Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki Serwerowe [Vpc Disk] By Aryman

Arymanik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@3UP

Dokładnie zrobiłem krok po kroku według tego tutka

problem jest z tym IP, a nie hasłem

chociaż jak próbuję się połaczyć z ustawionym hasłem to też wyświetla ten błąd

• Odpowiedzi 519
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wyskakuje Wam błąd w NaviCat?

Niedługo napiszę tutka co i jak narazie mogę powiedzieć tylko tyle że musicie odblokować port 3306 przez PortMapa, oraz zmienić w konfiguracji VPC(settings) Network Adapter:P na Hamachi Loop Back:) nieznajduje Wam poprostu sieci, oraz z edytować sysinstall :P

admin2r.png
Opublikowano

zmieniłem ip w hamachi

wgralem od nowa pliki i jakos się połączyłem

jednak zawiodłem sie na tabelach z bazy

wszystko jest po chinsku co zmusza do i tak wgrania nowych tabel :(

Opublikowano

to mam czekać do wakacji aż postawie serwer na Twoich plikach?? :)

Te 2 Twoje tutoriale zaliczyłem i nie mam co dalej robić :P

Opublikowano

Bazę muszę na nowo zrobić nie mogę dać swojej z Hybrida :), ale możecie być pewni Ja pracuje przeciwko każdemu oszustowi, cheaterowi itp. Bądźcie pewnie jednego, napisze skrypt w php, pokazujący czy ktoś ubił bossa na OneHicie czy nie :) tylko po wpisaniu nicku osoby która zabiła danego bossa :). Teraz pracuje nad tym. Pan Kamer długo nie pociągnie swojego żywota, bo nie trzeba specjalnych programów, wystarczy odpowiednio konfigurować serwer. Widać Panowie z GF są naprawdę Idiotami z dużego "I" bo ich wiedza powinna przerastać moją...

Do do Pana @Up, może i poczekasz do końca wakacji ale wiedz że nikt Ci na serwer się nie włamie, oraz wszystko będzie chodzić jak po sznurku :). FreeBSD to naprawdę bardzo dobry system z dużymi możliwościami, może znam dopiero 10% ale te 10% daję mi naprawdę bardzo dużo :)

Tyle ode mnie, zostało Wam czekać, dziś Sylwester więc życzę Wam Szczęśliwego Nowego Roku oraz Udanej Zabawy Sylwestrowej !!!!

Pozdrawiam Aryman

admin2r.png
Opublikowano

Okej wszystko pięknie działa i w ogóle, serwer odpala i jest gites lecz...

Podczas tworzenia postaci, nadawaniu jest statusu gm wszystko szlak trafia. Postacie w grze są bez nicku, nie można się lognąć a to co ustawiam w gmlist albo znika albo cała tabela się crashuje.

Jak rozwiązać ten problem panie Arymanik, czy coś ja źle robię czy to z pana plikami jest coś nie tak?

PS. Coś mi mówi Twój nick... z jakim grami z serii GF-a miałeś do czynienia? Czy Arymanik to zdrobniale od Aryman?

Opublikowano

Okej wszystko pięknie działa i w ogóle, serwer odpala i jest gites lecz...

Podczas tworzenia postaci, nadawaniu jest statusu gm wszystko szlak trafia. Postacie w grze są bez nicku, nie można się lognąć a to co ustawiam w gmlist albo znika albo cała tabela się crashuje.

Jak rozwiązać ten problem panie Arymanik, czy coś ja źle robię czy to z pana plikami jest coś nie tak?

PS. Coś mi mówi Twój nick... z jakim grami z serii GF-a miałeś do czynienia? Czy Arymanik to zdrobniale od Aryman?

Pierw co do PS. Tak, znasz mnie i masz rację :)

Pytanie nr1.

Czy dodałeś postać przez rejestracje ? xD i konto?

admin2r.png
Opublikowano

No to zonk.... :P

Rejestrację huh... przez navicata dodawałem, o żadnej rejestracji nic nie wiem... Co? Gdzie? Jak?

K czyli przez navi zrobiłeś konto, postać w grze i wszystko siada tak?

Napewno restartując serwer używasz komendy /stop ? i /start? i czy wyłączasz maszynę komendą pierw /stop aby wyłączyć serwer a potem VPC komendą "shutdown now"

admin2r.png
Opublikowano

Nareszcie jakieś porządne pliki :D i na dodatek zrobił je polak :) wspaniale masz zestawik +'ów

hevan.png

Kliknij na plusik ;d

Opublikowano

Jeśli ktoś ma błąd że restartuje mu VPC przy ładowaniu , wystarczy zamontowac dysk w Vboxie , i nie będzie problemu..

1313330877-U255743.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...