Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki Serwerowe [Vpc Disk] By Aryman

Arymanik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

właśnie zainstalowałem vboxa, ale nie lbuie go zbyt bardzo. :< mam większa 'sympatie' dla vpc, no ale cóż. pliki sa zbyt dobre, więc dla nich mogę się poświęcić. ^_^

@edit: mam jeszcze jeden poblem, nie mogę połaczyć się z mysql. mam error 2003 (can't connect to msyql..) na starych plikach jacha było ok, a tu nie moge. wie ktoś czemu? sysinstall dobrze skonfigurowany..

@edit2: filezilla też nie mogę się połaczyć. -,-'

bearsjw.jpg

Sygnatura wykonana przez Mephisto1994. Dziękuję.

35868u.gif29476.png

Jebutnij

delete.png. :)

• Odpowiedzi 519
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

na vpc mam tez ten blad nawet jak ustawie 3gb ramu a niby od 2 mialo nie byc tego bladu a na virtual cos innego mi wywala echh ;x nikt nie wie co ten blad oznacza w vpc?

Opublikowano

Elo ja mam taki problem bo jak chce podmienić pliki w filezilla to nie ma katalogu rain ... zmieniłeś nazwę czy jak bo za ch**a nie moge znaleść tego

@edit chyba znalazłem ;]

toudi225_12839_3.png

Opublikowano

właśnie zainstalowałem vboxa, ale nie lbuie go zbyt bardzo. :< mam większa 'sympatie' dla vpc, no ale cóż. pliki sa zbyt dobre, więc dla nich mogę się poświęcić. ^_^

@edit: mam jeszcze jeden poblem, nie mogę połaczyć się z mysql. mam error 2003 (can't connect to msyql..) na starych plikach jacha było ok, a tu nie moge. wie ktoś czemu? sysinstall dobrze skonfigurowany..

@edit2: filezilla też nie mogę się połaczyć. -,-'

Problemem jest napewno zła konfiguracja albo brak komendy /etc/rc.d/netif restart

Skonfiguruj Hamachi tak jak ja na tym filmie :)

http://www.youtube.com/watch?v=QYviIhIo-bg

Elo ja mam taki problem bo jak chce podmienić pliki w filezilla to nie ma katalogu rain ... zmieniłeś nazwę czy jak bo za ch**a nie moge znaleść tego

@edit chyba znalazłem ;]

Katalog:

/home/game/

Przecież to moje pliczki ;P

Pozdrawiam Ary

admin2r.png
Opublikowano

skonfigurowałem dobrze, jak ty na swoim filmie i jak to robiłem na plikach jachuPL i dalej to samo. te komende wklepuje zawsze, mam ja pod hotkeyem. (bez

niej też da się połaczyć, lecz trwa to długo.)

spróbuje jeszcze raz.

bearsjw.jpg

Sygnatura wykonana przez Mephisto1994. Dziękuję.

35868u.gif29476.png

Jebutnij

delete.png. :)

Opublikowano

W sysinstall>configure>networking>interface nie ma de0 do skonifugorowania... co wtedy mam zeedytować?... ;o

5428180936970289905.png

Opublikowano

nie wiem od czego to zależy ale jak uruchomię serwer (/start) to potem jak go wyłączę (/stop) to mam cały czas connection refused i wszystkie tabelki player mi się crashują i niemozna ich uruchomic ani naprawic. Trzeba na nowo wgrać wszystko ... ;/ powiedzcie jak wyłączyć ten serwer żeby nic się nie stało.

xd2ne.jpg

Opublikowano

Arymanik czy jest mozliwosc odblokowania blokady na plik serverinfo bo jak loguje do ikna postaci to automatycznie wywala

Opublikowano

Najchujowsze pliki swiata lepiej samemu zrobic niz od tego ciula pobierac .

W zyciu nie zrobisz tyle co Kamer1337 nie porównuj sie nawet do niego

jak masz problem to zrób swoje zobaczymy jakie będą "fajne" i jaką rewolucje zrobią na MPC

kto mówi ze on chce zrobić tyle co kamer i kto powiedział że on się do niego porównuje ??

5 postów więc za dużo pewnie nie nawojowałeś na mpc więc się nie udzielaj

Pliki mimo tego ze nie mają questów biją na głowę pliki raina.

Ktoś zna rozwiązanie mojego problemu, który opisałem kilka postów temu ?? PLS zależy mi

xd2ne.jpg

Opublikowano

No tak wszystko ładnie pięknie, ale wpisując sysinstall na VirtualBoxie (na VPC mi nie działały pliki) dalej idąc w configure itd nie mam de0... Chce zrobić serwer hamachi. Pomoże ktoś?

Opublikowano

Przecież to moje pliczki ;P

Pozdrawiam Ary

Przez to mam rozumieć że pliki w 100% są twoje? Plik GAME też sam pisałeś? :>

Jak już to są wy edytowane przez Cb

06111340665805659837.png

Spróbuj dać mi lajka z wciśniętym lewym ctrl i zobacz co się stanie :D

Opublikowano

No tak wszystko ładnie pięknie, ale wpisując sysinstall na VirtualBoxie (na VPC mi nie działały pliki) dalej idąc w configure itd nie mam de0... Chce zrobić serwer hamachi. Pomoże ktoś?

w virtual boxie o ile wiem niema de0 tylko jakoś inaczej (1 opcja w configure>networking>interface)

xd2ne.jpg

Opublikowano

A on w GP mowil ze jakieś porty odblokowane trzeba mieć , a te standardowe 11002 i 13000 porty bedzie sie mogl ktos zalogować oprócz mnie

playhard.gif

Zbieram minusy

Opublikowano

Tak to są porty ,które musisz ustawić w port mapie . Te porty pozwalają się logować graczom na twój serwer poprzez clineta ,a tobie do SFTP(FilleZilla / WinSCP) i do Mysql (Nevicat)

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Jak właczyć i wyłaczyć serwa ??

Bo zrobilem tak i sie zjebal:

/stop

i krzyżyk i turn off

i wlaczam vpc i pisze zamiast login : pisze

Enter full pathname of shell or RETURN for /bin/sh:

playhard.gif

Zbieram minusy

Opublikowano

Jak mi się wypakuje mam :

!   C:\Users\Pc\Desktop\ArymanServerFIles.rar: CRC failed in the encrypted file Aryman.vhd (wrong password ?)

I pusto w folderze do którego wypakowałem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...