Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, szymon_28 napisał:

Bot nie wchodzi na serwer jest włączony przez root i ma permisje login hasło prawidłowe do query 

Czy masz php5.6 itd? Masz dodane IP VPS do TS3 whitelist?

• Odpowiedzi 576
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
12 godzin temu, szymon_28 napisał:

Mam php zainstalowane wszystkie co były możliwe nie mogę zainstalować php5.6 poniewaz mam ubuntu 16.04.03

To się dziwisz.... Musisz mieć php5.6 by bot działał. 

9 godzin temu, thehekketisky napisał:

Bot jest postawiony na innym VPS'ie niż teamspeak3.

To jest ukryta treść, proszę

@RazorMeister @Catha

Zrób inne konto query. Catha już nie jest w xBot Team.

Opublikowano (edytowane)

Witam może mi ktoś pomóc z konfiguracją xBot,a? Jak Bedzie czeba to moge zapłacić :P 

:)

Edytowane przez seba110
Opublikowano
Dnia 5.02.2018 o 13:51, seba110 napisał:

Witam może mi ktoś pomóc z konfiguracją xBot,a? Jak Bedzie czeba to moge zapłacić :P 

:)

Tak, pisz PW.

Opublikowano
1 godzinę temu, Cholinex86 napisał:

Czy do bota będą dodane takie rzeczy jak: 

Rekord czasu online / rekord połączeń / ilość połączeń i tego typu rzeczy?

Przecież jest takie coś

fPdC8vF.jpg

Opublikowano (edytowane)

Miałem bota na serwerze lecz zmieniłem hosting na inny. Sprawa wygląda następująco. Dodałem IP VPS do whitelisty serwera. Skopiowałem przez WinSCP pliki xbota który działał na nowy serwer. Oczywiście przedtem instalacja php i nadanie uprawnień na 777 folder i sam plik starter.sh. Problem polega na tym, że jest to skopiowany bot już z działającego poprzedniego serwera lecz on nie działa. Loguje sie na serwer. Zaaktualizuje kanały, baner ilość osób online i znika z serwera. Przez chwile jest widoczny w YaTAQ a na konsoli serwera TS3 ma "connection lost" bot po wpisaniu php core.php -i 1 lub 2 ma tylko że bot wystartował potem, że nie można zmienić kanału i na koniec status killed.

EDIT: zapomniałem dodać, że nowa instalacja też powoduje ten błąd. Hosting zmieniony z net-speak.pl na pukawka.pl

Edytowane przez ly3r

8N7XdB8 - Imgur.png

Opublikowano
Dnia 22.02.2018 o 01:40, ly3r napisał:

EDIT: zapomniałem dodać, że nowa instalacja też powoduje ten błąd. Hosting zmieniony z net-speak.pl na pukawka.pl

Nie wiem czy przypadkiem pukawka nie blokuje IP lub ma jakiegoś firewalla.

Opublikowano

Mam mały problem z botem, otóż na serwer wchodzi tylko 1 instancja druga (według logów i komendy php core.php -i 2) ma problem z połączeniem. Bot znajduje się na innym VPS'ie, ale wszystkie dane do połączenia są poprawne. W logach brak informacji o jakimkolwiek błędzie jest jedynie informacja że bot nie mógł nawiązać połączenia z serwerem.

Opublikowano
2 godziny temu, verixon napisał:

Mam mały problem z botem, otóż na serwer wchodzi tylko 1 instancja druga (według logów i komendy php core.php -i 2) ma problem z połączeniem. Bot znajduje się na innym VPS'ie, ale wszystkie dane do połączenia są poprawne. W logach brak informacji o jakimkolwiek błędzie jest jedynie informacja że bot nie mógł nawiązać połączenia z serwerem.

W logach nie ma żadnych błędów, które mogłyby pomoc w rozwiązaniu problemu? 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, verixon napisał:

Z tego co wiem płatny xbot musi być na tym samym VPS, ale darmowy nie. Napisz na PW jak chcesz pomocy.

Edytowane przez KamilKosiakPL
Opublikowano
7 minut temu, KamilKosiakPL napisał:

Z tego co wiem płatny xbot musi być na tym samym VPS, ale darmowy nie. Napisz na PW jak chcesz pomocy.

Co ty cpiesz.. 

Opublikowano

Witam, posiadam tego bota i nie ma się do czego przyczepić chciałbym zapytać czy jest możliwość dodania do AFK'a dorobienia ignored groups czyli aby dalo sie zrobic range "ANTY AFK" ?? 

Z góry dzięki ;l

Opublikowano

Mam problem z ban listą. 

Mam wszystko skonfigurowane jak poniżej :

i wywala mi non stop na serwerze :

Tylko , że nie zmienia mi nazwy kanału ..

Nie powinno być gdzieś tam dopisane  "'channel_name' => "Lista Banów:", czy coś w tym stylu ?

I jeszcze jedno pytanie, w której linijce dopisać Administratorów w configu bo sytuacja wygląda identycznie non stop mi spami taką samą linijkę..

Opublikowano
Dnia 5.03.2018 o 15:42, `#NoZoWnik#` napisał:

Mam problem z ban listą. 

Mam wszystko skonfigurowane jak poniżej :

i wywala mi non stop na serwerze :

Tylko , że nie zmienia mi nazwy kanału ..

Nie powinno być gdzieś tam dopisane  "'channel_name' => "Lista Banów:", czy coś w tym stylu ?

I jeszcze jedno pytanie, w której linijce dopisać Administratorów w configu bo sytuacja wygląda identycznie non stop mi spami taką samą linijkę..

Sam sobie musisz zmienić nazwę na Lista Banów....

W każdym pluginie który posiada opcję dodania rang administracyjnych musisz to zrobić od nowa.

Opublikowano (edytowane)

Sam zmieniam ręcznie nazwę kanału i dalej mi bot podmienia na puste pole ...

W opisie kanału jest lista banów, lecz bot zmienia nazwę kanału na puste pole co 10s. 

Znalazłem rozwiązanie. Dla tych co będą mieli podobny problem, należy zmienić czas odświeżania.

Edytowane przez `#NoZoWnik#`
znalezienie rozwiązania