Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Terabithia [Dedyk] [Hard]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym podziękować niektórym osobą piszącym pod tym tematem ! Dzięki wam uświadomiłem sobie dlaczego na polskim rynku rzadko wychodzą Hard'y oraz fakt dlaczego ta gra z miesiąca na miesiąc traci rację bytu. Czytając te wypociny stwierdzam, że gracze są zbyt przyzwyczajeni do kotletów easy dlatego też grając na hardzie ściska tyłeczek. Szczerze mówiąc dawniej klasyczne prywatne metiny przypominały dzisiejsze hardy a stare hamachi dzisiejsze easy więc bez urazy ale prawdziwych koneserów metina na tym forum można policzyć na palcach w takim razie w jakim stopniu wartościowe są opinie lajków ? Chociażby jak można stwierdzać, że drop jest za ciężki ? rozumiem, że grając na powiedzmy medium serwerze można uzasadnić wypowiedź, że drop przypomina harda ale od samego harda nie ma już trudniejszego trybu więc nie ma czegoś takiego jak za słaby drop jak już mógłby być za łatwy i wtedy byłoby można napisać, że przypomina medium. Teraz drogi kolego "marek4664" często przytaczasz do swojej wypowiedzi globalnego metina twierdząc, że był o wiele łatwiejszy xD Chłopie na polskim metku na BO expiłeś kilka godzin z lurem i bufem a to, że teraz jest inaczej bo ponoć da się wbić w jeden dzień 80 lvl to świadczy tylko, że znasz globala za czasów jak umarł więc nie wiesz co to prawdziwy polski global. Kolejna sprawa mianowicie ItemShopa.. Logiczne, że ktoś z full odpałem będzie miał łatwiej i tyczy to każdego typu serwera tyle, że na hardzie odczujesz ją najbardziej bo grając na easy IS to kwestia tego, że jeden wbije maxa w 10-20 h a inny w 2 dni. Dla jasności nie gram tu zbyt dużo ponieważ życie prywatne mnie mocno ogranicza ale pamiętam, że pierwszego dnia grając bez IS'a surą BM bodajże do 15 lvl siedziałem sobie w M1 i biłem metki oglądając międzyczasie filmiki na youtubie i wydropiłem kilkanaście KU w tym 2 Aury i 1 Czarowane oraz 17 zmianek. 

Także dziękuje właścicielom tego projektu jak i classicowi za próbę odświeżenia pięknej sentymentalnej gry jaką jest Metin2 oraz pozdrawiam wszystkich koneserów. Reszcie polecam zmienić grę albo poczekać na kolejny kotlet który na pewno niebawem wyjdzie bo wszystkie surki sensuale bacznie czuwają nad waszymi portfelami :) Jaki gracz taki serwer. 

"Nie gubię szacunku, bo nikogo nie udaję
I na czubku kutasa mam co mówi frajer"

• Odpowiedzi 319
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

W m1 na początku rozwaliłem kilka Metinów w tej chwili mam 15 KU Gram WP mam dwa KU Zaczarowane Ostrze , i jedno KU Wir ... reszta dla BM Sferka , Ognisty Duch dla Mentala jedno KU Silne Ciało , i coś tam dla Archera/Dagera . Także nie jest najgorzej ;) Bez rękawicy Dropie .

Opublikowano

tutaj serio ku tylko z rekawica dropa?

bo nie wiem czy wchodzic

Nie. Bez rękawicy normalnie możesz zarobić miliony. Poświęcisz na to po prostu więcej czasu. Osobiście siedzę ciągle w m2 i wydropienie czegoś na czym można zarobić nie jest żadnym problemem. Zmianki, dodania, ulepszacze, bodzie, bronie na 30... Niczego mi nie brakuje :)

Opublikowano

Tak jak kolega napisał wyżej oni chcą mieć wszystko od razu ale to nie jest kotletmt2. Sam chce zacząć grę i właśnie tylko dlatego, że będzie ciężko się dorobić, może gra z ekipą będzie miała większy sens niż na innych kotletach. To jest serwer HARD a nie jakieś easy więc jak Ci drop nie pasuje to wypad. 

Tak btw. jak się ma ilość graczy w godzinach wieczornych typu 17-20  ?? - bo do wyboru jest nebris albo terabithia  (nie chodzi mi o liczbę sklepów a aktywnych graczy)

Opublikowano

Tak jak kolega napisał wyżej oni chcą mieć wszystko od razu ale to nie jest kotletmt2. Sam chce zacząć grę i właśnie tylko dlatego, że będzie ciężko się dorobić, może gra z ekipą będzie miała większy sens niż na innych kotletach. To jest serwer HARD a nie jakieś easy więc jak Ci drop nie pasuje to wypad. 

Tak btw. jak się ma ilość graczy w godzinach wieczornych typu 17-20  ?? - bo do wyboru jest nebris albo terabithia  (nie chodzi mi o liczbę sklepów a aktywnych graczy)

17-20...

Cóż... przyznam Ci, ze czasem ciężko o respy metków/bossów nawet o 4 w nocy :D 

17-20 jest masa graczy.

Ogólnie w moim odczuciu gra jakieś dobre 1k online, a na server bez większej reklamy moim zdaniem to bardzo dobry wynik.

Ja polecam Terabithie server ma kozacki klimat, jest dopracowany. Przede wszystkim jest robiony przez graczy dla graczy, IS nie daje aż takiej dużej przewagi, ale z racji tego, że są kozackie kostiumy w IS (które nie dają bonusów) to server się z nich utrzymuję, a pewnie i Administracji swoje na tym zarabiają.

Więc server postoi moim zdaniem kawał czasu.

Jeżeli chodzi o ilość online, to ciężko czasem nawet dorwać jakiegoś metka przez kilka min bo są wybijane, mnie to cieszy, bo to znaczy, że jest dużo ludzi :D 

Opublikowano

Nie wiem co marudzicie tak na ten drop z M1 dziś zrobiłem dropa i przez kilka godzin zarobiłem z metków w m1 około 15/18kk na zmiankach i Ku trzeba tylko znać respy i bić nie płakać jak nic nie wyleci tylko bić następnego

Edit: bez żadnej rękawicy z Isu

serdecznie polecam server jeszcze dziś ludzie zaczynają grać, sam pomagałem nowym łatwo można nadgonić :)

Opublikowano

W m1 na początku rozwaliłem kilka Metinów w tej chwili mam 15 KU Gram WP mam dwa KU Zaczarowane Ostrze , i jedno KU Wir ... reszta dla BM Sferka , Ognisty Duch dla Mentala jedno KU Silne Ciało , i coś tam dla Archera/Dagera . Także nie jest najgorzej ;) Bez rękawicy Dropie .

Zaczarowane? :D Co to kogo obchodzi jakie ty masz ku? 

Co do serwera to jedyny minus to Spawacz robi anty reklamę ... 

Opublikowano

Balans dropu taki 2/10 tylko dropki zarabia w trudnym lochu bo drop nie ma porownia do dropu z metkow na krainie gigantow i w grocie wygnacow . Oplaca sie farmic tylko w lochu malp i na ognistej ziemi.

Jeśli pomogłem liczę na Lubie To

-Moje pierwsze 50 Lubie To .

Dziękuje wszystkim

Opublikowano

Za 5 min ma być aktualizacja która naprawi drop z metków, więc ten spór już można zamknąć przerwa potrwa do 20 min :)

Edit: o 18 OX :)

Opublikowano

Planuje zacząć tutaj grę healerem i czy jest to oplacalne + full IS?

Prawdopodobnie będziesz potrzebował jakiegoś dropka, o ile expienie nie jest trudne, to zbijanie metków i bossów jest problematyczne.

Tak warto załadować w IS, który jest stosunkowo tani, za 50 zł masz praktycznie full chyba

Opublikowano

Polecam serwer.Gram od praktycznie początku i żaden serwer mnie tak nie wciągnął !

Wprowadzono płatność PSC, za 50-60 zł można mieć full isa.Ogólnie jeden z najlepszych hardów w Polsce, administracja jest codziennie w grze/ts

q1tjSnZ.png

Zapraszam na mój kanał youtube!

Link: 

http://www.youtube.com/user/Zymerr

Opublikowano

Gram od wczoraj bardzo podoba mi sie serwer. Nie ma bugow stabilny. Na niskim lvl fajny zarobek na metinach (rady egzo zmianki). Ludzi dosc sporo tak w sam raz ani za duzo ani za malo. Polecam

Opublikowano

Ja na tym serwerze gram od startu czyli jakieś trzy tyogdnie fakt dawno nie grałem na hardach ale nie żałuję :D gra się naprawdę bosko !! Polecam każdemu.

k065g0.jpg

Opublikowano

Sztos serwer można zarobić na każym lvl . W m1 nie widać aż tak dużo ludzi ale to jest spowodwane tym że każdy dropi ,zarabia bo szkoda czasu na stanie w m1 na pvp przyjdzie czas.

Jeśli pomogłem liczę na Lubie To

-Moje pierwsze 50 Lubie To .

Dziękuje wszystkim

Opublikowano

Up nie każdy musi kupować IS za swoją gotówkę, bardzo łatwo jest zarobić na IS'a w grze także wbijać w dzień idzie spokojnie z samego m2 zarobić na lekki is i eq

Opublikowano

Up nie każdy musi kupować IS za swoją gotówkę, bardzo łatwo jest zarobić na IS'a w grze także wbijać w dzień idzie spokojnie z samego m2 zarobić na lekki is i eq

Taka "ironia" ! bo zalogowałem się i rozbiłem około 4 metkow i nic nie poleciało więc bezsensu bić dalej. 

Opublikowano

Fakt ale są osoby co nie zwracają na niego uwagi. Wczoraj został dodany event walentynkowy na cały tydzień widać że administracja się stara. Polecam !

k065g0.jpg

Opublikowano

Gram na tym serwerze od startu (tak pykam i obczajam co i jak ;) ) i parę słów napiszę o nim:
1.Jest to serwer hard podobny do metin2.pl jeśli chodzi o łatwość czy trudność gry.
2.Gameforge  jest firmą niemiecką i  od 2007 metin2.pl to ich serwer (grając na peelu gracie dla niemców).
3.Terabithia z tego co zauważyłem to prywatny projekt polaków (jeśli to prawda warto ich wspierać).
4.Wiekszość graczy to osoby starsze powyżej 16 lat (widać i słychać to na yt),które skutecznie odstraszają wiekszość graczy w metin2 z przedziału 12-14,a ich statystycznie jest najwiecej.
5.Gracze +16 lat powinny grać w bardziej ambitne gry adekwatne do rozwoju swych umysłów (chyba że metin2 cofnął ich w rozwoju umysłowym i nie ogarniają ambitniejszych gier).
6.Gracz 12 lat na tym serwerze nie ma co szukać - chyba że ma bogatych rodziców i bedzie opierał gre wyłącznie na is (do gildii z ts nie wejdzie bo za młody).
7.Brak lub słaba reklama tego serwera przyczyni się do jego upadku, a szkoda bo jest konkurencją do pl-a.
8.Coś mi tu nie halo bo serwer fajny, a z drugiej strony żal właścicielowi kasy na reklamę  (beta też były free, a potem co chwile wyłaczenia i poprawki).
9.Słabe zabezpieczenia przed cheatami.To zamierzone jest przez właściciela (czy może brak umiejętności) ?  
10.Nie powiem ilu tam ludzi gra bo nie wiem i na :lenny: pewno się nie dowiem (właściciel skrzętnie tego pilnuje aby się nikt nie dowiedział),a jak sie kogo pytam to piszą mi ze ponad 2k ;).
Ile kasy wlaściciel wyłoży na reklamę to ja ze swojej strony tez tak samo polecam - nic kuźwa za darmo ;).  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...