Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stawianie Servera Minecraft Bez Hamachi, Z Routerem.

Geoning

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Semax o czym ty piszesz?

Po zainstalowaniu tego VPA'a będziemy mieć wewnętrzne ip a nie zewnętrzne.

Nie wiem po co to robić.. można przecież podawać codziennie nowe ip publiczne, bez zmieniania go na wewnętrzne przy ogrodmnej utracie prędkości.

• Odpowiedzi 189
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Niestety nadal ten sam problem. Sformatowałem komputer przekierowałem porty w routerze, ale nadal zablokowane. Może to wina modemu kablowego, który mam od dostawcy intranetu, może on coś blokuje.

Opublikowano

@@@Nephreheres

Kabel internetowy nie blokuje portów..

Albo masz zablokowane porty, albo monitorowany ruch sieciowy przez firewall / antywirusa uniemożliwiający łączenie się z Tobą.

Pamiętaj, by w konfiguracji serwera wpisywać lokalny adres ip, a graczom podawać ip publiczne.

@@@Daniuske

JAK JUŻ PISAŁEM - Przeczytaj moje posty, a dowiesz się co zrobić.

Opublikowano

No niestety nie jest tak jak mówisz, firewall wyłączony, zapora windows również, antywirus wyłączony. Mimo to w portcheckerze/simple port forwarding po sprawdzeniu partu pojawia się napis port is not open or not reachable. Nie mam pojęcia co zrobić.

Opublikowano

Jak Geoning zaczyna kurwa wyzywac to ja sie nie dziwie. KOZAK W NECIE PLACEK W SWIECIE.

Powiem ci, ze popełniasz wielki błąd . Ventos jest super moderatorem, Daje pojarki szlugensów, Wali dobre Pj0nteczki, Pomaga jak tylko może. Nie widziałem mixa w ktorym nie byłoby śmiechu z Bilsonem.

Nie raz pomógł tak, że ostrać nie można było . Jak by jakis placek z jednym zębem zaczą cię wyzywać siedziałbyś i powiedział zeby zamknął morde? nie wydaje mi sie Mounthains .

"KIEDYS ....." . Kiedyś, gdy będę już za stary zeby spamic na MPC , zasiądę przy kominku , zapalę fajkę i opowiem wnukom o Tym Człowieku ! To Lśniący Diament wśród MODERATORÓW.

VentosSiiKK [*]

Mounthains zazwyczaj twoje decysje są genialne.>..... ale tym razem załamałem się.!

+

Opublikowano

No niestety nie jest tak jak mówisz, firewall wyłączony, zapora windows również, antywirus wyłączony. Mimo to w portcheckerze/simple port forwarding po sprawdzeniu partu pojawia się napis port is not open or not reachable. Nie mam pojęcia co zrobić.

A kliknąłeś a update router ? Znalazłeś w liście TWÓJ ROUTER ?

Opublikowano

A kliknąłeś a update router ? Znalazłeś w liście TWÓJ ROUTER ?

Tak, znalazłem swój router, to jest tp link WR340g v4 i zaktualizowałem, próbowałem również wybrać ten sam router w wersji v3, ale wtedy update nie działa i trzeba robić ręcznie. Wiem ,że te tp linki nie są super, ale przy zmianie dostawcy internetu dostałem modem z wejściem telewizyjnym i zmuszony byłem do kupienia tego. Wcześniej miałem router i modem w jednym asus WL-AM604g za 270zł z wejściem telefonicznym, ale było to dawno temu i nie stawiałem na nim żadnych serwerów. Jeśli znajdę czas to jutro spróbuję zrobić to samo na innym komputerze w tej samej sieci. Hmmm ,a powiedz mi co wpisać w pliku tekstowym od serwera w linijce z ip serwera? Ma to być ip routera, lokalne ip, publiczne, a może zostawić puste?

Dla kogoś kto chce pomóc ,a nie wie w czym problem: zakładam serwer na routerze/hamachi, sam wchodzę na serwer, ale koledzy nie mogą się połączyć.

Opublikowano

W pliku konfiguracyjnym serwer trzeba wpisac ip lokalne (przy założeniu, że zakładasz serwer bez hamachi)

Aby wiedzieć jakie jest ip lokalne wejdź w uruchom (okienko windowsa + r)

wpisz "cmd"

wpisz "ipconfig"

i w polu "adres ip" masz adres lokalny, w moim przypadku to 192.168.1.100

Opublikowano

Mam problem, otóż w pliku server.propteries, w linijce server ip wpisuje 192.168.0.160, uruchamiam serwer i ja move się zalogować, a moi koledzy już nie. Które ip mam IM podawać? Mam ten sam router co autor poradnika, wszystko zrobiłem dokładnie jak na screenach i nie działa. Mam stałe ip i oryginalnego Minecrafta. W czym problem? Umiem zrobic serwer na hamachi a tu ciagle mam jakieś problemy, a mam już dość lagow. Pomoze mi ktoś?

Opublikowano

nic nie rozumiem :P

jak mam wejsc na router przez przegladarke, przeciez router to router a nie folder o.O

nie wiem nawet gdzie moge sprawdzic jakie mam ip

jak wpisuje to 192.168.0.1 to nic sie nie wlacza w przegladarce

a jak wpisuje nazwe uzytkownika i haslo i przciskam enter to jakby sie "odswieza" i znowu musze wpisac login i haslo a na 100% wpisuje dobre, wiec co mam z ty zrobic?

nie mam pojecia co to jest to na screenach i ogle nic tu nie rozumiem

moze mi ktos to jasniej wytlumaczyc ? bardzo bym prosil

ps. jakby co to nie krytykuje ci Geoning :P

Opublikowano

Ja mam jedno pytanie do jednej rzeczy jak można przypomnieć swoje hasło do neta? bo u mnie admin nie działa pomóżcie jak to odzyskać xD

Opublikowano

Hmm, pomożecie mi ? Podaje tutaj mój server properties: (mam premium)

#Minecraft server properties

#Tue May 03 15:47:47 CEST 2011

level-name=world

hellworld=false

spawn-monsters=false

online-mode=false

spawn-animals=true

max-players=20

server-ip=5.71.193.104

pvp=true

level-seed=

server-port=25565

allow-flight=true

white-list=false

Mam sieć hamach i wewnętrzne IP, ale nikt nie może do mnie wejść, co robić?

Opublikowano

Jak połączyć się z routerem cisco?

Wpisywałem każdy adres do przeglądarki i nic

LAYOUT'Y POD SERWER MINECRAFT U MNIE. ZAPRASZAM PW

Opublikowano

A jak to na TP- link to zrobic?

banner.png

Jeżeli uważasz, ze

minecraft.pl

jest najlepszym serwer MC - wklej to do swojego opisu.

Opublikowano

Cze.

Router mam taki sam, lecz gdy chcę dodać MineCraft do "Advanced->Application" to dostaję takie oznajmienie:

"Port range of Special Application Rule 7 conflicts with Virtual Server Rule 15". Proszę o pomoc!

P.S.

Jeszcze jedna sprawa z moim IP. z cmd->ipconfig mam ip: 192.168.0.177, czyli to IP mam wpisać i w zakładce "Advanced->Virutal Server" oraz w server.properties?

Kończąc chciałbym zapytać o IP, które mam podawać kolegom to będzie w/w czy 93.105.25.15?

Opublikowano

e jak mam wewnętrzne ip to nikt inny oprucz mnie grać niemoże??

proszę o odp. na priv

Daj delete.pngto nic cie nie kosztuje :]

minecr10.pngindev-10.pngalpha-10.pngbeta-p10.pngbadge-11.pngminer10.pngbuilde10.pngredsto11.pngpig-ri10.pnghardco10.png1301934461-U76702.png

delete.png Proszę :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...