Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Moon MU | S6 E3 | x150 | Start 07.10.2016 o 18:00

Moon MU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W medalach znajdzie się stick dla summki (Violent Wind), a jeśli chodzi o ankietę odnośnie socetów to jej nie będzie, dlaczego?

Postanowiliśmy zostawić socety tak jak są ponieważ teraz ma to sens, a jeśli byśmy znieśli takowe Uber sety, to taki Selupan gdzie właśnie on tylko dropi socety i jest strasznie mocno podkręcony+co 6h,  byłby bezwartościowym bossem. Myślę, że większości się on spodoba w dalszej rozgrywce :)

Lubie to mam nadzieje ze jest on tak podkrecony ze 1 pt albo 2 bd potrzebne na ujebanie jego :) pozdrawiam :D   

Sory za U**** ale chciałem dosłownie to wyrazic :D

• Odpowiedzi 419
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@MooN Mu zagram!   jak wyglada balans ?

O balansie były dyskusje, pytania oraz odpowiedzi, wszystko dostępne na poprzednich stronach tej publikacji :)

Opublikowano

Serwer posiada wiele bardzo dobrych cech, ale niestety ostraszyła mnie jedna rzecz, której bardzo nie lubię w serwerach z resetami - brak podkręconych mobków.

Oto kilka argumentów przemawiających za podkręcaniem mobów na serwerach z resetami:

-skoro gra nastawiona jest na to, że docelowo najlepsi gracze będą mieli statystyki w ilościach kilkudziesięciu tysięcy to dlaczego moby na najlepszych mapach (kuratan itp.) mają nie być dostosowane do podobnych statystyk?

-podkręcanie goldów przy równoczesnym pozostawieniu domyślnej siły zwykłych potworów tworzy sytuację, w której gracz z kilkoma resetami soluje najlepszą mapę, a najsłabszy gold ma go na hita

-exp 150 miał pewnie spowodować, że wbicie pierwszych resetów powinno być utrudnione, ale w tej sytuacji party mające 1-2 resety i ee będzie w stanie, nie tylko stać na spotach w kuratan2, ale i zabijać moby bardzo szybko. Nikomu nie muszę chyba mówić jak szybko przy takim expie i bonusach w pt będzie się wbijać 400 level

-rozkład ludzi na spotach będzie bardzo nierówny kiedy każde party z ee będzie mogło expić praktycznie w dowolnym miejscu, wtedy rzeczą oczywistą będzie, że zajęte będą jedynie najlepsze mapy. Odpowiednie podkręcenie mobów (zwykle robi się to od kanturu1 w górę) spowodowałoby, że w innych miejscach expiliby gracze z 1rr, w innych z 10rr, a jeszcze innych z 50rr

-satysfakcja z wbitych resów będzie sporo mniejsza jeśli jedynym wyzwaniem będą bosy, bo tam gdzie będzie expić ktoś z 50rr, będą też osoby z 5rr. Oglądanie kolejnych tysięcy dmg i umierania mobów na jednego hita serio jest nudne

-fajnie, że exp w party będzie wyższy niż solo, ale przy obecnych ustawieniach będzie to tworzyć dość śmieszne sytuacje, w których ludzie będą szukać na siłę innych graczy do party po to żeby sobie obok niego stali na najlepszym spocie i oglądali jak samodzielnie kładzie moby. Wydaje mi się, że koniecznosć współpracy i tworzenia całego party z dobrym dmg, żeby dobrze expić trochę bardziej przypomina to czym ta gra tak naprawdę jest

Proszę, aby Draven ustosunkował się do moich argumentów. Napisałem tego posta dlatego, bo serwer ma naprawdę dobre ustawienia i chciałbym na nim zagrać.

Opublikowano

Serwer posiada wiele bardzo dobrych cech, ale niestety ostraszyła mnie jedna rzecz, której bardzo nie lubię w serwerach z resetami - brak podkręconych mobków.

Oto kilka argumentów przemawiających za podkręcaniem mobów na serwerach z resetami:

-skoro gra nastawiona jest na to, że docelowo najlepsi gracze będą mieli statystyki w ilościach kilkudziesięciu tysięcy to dlaczego moby na najlepszych mapach (kuratan itp.) mają nie być dostosowane do podobnych statystyk?

-podkręcanie goldów przy równoczesnym pozostawieniu domyślnej siły zwykłych potworów tworzy sytuację, w której gracz z kilkoma resetami soluje najlepszą mapę, a najsłabszy gold ma go na hita

-exp 150 miał pewnie spowodować, że wbicie pierwszych resetów powinno być utrudnione, ale w tej sytuacji party mające 1-2 resety i ee będzie w stanie, nie tylko stać na spotach w kuratan2, ale i zabijać moby bardzo szybko. Nikomu nie muszę chyba mówić jak szybko przy takim expie i bonusach w pt będzie się wbijać 400 level

-rozkład ludzi na spotach będzie bardzo nierówny kiedy każde party z ee będzie mogło expić praktycznie w dowolnym miejscu, wtedy rzeczą oczywistą będzie, że zajęte będą jedynie najlepsze mapy. Odpowiednie podkręcenie mobów (zwykle robi się to od kanturu1 w górę) spowodowałoby, że w innych miejscach expiliby gracze z 1rr, w innych z 10rr, a jeszcze innych z 50rr

-satysfakcja z wbitych resów będzie sporo mniejsza jeśli jedynym wyzwaniem będą bosy, bo tam gdzie będzie expić ktoś z 50rr, będą też osoby z 5rr. Oglądanie kolejnych tysięcy dmg i umierania mobów na jednego hita serio jest nudne

-fajnie, że exp w party będzie wyższy niż solo, ale przy obecnych ustawieniach będzie to tworzyć dość śmieszne sytuacje, w których ludzie będą szukać na siłę innych graczy do party po to żeby sobie obok niego stali na najlepszym spocie i oglądali jak samodzielnie kładzie moby. Wydaje mi się, że koniecznosć współpracy i tworzenia całego party z dobrym dmg, żeby dobrze expić trochę bardziej przypomina to czym ta gra tak naprawdę jest

Proszę, aby Draven ustosunkował się do moich argumentów. Napisałem tego posta dlatego, bo serwer ma naprawdę dobre ustawienia i chciałbym na nim zagrać.

moby będziemy podkręcać bo sam zdążyłem zauważyć expiąc właśnie w tym momencie że zapomnieliśmy tego zrobić :) uwiniemy się z tym spokojnie do startu serwera :)

Opublikowano

Na pewno zauważyliście, że konkurencyjny serwer reklamowany tez na MPC rusza godzinę wcześniej tzn o 17. Nie wróży to dobrze żadnemu z serwerów.

Nie wnikamy w plany ekipy od Artemidy, nasz start został zapowiedziany kilka dni temu wraz z ustaloną godziną, chcą wystartować godzinę przed nami? nie nasza sprawa, mogą startować kiedy chcą, Polska jest wolnym krajem :) My startujemy zgodnie z naszymi zapowiedziami czyli w piątek o godzinie 18 :)

Opublikowano

Ten niebieski mag z LT ma mnie na hita przy 300def i 300hp. Rozumiem, że błąd?

jak event może być błędem ? :) specjalnie jest troszkę podpompowany :)

Opublikowano

Bo to cursed wizard z jajem jest ziom :D jak trzaśnie to nie ma co zbierać ^^ ale event sam w sobie fajny bo nalatać się trzeba jak posranym żeby go namierzyć mimo że rzuca się w oczy jak 100 zł na białej posadzce.

tumblr_n0qts1P3HE1snblj3o1_400.gif

Opublikowano

Wszyscy czekają na start serwera z tego co widać, boję się tylko tego, że MG może być popsuty. Ludzie będą nim grali do PvP, ale nic nim nie wskórają bo będzie cienki... Chyba będę grał czymś pewnym, a MG pójdzie w zapomnienie :/

Opublikowano

Wszyscy czekają na start serwera z tego co widać, boję się tylko tego, że MG może być popsuty. Ludzie będą nim grali do PvP, ale nic nim nie wskórają bo będzie cienki... Chyba będę grał czymś pewnym, a MG pójdzie w zapomnienie :/

zrobcie cos z mg, zeby mial tez jak sie bic na maxie :x

Opublikowano

Ludzie wszyscy jak jeden pijany mąż piszecie o tym MG a nie oszukujmy się żaden tester nie raczył go nawet ruszyć, Ja wraz z całą ekipą administracji wiemy jaki jest MG i nie będę tutaj przytaczał pełnych jego ustawień, najlepiej zagrajcie nim i dopiero wtedy się wypowiedzcie na temat konkretnej postaci bo jak na razie skutecznie odstraszacie graczy od tej jednej klasy postaci na podstawie przypuszczeń i doświadczeń z innych serwerów, ile można ?

Osobiście liczę że nikt się nie zrazi do tej postaci i pojawi się sporo graczy MG bo postać jest naprawdę bardzo fajna i ciekawa na swój sposób :)

Moon Mu Project.

http://moonmu.eu

Opublikowano

Ludzie wszyscy jak jeden pijany mąż piszecie o tym MG a nie oszukujmy się żaden tester nie raczył go nawet ruszyć, Ja wraz z całą ekipą administracji wiemy jaki jest MG i nie będę tutaj przytaczał pełnych jego ustawień, najlepiej zagrajcie nim i dopiero wtedy się wypowiedzcie na temat konkretnej postaci bo jak na razie skutecznie odstraszacie graczy od tej jednej klasy postaci na podstawie przypuszczeń i doświadczeń z innych serwerów, ile można ?

Osobiście liczę że nikt się nie zrazi do tej postaci i pojawi się sporo graczy MG bo postać jest naprawdę bardzo fajna i ciekawa na swój sposób :)

No mnie napewno nie zabraknie, a kij zagram :D

Opublikowano

No mnie napewno nie zabraknie, a kij zagram :D

dziękujemy za zaufanie i zapraszamy :) w każdej chwili (no może nie koniecznie w każdej :P) można skontaktować się z nami na forum, działa jak należy, wygląda ładnie, czeka jeszcze na drobne poprawki bo brakuje zwyczajnie działów i tematów ale to wszystko myślę że dziś czyli w czwartek lub do piątku powinno być zrobione :)

a na ten moment można wejść, popisać, pożartować póki jest jeszcze na to szansa, poznać się i ogólnie pogadać na shutboxie :)

Moon Mu Project.

http://moonmu.eu

Opublikowano

Chłopie jak byś przeczytał uważnie publikacje albo wcześniejsze strony to byś wiedział, że nie masz o co się bać bo nie dość, że jest cap resowy by powstrzymać no lifów :) oraz kap resowy na mapy wiec spokojna twoja potargana nikt z 3 4 rr nie pojdzie dropić na Kanturu 3 czy Relick spokojnie.

Z drugiej strony fakt moby na tych wyższych mapach mogą być podkręcone ale czy jest sens ? :> Jak i tak na wyższym resie bd padać na strzałą ? :)

// Tak przy okazji bo nie znalazłem w publikacji eventu Ice Qeen od tego odeszliście i zastąpiliście go Invasion of 5 Cursed Wizard on Losttower?

I jeśli jest w stanie kotś odrazu mi powiedzieć na czym działa ten event to by była baja :) 

Opublikowano

Chłopie jak byś przeczytał uważnie publikacje albo wcześniejsze strony to byś wiedział, że nie masz o co się bać bo nie dość, że jest cap resowy by powstrzymać no lifów :) oraz kap resowy na mapy wiec spokojna twoja potargana nikt z 3 4 rr nie pojdzie dropić na Kanturu 3 czy Relick spokojnie.

Z drugiej strony fakt moby na tych wyższych mapach mogą być podkręcone ale czy jest sens ? :> Jak i tak na wyższym resie bd padać na strzałą ? :)

Tego posta napisałem po wejściu na serwer testowy i rozmowie z administracją w trakcie gry i zapewniam Cię, że moja obawy były uzasadnione.

I tak jest sens, wszystko z resztą napisałem w swoim poście.

Opublikowano

od bramek resowych na mapy odeszliśmy bo zastąpimy je podkręconymi mobami, główna bramka rr zostaje na serwie i będzie przesówana co 2 tygodnie bez zmian :)

Ice queen event była to inicjatywa zaproponowana przez Prestige Mu, my nie chcąc tego kopiować plamka w plamkę zrobiliśmy nieco inaczej :)

Opublikowano

Wpadnę tu jak i również na Artimedie, zostanę tu gdzie graczy będzie więcej póki co Wasze dzieło jest bardziej pewne i przekonujące chyba że na jednym i drugim będzie po mniej niż 100 Online to rezynguje z Polskich serverów, pozdrawiam.

Opublikowano

A czy jacyś ludzie, którzy grali kilka miesięcy temu na PrestigeMu zawitają tutaj? Fajnie by było pograć ze starą ekipką :) Badsoul.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...