Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzymy Exp Bota Od Mpc Forum

Zephyr33

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 190
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja mogę popracować na designem :) w photoshopie coś bym może skleił

Możesz zrobić jakieś fajne efekty(graficzne) przycisków czy coś w tym stylu. Jeśli chodzi o rozmieszczenie przycisków na oknie programu to autor by sobie poradził ;)

GrottyCracker22.png
Opublikowano

Super, tylko po co? Wg. mnie EasyMetin2 pod względem designu to porażka. Nie po to siedziałem tyle czasu żeby sobie układ kolorów ustalić żeby mi jakaś frajerska czapka pół ekranu bez sensu zajmowała. Do tego nie ogarnia przycisków, bo przy szybkim kliknięciu w rozpocznij grę jakąś postacią inne zjeżdżają się w jedno miejsce. No chyba że to będą przyciski w stylu apple/iphone/ipad itp:

final_144.png

Tutaj macie tutorial jak takie przyciski zrobić w PS (nie wiem czy to aż tutka wymaga :D):

http://www.tutorialmagazine.com/tutorials/view/how_to_make_apple_style_buttons_71

Albo ze strony Apple (tylko mi tego nie kopiować!):

globalnav.png

Takie coś jeszcze wytrzymam.

[TUT] Full Autoit V3 Tutorial

yo po 1 nie kayloger tylko bot który zapamiętuje hasła -_-

stop1.png

Opublikowano

Rób jak chcesz przecież to twój bot. Ja ci za dużo nie pomogę nie znam delphi jedynie CE ale ty to ogarniasz.

P.S.

Masz może już chociaż jakiś kod modyfikujący pamięć metka tzn. czy masz już jakieś opcje ???

GrottyCracker22.png
Opublikowano

Na 2008 miałem zczytywanie hp/many/klikanie skilli/potek ale na razie kombinuję injector działający z HS. Teraz mam trochę więcej czasu więc myślę.

stop1.png

Opublikowano

To fajnie, że coś próbujesz robić. Jak już będziesz robić spped attack/mov czy coś w tym stylu to zrób, żeby nie kickało i bypass'a takiego jak w adventure hack'u (nie wiem czy jeszcze działa nie gram ostatnio) ludzie będą chętnie pobierać twojego botka.

P.S.

Masz tu stronkę gdzie rozpakowali podstawowy plik HackSchield'a ( EhSvc.dll ) i możesz go tak przerobić aby działało z tym aktualnym:

http://coding-gods.org/topic/75-dl-rozpakowany-dll-hackshielda/

źródło:

coding-gods.org

Jak pomogłem komuś prosiłbym o +'ika :rolleyes:

GrottyCracker22.png
Opublikowano

Niestety nie dam Ci + bo ff mi ich nie wyświetla :D Serio, mam tylko minus, pewnie przez AdBlock'a. Dam Ci 5 w profilu za to, ale chyba jednak po swojemu bez ingerowania w moduł HS'a - wolę żeby był on czysty tak jak w EM2 jest że on HS'a nie obchodzi 'fizycznie'. Poza tym mój Hs nie wysyła już logów więc do testów mogę bez obaw używać niemodyfikowanej dll. Ale obczaję jak działa to będę mógł obejść sposób w jaki wykrywa hacki (chociażby to, że nie wykrywa wstrzykniętej dll, ale injectora tak). W każdym razie dzięki!

stop1.png

Opublikowano

Niestety nie dam Ci + bo ff mi ich nie wyświetla :D Serio, mam tylko minus, pewnie przez AdBlock'a. Dam Ci 5 w profilu za to, ale chyba jednak po swojemu bez ingerowania w moduł HS'a - wolę żeby był on czysty tak jak w EM2 jest że on HS'a nie obchodzi 'fizycznie'. Poza tym mój Hs nie wysyła już logów więc do testów mogę bez obaw używać niemodyfikowanej dll. Ale obczaję jak działa to będę mógł obejść sposób w jaki wykrywa hacki (chociażby to, że nie wykrywa wstrzykniętej dll, ale injectora tak). W każdym razie dzięki!

Luknij mego Injectora Profil ---- > Tematy powinien go nie wykrywac :D

Opublikowano

I tak nie będę czyjegoś injectora używał - powiedz co takiego zrobiłeś że nie wykrywa. Poza tym nawet jak teraz nie wykrywa to zaraz wpadnie tu ktoś z szanownej administracji M2PL i sobie HS zupdate'ują sprawdzając co powoduje że niewykrywalny jest.

Btw. odbanowali mi już konto więc wróciłem na EM2, 4 dni licencji jeszcze mam to sobie pobocę do końca i pełną parą ruszę z botem, bo teraz tylko jak mam chwile wolnego to cokolwiek robię. Mogę was zapewnić w dwóch sprawach - bot powstanie bo go potrzebuję i będzie taki jak żaden inny!

stop1.png

Opublikowano

Mam nadzieje ze są jakies postępy w tworzeniu hacku ? :P

Masz coś do mnie ? To powiec mi to prosto w twarz Śmieciu . !

Opublikowano

Nie hacku tylko hacka, a nie, nie ma bo na razie nie mam czasu do niego zajrzeć, tylko sobie kilka prostych funkcji dorobiłem. I to nie będzie hax tylko bot, jakoś mnie nie kręci zrobienie MH...

stop1.png

Opublikowano

Nie hacku tylko hacka, a nie, nie ma bo na razie nie mam czasu do niego zajrzeć, tylko sobie kilka prostych funkcji dorobiłem. I to nie będzie hax tylko bot, jakoś mnie nie kręci zrobienie MH...

Zrób expbota z fb

zbyt duża sygna.

Opublikowano

Pff... A co ty mi bedziesz mowil co mam robic. Chcesz to sobie EM2 kup, jak zrobie to zrobie, ale raczej nie dla ludzi ktorzy tylko czekaja na gotowego bota.

@topic:

mam juz pomysl jak bedzie zrobiony caly bot, bedzie na zasadzie takich jakby widgetow. Jak wroce do domu to postaram sie zrobic screena jak to wyglada. Bedzie bardzo, jak by to powiedziec, 'edytowalny'. Wszystko bd oparte na skryptach, mam nadzieje ze bedzie mozna sporo w nim zrobic samemu.

stop1.png

Opublikowano

Pff... A co ty mi bedziesz mowil co mam robic. Chcesz to sobie EM2 kup, jak zrobie to zrobie, ale raczej nie dla ludzi ktorzy tylko czekaja na gotowego bota.

@topic:

mam juz pomysl jak bedzie zrobiony caly bot, bedzie na zasadzie takich jakby widgetow. Jak wroce do domu to postaram sie zrobic screena jak to wyglada. Bedzie bardzo, jak by to powiedziec, 'edytowalny'. Wszystko bd oparte na skryptach, mam nadzieje ze bedzie mozna sporo w nim zrobic samemu.

A niby co mamy robic jak sie na tym nie znamy. Pozostaje tylko siedziec cicho i czekac az cos wymyslisz ! I to co napisalem to nie byl rozkaz cieciu

zbyt duża sygna.

Opublikowano

@Up to może ułożył byś zdanie w bardziej zrozumiały sposób.

@KOZAKkox A niby co mamy robic jak sie na tym nie znamy.

Przymknąć koparę... <_<

P.S.

Autor najpierw musi zrobić podstawy bota to też zależy od niego jaki on będzie jak go ładnie poprosicie to może wam zrobi fb. Jak chcecie se grać na fb macie pełno do wyboru ;)

GrottyCracker22.png
Opublikowano

ehem ;] temat jest bardzo popularny a co za neo minusuje ! w 1 poście -5? Fuck ! co to ma być ... jak wam się nudzi i macie dawać - za nic to się za przeproszeniem! Pierdolnijcie w łeb !

@edit ja nie robię bota tylko wy ja poddałem pomysł i już jakie postępy są... a tak to byście nie mieli nic ;] jeszcze minusy dajecie ale mam sposób na fb ...

poprostu zrobic button np o nazwie FishBot i on odpala dllke M2-Fish .. czego chcieć więcej

ESTAVIA.PL

Opublikowano

ehem ;] temat jest bardzo popularny a co za neo minusuje ! w 1 poście -5? Fuck ! co to ma być ... jak wam się nudzi i macie dawać - za nic to się za przeproszeniem! Pierdolnijcie w łeb !

@edit ja nie robię bota tylko wy ja poddałem pomysł i już jakie postępy są... a tak to byście nie mieli nic ;] jeszcze minusy dajecie ale mam sposób na fb ...

poprostu zrobic button np o nazwie FishBot i on odpala dllke M2-Fish .. czego chcieć więcej

To by wyglądało na jakiś injector i to nie był by nasz hack którego byśmy podłączali do procesu tylko kogoś innego np. z innego forum my chcemy zrobić od podstaw hacka.

P.S.

Minusują cię za to bo myślisz, że to takie proste. Najlepiej pójść na łatwiznę i jakiegoś sourca z neta ściągnąć i napisać od MPC tak to odebrałem z twojego pierwszego posta...

Albo rozmieścisz buttony na okienku i napiszesz bot by Zephyr33 lekka pomoc w zrobieniu całego sourca kolega z MPC :P :D (bez obrazy)

GrottyCracker22.png
Opublikowano

dobra nie pasuje wam to napisze do moda żeby zamykał bo każdy pisze ze to ze nic nie robisz... ja poddałem pomysł nie chce nic za to ze zrobicie z mojego pomysłu bota ... a ty się jeszcze czepiasz....

ESTAVIA.PL

Opublikowano

nawet dobry pomysl ale ja mam sugestje ci co maja kata na mpcforum krucej niz 6miesiecy by placili 5 zl (2,5 potrzeby forum 2,5potrzeby autora bota WLASNE nie ze bedzie wsadzal kase w bota) i jeszcze zeby te osoby co maja konto ponizej 6miesiecy a maja np 100 postow to maja za darmo zeby ten bot nie byl dla nobow ktore by sie tylko rejstrowali i mieli bot powinien byc dla spolecznosci mpcforum. a nie dla gm mt2 pl

Off.

ale mam pewne zrodla ze jeden mod dzialu metin2 to gm na pl i wszystko podbierdala nawet wiem ktory ale to juz jego/jej sprawa

Opublikowano

nawet dobry pomysl ale ja mam sugestje ci co maja kata na mpcforum krucej niz 6miesiecy by placili 5 zl (2,5 potrzeby forum 2,5potrzeby autora bota WLASNE nie ze bedzie wsadzal kase w bota) i jeszcze zeby te osoby co maja konto ponizej 6miesiecy a maja np 100 postow to maja za darmo zeby ten bot nie byl dla nobow ktore by sie tylko rejstrowali i mieli bot powinien byc dla spolecznosci mpcforum. a nie dla gm mt2 pl

Off.

ale mam pewne zrodla ze jeden mod dzialu metin2 to gm na pl i wszystko podbierdala nawet wiem ktory ale to juz jego/jej sprawa

Ja też mam sugestie, nie ma to sensu, ponieważ co z tego, że nie ma tych 6 miechów jak ma 100 postów które powiedzmy wyspamił w jeden dzień, etc... Nawet jeśli faktycznie jakiś admin z pl'a był by na mpc forum i wszystko podpierdalał to nic mu po tym jeżeli w bocie będą odpowiednio dobre zabezpieczenia. Taka mała uwaga do Maćka, proponuję ci byś zrobił tego bota z początku na okres darmowy ( jak em2) a potem płatny, ale nie za 30 zł (chyba) tak jak em2 tylko powiedzmy jakieś 10-15 zł miesięcznie, miałbyś zarobek a my taniego bota :) Dodatkowy zarobek mieli by skrypterzy, robiący skrypty odpowiednie dla lvl'a, miejsce expa postaci etc. tak jak to ma miejsce w chińskim farmbocie (chodzi mi o takie skryptowanie). Co do pisania bota, tu się za dużo nie udziele, dopiero zaczynam swoją przygodę z delphi(świetny język). W regulaminie mpc przydał by się podpunkcik w którym mowa o tym, iż admini/GM'i danych globali nie mieli tu wstępu i prawa rejstracji( przymusowe reje na forum). To tyle z mojej neosowatej wypowiedzi ;)

A i Sylwek ogar orto. "Kata", "Krucej" etc. chyba, że jesteś dysklektykiem.

Kolekcjonuje + :)

Cokolwiek mi dasz dzięki za poświęceni mi czasu ;)

Opublikowano

Co z tego, że zabezpieczycie forum na GM'ów jak i tak będzie plagiat tematów na inne fora i się tam dostaną...

@Zephyr33

Gdybym mógł zrobić czita to bym na pewno coś próbował i tak robię uczę się C++ bo mi najbardziej pasuję niestety teraz nie mam za dużo czasu na naukę tego języka bo mam szkołę...

teraz przed chwilą skończyłem projekt o odnawialnej energii na technikę robiłem go z 2 h a przedtem robiłem lekcje z innych przedmiotów...

Jeśli chodzi o płatnego bota to by się opłacało dla autora ale dla nas troszkę nie :D. Ale może być taki cennik 2 zł na tydzień i git to nie jest aż tak duża suma pójdziesz do babci powiesz "Babciu dasz na cipsy" i masz kasę na bota jak dużo osób będzie go używać to nawet niezły zarobek.

GrottyCracker22.png
Opublikowano

@2x up:

Też mam dysleksję a znajdź jeden błąd w mojej wypowiedzi... to o niczym nie świadczy, no chyba że ktoś słyszy "masz dysleksję" i myśli że teraz może sobie olać całkowicie ortografię itp. wszystko jest do wyuczenia (u mnie tylko ze składnią problemy są czasem ;p)

dobra nie pasuje wam to napisze do moda żeby zamykał bo każdy pisze ze to ze nic nie robisz... ja poddałem pomysł nie chce nic za to ze zrobicie z mojego pomysłu bota ... a ty się jeszcze czepiasz....

Buahahahahahah....

Hahahahahahahahahahahah...

Muahahahahahahahahahahahahaah! Spadłem z krzesła, przeczytałem to drugi raz i znów spadłem, aż siostra myślała że je rozjebałem.

Po:

1. Pisz sobie do moda, rozmowa cały czas kręci się na temat bota, więc nie ma powodu zamykać
  2. Za ten pomysł to mamy cię może wynieść na ołtarze i błagać żebyś więcej nam takich wymyślał? A może mamy Ci jeszcze zapłacić za wykorzystanie go? Tylko powiedz mi co dokładnie wymyśliłeś, bo ja widzę tylko post człowieka który liczył że programiści za niego odwalą robotę a on w PS w 5 sec zrobi design i będzie miał bota...
  3. Olałeś sobie temat... rozwinęła się dyskusja na poziome, a ty nagle się wpierdalasz z jakimś tekstem o minusach. Co nas twoje minusy obchodzą? Reputacja jest za posta a nie za cały temat...

(na 100% będzie teraz -1 :D)

@2x up raz jeszcze:

Świetny tekst o tym zarobku dla skrypterów - dokładnie tak jest teraz w Tibii, jak ktoś ma talent i pisze dobre skrypty to zarobi na nich sporo hajsu. Darmowego okresu raczej nie będzie dla wszystkich - zrobi się jakieś testy, ludzie poużywają to zobaczą czy dobrze działa, potem będzie płatne bo chodzi tu o bezpieczeństwo userów - będzie kilka funkcji społecznościowych które mogłyby zaszkodzić wszystkim gdyby jakiś GM się dobrał do bota (albo z nich zrezygnuję bo to chyba faktycznie zbyt niebezpieczne). To jest jeszcze do przemyślenia, najpierw musi powstać bot :)

#EDIT:

@up:

Załóżmy że bota używa 200 osób (optymistyczna wersja):

2zł * 200 osób = 400zł tygodniowo

Niby dużo, ale jak dla mnie 400zł za setki tysięcy linii kodu, dziesiątki milionów znaków i wiele nieprzespanych nocy szukając błędów to jednak za mało, no i nie oszukujmy się - gdybym zobaczył bota który kosztuje 2zł za tydzień to bym autora wyśmiał i poszukał innego. Dlaczego? Widać że autor nie szanuje swojej pracy, czyli: jest dziecinny, czyli: jest młody, czyli: małe szanse że się przyłożył, czyli: EPIC FAIL!

No i kupowanie licencji co tydzień jest upierdliwe. A dajmy na to zrobię taki cennik:

cennikms.png

Wcale tak drogo by nie było, a jak 200 osób kupi licencję na 180 dni (bez ograniczenia na liczbę metinów odpalonych na raz) to mam 11k <=> ~1,8k na miesiąc <=> ~460zł za tydzień, ale mam to na raz ;) Wam to nie robi znacznej różnicy, a mi wielką. Poza tym komu potrzeba więcej niż pół roku? Ja na EM2 w dwa tygodnie bez 3 dni (z banem 3 dniowym za bluzgi) na dzikusach wbiłem 40 :D I jeszcze 3 dni mi zostały więc z 45 wejdzie bo na orki teraz ide. W pól roku to zdążycie wbić 60-70 lvle ;p A potem to i tak tylko pvp, no albo dalej bot.

stop1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...