Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GreatMuOnline [BrakWebShopa][Season6ep3] Start 09.12.2016r

adik518

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam na mysli moje pytanie kilka stron wczesniej i odpowiedz administracji, ktora zasugerowala, ze i tak nic nie zrozumiem z balansu, ktore wprowadziliscie. 

Ustawienia serwera to nie tylko exp i sklepy. 

Zaznaczam, ze CC tez jest popsute, bo nie daje kamieni za wygrana. Sytuacja z CC6. 

• Odpowiedzi 189
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mam na mysli moje pytanie kilka stron wczesniej i odpowiedz administracji, ktora zasugerowala, ze i tak nic nie zrozumiem z balansu, ktore wprowadziliscie. 

Ustawienia serwera to nie tylko exp i sklepy. 

Zaznaczam, ze CC tez jest popsute, bo nie daje kamieni za wygrana. Sytuacja z CC6. 

Szansa na kamien wynosi 70%

Dodam że również może polecieć item exe do boka +3 - szansa 30%

Opublikowano

A jaka jest szansa ogolnie na to, ze wypadnie kamien badz exc ? Mnostwo rzeczy jest niedopowiedzianych moim zdaniem.

Polecam zrobic komende w grze /reset, bo przy tej czestotliwosci niedzialania strony i niemoznosci zrobienia resetu, daleko nie pociagniecie. 

Nie zaslaniac sie atakami na serwer, po prostu zrobcie komende.

PS. Jesli komus po restarcie nie bedzie dzialal launcher, to w Menadzerze zadan wylaczcie wszystkie procesy Launchera. 

Opublikowano

Myślałem, że już nikt nie zawraca sobie głowy polskimi serwerami ;p

Powodzenia, oby wytrzymał chociaż te standardowe 2 tygodnie.

Opublikowano

server super a Ci co narzekaja beda narzekać na wszystko :) jednym slowem dzieci zapraszam na server kto nie sproboje to sie nie przekona :P

Opublikowano

server super a Ci co narzekaja beda narzekać na wszystko :) jednym slowem dzieci zapraszam na server kto nie sproboje to sie nie przekona :P

Potwierdzam. Gra się super. Drop skoczył do góry, exp w party mega.

Start był kiepski ale zareagowali od razu.

A dogodzić wszystkim się nie da ;] pozdro

Opublikowano

Kazik pięknie grasz na niekorzyść serwera , aż dziwi mnie twoja pozycja w aktualnym rankingu. Skoro tak narzekasz i wypisujesz brednie to co tutaj jeszcze robisz?

Siadamy do roboty , jeszcze dzisiaj zauważycie poprawki.

Mamy ponad 100 osob online , uratujemy jeszcze ten serwer :- )

My działamy , a wy narzekajcie

Piona ;]

Szkoda ze niecale niecale 20h po starcie trzeba juz ratowac serwer.

matt twoj serw tez juz upadl :)

co do serwa nie wiem wszystko pieknie wyglada na poczatku choc i tu byly problemy a potem wszystko z dnia na dzien powli upada i graczy co raz mniej

Opublikowano

Poważnie ? Po niecałych 2 dniach gry z atakami DDOS, OFF serwerem, gdzie staty się kasują, gość ma 81 resów ?

Haha to jaki tu jest bonus exp w pt ? Pety dające expa pewnie każdy od kopa zakupił patrząc na ranking... Stawiam, że gra znudzi się po kilku dniach jak to idzie w takim tempie...

Opublikowano

Poważnie ? Po niecałych 2 dniach gry z atakami DDOS, OFF serwerem, gdzie staty się kasują, gość ma 81 resów ?

Haha to jaki tu jest bonus exp w pt ? Pety dające expa pewnie każdy od kopa zakupił patrząc na ranking... Stawiam, że gra znudzi się po kilku dniach jak to idzie w takim tempie...

Exp party zwiększony do dzisiaj godziny 20. W ramach rekompensaty.

Bez nazwy-5.png

Opublikowano

Stawiam, że gra znudzi się po kilku dniach jak to idzie w takim tempie...

Postawić to ty możesz mi piwo.

Wszędzie widze twoje nieszczęsne wypociny , na temat każdego serwera masz coś do powiedzenia nawet nie wchodząc do gry.

Faktycznie może i topka ostro wyszła do góry. Natomiast zobaczyłbyś ich itemy (sklepowe) to napewno nie uzyłbyś stwierdzenia , że gra koczy sie za kilka dni.

Impreza trwa , wszyscy bawią się w srodku a ty płaczesz pod drzwiami , że nie chcą cię wpuscić.

Opublikowano

PANIE WOJUCH WIDZE ZE PO MOJEJ INTERWENCJI DODANE ITEMY SWOIM ZIOMKOM ZOSTALY USUNIETE. TO NIE ZMIENIA FAKTU ZE MIELI LATWIEJSZY START. SZKODA ZE PAN ADMINISTRATOR NIE POTRAFIL NAWET SIE Z TEGO WYTLUMACZYC NA PW 

SZKODA STRZEPIC RYJA NA TAKIE ZACHOWANIE

Opublikowano

Tez sobie odpuszczam, za duzo rzeczy nie przypadlo mi do gustu. Majstrowanie przy balansie bez informowania co sie zmienilo jest karygodne. 

Exp zdecydowanie za duzy na ten drop. Zrobienie 20 resow bez wingow, bo nie ma z czego i za co prac jest troche deprymujace. 

Za duzo niedociagniec, pomimo, ze jest to juz 5 edycja serwera. Nie sprawdzono BC ani CC. Itemy z niektorych wypadajek sa gorsze od sklepowych, a szansa na ich drop niemal zerowa. Pogralem z braku innego serwera, ale coz, nie przypadlo mi w sumie nic do gustu na tym serwerze, a wymagan nie mam duzych. Za tydzien zostanie garstka zaprzyjaznionych graczy. Powodzenia. 

Opublikowano

Tez sobie odpuszczam, za duzo rzeczy nie przypadlo mi do gustu. Majstrowanie przy balansie bez informowania co sie zmienilo jest karygodne. 

Exp zdecydowanie za duzy na ten drop. Zrobienie 20 resow bez wingow, bo nie ma z czego i za co prac jest troche deprymujace. 

Za duzo niedociagniec, pomimo, ze jest to juz 5 edycja serwera. Nie sprawdzono BC ani CC. Itemy z niektorych wypadajek sa gorsze od sklepowych, a szansa na ich drop niemal zerowa. Pogralem z braku innego serwera, ale coz, nie przypadlo mi w sumie nic do gustu na tym serwerze, a wymagan nie mam duzych. Za tydzien zostanie garstka zaprzyjaznionych graczy. Powodzenia. 

Czasami nie pojmuję co tutaj się dzieje. Za wysoki exp źle , za niski drop do "ZBYT WYSOKIEGO EXPA" źle , rekompensata za ataki na serwer - źle.

Poprawa dropu wypadajek i itemów z nich - źle. Mam jedną rade postaw sobie jeden z drugim serwer dostosuj pod siebie i graj z garstką znajomych.

Opublikowano

Czasami nie pojmuję co tutaj się dzieje. Za wysoki exp źle , za niski drop do "ZBYT WYSOKIEGO EXPA" źle , rekompensata za ataki na serwer - źle.

Poprawa dropu wypadajek i itemów z nich - źle. Mam jedną rade postaw sobie jeden z drugim serwer dostosuj pod siebie i graj z garstką znajomych.

PRZYNAJMNIEJ NIE ROZDAWAŁBYM TYM ZNAJOMYM ITEMÓW ŻEBY WSZYSTKO BYŁO FAIR

Opublikowano

PRZYNAJMNIEJ NIE ROZDAWAŁBYM TYM ZNAJOMYM ITEMÓW ŻEBY WSZYSTKO BYŁO FAIR

HAhahahaha nikt odemnie nic nie dostał. Ale nadal trzymaj się tego :- )

Daj mi dowód że ktos z AT coś komuś dał a zajmę sie tym.

Opublikowano

Gosciu, robisz z siebie posmiewisko. Skoro ktos wyraza opinie, ze drop jest za niski do expa, to czego tutaj nie rozumiesz ? "Za wysoki exp zle" - rozpisac Ci to na kartce jak Gmoch ? W ramach rekompensaty podwyzszyliscie drop z zerowego na zerowy...Akurat dla mnie robienie 20-30 resow bez itemow, czyli latanie w crapach ze sklepu, bo BoH/serce daje gorsze niz sklepowe jest slabe. Mi takie ustawienia nie odpowiadaja wiec podziekowalem, proste. Naucz sie przyjmowac krytyke na klate. To, ze robicie juz piata edycje ma napewno jakis powod. 

Pozdro.

Opublikowano

zgadzam sie z kolega wyzej. mialo byc fajnie wyszlo gowno z tylka.... drop itemow z*******y predzej sie w sklepie ubiore niz cos wydropie.

PSYCHIC-DOOM 97J   | www.psychic-doom.eu !!! |  :) 1000 EXP 

Opublikowano

Stawiam, że gra znudzi się po kilku dniach jak to idzie w takim tempie...

Postawić to ty możesz mi piwo.

Wszędzie widze twoje nieszczęsne wypociny , na temat każdego serwera masz coś do powiedzenia nawet nie wchodząc do gry.

Faktycznie może i topka ostro wyszła do góry. Natomiast zobaczyłbyś ich itemy (sklepowe) to napewno nie uzyłbyś stwierdzenia , że gra koczy sie za kilka dni.

Impreza trwa , wszyscy bawią się w srodku a ty płaczesz pod drzwiami , że nie chcą cię wpuscić.

No to Ci postawię...

Wszędzie ? Za dużo interesujesz się w takim razie innymi serwerami, lepiej zacznij słuchać osób, które wypowiadają się w Twoim temacie. Na serwer nie muszę wchodzić żeby wyrazić swoją opinie, bo wystarczy że czytam posty graczy, a większość raczej nie chwali sobie ustawień serwera.

No nie wiem czy jest się z czego cieszyć, że topka z tyloma resami lata w itemach sklepowych. Idealny "balans" ^^ Popłakać to ja mogę nad Twoim serwerem i tym co się tutaj dzieje na publikacji. Raczej szybko ta Twoja "impreza" się skończy, a w pewnym momencie większość z niej po prostu wyjdzie haha.

Jesteś strasznie arogancki w stosunku do komentarzy graczy lub innych osób, także daleko z takim podejściem nie zajdziesz. 

Pozdrawiam ciepło i serdecznie w każdym bądź razie :)

Opublikowano

Pogralam cos kolo 10 rr i zrezygnowalam.

Na minus:

-lorencia miasto

-drop wypadajek niski, z trudem zrobilam chaos weapon +4+4, wingow sie nie dorobilam;p

-drop normalnych kamykow niski

-zajebiscie zwiekszony exp w party, lubisz grac sam - ten serwer nie  jest dla ciebie

-seale i pandy za kase co w polaczeniu z mega expem w pt daja dla donaterow GR w 3 dni

-zmienione przeliczniki w postaciach bez szczegolowych  informacji przed startem

-reset postaci nie przenosi do Lorencji, tzn wychodzac z gry postacia 400 lvl ktora stoi np w Tarkan safe MPCforum - po resecie jest w T1

-marrytrace nie ma ograniczenia co do lvl, np maz moj jest w pt w kanturu3, na 1lvlu moge do sie do niego teleportowac

-reset na stronie czesto wymaga podwojnego logowania, przynajmniej ja tak mialam

Reszty nie zdazylam przetestowac.

Opublikowano

Pogralam cos kolo 10 rr i zrezygnowalam.

Na minus:

-lorencia miasto

-drop wypadajek niski, z trudem zrobilam chaos weapon +4+4, wingow sie nie dorobilam;p

-drop normalnych kamykow niski

-zajebiscie zwiekszony exp w party, lubisz grac sam - ten serwer nie  jest dla ciebie

-seale i pandy za kase co w polaczeniu z mega expem w pt daja dla donaterow GR w 3 dni

-zmienione przeliczniki w postaciach bez szczegolowych  informacji przed startem

-reset postaci nie przenosi do Lorencji, tzn wychodzac z gry postacia 400 lvl ktora stoi np w Tarkan safe MPCforum - po resecie jest w T1

-marrytrace nie ma ograniczenia co do lvl, np maz moj jest w pt w kanturu3, na 1lvlu moge do sie do niego teleportowac

-reset na stronie czesto wymaga podwojnego logowania, przynajmniej ja tak mialam

Reszty nie zdazylam przetestowac.

Witaj, dziękujemy za tak obszerne rozpisanie rzeczy które nie przypadły Ci do gustu.

1. lorencia miasto - Co dokładnie Ci nie odpowiadało w tej odsłonie lorenci? :-)

2. drop wypadajek niski, z trudem zrobilam chaos weapon +4+4, wingow sie nie dorobilam;p - Drop został zwiększony jak i drop z poszczególnych "wypadajek" został zmnieniony. Mianowicie poziom itemów( od +6 do +9)

3. drop normalnych kamykow niski - Minimalnie został zwiększony, generalnie jestesmy nastawieni na dłuzszą edycje dlatego też chcielismy aby zdobycie full seta trwało dosyc długo

4. zajebiscie zwiekszony exp w party, lubisz grac sam - ten serwer nie  jest dla ciebie - Party Exp był zwiększony w ramach rekompensaty za ataki ddos w dzien startu

5. seale i pandy za kase co w polaczeniu z mega expem w pt daja dla donaterow GR w 3 dni - Wcoiny otrzymuje się za reset(2) jak i grand reset(500), ponadto możliwość sprzedawania przedmiotów na markecie za wcoin

5. zmienione przeliczniki w postaciach bez szczegolowych  informacji przed startem - staralismy się zrobić balans tak aby każda postać miała coś do powiedzenia ;-)

6. reset postaci nie przenosi do Lorencji, tzn wychodzac z gry postacia 400 lvl ktora stoi np w Tarkan safe MPCforum - po resecie jest w T1 - to celowe działanie, wystarczy że postać jest w safezone aby nie została teleportowana po resecie do lorki.

7. marrytrace nie ma ograniczenia co do lvl, np maz moj jest w pt w kanturu3, na 1lvlu moge do sie do niego teleportowac - wyglądało to tak od początku ale jesteśmy otwarci na propozycje.

8. reset na stronie czesto wymaga podwojnego logowania, przynajmniej ja tak mialam - pierwszy raz słysze o tym problemie.

Jeszcze raz wielki dzięki za waszą krytyke i sugestię. Nie jesteśmy głusi na wasze "wołanie".. Serwer jest dla was - graczy i będziemy się starać aby grało wam się jak najlepiej. Dlatego jeżeli komuś cos nie odpowiada to zachęcam do napisania o tym na naszym forum.. Jak będzie duże poparcie jakiejs propozycji to zrobimy głosowanie :-)

Bez nazwy-5.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...