Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Smite - ogólna dyskusja o grze

Gość Alfik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja rozumiem, że można odstraszać ale aż tak? Nie każdy może sobie pozwolić na kartę płatniczą a płacenie SMS jest prostsze i szybsze.

No wiesz, patrząc obiektywnie, Hi-Rez od pewnego czasu prawie w ogóle nie zarabiał, bo hajs zgarniali właściciele tych aukcji na Allegro (mówiąc o Polsce). Także firma nie miała wyboru. 

Zawsze pozostaje opcja PSC, której sam używam. Taniej niż SMS-y. 

• Odpowiedzi 481
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja rozumiem, że można odstraszać ale aż tak? Nie każdy może sobie pozwolić na kartę płatniczą a płacenie SMS jest prostsze i szybsze.

No wiesz, patrząc obiektywnie, Hi-Rez od pewnego czasu prawie w ogóle nie zarabiał, bo hajs zgarniali właściciele tych aukcji na Allegro (mówiąc o Polsce). Także firma nie miała wyboru. 

Możesz mi powiedzieć, jak za pomocą  PSC mogę kupić GodPack? Z tego co widzę to na stronie PSC są piny od 20 do 300 zł ale za GodPack wychodzi jakieś 104 zł. Kupić dwa piny o wartości 120 zł?

Opublikowano

Możesz mi powiedzieć, jak za pomocą  PSC mogę kupić GodPack? Z tego co widzę to na stronie PSC są piny od 20 do 300 zł ale za GodPack wychodzi jakieś 104 zł. Kupić dwa piny o wartości 120 zł?

Jest możliwość zakupienie PSC o wartości 100 i drugiego za 10. Tylko dokładnie wylicz to, za pomocą obecnego kursu, bo może wyjść 111 i będzie lipa. Tak od siebie, nie polecam brać God Packa, strata pieniędzy. Wszystkich bogów można odblokować w grze po roku/dwóch gry. 

Opublikowano

Jest możliwość zakupienie PSC o wartości 100 i drugiego za 10. Tylko dokładnie wylicz to, za pomocą obecnego kursu, bo może wyjść 111 i będzie lipa. Tak od siebie, nie polecam brać God Packa, strata pieniędzy. Wszystkich bogów można odblokować w grze po roku/dwóch gry. 

Okej, dzięki za info :)

Opublikowano

Okej, dzięki za info :)

Nie kupuj God Packa, Alfa dobrze mówi, ja po 8 mc gry mam 65 bogów (w tym 3 za 11k, czyli łącznie 68 jakbym kupił ich za 5,5k). Gemów też nie opyla ci się kupować, chyba że na Odyseje ew. jakiś event, żeby mieć limitke wartą tych pieniędzy.

Live a life you'll remember.

Opublikowano

Zachęcam do zobaczenia ss'a - ten ziomek ma chyba rekord worshiperów na Ramie.

NZwbSTC.png

Opublikowano

Zachęcam do zobaczenia ss'a - ten ziomek ma chyba rekord worshiperów na Ramie.

NZwbSTC.png

No ładnie :O

I te 4 fps xD

Jak robię ss to mi spada fps i ping ;D

Opublikowano

Zauważyłem, że coraz więcej osób sięga po rekordy. Jakoś miesiąc temu widziałem gościa z 1 milionem FP, a jeszcze wcześniej Ymira z ponad 3 tys. wygranych meczy. Także w sumie nic dziwnego. :)

Odnośnie tych FP, zastanawia mnie tylko, po co tej osobie ich aż tyle? :) 

Swoją drogą wyczytałem ostatnio o jakimś nowym skinie dla Kukulkana, który ma być rozdawany ludziom za przeniesienie się ze strefy x do strefy y. Prawda to? 

Opublikowano

Swego czasu powiedziałem że chyba jako jedyny nie ma kłopotu, z grą a tu prosze

Gram dzisiaj rankeda, Chacckiem na solo vs he bo już mówiłem ale go zjem itp itd po buffach idę na linie a tam nemezis zwykła nemezis tam po kilku minonach moja kali wskoczyła do ataku podobnie jak i ja podchodzi nemezis urzywa 2 i gra mi się zawiesza na amen i chyba przez to pobiłem rekord powrotów do gry bo robiłem to około z 40 razy

By)ło to spowodowane internetem jaki miała ta nemezis jak pisze do niej aby coś z tym zrobiła to pisze abyśmy surra dali unikałem jej jak ognia nie brałem udziału w teamfightach puty ona żyła gra była wygrana po mimo że prócz mnie jeszcze kumba miał takie problemy

Co myślicie o tym mieliście już, takiez coś

Opublikowano

Swego czasu powiedziałem że chyba jako jedyny nie ma kłopotu, z grą a tu prosze

Gram dzisiaj rankeda, Chacckiem na solo vs he bo już mówiłem ale go zjem itp itd po buffach idę na linie a tam nemezis zwykła nemezis tam po kilku minonach moja kali wskoczyła do ataku podobnie jak i ja podchodzi nemezis urzywa 2 i gra mi się zawiesza na amen i chyba przez to pobiłem rekord powrotów do gry bo robiłem to około z 40 razy

By)ło to spowodowane internetem jaki miała ta nemezis jak pisze do niej aby coś z tym zrobiła to pisze abyśmy surra dali unikałem jej jak ognia nie brałem udziału w teamfightach puty ona żyła gra była wygrana po mimo że prócz mnie jeszcze kumba miał takie problemy

Co myślicie o tym mieliście już, takiez coś

Nigdy w życiu i trochę się tym przeraziłem. No ja rozumiem, że te serwery nie działają do końca tak, jak powinny i Hi-Rez cały czas to ogarnia, ale żeby takie rzeczy się działy? Niedobrze. 

Ogólnie to bardzo ciekawe bugi z Susano w roli głównej wprowadził ostatni patch. :) Polecam obejrzeć na YT, można się pośmiać. 

Opublikowano

czujecie różnice jeśli chodzi o matchmaking?

Tak, po tym patchu jak grasz solo que to możesz, ale przegrać. Nwm, ale oni nic z tym nie zrobili, tylko mydlą ludziom oczy, pozostaje gra full premade.

Opublikowano

@Inatach17

Wracając do tej kwestii z SMS-ami, znalazłem wczoraj temat o tym (oświadczenie). Hi-Rez nie miał nic wspólnego z podwyższeniem kosztów, po prostu polscy operatorzy postanowili podnieść stawki. Także wprowadziłem Cię w błąd. 

czujecie różnice jeśli chodzi o matchmaking?

Tak, po tym patchu jak grasz solo que to możesz, ale przegrać. Nwm, ale oni nic z tym nie zrobili, tylko mydlą ludziom oczy, pozostaje gra full premade.

Jak grałem przed chwilą rankeda, miałem zabawną sytuację. Jeden gość z mojego teamu przekopiował pewne zdanie z Patch Notes (najnowszego), dokładniej to o matchmakingach i ostro się z tego śmiał. xD Trochę wyzwisk na Hi-Rez poleciało.

Nie będę się jeszcze wypowiadał w tej kwestii, nie widzę na razie różnicy. Ale myślę, że kilka meczyków i wyrobię sobie opinię.

PS Znowu zaczynają się problemy z serwerami. Najpierw przez połowę rankeda (włącznie z wyborami picków w lobby) chat jest zablokowany, potem lagi, wywalanie ludzi... 

Opublikowano

Racja, na 30 level'u grają ludzie którzy mam wrażenie, że grają pierwszy raz w Smite. Nie mówię, że jestem jakimś pro elo gamerem, ale to co co niektórzy grają to szok :D

Opublikowano

Mógłby mi ktoś opowiedzieć trochę o grze? Opłaca się grać w tą gre? Dużo funu sprawia granie w Smite?. Jest jakiś balans postaci? Możecie coś od siebie dodać jeszcze.

Opublikowano

Mógłby mi ktoś opowiedzieć trochę o grze? Opłaca się grać w tą gre? Dużo funu sprawia granie w Smite?. Jest jakiś balans postaci? Możecie coś od siebie dodać jeszcze.

Czy opłaca się grać? Zdecydowanie uważam, że tak. Smite na ten moment jest jedną z najlepszych gier MOBA. Twórcy ciągle go rozwijają, wprowadzają masę nowości i ogólnie dbają o swój tytuł. Ponadto często organizowane są różnorakie wydarzenia, kontakt ze społecznością też jakiś jest, więc funkcjonuje to w miarę dobrze. Sama produkcja, jak każda dobra gra, mega wciąga i oferuje naprawdę wiele. Dzięki sporej gamie postaci, stylizacji i innych bajerów, rozgrywka nie jest monotonna. 

Czy sprawia dużo fanu? Tutaj wypowiem się subiektywnie. Grając rankedy jedyne, co dostarcza mi Smite, to wielkie wkurzenie i podirytowanie. W każdym razie są emocje, adrenalina i fun, ale to na wyższych dywizjach, ew. na normalach ze swoim teamem. 

Balans postaci. No z tym nie jest trochę gorzej. Niby jakiś balans jest, ale niedopracowany, co jest bardzo odczuwalne podczas meczu. Wszyscy bogowie z klasy obrońców mają potężne dmg i przy tym sporą obronę. Ale muszę przyznać, że Hi-Rez cały czas nad tym pracuje, już od kilku lat, no i jest coraz lepiej. 

Od siebie polecam znaleźć stały team i z nim grać, aby miało to sens. Jakbyś chciał coś jeszcze wiedzieć, pytaj. 

Opublikowano

Nie chciałem zakładać nowego tematu więc zapytam tutaj. Czy jest może jakaś stronka (w miarę wiarygodna), która pomoże mi w wyborze teamu, który wygra scr summer lan?(jaki team ma większe szanse itp.) W świecie e-sportu smite'a jestem zupełnie zielony i ciężko jest mi dokonać wyboru a FP by się przydały :D Jakbyście mieli jakąś stronę to z chęcią przygarnę ;)

Opublikowano

Nie chciałem zakładać nowego tematu więc zapytam tutaj. Czy jest może jakaś stronka (w miarę wiarygodna), która pomoże mi w wyborze teamu, który wygra scr summer lan?(jaki team ma większe szanse itp.) W świecie e-sportu smite'a jestem zupełnie zielony i ciężko jest mi dokonać wyboru a FP by się przydały :D Jakbyście mieli jakąś stronę to z chęcią przygarnę ;)

Teraz jest trudno o odpowiedz, bo teamy zmieniły swoje rostery, ja jednak obstawiam Panthere/eGr

Opublikowano

Wie ktoś kiedy mają naprawić ten czat w grze ? Przyznam że jest to dość irytujące i nie rozumiem czemu jeszcze wgl tego nie naprawili przecież takie bugi powinny być zaraz po znalezieniu naprawiane  :((

gQSkfLC.png

Opublikowano

Wie ktoś kiedy mają naprawić ten czat w grze ? Przyznam że jest to dość irytujące i nie rozumiem czemu jeszcze wgl tego nie naprawili przecież takie bugi powinny być zaraz po znalezieniu naprawiane  :((

Bo są niedorozwinięci.

Opublikowano

Nie jestem specjalistą i się na tym nie znam, ale znając możliwości techniczne Hi-Rezu, to zapewne oprócz czatu zabugowane jest xxxx innych rzeczy, które blokują naprawienie go. Irytujące to mało powiedziane, grać rankedy bez komunikacji. Ale swoją drogą zauważyłem, że niektórzy mogą normalnie pisać, a inni nie. Jakby to od regionu zależało. Pewnie najpóźniej we wtorek zostanie to ogarnięte, oby. 

Opublikowano

Aby normalnie pisać na, czacie wystarczy wpisać /g i tyle bo według gry siedzicie na czacie systemowym do wpisywania tych kodów co wpisują na patch notesach

Cytując klasyka już, dawno przestałem myśleć nad logiką tej gry tak jest dużo prościej a dostaniemy adc z niewidką i strzałami przeszywającymi gg całkowity sens tanków zmniejsza się diametralnie....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...