Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzymy Exp Bota Od Mpc Forum

Zephyr33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W jakimś artykule pisali czym win7 ma się różnić od Visty i pisali że jest tryb "god mode" dający "nieograniczoną kontrolę" - nie wiem co mieli na myśli :P

Nad systemem win7, osobiście się tym nie bawiłem.

Aby uzyskać "god mode" należy stworzyć folder na partycji z systemem o nazwie:

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

W środku jest pełno rzeczy, ale jak mówię nie mam pojęcia do czego to miało być/jest

• Odpowiedzi 190
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Godmode w Sevenie udostępnia kilka fajnych funkcji niestety nie pamiętam co tam jest bo jakiś czas temu wróciłem do starego dobrego MX8 ;)

Zacznę robić bota jak skończę z tym co mam, już wytłumaczyłem dlaczego idę od razu na całość ;)

Te boty do metina są teraz tak prymitywne że aż żal patrzeć. Dlatego właśnie chcę się pobawić to może zrobie coś lepszego od EM2. Poszukam tego blokowania HS'a i sprawdze od razu mój map viewer czy działa to mi da info czy się udało.

#EDIT:

Jak mi się uda to nie liczcie na jakieś wodotryski z designem, wychodzę z założenia że im prostszy tym czytelniejszy więc nic poza:

8935468.jpg

nie zobaczycie (mówię o designie) :)

(Dla zainteresowanych jest to screen zegarka z czcionką alterańską (Google: Stargate))

[TUT] Full Autoit V3 Tutorial

yo po 1 nie kayloger tylko bot który zapamiętuje hasła -_-

stop1.png

Opublikowano

Skoro mówisz, że będzie lepszy od em2 to fajnie. Oni tego bota robili w kilka osób zobaczymy jak tobie pójdzie ;)

GrottyCracker22.png
Opublikowano

Tylko że to było kilka osób które nie były mną ;) Mało skromny jestem ale mam ku temu swoje powody... Programuję od 8 roku życia i nie jedno napisałem.

Nie mam zbyt wiele czasu więc musicie poczekać kilka tyg. zanim się do tego zabiorę.

stop1.png

Opublikowano

Tylko że to było kilka osób które nie były mną ;) Mało skromny jestem ale mam ku temu swoje powody... Programuję od 8 roku życia i nie jedno napisałem.

Nie mam zbyt wiele czasu więc musicie poczekać kilka tyg. zanim się do tego zabiorę.

o.O Lol ja w wieku 8 lat nie miałem komputera... a ty już programowałeś ło cho cho

P.S.

Sory, że pytam ile lat już programujesz ??? (tak z ciekawości :rolleyes:)

GrottyCracker22.png
Opublikowano

@Kenji niestety to nie pomoze ;p To jest tylko jakby zbior wszystkich funkcji pogrupowane wg wlasciwosci systemu calego ;)

@Maciek co tak dlugo?:P

Opublikowano

Żeby padło na Delphi to musimy mieć programistów w Delphi a jedyne co ja umiem zrobić w Delphi to kalkulator, edytor tekstów, i takie tam badziewia które nie zachwycają ,a sam Maciek134 nie da rady to chyba proste nie ?:) Nawet jeśli to za długo to mogłoby trwać i mógłby się łatwo zniechęcić :P

Więc teraz wpisywać się Delphiści ^^ Kto umie programować , śmiało i bez krępacji :P

Opublikowano

Tak, ja nie miałem żadnego dylematu :) Rzucę z zamkniętymi oczami, w drugą stronę a i tak wypadnie na Delphi :D

"Dio benedica Delphi

e proteggerci da C++"

Ablo bardziej międzynarodowo:

"God bless Delphi

and protect us from C++"

@Prime_Bull & wojtek333314:

Pod choinkę dostałem książkę o programowaniu w Basicu, tak się jakoś zaczęło ;)

Potem to próbowałem chyba wszystkiego po trochu, jedynie c++ mi nie przypadł do gustu. Delphi za to jest wg. mnie świetne i bezkonkurencyjne, nie wiem dlaczego ludzie wolą pisać w c++. Fakt że podobno szybciej działa, ale za to kompilacja trwa strasznie długo co przeszkadza w szybkim ogarnianiu błędów.

stop1.png

Opublikowano

A ja odwrotnie xD ja piszę w C++ bo ogarnąłem zmienne, operatory, typy itd. wciągnęło mnie i intuicyjnie pisze programy ale ciągle się uczę :D ale najważniejsze, że podstawy wiem.

P.S.

Próbowałem pisać w Delphi ale nic nie rozumiałem i nie chciałem się uczyć od nowa.

GrottyCracker22.png
Opublikowano

Skoro umiesz tylko podstawy to nie ma większej różnicy czy piszesz

bool getBlahBlah(int32 blah) {

czy

function getBlahBlah(blah: integer): boolean;
begin

;)

Takie rzeczy ja operatory, zmienne i typy to akurat nie mnie powstrzymały, po prostu nie lubię nawet składni C++ ani sposobu zapisu plików (headery i właściwe pliki), w delphi mam sobie po prostu .pas, .pas, .pas, .dfm, .dpr i tyle ;p Poza tym czas kompilacji C++ pozostawia wiele do życzenia, najbardziej to wkurwia przy większych projektach które trzeba wiele razy debugować, czekanie na kompilację przy zmianie kilku plików jest przeszkodą.

a sam Maciek134 nie da rady to chyba proste nie ?

Ja? Ja nie dam rady?!? To mnie chyba nie znasz :D Fakt że mogę się poddać (tutaj specjalna dedykacja dla błędów składni i odmowy dostępu!) albo znudzić, ale ostatnio jakoś potrafię się skupić na tym co robię więc jest szansa że nie przejdzie mi za szybko. Trzymajcie kciuki, kończymy już jeden z serwerów więc trochę wiecej czasu mi wpadnie.

#EDIT:

Na pocieszenie dzisiaj w szkole wymyśliłem jak zrobić pewne funkcje więc jestem kawałek do przodu.

stop1.png

Opublikowano

Jak zrobisz tego bota to będziesz Top 1 do końca życia xD neokidy ( czy tam metinowcy :rolleyes:) będą mieć nowego Boga :D zamiast Andrzeja.

P.S.

Za miesiąc, dwa będę się uczył WinAPI może coś od siebie dodam :P

GrottyCracker22.png
Opublikowano

Można też użyć nie tylko jednego języka ( delphi) tylko wziąść kilka osób a nie tylko jedną i dać różne języki sprawnie to poprzeplatać, tak by dany język odpowiadał tylko np za funkcję speed hacka. Chodzi mi o to by było łatwiej zrobić tego exp bota z sporą ilością ludzi. Gdyby kamer udostępnił auto pota, pokombinowac na tym jego sh by nie "cofało" i nie kickało na speed attacku, już ile roboty mniej ... :) Pomysł nie jest głupi .... Ale co ja tam wiem w programowaniu jestem newbie :D

Kolekcjonuje + :)

Cokolwiek mi dasz dzięki za poświęceni mi czasu ;)

Opublikowano

Ok zrobiłem a dokładnie znalazłem na necie kod do autoit(wszystkim którzy mówią ,że to g**** mowie fuck off) z formą i funkcjami jak co dokładnie ma działać czyli zmienianie wartości komórek itd. itp.

Całość wygląda tak(po kilku zmianach):

post-250347-0-36871900-1297197946_thumb.png

Teraz wydaje się ,żebym tylko wklepał dobrze wartości z metina przynajmniej do sh i bedzie smigac...jest tylko jeden problem

,że w autoit nigdy nie bawiłem się w zmiany adresów i ogolnie obslugi writeprocessmemory...wiec albo sie uda albo mi to troche zajmie ;p

@EDIT do PLa nie zrobie bo to bedzie w .exe -.- a ja mam 7 i nie zablokuje hsa. Szukam adresów do predkosci chodzenia na obojetnie jakim privie byle na polskim kliencie...

Jak zadziała na privie to zmienie analogicznie na pl'a wartosci i bedzie smigac tym co maja xp mam nadzieje

Opublikowano

Dokładnie, napisanie cheata w .exe jest conajmniej kilka razy trudniejsze (ten cały hshield).... i mniej efektowne ;].

Tzn. można napisać cheata w exe w formie injectora, który by wstrzykiwał DLL do m2c.bin :D.

O ile mi wiadomo AutoIT nie obsługuje bibliotek DLL ..... więc z autoit gówno :P.

Najlepiej się wziąść do nauki C++ - sam już napisałem mini MH do metka 2008 w formie DLL - tylko sobie nie radzę z WinAPI ;D.

spake.png

Sygnaturkę wykonała KisuShite

take a gun and count to three...

windows7_userbar10.gif

45180.gif

Opublikowano

Ok zrobiłem a dokładnie znalazłem na necie kod do autoit(wszystkim którzy mówią ,że to g**** mowie fuck off) z formą i funkcjami jak co dokładnie ma działać czyli zmienianie wartości komórek itd. itp.

Całość wygląda tak(po kilku zmianach):

post-250347-0-36871900-1297197946_thumb.png

Teraz wydaje się ,żebym tylko wklepał dobrze wartości z metina przynajmniej do sh i bedzie smigac...jest tylko jeden problem

,że w autoit nigdy nie bawiłem się w zmiany adresów i ogolnie obslugi writeprocessmemory...wiec albo sie uda albo mi to troche zajmie ;p

@EDIT do PLa nie zrobie bo to bedzie w .exe -.- a ja mam 7 i nie zablokuje hsa. Szukam adresów do predkosci chodzenia na obojetnie jakim privie byle na polskim kliencie...

Jak zadziała na privie to zmienie analogicznie na pl'a wartosci i bedzie smigac tym co maja xp mam nadzieje

Jestem ciekawy jak znajdziesz speeda w metku bo próbowałem ale nic nie mogę znaleźć spróbuj z butami ;)

P.S.

Pomogę ci mam ferie jeszcze pół tygodnia xD

Wujka google też poproszę :P

GrottyCracker22.png
Opublikowano

@UP

Jeśli nie umiesz znaleść PROSTEGO pointera, to się za to nie bierz....

Przecież szybkość ataku i biegu najłatwiej znaleść :O.

Jestem ciekaw, jak nawet znajdziesz adres, to i tak nie znajdziesz pointera drugopoziomowego ;).

@Topic

Dzisiaj pokombinuje z .DLL na Mt2.pl , i się z wami podzielę kodem ;D.

spake.png

windows7_userbar10.gif

45180.gif

Opublikowano

@UP

Jeśli nie umiesz znaleść PROSTEGO pointera, to się za to nie bierz....

Przecież szybkość ataku i biegu najłatwiej znaleść :O.

Jestem ciekaw, jak nawet znajdziesz adres, to i tak nie znajdziesz pointera drugopoziomowego ;).

@Topic

Dzisiaj pokombinuje z .DLL na Mt2.pl , i się z wami podzielę kodem ;D.

Umiem znaleźć pointera drugopoziomowego kiedyś robiłem to w tucie od CE.

P.S.

To jest MMO więc trudniej się szuka adresów przecież to jest porządna firma ma swoje zabezpieczenia...np. te pointery :)

GrottyCracker22.png
Opublikowano

Adresy znaleść banalnie .... pointery dwupoziomowe nie są żadnym zabezpieczeniem, jeśli naprawdę by chcieli to zabezpieczyć, użyli by pointerów 5/7 poziomowych ;).

O ile mi wiadomo, to proces metin2client.bin z Metin2PL 2010 jest zabezpieczony Themidą .... ? Jeśli tak, to ciężko się dostać do pamięci ów procesu.

Tak ogólnie, żeby napisać cheata, potrzeby osób znających się na:

*Znalezieniu właściwych pointerów dwupoziomowych używając do tego np. CheatEngine,

*Osoby, która zna się na DLL C++,

*Osoby, która zna się na WinAPI (aby powstało okno cheata ;>).

Dzisiaj zacznę pisać cheata na Metin2PL, nie znam się niestety na WinAPI -> więc potrzebuję osoby, która się na tym zna, stworzymy razem MPC MultiHack :>. Osoby chętne proszę napisać na PW :).

spake.png

windows7_userbar10.gif

45180.gif

Opublikowano

Adresy znaleść banalnie .... pointery dwupoziomowe nie są żadnym zabezpieczeniem, jeśli naprawdę by chcieli to zabezpieczyć, użyli by pointerów 5/7 poziomowych ;).

O ile mi wiadomo, to proces metin2client.bin z Metin2PL 2010 jest zabezpieczony Themidą .... ? Jeśli tak, to ciężko się dostać do pamięci ów procesu.

Tak ogólnie, żeby napisać cheata, potrzeby osób znających się na:

*Znalezieniu właściwych pointerów dwupoziomowych używając do tego np. CheatEngine,

Dzisiaj zacznę pisać cheata na Metin2PL, nie znam się niestety na WinAPI -> więc potrzebuję osoby, która się na tym zna, stworzymy razem MPC MultiHack :>. Osoby chętne proszę napisać na PW :).

Jeśli chodzi o okno to wystarczy sobie wygenerować np. w Visual'u C++ (to tak jak byś układał klocki na makiecie przeciągasz buttony itp.)

GrottyCracker22.png
Opublikowano

kiedyś bawiłem się w to...

robienie botów sratata

to jest proste jak nic:

(btw: do autora tematu: idź w chuj złodzieju jeden)

robisz breakpointy na odpowiednich funkcjach

atakujesz moba

pobierasz jego id

szukasz adresu w ce

zabijasz go

ponownie szukasz ale wartośći 0

masz z 10 adresów

czekasz jak nowy się zrespi

i wybierasz ten z 0

robisz tak 2 raz

odejmujesz od siebie adresy

różnica jaka ci wyszła to offset

szukasz pointerów

piszesz kod

robisz pętle for która wykonuje się z 2000 razy

za każdym razem ...

bla bla bla nie chce mi się pisać

tą wiadomością chciałem tylko i wyłącznie pokazać że jestem obeznany trochę w tym.

@Spake

gdy by pointery były 7 poziomowe, to bym ich szukał, co za problem, znajomość assembler'a i diassembler i już masz znaleziony 7 poziomowy pointer

@edit:

i btw

nie trzeba bypassować hackshielda wystarczy napisać niewykrywalny kod 8)

łatwizna

mileena lover <3

Opublikowano

A to sie p#@$@%ol... (żart oczywiście, mam nadzieję że nikt się nie obrazi :) C++ sux i nic nie zmieni mojego zdania, będziesz potem czekał godzinę aż Ci się przekompiluje kod po zmianie np. jednej linijki w każdym pliku .cpp

To jest MMO więc trudniej się szuka adresów przecież to jest porządna firma ma swoje zabezpieczenia...np. te pointery

Buahahahahahahahh, spadłem z krzesła. Porządna firma? Kto? Może 'spece' od PL'a? Chinole sprzedali za gruby hajs grę, i zajeli się kolejną fail podróbą WOW'a. A koledzy z PL'a nawet nie potrafili tego sami zabezpieczyć, musieli dodatkowe oprogramowanie (HackShield) zainstalować i to po jakim czasie! Pointery to nie jest 'zabezpieczenie' tylko przypadek że akurat u nich adresy nie są statyczne tylko się zmieniają.

@up:

Zdefiniuj "niewykrywalny kod" to go napiszę :) Sposobów ukrywania programu w systemie jest wiele, chociażby wstrzyknięcie Dll'ki do któregoś z systemowych procesów (nie, nie zadziała injectorem do Metina dzieci, a przynajmniej nie do procesów jądra), albo przed Win2k zarejestrowanie procesu jako usługi.

C++ Builder od Borlanda i jazda... myślałem że już nikt nie używa kompilatorów typu DevCpp (shit...), Eclipse do pisania programów w WinApi.

Co do pomysłu o multijęzykowości bota (język jako język programowania) - wg mnie to bez sensu. Powstanie milion dllek do ogarnięcia, a tak będzie jedno exe i jedna biblioteka (no może dwie, bo łatwiej mi wstrzyknąć injectora w proces systemowy niż się pierdzielić z obchodzeniem HS'a) Poczekajcie a zobaczycie mojego bota :)

Jeśli ktoś kto się zna ciągle męczy się z np. ukrywaniem HS żeby móc używać CE - spróbujcie source CE skompilować jako DLL i wstrzyknąć do w.w. procesów. Powinno się udać. Aha, forma w DLL to jednak trochę bardziej zaawansowana rzecz niż jak ktoś wyżej to określił 'układanie klocków'. Tzn w Delphi/C++ Builder itp samo robienie formy wygląda tak samo.

BTW: To jest temat o bocie, a nie o jakimś shitowym MH. Na co ci MH? I tak musisz ręcznie siedzieć i bić expa. A bocik robi to sam, można zająć się ważniejszymi sprawami.

#EDIT:

@down:

Obowiązuje kultura, ale dokładna treść tamtego punktu:

z regulaminu lokalnego: 12. Na forum zakazuje się obrażania godności innych użytkowników, poprzez wulgaryzmy, sprośne żarty i inne tego typu wypowiedzi. -- chyba nikogo nie obraziłem?

z regulaminu MPC: 4. Użytkownik, który swoimi wypowiedziami będzie zaniżał poziom dyskusji Forum lub spójność wątków, w szczególności poprzez: - pisanie postów odbiegających znacząco od tematu głównego - niestosowanie się do zasad ortografii - wulgarne wypowiedzi - wypowiedzi tzw. zaczepne pod adresem innych Użytkowników - wypowiedzi, które w swej treści mogą burzyć porządek i relacje między Użytkownikami Forum - pisanie językiem niezrozumiałym lub budzącym wątpliwości, co do intencji - wypowiedzi zaburzające poprawną komunikację między Użytkownikami Forum, - odsyłanie Użytkowników do innych serwisów w celu uzyskania odpowiedzi, może zostać upomniany prywatnie, publicznie, może otrzymać negatywną reputację, może otrzymać oficjalne ostrzeżenie, może zostać zablokowany na czas określony lub nieokreślony, a w ostateczności nawet usunięty z listy użytkowników Forum. -- w moim rozumieniu chodziło o wypowiedzi przeplatane tak zwaną polską kur..ą a nie o jeden wulgaryzm, przecież nie mamy do czynienia z dziećmi, każdy raz sobie może bluzgiem rzucić.

A ja już widzę jak się zabrałeś do pracy. Bez urazy bo fajnie że coś się dzieje, ale tylko ściągnąłeś z google kod i szukasz murzyna który ci pointery znajdzie. Tak się tego nie robi!

stop1.png

Opublikowano

Maciek nie chce Ci nic mowic ale na forum obowiązuje kultura osobista więc zaprzestań rzeczy typu "pierd** sie " itd. itp. i tego lekkiego przemądrzania, mozesz spokojniej wytlumaczyc komus kto nie jest a bardzo w temacie a chcialby pomoc ;)

Poza tym koniec teorii, czas Panowie do pracy ;)

Opublikowano

Ludzie? Kogo niby masz na myśli? Skoro twierdzisz że nie umiemy:

• udowodnij że nie umiemy
  • zwracając nam uwagę jednoznacznie poinformowałeś nas że Ty umiesz
  • więc to pokaż

Nikt nawet nie próbował więc czego się czepiasz?

@all:

Jak ktoś chce to mogę pokazać screena z przykładowego GUI które może mieć bot bo takowe już wykonałem (lubie po prostu powoli dodawać kolejne funkcje do przycisków, łatwiej mi się tak pracuje). Chwilowo zrobiłem tylko tyle (za dużo roboty mam ;/), potem może zrobie injector to sobie injectniecie je do Metina żeby zobaczyć że jak się chce to można.

stop1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...