkim.

Może myśli, że zrob menu lub sh i przypisze se bota czy coś albo bd pro haj na forum :D

Dlatego ja się nie wtrącam do pisania bota, co jedynie kwestie marketingowe.

Opublikowano

No więc: włącz CE i metina, wybierz proces metina i :

-SH: Zdejmij wszystko, w value wpisz 16256(2byte) potem exact value oczywiscie i firstscan.Po skanie zaloz tylko buty, zaznacz increased value i next. Tak w kolko poki nie zostanie Ci jedna wartosc.

-SpeedAttack: ja sie nauczylem z tego filmiku http://www.elitepvpers.de/forum/gamehacking-tutorials/492875-metin2-pointerscan-tutorial.html

Jak masz kiepski wzrok to sie nie nadasz do tego filmu :P

Nie pamietam jaka to wartosc byla ;p

Oczywiscie po resecie gry adresy tych wartosci sie zmianiaja dlatego musisz znalezc adres bazowy ktory posluzy bezposrednio w hacku a dokladnie w komendachfunkcjach typu writeprocessmemory i readprocmem.

Poza tym zeby podpiac pod polskiego metina CE musisz zablokowac HS tak jak w tucie Misiekantosa. Na win7 uwierz mi ten sposob nie dziala przez co mam zwiazane rece ale moze ktos inny sobie da rady ;)

Opublikowano

CE to przeszłość, może bazowe adresy kilku rzeczy tam znajdziesz, ale dużo szybciej i wydajniej idzie OllyDBG ;)

@PHENAR:

Eeeee, ale nie ma żadnego projektu? Jestem ja i moje Delphi :D Co do SH: nie ma bo jak już pisałem leję na MH, nie podnieca mnie szybsze machanie mieczykiem. Jak zrobię jądro expbota to zajmę się takimi błahostkami...

@grski:

Dzięki za wsparcie, dałbym Ci + ale AdBlock mi usunął + :D

Piszę w Delphi i WinApi więc multiplatformowość odpada, może na linuchu pójdzie na Wine ale nie wiem jak on sobie radzi z dll (btw klienta metina na linucha/maca i tak nie ma tak teraz zauważyłem :D).

Co do marketingu i manipulacji klientem - nie potrzebuję pomocy, zrobię taką reklamę że wszystkie neosy się zlecą :D

@up:

w komendach typu writeprocessmemory i readprocmem.

To nie są żadne komendy kurwa! Komendy wpisujesz sobie do konsoli albo gdzieś, to są FUNKCJE! (W kontekście Delphi akurat procedury, ale pod funkcje podchodzą). Nie wprowadzaj ludzi w błąd jak nie wiesz. Poza tym powiedziałeś mu jak znaleźć adres końcowy, to mu nic nie da chyba że sobie zrobi MH z ręcznym wpisywaniem adresów.

Podniecacie się tym expbotem znowu wyjdzie tak jak z Panem FRESZem miał zrobić expbota a tu nie ma tu znowu będzie tak samo smile.gif

Sry nie znam żadnego FRESZa i osobiście mam wyjebane w to czy on coś obiecał i czy zrobił czy nie - ja obiecuję bo potrafię i jest mi to potrzebne, a jak mogę na tym zarobić to why not?

stop1.png

Opublikowano

Sa jakies postempy chetnie zostane beta testerem i NIE CHCE TEJ DAJMOWEJ LICENCJI Nie tylko to jest wazne w tym temacie trzeba stworzyc bota i wkacu polska(czytaj mpcforum) wbije sie w gore. Wkacu bedziemy przez chwile gora nad niemcami

Opublikowano

Jak na razie to mam problem z CE, po obezwładnieniu HS'a nie mogę podpiąć debuggera - wyłącza się. Jak ktoś wie jak to naprawić to niech napisze, teraz jakoś próbuję to obejść...

stop1.png

Opublikowano

Może z ollydbg spróbujesz albo popytaj misiekantosa może coś bd wiedział.

@Edti tu ci może pomoże masz z UG temat jak exp bota robił dragon może ci pomoże

http://www.unfair-gamers.com/forum/showthread.php?tid=10638

Opublikowano

On tam nie opisał jak go robił tylko opisał poszczególne części (co jednak się przyda), nie napisał jak szukał adresów. Od ollego zacząłem, Themida go ubija.

#EDIT:

Zostaje mi jedno... nie bez powodu na matmie jestem :D Ręcznie sobie wyliczę adresy bazowe (spróbuję z tym co stronka111 podał, jak nie zadziała to zacznę od zera) i cały ten syf. Zawsze tak robiłem i chyba znów do tego wrócę. Skoro pointery są jednostopniowe powinienem dać radę.

#EDIT2:

Omg a co ma firewall do integralnej (już nie tak bardzo :D) części klienta? Czytać nie umiesz? Jest zablokowany, jedyne co to nie działają debuggery i to nie jest wina tego że źle zablokowałem bo nie tylko mi nie działa.

stop1.png

Opublikowano

Witam, w jednym topiku ktoś pisał o niewykrywalny skaner pamięci do metka bo hs wykrywał. Ja mam osobiście OllyDbg, którego chyba nie wykrywa.

P.S.

Nie wiem czemu ale jak próbuje dodać proces metka to się tnie wszystko...

Później napisze czy uda mi się coś zrobić.

GrottyCracker22.png
Opublikowano

No ja mam tak że Olly dostaje Access Violation, jak próbuję przeskoczyć to od razu leci Process Terminated with error code XXXXXX. CE 5.6.1 i 6.0 wyłączają klienta przy podłączeniu debuggera. Używałem też HideToolz ale nie pomogło - klient się zawiesił po podpięciu debuggera, na jedno wychodzi (chyba że w CE też muszę ruszyć proces po podpięciu ale z Tibią tak nie musiałem).

#EDIT:

Bazowy od stronki działa, tutaj macie np zoom+nofog w samym CE:

asdfgh123.png

"Anyway there is no use for it..." I tak nie widzę sensu używania tego. Ale ważne że działa adres bazowy, teraz tylko muszę znaleźć to czego nie znalazł stronka111.

stop1.png

Opublikowano

No ja mam tak że Olly dostaje Access Violation, jak próbuję przeskoczyć to od razu leci Process Terminated with error code XXXXXX. CE 5.6.1 i 6.0 wyłączają klienta przy podłączeniu debuggera. Używałem też HideToolz ale nie pomogło - klient się zawiesił po podpięciu debuggera, na jedno wychodzi (chyba że w CE też muszę ruszyć proces po podpięciu ale z Tibią tak nie musiałem).

#EDIT:

Bazowy od stronki działa, tutaj macie np zoom+nofog w samym CE:

asdfgh123.png

"Anyway there is no use for it..." I tak nie widzę sensu używania tego. Ale ważne że działa adres bazowy, teraz tylko muszę znaleźć to czego nie znalazł stronka111.

Te nofog i zoomhack to tak jakby dodatek ale można to zastosować w wykrywaniu metinów może trochę to być denerwujące no ale coś jest ;)

GrottyCracker22.png
Opublikowano

[uPDATE]

Mam pointer do jednego z trzech adresów targetu, niestety tylko jeden udało mi się znaleźć, jeden prawdopodobnie jest statyczny, drugi muszę jeszcze rozpracować. Jak skończę to, to biorę się za szukanie mobów, tzn szukanie adresu bo sposób już mam ;p

#EDIT:

Kurde, raz cholerstwo działa raz nie, ten trzeci adres musi jednak coś znaczyć, wracam do pkt. wyjścia ;/

#EDIT2:

Jest lepiej, mam adres do ataku, teraz tylko znów walone pointery... wkurwiająca robota

#EDIT3:

Yay, mam ten pointer, zabieram się za przeszukiwanie mapy. Trzymać kciuki!

#EDIT4:

Hah odkryłem coś ciekawego, a adresach od stronki jest adres o nazwie ModAttack - teoretycznie zmienia typ ataku (łapa, miecz, dwuręczne itp) a np. przy wartości 11 zapadam się w glebę, nie mogę ruszać i... walę jak z boja :D 8 czy 9 to wędka, 1 to łapa, 2 to miecz, reszta blokuje atak i ruch.

@up:

zauważ że widać tylko te moby które widać normalnie, nawet budynków gildii nie widać poza tym obszarem co zawsze. Jedyne co to można fajne screeny mapki porobić. Ale jednak trochę roboty i będzie bajerancka mapka 3D w bocie :D

stop1.png

Opublikowano

@Up może spróbujesz z tymi adresami od Dragona, lub poprosisz misiekantosa, by ten po włosku czy tam jaki jest język na ug spytał się Dragona (tego od expiseasy) jak on je zdobył.

A i po co robić mapke 3D? Chyba, że wyjebaną w kosmos co do rozmiaru, bo miniatura to chłopie nie dopatrzył byś się niczego. Najlepiej mapy te z board.metin2 tyle,że w powiększeniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...