Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 576
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
1 godzinę temu, Murzyn2k17 napisał:

Czy tylko ja nie wiem jak to odpalić? xDDDDDDD

Wszystkie komendy są w temacie, wystarczy wpisać i pomyśleć czasami jak nie działa. Jeżeli masz dalej problemy to pisz priv.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 17.08.2017 o 15:09, DragonHD112 napisał:

Mam mały problem z botem. Po dłuższym użytkowaniu wyrzuca go z serwera, ale w konsoli ssh wyświetla że działa.

Logi z drugiej instancji:

12-08-2017 12:41:14  [SYSTEM] Bot wystartował
PHP Warning:  Invalid argument supplied for foreach() in /root/xbot_standard_0.3.8/include/functions/second_instance/online_from_server_group.php on line 43
PHP Warning:  Invalid argument supplied for foreach() in /root/xbot_standard_0.3.8/include/functions/second_instance/online_from_server_group.php on line 43

i tak co chwilę.

piszę jeszcze raz, ponieważ dalej nie uzyskałem pomocy.. 

Edytowane przez DragonHD112
brak logów
Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, DragonHD112 napisał:

Tak ciężko priv napisać?  Wtedy byś uzyskał pomoc szybciej i nie zaśmiecał tematu :)

Edytowane przez RazorMeister
Opublikowano
Dnia 30.03.2017 o 14:35, NeePQ ツ napisał:

Za ile można Abot'a Premium u ciebie? :D

Wersję premium ABot'a prawidłową możesz zakupić w cenie 70-75 złotych tutaj: in3time.pl - jest to teamspeak3 btw.

Dnia 23.08.2017 o 17:56, DragonHD112 napisał:

Jak widać wyżej, napotkałeś się i zrobiłeś gdzieś błąd, albo nie poprawnie go przeniosłeś lub usunąłeś.

Wejdź do configu i odnajdź instancję numer 2 i sprawdź poprawność kodu.

Dnia 28.05.2017 o 14:20, Wikacz napisał:

Mógłby ktoś pomóc ogarnąć tego bota bo nie kapuje troche

Zgłoś się do mnie w wiadomości prywatnej, pomogę przy konfiguracji.

Dnia 29.05.2017 o 20:59, Albertondable napisał:

Nie działa.

'IP'             => '127.0.0.1',

Jeżeli korzystasz z jakiegoś wykupionego firewall, to czy dodałeś go do whitelisty?

Dnia 30.05.2017 o 13:17, muchomor321 napisał:

Dobra dziala, od nowa pobrałem i skonfigurowałem. Wpisałem stare hasło do query xD bo zmieniam co miesiąc albo dwa zależy jak czas leży

ale komenda php core.php nie działa, cały czas mam ten sam błąd ale bot jakoś wszedł.

Zgłoś się do mnie na Pw, pomogę.

Dnia 30.05.2017 o 21:30, AdeeK2115_ napisał:

nie dziala ;d

W wiadomości prywatnej, podaj adres serwera to mi wytłumaczysz jaki masz błąd i ja ci pomogę.

Opublikowano

UPDATE do wersji 0.4!!

Link do pobrania na pierwszej stronie. Dodatki:

Dodanie do eventu get_private channel numeracji kanałów.

Dodanie eventu, który sprawdza kanały prywatne pod względem daty w topicu i usuwa je jeżeli kanał będzie starszy niż ilość dni w configu.

Dodanie eventu admins_time_spent(), który wypisuje w opisie kanału czas spędzony przez adminów podzielony na dzien, tydzien, miesiac i całkowicie.

1.png

Opublikowano (edytowane)

Czy w kolejnej wersji zamiast usunięcia kanału "przeterminowanego" byłaby możliwość przywrócenia kanału do stanu początkowego? Czyli jest kanał z jakimś opisem i tematem, ktoś go przejmuje (zmienia topic, zmienia opis, zmienia ustawienia itp), ale nie używa.  Byłoby super, grypy po okresie nieużywania zamiast kasowania, kanał byłby "resetowany".

Po upgrade z 0.3.9 do 0.4 (nadpisanie całości oprócz configu, a następnie wklejenie funkcji admins_time_spent w configu) dostaję:

To jest ukryta treść, proszę

Edytowane przez zmechu

ts.virtual-gaming.eu - nie polecam, 2/10 :-)

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, zmechu napisał:

Czy w kolejnej wersji zamiast usunięcia kanału "przeterminowanego" byłaby możliwość przywrócenia kanału do stanu początkowego? Czyli jest kanał z jakimś opisem i tematem, ktoś go przejmuje (zmienia topic, zmienia opis, zmienia ustawienia itp), ale nie używa.  Byłoby super, grypy po okresie nieużywania zamiast kasowania, kanał byłby "resetowany".

Po upgrade z 0.3.9 do 0.4 (nadpisanie całości oprócz configu, a następnie wklejenie funkcji admins_time_spent w configu) dostaję:

Przed dodaniem, zrobiłeś upgrade'a maszyny? Możliwe jest też to, że źle przeniosłeś, albo nie skopiowałeś wszystkich niezbędnych elementów do poprawnego działania funkcji.

Edytowane przez Haxey.
Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, zmechu napisał:

Witam,

Skopiowałeś zlę config, i od timespent jest gdzieś błąd, jak możesz wyślij config na pw.

Edytowane przez Catha
Poprawka.

1.png

Opublikowano

Zmechu nie ma możliwości tak zrobienia funkcji. Kanał musi być zresetowany, ponieważ bez tego poprzedni użytkownik by miał rangę kanałowa na tym kanale.

13 godzin temu, zmechu napisał:

Nie nadpisałeś pliku language.

Opublikowano
9 godzin temu, RazorMeister napisał:

Zmechu nie ma możliwości tak zrobienia funkcji. Kanał musi być zresetowany, ponieważ bez tego poprzedni użytkownik by miał rangę kanałowa na tym kanale.

Na czym polega resetowanie kanału? Użytkownik w zasadzie się nie zmienił...

Opublikowano
13 godzin temu, zmechu napisał:

Na czym polega resetowanie kanału? Użytkownik w zasadzie się nie zmienił...

Polega to na tym, że jeżeli bot wykryje, że data kanału jest starsza niż obecna o intervał ustawiony w configu to bot usuwa kanał prywatny i na jego miejsce tworzy nowy - wolny.

Opublikowano
4 godziny temu, RazorMeister napisał:

Polega to na tym, że jeżeli bot wykryje, że data kanału jest starsza niż obecna o intervał ustawiony w configu to bot usuwa kanał prywatny i na jego miejsce tworzy nowy - wolny.

OK, tylko mi cały czas chodzi o problem z funkcją "admins_time_spent" a nie kanałami prywatnymi :-)

Opublikowano
46 minut temu, zmechu napisał:

OK, tylko mi cały czas chodzi o problem z funkcją "admins_time_spent" a nie kanałami prywatnymi :-)

Odpisywalem do tego 'Czy w kolejnej wersji zamiast usunięcia kanału "przeterminowanego" byłaby możliwość przywrócenia kanału do stanu początkowego? Czyli jest kanał z jakimś opisem i tematem, ktoś go przejmuje (zmienia topic, zmienia opis, zmienia ustawienia itp), ale nie używa.  Byłoby super, grypy po okresie nieużywania zamiast kasowania, kanał byłby "resetowany".'

Co do funckji time spent to nie nadpisałeś pliku language tak jak pisalem...

Opublikowano (edytowane)

O! Widzę że update. 

Jeżeli można to proponuje dodanie więcej informacji w admins_time_spent(), między innymi liczba nadanych rang ostatni ban użytkownika i jego liczba.

A w get_server_group, możliwość zabrania rang, jakie mamy, poprzez przejście na kanał np. Zabierz rangę z "get_server_group"

Proponuję także dodanie funkcji, jaka zabiera wszystkie rangi, jeżeli użytkownik jest offline poprzez np. 3-miesiące. 

@RazorMeisterDlaczego channels_checker() jest tak ubogi? Chodzi dlaczego sam nie zmienia daty w topic?  

Edytowane przez MTGmati
Dodanie propozycji.

z3s3Zfd.png

Opublikowano
2 godziny temu, MTGmati napisał:

O! Widzę że update. 

Jeżeli można to proponuje dodanie więcej informacji w admins_time_spent(), między innymi liczba nadanych rang ostatni ban użytkownika i jego liczba.

A w get_server_group, możliwość zabrania rang, jakie mamy, poprzez przejście na kanał np. Zabierz rangę z "get_server_group"

Proponuję także dodanie funkcji, jaka zabiera wszystkie rangi, jeżeli użytkownik jest offline poprzez np. 3-miesiące. 

@RazorMeisterDlaczego channels_checker() jest tak ubogi? Chodzi dlaczego sam nie zmienia daty w topic?  

Wersja standard, nie spodziewaj się, że darmowy bot bedzie dorównywać wersji premium bądź abotowi / mbotowi

Opublikowano
Dnia 3 wrzesień 2017 o 15:02, RazorMeister napisał:

Co do funckji time spent to nie nadpisałeś pliku language tak jak pisalem...

Dzięki za odpowiedź w sprawie kanałów prywatnych :-)

Jeżeli chodzi o time spent, to language nadpisałem od razu. Na wszelki wypadek nadpisałem ponownie, nie pomogło.

Opublikowano
1 godzinę temu, zmechu napisał:

Dzięki za odpowiedź w sprawie kanałów prywatnych :-)

Jeżeli chodzi o time spent, to language nadpisałem od razu. Na wszelki wypadek nadpisałem ponownie, nie pomogło.

Przyjdź do mnie na ts'a jutro: 4pancernych.pl

Opublikowano

Pomożesz z konfiguracją bota? z tym bannerem itd?

Masz jakieś wątpliwości? Zapraszam do kontaktu PW!

Opublikowano
1 minutę temu, kadem159 napisał:

Witam jak odpalam bota to on nie wchodzi na ts3? Czemu tak jest nie ma zadnych bledow. Zrobilem tak jak tam pisaliście ;/

Odpal bota komendą php core.php -i 1 ORAZ php core.php -i 2. Poczekaj z minute, zrob ss'y tego co konsola wypluwa i napisz do mnie na priv z linkiem do ss'ow :)

Opublikowano
10 minut temu, RazorMeister napisał:

Odpal bota komendą php core.php -i 1 ORAZ php core.php -i 2. Poczekaj z minute, zrob ss'y tego co konsola wypluwa i napisz do mnie na priv z linkiem do ss'ow :)

Zrobione