Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stawianie Servera Minecraft Bez Hamachi, Z Routerem.

Geoning

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 189
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Za cholerę nie mogę nic zrobić... Ciągle wywala o porty...

[iNFO] Starting Minecraft server on 192.168.1.155:25565

[WARNING] **** FAILED TO BIND TO PORT!

[WARNING] The exception was: java.net.BindException: Cannot assign requested address: JVM_Bind

[WARNING] Perhaps a server is already running on that port?

Jakaś pomoc, a nie sranie w banie? Pół godziny się z tym bawię.

@EDIT

Porty ofc są odblokowane ...

@EDIT 2

Nie wiem ile jeszcze mam się z tym bawić, ale powoli tracę cierpliwość. A poradnik zbyt chaotycznie opisany, musiałem kilka razy przeczytać żeby zrozumieć, chociaż niewiele to poskutkowało.

@EDIT 3

Niesamowita pomoc i zainteresowanie!

Opublikowano

Witam. Mam pytanie, widzę że do stworzenia tego serwera potrzebny jest router, a moje pytanie brzmi, Czy jeżeli posiadam zwykły modem(UPC jeżeli to coś zmienia) to mogę w jakiś sposób postawić właśnie taki serwer na który będę mógł wgrywać mody? Bo mam postawiony serwer na Hamachi, a z tego co mi wiadomo nie można na serwerach stojących na hamachi wgrywać modów. Jeżeli jest taka możliwość to bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję :)

Opublikowano

Mam pytanie . Jak stawiam serwa na no-ip . To jaki port podać w Servet.proporties ? Fast

wqdz690429546a.GIF Staram się pisać poprawnie po polsku.
Opublikowano

Geonig a mogę to zrobić jak mam pirackąwersję1.3??

I czy w rqazie problemów mógłbym pisać na gg/pw?? odpisz plz

PS: Jeśli nie to to szukam pomocy w założeni userwa po tym głupim patchu 1.3 :( mam piratke...

[EX]MinecraftMpcForum TOP1 Player !!

Kiedyś Zbierałem - A teraz Zbieram + :P

DAJ + !! :P Oczywiście jeżeli w jakikolwiek sposób pomogłem xD

Opublikowano

Ja mam z kolei problem, o którym nikt do tej pory nie napisał.

Serwer startuje, ale jak tylko próbuję się połączyć uruchamiając Launcher.jar (mam spatchowanego już MineCraft.exe - napisane jest, że do wersji 1.3_01), wyskakuje mi komunikat: "Disconnected by Server Outdated server!". A w konsoli serwera wygląda to tak:

"[iNFO] Preparing spawn area: 81%

[iNFO] Done! For help, type "help" or "?"

[iNFO] Disconnecting Player [/192.168.0.133:59867]: Outdated server!"

Wie ktoś może, co na to poradzić?

Proszę o pomoc

Chodek

11131519.jpg

18706.png

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem. Dochodzę do punktu 4 poradnika i po zalogowaniu się do mojego routera ( Livebox) nie mam tam opcji ustawienia "both" przy protokole tylko TCP lub UDP. Moje pytanie to: które z nich ustawić żeby było dobrze?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Opublikowano

Mam problem. Chce postawić server na twoich plikach 1.3, ale mam problem z ip. W ipconfig mam ip 192.168.1.100, a na stronach typu whatismyipaddress.com mam ip 81.190.115.239 uda się postawić server bez hamachi? I jeżeli mogę jak to zrobić na routrze Linksys?

Szukasz admina lub chcesz nim zostać?! Dobrze trafiłeś. Wejdź do tego tematu: Kliknij ten napis aby przejść do tego tematu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dobra jako że większość ma problem, podpowiem czego szukać (na podstawie TD-W8960N )

1. W zakładce Advanced Setup -> LAN ustawiasz na stało swój wewnętrzny IP (czyli IP komputera w sieci lokalnej).

2. W zakładce NAT przekierowujemy port (domyślnie 25565) jako both lub TCP/UDP (czyli transmisja dwukierunkowa).

3. Rejestrujemy się na stronie http://www.dyndns.com/ tam wybieramy sobie adres www (np www.mojkomputer.selfip.com)

4. Wracam do routera. W zakładce Advanced Setup -> DNS -> Dynamic DNS wpisujemy dane do naszego konta na dyndns.com . Pozwoli to na łatwe łączenie się (dotyczy osób ze zmiennym IP np neostrada).

5. Na komputerze na którym będzie stał serwer wyłączamy wszystkie antywirusy, firewalle, zapory internetowa i zonealarmy wszelej maści. Chcesz mieć serwer, musisz liczyć się z tym że nie możesz blokować dostępu graczom.

6. Uruchamiamy serwer, sprawdzamy czy działa w seci lokalnej (w tym celu przy podłączaniu wpisujemy adres IP komputera - serwera).

7. Jeśli wszystko do tej pory działa, sprawdzamy czy dyndns przypisał nam adres. W tym celu uruchamiamy wiersz poleceń i wpisujemy komendę

ping moj_adres_www_zalozony_na _dyndns 

co w moim przypadku wygląda

ping pen.selfip.com 

. Jeśli nie wyskoczy błąd to wszystko jest ok.

8. Zakładając że serwer działa, podajemy naszym współgraczom nasz adres (nasz_adres.selfip.com) aby wpisali jako IP serwera. Połączą się bez problemu, nawet jeśli zmieni się nam ip (po zmianie ip router zadba o to aby na serwerach dyndns nas adres byl aktualny.

9. Nie musimy ustalać adresu ip w konfiguracji serwera jeśli macie tylko jedno aktyne połączenie sieciowe (czyli w laptopnie np macie połączenie tylko wi-fi a kabel ethernetu odłączony).

u mnie serwer działa tak już od 2 miesięcy, aktualna wersja serwera 1.3_01

pozdrwiam, w razie problemów służę pomocą przez gg albo @

gg#4180280

Opublikowano

A mi wyskakuje :

Disconnected by Server

OutDated server !

Chyba wiem postawiłem na twoich plikach a wchodziłem z 1.3 ale pobrałem te na wersje 1.3 i postwiłem serer tak jak ty pisałeś tylko na tych plikach link : http://www.supershare.pl/?d=C11C36BF2

Ale mam lagi jak chu... ;/ co może powodować lagi ?

bez yt.

Opublikowano

Jeśli mam radiówkę to też pójdzie?? trochę nie rozumiem jak wejść na tą stronkę...;/

Opublikowano

A mi wyskakuje :

Disconnected by Server

OutDated server !

Chyba wiem postawiłem na twoich plikach a wchodziłem z 1.3 ale pobrałem te na wersje 1.3 i postwiłem serer tak jak ty pisałeś tylko na tych plikach link : http://www.supershare.pl/?d=C11C36BF2

Ale mam lagi jak chu... ;/ co może powodować lagi ?

mam tak samo... ;/ a kompa napewno nie mam słabego bo serwer do metina ok 200 osób mi uciągnął...

ok już jakoś naprawiłem :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...