Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[S6E3][x25] FineMu

lubiepograc

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 164
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ciekawa sprawa z ta iloscia online bo naprawde mapy puste cala noc sprawdzalem i pusto ze hohho  astronka  podaje 70+ online ktos tu ostro licznik podkreca           

Opublikowano

Musiało Ci się bardzo w nocy nudzić...

Może mi powiedz jak się podkręca licznik to zrobię na 120-140? 

A jeśli naprawdę jest pusto to zapraszam do gry! W końcu jest gdzie expic ??

Opublikowano

No gdyby nie auto pt to by było ciężko o party, gdyż niestety 90%+ serwera jest afk non stop każdego dnia czy to w tygodniu czy w weekend. 

Opublikowano
56 minut temu, Quriks napisał:

No gdyby nie auto pt to by było ciężko o party, gdyż niestety 90%+ serwera jest afk non stop każdego dnia czy to w tygodniu czy w weekend. 

Trzeba zrobić trochę statystyk żeby to jakoś wyglądało. Przy takim expie to trochę trwa. Trudno być cały czas przy klawiaturze.

Dla mnie osobiście autoparty jest dobrym rozwiązaniem. A serwer żyje cały czas, a rozmowy są prowadzone najczęściej na kanale gildii.

Pewnie że wolałbym 150 online ale i tak nie jest źle. Trzeba dodać że jest tendencja wzrostowa, więc kto wie?

Nastawionym na non stop łubudubu polecam jakiś non res z 500 online.:D

Opublikowano
5 minut temu, cimipl napisał:

Trzeba zrobić trochę statystyk żeby to jakoś wyglądało. Przy takim expie to trochę trwa. Trudno być cały czas przy klawiaturze.

Dla mnie osobiście autoparty jest dobrym rozwiązaniem. A serwer żyje cały czas, a rozmowy są prowadzone najczęściej na kanale gildii.

Pewnie że wolałbym 150 online ale i tak nie jest źle. Trzeba dodać że jest tendencja wzrostowa, więc kto wie?

Nastawionym na non stop łubudubu polecam jakiś non res z 500 online.:D

Wczoraj MalaMi robił event. W godzinach wieczornych. W evencie brały udział 4 osoby, mimo, że MalaMi czekał kilka minut na innych użytkowników. Piszesz, że 'trzeba zrobić trochę statystyk' - oczywiście zgadzam się z tym, ale jak na razie serwer widmo. Niektórzy zostawiają afk na kilka dni. Ja również zostawiam afk bo co mam robić? Mam się patrzeć jak głupi w ekran? Nie ma z kim porozmawiać nie mówiąc już o tradycyjnym handlu.

Teraz liczba online wynosi 60 osób, ale ile jest faktycznie online? Nie piszę o tym, że licznik jest podkręcany tylko o tym, że sporo osób gra na kilku postaciach. Znam kilka osób co grają po 3-4 chary (oczywiście mam na myśli multikonta). Według mnie faktyczna liczba online to ok. 25 osób.  

Opublikowano

dlatego ja pisalem ze jak by zrobili jak na dawnym starym x-world mu vip z wiekszym expem i exp buf i pet pande, moze by tak nie afkowali  jak by byla kontrola afk.

Opublikowano

Wyglada na to ze to o czym pisalem duzo wczesniej  juz sie stalo topka vip odskoczyla tak ze nikt ich niedogoni VIP od poczatku  ROZWALIL  server i zadne 10% dla nowych do 5 rr niepomoze . Serwer stal sie serwerem widmo (afk) . Gra tu +- 20-25 ludka reszta multi .   Szkoda bo exp 15 to cos czego sie szuka tylko wykonanie FATALNE . Pogram jeszcze popatrze co bedzie. Naprawe szkoda :(       pozdrawiam all

Opublikowano

witam wiesz co makumbaxxx jak bedziesz gral non stop  to dogonisz ich bo jesli ktos jest afk i ma 400lvl to stoi w miejscu a ty bijesz lvl i tez mozesz kipic vip i miec wiecej expa. nie chodzi o to kto irle ma rr bo jak bedzie mial full staty  i ty tez to jest tak samo.chodzi o to by zrobic set fo bron i @ i walczyc o zamek itd. a nie o plakanie ze oni afk i jest vip. dobrze ze jest vip tylko powinni zrobic na svip itemki od 380lvl drop i bicie do +15 na vip do +13 a na zwyklym normalnie. fajnie by bylo jak by bylo wszystko jak na starym x-world mu ustawienia itp.

Opublikowano

Odskoczyło tak na prawde raptem 7 osob reszta to jest res za resem i kazdy mniej bardizej systematycznie sobie wbija także jest okej. Widmo nie Widmo zalezy od godziny, wiadomo ze w taka pogode nie kazdy sie bedzie dusił w domu przed komputerem. A nowy gracz zawsze moze podłapać lvl z jakąś osobą świeżo po resie i moment wbije kilkadziesiąt lvli

Opublikowano
Dnia 8/3/2018 o 06:38, SirKirgo napisał:

Wypralem wingi DL-owi ale wyszly RF co z tym fantem mam zrobic bo taka postac jak RF niejstnieje na tym servie zostala wylonczona ???????????

Zacznij grać a nie sprawdzać spoty to będziesz wiedział :P

Wymieniam capy na DL bez problemu :)

Dnia 7/29/2018 o 17:58, santosBK napisał:

dlatego ja pisalem ze jak by zrobili jak na dawnym starym x-world mu vip z wiekszym expem i exp buf i pet pande, moze by tak nie afkowali  jak by byla kontrola afk.

Niestety żyjemy w czasach gdzie większość graczy chyba ma więcej niż 15 lat, z tego co mi wiadomo mają rodziny, dzieci... Prace.

Nowe pokolenie raczej nie gra w MU.

Grają bo lubia. Wypadną co jakiś czas na serwer w miarę możliwości. 

To, że nikt Ci nie odpowiada na post nie znaczy, że wszyscy afk... Na gildiowym ciągle jest jakieś gadanie z sojuszem.

Dnia 7/29/2018 o 17:58, santosBK napisał:

dlatego ja pisalem ze jak by zrobili jak na dawnym starym x-world mu vip z wiekszym expem i exp buf i pet pande

Ile osob by to zadowoliło poza Tobą? 

Nikt mi ani razu nie napisał- zwiększ exp bo jest kibel.

Dnia 8/3/2018 o 08:45, makumbaxxx napisał:

Wyglada na to ze to o czym pisalem duzo wczesniej  juz sie stalo topka vip odskoczyla tak ze nikt ich niedogoni VIP od poczatku  ROZWALIL  server i zadne 10% dla nowych do 5 rr niepomoze . 

A co pomoże? Pet panda? 

Jak zostało napisane top graczy to 5-7 osób- nazwał bym ich maniakami rankingowymi. Reszta graczy na VIP leci sobie powoli a nawet i oni potrafią stać w stafe zone przez pół dnia bo niemaja ciśnienia na bicie resow.

Dnia 8/3/2018 o 08:45, makumbaxxx napisał:

Gra tu +- 20-25 ludka reszta multi .   Szkoda bo exp 15 to cos czego sie szuka tylko wykonanie FATALNE . Pogram jeszcze popatrze co bedzie. Naprawe szkoda :(       pozdrawiam all

Pozdrawiam również.

1 godzinę temu, santosBK napisał:

fajnie by bylo jak by bylo wszystko jak na starym x-world mu ustawienia itp.

Jak by tak było nazywal bym serwer x-world reaktywaca no.3

Albo4?

Nasz serwer to nie jest xwold i nigdy nie będzie.

Jak by były itemy +15 tylko na VIP to kolega wyżej by plakal że nie dość że expem uciekają to itemy mają wypasione i nieda się nadgonic nie VIP z niczym/ gra niema sensu bo jest pay2win... Więc wykonanie co by tu dużo gadać FATALNE! 

LOL 

Donate to jest praktycznie tylko dla tego,  aby uszanować pracę administracji i pomoc w rozbudowie serwera np zakup plików premium. 

Ja za donate nie imprezuje tylko systematycznie działam z serwerem. 

A to, że jest zwiększony chaos rate I exp na vipie to tylko SYMBOLICZNE podziękowanie za wpłatę na konto.

Gramy tutaj free2play wiec itemy na +15 i itemy 380 tylko VIP odpadają :)

Jeszcze co do serwera widmo... Kurde ludzie zrozumcie, że są wakacje i nie każdy siedzi zamknięty w piwnicy cały rok a tym bardziej w wakacje.

Sam mam mało czasu w okresie wakacyjnym z powodu pracy jaką wykonuje i chęci spędzenia kilku godzin na dworze z dzieciakiem kiedy jest możliwość bo zaraz przyjdzie jesień i znowu będzie lipa przez Nast 8miesiecy.

Wszystkie uwagi jak zawsze mile widziane. 

Opublikowano

Rozumiem doskonale ze to wakacje i ludzie odpoczywaja nad jeziorami i w innych miejscach no coz nostalgia co do starych czasow czasami wraca stad te wypady z "widmem"  ogolnie niejest zle i jak napisalem gram i bede grac        pozdrawiam 

Opublikowano

Jak na razie gra się dobrze, dochodzą nowi gracze. 

W eventach bierze udział coraz więcej osób. Admini są zorganizowani, konsekwentni i chętni do pomocy. 

Już niedługo wprowadzone zostaną pliki premium, które zniwelują wszelakie bugi.

Ogólnie wszystko idzie w dobrym kierunku, osobiście jestem zadowolony.

PS. Drugiego września startuje pierwsze CS! Zapraszam wszystkich, jest sporo czasu (prawie miesiąc) na 'doexpienie się' i realne wsparcie swojej guild w walce o zamek!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam all mam pewna sprawe otorz mam problem z wypraniem exc na +15 tylko raz weszlo na +14   spalilem  23 szt exc wszystkie z L -----robilem to na 1 sub i mam wrazenie ze niedarady wyprac na 15 nic . Prosze o wypowiedz innych jak u was to wyglada (pranie na 1 sub ) bo ja stracilem nadzieje i juz niepiore bo niema to sensu. Moze Adminie sprawdz jak sie to ma z ta pralka bo text niemasz farta nijak sie ma ^^             pozdrawiam

Opublikowano
22 minuty temu, makumbaxxx napisał:

Witam all mam pewna sprawe otorz mam problem z wypraniem exc na +15 tylko raz weszlo na +14   spalilem  23 szt exc wszystkie z L -----robilem to na 1 sub i mam wrazenie ze niedarady wyprac na 15 nic . Prosze o wypowiedz innych jak u was to wyglada (pranie na 1 sub ) bo ja stracilem nadzieje i juz niepiore bo niema to sensu. Moze Adminie sprawdz jak sie to ma z ta pralka bo text niemasz farta nijak sie ma ^^             pozdrawiam

To wszyscy tak mają, nawet na vipie (no ci może odrobinkę lepiej - ale niewiele) ^^

Opublikowano

A jednak makumba niemasz farta. :v:v:v

Goblin to kawal skurczybyka!

Wypralem 3x item na +15 a spalilem ze 100 na moim prywatnym koncie. 

Teraz wszystkie itemy piore na +14 max bo cytujac klasyka: 'troche sie cykam'

Nikt nie mowil, ze bedzie latwo. Powiem Wam, ze jak by nie patrzec duzo os ma itemy na +15 a wiem gdyz wbijam gracza opcje EXE w itemy.

Na www jest chaos machine w opcjach premium- polecam jej uzyc za nagrody ;) 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pytanie do admina co z cs ktory mial sie odbyc 0.19.18  druga to prosba o opis jak kozystac z praliki na stronie o ile slyszalem to ma 100% i pranie kosztuje nagrode za rr poprosze o szczegolowy opis

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...