Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GoldBot - Bot do margonem mini

bluefine

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A w sumie możliwe że bije 1-5 exp. Wyjaśniałoby to brak expa i zlatującego hp. 

@up tych potków za 2k używa jak i tych za 5k. No dobrze by było przy downloadzie dodać nr wersji bo z linku nic nie wynika i trzeba pobrać żeby sprawdzić.

• Odpowiedzi 408
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Przydałoby się dodać na pasku w liczbach i % aktualny exp.

Na filmiku widziałem (Około 3 minuty), że bot wypisuje wszystko co jest na mapie. Mógłbyś dodać możliwość zablokowania atakowania pojedynczych mobów (i grupek). Na wyższych lvl nie zawsze dajemy rade ze wszystkimi mobami z mapy.

Ustawienie proxy było by dobre. W przypadku więcej niż 2/3 kont proxy jest konieczne.

Ciekawi mnie też, czy bot zaatakuje moba, który jest w grp z e2?

Opublikowano

1.bez problemu

2.w ustawieniach ustawisz sobie przedział levelowy jaki ma bić bot

3.co do proxy to nie wiem jeszcze

4.tak

2. Wiem, że jest przedział, ale np. daje rade z dwoma 10 lvl, ale już z 3 nie daje rady, a taka grupka jest jedna na mapie. Wtedy po prostu blokuje atakowanie TYLKO tych trzech mobów i wszystko ładnie śmiga

4. Opcja, którą opisałem wyżej eliminuje i ten problem.

Opublikowano

prawdopodobnie w czwartek lub piątek zależy jak mi pójdzie.

Co do wykluczania mobów nie było bo to takie proste, bo margonem wczytuje obiekty bodajże w zasięgu 10 w każda stronę. Co za tym idzie tej grupki nie możesz wykluczyć bo teoretycznie jej nie ma (nie widzisz jeszcze). Ewentualnie mogę dodać listę wykluczonych X i Y i wtedy po prostu bot będzie sprawdzał czy dany potwor nie stoi na pozycji która jest wykluczona

Opublikowano

@bluefine Piękne. Jakieś przechodzenie przez mapki? Na katach czy chociażby sk/sekta/erem przez mapki trza przechodzić bo jest lipa a nie exp. 
Co do PP - on obsługuje zwykłe przelewy, czy trza mieć konto? Nigdy nie korzystałem. xD 
Jeżeli nie - będzie ew. możliwość zapłaty po prostu przelewem?

Widać, chłopie, że znasz się na tym. Nie myślałem nawet, że stworzenie tego to kwestia kilkunastu dni (myślałem bardziej o miesiącach). 
Co do proxy - logowanie przez proxy/bramki jest zakazane, z tego co wiem to kilka banów już się za to posypało. 
Z drugiej strony - na kilku kontach zawsze można wpisać domowników i nara. 
+ przydała by się opcja rlogania na appke i sprzedawania śmieci.

Opublikowano

@Elraen Z tego co wiem, to bocenie też jest zakazane. xD Zresztą wystarczy, że na każde konto ustawisz proxy ze stałym ip i po problemie, nigdy nie dostaniesz bana za włażenie z innego ip. Bana za proxy byś złapał jak np. w 1 tygodniu (gorzej jak w 1 dniu)  logowałeś się IP z Francji, Niemiec, USA i Chin. Jak będziesz miał stałe ip to nie masz co się martwić. Co do domowników to: Totalnie nie będzie podejrzane, że 4+ kont gra zawsze o tej samej godzinie i najprawdopodobniej grają tak samo długo. Nie każdy będzie się ograniczał do tylu kont co ty. Planuje się trochę tym bocikiem pobawić i chociażby odpalić tyle kont ile pozwoli mi ram w kompie - czyli sporo. A do tego będzie mi niezbędne proxy, bo inaczej ban będzie kwestią dni.

@bluefine

Czy bot działa na NI?

Opublikowano

Obecnie nie przechodzi przez mapki, sam czasami nie wiem jak gdzieś dojść a spróbuj napisać do tego kod :D moze w dalekiej przyszłości. Jest jeden maly minus musisz recznie dodac mape, ale to kwestia 3 minut. zrobie tutorial na youtube jak sie dodaje mapy

PayPal to takie konto bankowe tylko znacznie prostsze, zakładasz w każdej chwili i możesz je doładować przez bank. Zwykłego przelewu nie lubię bo trzeba czekać 2-3 dni

Tak bot działa na nowym i na starym silniku

Opublikowano

Podstawą do expbota jest ogarnięcie dobrego algorytmu szukania trasy, na filmiku widziałem że postać płynnie przechodziła od mobka do mobka ale to chyba kwestia tego że wioska wojków to otwarta mapka gdzie prawie kolizji nie ma. co w sytuacji gdy potworek będzie 4 kratki od gracza ale za ścianą? trzeba wziąć to pod uwagę. przy bocie na e2 trzeba wykryć czy e2 nie zrespiła się bez grafiki ale to nie powinno sprawić problemu. póki co dobra robota, ale mam nadzieję że oba boty będą stale rozwijane bo jeszcze sporo im brakuje

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Bot oblicza drogę do każdego obiektu na mapie, i wybiera ta którą ma najmniejsza ilość ruchów, czyli jeżeli coś jest za ściana nie pójdzie do tego bo się nie da

#edit

przykładowa droga na trudniejszej mapie

3xSU0sA.png

#edit2

Dodałem już tekst w procentach na Hp + jak najedziesz myszka masz pełna wartosc

m4HKPZh.png

Opublikowano

ok na 100% można kupić przez paypala lub paysafecard, udało mi się zrobić konto :D

jutro albo po jutrze będzie dostępna do kupna pierwsza wersja 1.0.0.0

#edit do moda

proszę nie usuwać mi tematu czy coś, zrobię osobny na giełdzie pod sprzedaż 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...