Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ludzie z tego działu POWSTAŃCIE

selweron

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 877
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Rownież czekam na lepszą jakoś Kimi no Na wa ,a drugi wyczekiwany przeze mnie tytuł to Koe no Katachi ,przeczytałem mange i jestem ciekaw jak to będzie z filmem.

Opublikowano

W ogóle ciekawe jak to z tym filmem, bo na malu ma aż 9.41, aktualnie top 1 wśród anime. Jak to widzę to aż nie mogę się doczekać na bd :)

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano (edytowane)

Jaracie się pcemą Kimi no Na wa. na malu, ale zobaczcie jak niewiele osób je oceniło (13k) i to pewnie celowo zawyżane oceny..

A teraz oyasumi nasai bo jutro ide do roboty, jak co dzień.

Edytowane przez LordLoginus
Opublikowano (edytowane)

W ogóle ciekawe jak to z tym filmem, bo na malu ma aż 9.41, aktualnie top 1 wśród anime. Jak to widzę to aż nie mogę się doczekać na bd :)

W przypadku filmów Makoto ocena idzie ostro w górę z powodu piękna wizualnego, co mnie akurat nie dziwi bo sam to uwielbiam. :) Edytowane przez armoro
Opublikowano

W przypadku filmów Makoto ocena idzie ostro w górę z powodu piękna wizualnego, co mnie akurat nie dziwi bo sam to uwielbiam. :)

Nie powiedziałbym, że to będzie jakieś piękne w uj, bo zajeżdża 3d i to mocno.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Nie powiedziałbym, że to będzie jakieś piękne w uj, bo zajeżdża 3d i to mocno.

Anime może być całe w 3D, a i tak będzie piękne, jeśli jest odpowiedniej jakości. Nie ma znaczenia czy to 3D czy 2D.

Typowe rysowane tła to przeszłość anime i ja wcale za tym nie tęsknię. Grafiki komputerowe są lepsze bo realistyczniejsze (nie ma wrażenia jakiegoś rysunku/szkicu).

Opublikowano

@TheMadMan9512

Na początku powiem, iż pozycję obejrzałem z czystego przypadku, dlatego nie miałem wobec niej żadnych oczekiwań. Klimat steampunkowy za którym nie bardzo przepadam, a sama fabuła to mocna inspiracja fantastyką traktującą o stworzeniu sztucznego człowieka ("Potwór Frankensteina" i nie tylko). Pod względem fabularnym akcja poprowadzona w miarę poprawnie, wizualnie zaś nie jest jakiś majstersztyk. Dla mnie ta pozycja to taki "ot zapychacz" z braku laku. 

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngPitbull_

Lipa, szukam czegoś z truposzami to znajduję na przemian anime z oceną 6-7 albo starą kreską (w tym Hellsing - tak wiem, nie mam gustu <.<).

No nic, dzięki za opis. Kolejna pozycja do wywalenia.

Shiki?

Opublikowano

Lipa, szukam czegoś z truposzami to znajduję na przemian anime z oceną 6-7 albo starą kreską (w tym Hellsing - tak wiem, nie mam gustu <.<).

Shiki?

Te lepsze animce mam już zaliczone, a przynajmniej tak sądzę.

Nie wiem jak szukać gatunku zombie, po horrorach nie wszystkie pozycje wyskakują (np. pomijane są komedie/parodie). Na odwrót też ciężko.

Nie będę tu o nic prosił z racji, że jest od tego inny temat, ale chętnie dowiem się czy istnieje alternatywa MALa z szukajką uwzględniającą gatunki.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Jest jakieś anime podobne do boku dake ga inai machi / steins;gate? Chciałbym, aby fabuła opierała się głównie na podróżach w czasie. Btw, warto obejrzeć Monstera?

Opublikowano

Shiki?

Te lepsze animce mam już zaliczone, a przynajmniej tak sądzę.

Nie wiem jak szukać gatunku zombie, po horrorach nie wszystkie pozycje wyskakują (np. pomijane są komedie/parodie). Na odwrót też ciężko.

Nie będę tu o nic prosił z racji, że jest od tego inny temat, ale chętnie dowiem się czy istnieje alternatywa MALa z szukajką uwzględniającą gatunki.

AniDB ma trochę bardziej rozbudowane tagi jak np. taki MaL i po wrzuceniu do wyszukiwarki tagów frazy "zombie" - wyskoczyła mi taka lista:

http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=tag&tagid=2257

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano (edytowane)

Jest jakieś anime podobne do boku dake ga inai machi / steins;gate? Chciałbym, aby fabuła opierała się głównie na podróżach w czasie. Btw, warto obejrzeć Monstera?

Monster to jedno z najlepszych anime jakie widziałem, 70 odcinków i 0 dziur fabularnych, ciągle coś się dzieje, nie ma bezwartościowych momentów, dużo postaci i nieprzewidywalna akcja. Kwestia tego czy Ci siądzie, ja osobiście po jakimś 20 odcinku (?) miałem długą przerwę i musiałem zrobić rewatch - wtedy sobie obiecałem, że go zobaczę do końca i nie żałuję. Trochę serial przypomina.

opening ani razu nie skipnięty 

Ostrzegam tylko, że anime nie opiera się na krwawych scenach. Krew owszem jest - i to w bardzo rozsądnej ilości - ale nie strzelają się tam co odcinek. 

Edytowane przez KlauS.

QtiV6xY.gif

Opublikowano (edytowane)

AniDB ma trochę bardziej rozbudowane tagi jak np. taki MaL i po wrzuceniu do wyszukiwarki tagów frazy "zombie" - wyskoczyła mi taka lista:

http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=tag&tagid=2257

No dobra, moje wątpliwości zostały rozwiane.

Wszystkie lepsze pozycje obejrzałem lub postanowiłem nie oglądać ze względu na kreskę, a reszta jest na tyle słaba, że nie warto nawet patrzeć.

Btw, tak na oko wyszło więcej anime z wampirami niż zombie, ale szczegół. xD

Zaproponowałbym Charlotte, ale tam o cofaniu w czasie było bardzo mało, nie mniej miało to znaczący odcisk na całość fabuły.

Do tego Re:Zero (motyw cofania w czasie, gdy tylko coś nie wyjdzie, prawie brat bliźniak Steins;Gate'a) i może Zetsuen no Tempest (drama/zagadki przeplatane z wątkiem o cofaniu w czasie - podobne do Boku dake).

Mirai Nikki też się nada, ale trudno mi cokolwiek porównać, @Royal3 by się pewnie o tym rozpisał.

Edytowane przez TheMadMan9512

417711489342956987022.png

Opublikowano

damn..,

daleko zawędrowałem na naszym forum, bo praktycznie nie rozumiem nic  z tego co piszecie xD

Dajcie kmieciom widły to się zbuntują  B)

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

damn..,

daleko zawędrowałem na naszym forum, bo praktycznie nie rozumiem nic  z tego co piszecie xD

Dajcie kmieciom widły to się zbuntują  B)

Czego nie rozumiesz?