Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mojang rozpoczyna banowanie serwerów niezgodnych z EULA

GotoFinal

Mojang  

189 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co o tym myślisz?

• Dobra zmiana
    • Wygląda ciekawe, ale boję się że może źle wpłynąć na społeczność.
    • Wygląda fajnie, ale na pewno zniszczy minecrafta, serwery upadną.
    • Nie podoba mi się ta zmiana.
    • Nie mam zdania.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 219
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Można dać coś vipowi ale bez przesady, gra ma być równa. Śmierć P4W

To wymysł co można takiemu vipowi dać? By dalej ktoś to kupił i serwer nie upadł, jak masz taki boski plan to się nim podziel, a najlepiej... zrób taki serwer i udowodnij że na siebie zarobi i zgarnie kilkaset, kilka tys graczy ;)

Bo co chcesz dać takiemu vipowi? Czapkę? :D Prawie nikt tego nie kupi - serwer padnie.

Gra nie może być równa, bo to prawie nie możliwe, bez ogromnego wsparcia, jakiegoś sponsora itd, problem z tym że sponsorzy też są zakazani :D

Serwer często przesadzają z dodatkami dla vipów, ale nie da się tego też zrobić na równo. A mojang i tak chce blokować wszystkich.

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Mam serwer, mam konta vip, svip i nie jest to P4W. Na razie nie gra zbyt wiele osób ale się rozkręca. 

sygnatura.png

Opublikowano

Mam serwer, mam konta vip, svip i nie jest to P4W. Na razie nie gra zbyt wiele osób ale się rozkręca. 

Na razie nie gra zbyt wiele osób ale się rozkręca. 

Czyli sam to opłacasz w pewnym stopniu pewnie? I nie masz szans na żadne ciekawe customowe pluginy?

Tak jak pisałem, wielu ludzi nie interesuje gra na 40 osobowym serwerze z gotowymi pluginami, tylko chcą 5k graczy i masy nowych atrakcji.

I podaj co tam dajesz w vipie, bo każde może napisać że "moje to nie jest p2w" ;)

PS: a eule na swoim serwerze łamiesz na wszystkich frontach.

Opublikowano

Jest to serwer survival, vip ma więcej sethome i więcej cuboidów. To główne różnice między graczem a vipem. Serwer niedawno wystartował... Więc od razu nie będę miał 500 osób... I na chwile obecną z zakupionych vipów i svipów mam na opłacenie hostingu na 2 miesiące...

sygnatura.png

Opublikowano

Jest to serwer survival, vip ma więcej sethome i więcej cuboidów. To główne różnice między graczem a vipem. Serwer niedawno wystartował... Więc od razu nie będę miał 500 osób... I na chwile obecną z zakupionych vipów i svipów mam na opłacenie hostingu na 2 miesiące...

no i już masz nie równą grę... Vip ma więcej dzikałek i już na start może znacznie więcej niż biedny gracz, jak nie zapłaci to nie może fajnie pograć, bo nie ma wielu sethome i działek. Czyli p2w z którym tak walczysz.

Jak tak można.... kompletnie nie równa gra, łamiąca eulę.

Pomijając fakt że eulę łamiesz w masie innych miejsc, pomijajac to ze pewnie serwer no premium :D

Historii kupna dostępnej dla każdego gracza online pewnie też nie ma?

No i dalej jest niesprawiedliwa rozgrywka, i jeszcze osobie reklamującej serwer na YT chcesz dać vipa! toż to kolejny pkt euli!

Widzisz, twój serwer też powinni zablokować zgodnie z kochaną eulą.

Tego się nie da tak pogodzić, każde gra na czym chce i tyle ;)

Opublikowano

Działki są tak duże, że zwykły gracz nie wykorzysta całego obszaru xD Co do sethome to gracz nie ma jednego tylko trzy. Więc nawet jak na jednym cuboidzie zrobi dom, na drugim expiarkę to ma trzeci jeszcze wolny... Po jednym sethome na cuboid.

Co do historii kupna, jeśli ktoś chcę udostępnię mu jego historię bez problemu, myślę, ze nie każdy by chciał się chwalić co  kupił i kiedy. Co do YT to nie mam reklamy na youtube, poszukuję kogoś do dłuższej współpracy i nie chce czegoś takiego, że reklama za rangę. Trzecia sprawa, skąd wiesz, że mój serwer jest serwerem non-premium? xD ja nic takiego nie napisałem nigdzie. :D

sygnatura.png

Opublikowano

Działki są tak duże, że zwykły gracz nie wykorzysta całego obszaru xD Co do sethome to gracz nie ma jednego tylko trzy. Więc nawet jak na jednym cuboidzie zrobi dom, na drugim expiarkę to ma trzeci jeszcze wolny... Po jednym sethome na cuboid.

To dużo nie zmienia, typowy mały serwer freebuild, który po prostu będzie się jakiś czas utrzymywał, ale nigdy nie będzie poważnym serwerem, tak samo łamiący eule jak każdy inny ;)

No nic, powodzenia z twoim serwerem p2w, mały jest, to go raczej nie zablokują, chyba że dużo ludzi by na złość zgłosiło, może wtedy.

No i pewnie nie na 1.9.3.

Opublikowano

To dużo nie zmienia, typowy mały serwer freebuild, który po prostu będzie się jakiś czas utrzymywał, ale nigdy nie będzie poważnym serwerem, tak samo łamiący eule jak każdy inny ;)

No nic, powodzenia z twoim serwerem p2w, mały jest, to go raczej nie zablokują, chyba że dużo ludzi by na złość zgłosiło, może wtedy.

No i pewnie nie na 1.9.3.

Wersja 1.8 powód? Pluginy, typowy serwer, nie sądzę znam tylko 2 serwery tego typu w Polsce. P2W kwestia spojrzenia na to.

sygnatura.png

Opublikowano

Skąd wiesz  że zwykły gracz nie wykorzysta całego obszaru ?

Widziałem wielu zwykłych graczy , którzy o wiele lepiej budowali od "vip".

A po drugie serwery freebuild służą najczęściej do pochwalenia się jak ktoś ładnie buduje. , więc według mnie każdy graczy vip czy zwykły graczy powinien mieć takie same działki :v

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

Opublikowano

Skąd wiesz  że zwykły gracz nie wykorzysta całego obszaru ?

Widziałem wielu zwykłych graczy , którzy o wiele lepiej budowali od "vip".

A po drugie serwery freebuild służą najczęściej do pochwalenia się jak ktoś ładnie buduje. , więc według mnie każdy graczy vip czy zwykły graczy powinien mieć takie same działki :v

Kolejną sprawą jest, że konto Vip można zdobyć w inny sposób niż kupno, często są eventy w których jest do wygrania Vip. To jest serwer survival nie freebuild.... Nie ma dropu z kamienia czy innych udziwnień... To jest klasyczny survival z singla tylko w multiplayer.

sygnatura.png

Opublikowano

lol wszyscy pisza ze Mojang na tym straci... Co ma niby stracic? Graczy ktorzy nawet grosza nie zaplacili za ich gre? Serwery ktore sprzedaja czesci ich gry za prawdziwe pieniadze?

Jak ktos stawia serwer z mysla ze VIPy za niego zaplaca to niech nie stawia serwera.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

@razor3254 po pierwsze gracze non-premium kupują w późniejszym czasie premium... Minecraft stał się populary między innymi dzięki non-premium... Sam zaczynałem od non-premium i po jakimś czasie kupiłem premke i myślę, że spora liczba osób tak samo zaczynała.
Co do tego co napisałeś o vipach, koszty utrzymania serwera są niskie na początku lecz w miarę rozwijania się serwera wzrasta też koszt utrzymania. Zobacz sobie np Vertez.pl nie dawno pobili rekord Polski graczy online, myślisz, że gdyby nie iteamshop to ktoś byłby wstanie go utrzymać? Według Twego rozumowania tylko milionerzy mogą otwierać serwery dla rozrywki.

sygnatura.png

Opublikowano

@razor3254 po pierwsze gracze non-premium kupują w późniejszym czasie premium... Minecraft stał się populary między innymi dzięki non-premium... Sam zaczynałem od non-premium i po jakimś czasie kupiłem premke i myślę, że spora liczba osób tak samo zaczynała.

Co do tego co napisałeś o vipach, koszty utrzymania serwera są niskie na początku lecz w miarę rozwijania się serwera wzrasta też koszt utrzymania. Zobacz sobie np Vertez.pl nie dawno pobili rekord Polski graczy online, myślisz, że gdyby nie iteamshop to ktoś byłby wstanie go utrzymać? Według Twego rozumowania tylko milionerzy mogą otwierać serwery dla rozrywki.

Milionerzy? Wystarczy miec prace. Sam studentem jestem, 20h pracuje w tygodniu i bez problemu mogl bym oplacic dedykowana maszyne dla okolo 200-300 graczy. Jak grupa znajomych zaklada serwer z kieszonkowego i sie dziwi ze im nie starcza to juz nie moja wina. Ta zmiana sprawi ze serwery ktore powinny pasc wogole nie wystartuja.

Co do piratow. Jest demo, mozna tez grac offline na single player. To powinno wystarczyc zeby zdecydowac czy chce sie wspomoc developerow i kupic gre.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

@razor3254 jeśli uważasz, że przy tworzeniu serwera potrzebny jest tylko serwer dedykowany to jesteś w błędzie... Sam serwer Mc to nie wszystko, wypadało by mieć strone www, serwer TS3 to też kosztuje a jak już coś robisz naprawdę na poważnie to wypadałoby mieć programistę do pluginów, strony www. To też są koszty i wszystkiego sam nie zrobisz. Sam serwer MC to nie wszystko.

sygnatura.png

Opublikowano

@razor3254 jeśli uważasz, że przy tworzeniu serwera potrzebny jest tylko serwer dedykowany to jesteś w błędzie... Sam serwer Mc to nie wszystko, wypadało by mieć strone www, serwer TS3 to też kosztuje a jak już coś robisz naprawdę na poważnie to wypadałoby mieć programistę do pluginów, strony www. To też są koszty i wszystkiego sam nie zrobisz. Sam serwer MC to nie wszystko.

Jesli sie tworzy taki "profesjonalny" serwer to nie powinno sie liczyc na to ze VIPy utrzymaja wszystko.

Mojang nie zabrania 100% donacji do serwera. Poprzednia EULA zabraniala tego. Po zmianie mozna sprzedawac rzeczy ktore nie pozwalaja graczowi miec przewagi nad innymi czyli Kity, latanie, creative mode oraz miejsca na mapach tylko z specjalna ranga.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Szkoda że nie uwzględnili "przyśpieszaczy"- za kasę można przyśpieszyć coś, co normalnie trzeba wbijać kilka godzin/dni (nie dać od razu- po prostu przyśpieszyć o kilkanaście procent). Chyba jakiś komunista zarządza minecraftem, skoro chce aby wszyscy byli równi... Tak czy inaczej skończy się jak zawsze- wszyscy o tym zapomną łącznie z mojangiem.

Opublikowano

Milionerzy? Wystarczy miec prace. Sam studentem jestem, 20h pracuje w tygodniu i bez problemu mogl bym oplacic dedykowana maszyne dla okolo 200-300 graczy. Jak grupa znajomych zaklada serwer z kieszonkowego i sie dziwi ze im nie starcza to juz nie moja wina. Ta zmiana sprawi ze serwery ktore powinny pasc wogole nie wystartuja.

Co do piratow. Jest demo, mozna tez grac offline na single player. To powinno wystarczyc zeby zdecydowac czy chce sie wspomoc developerow i kupic gre.

Jesli sie tworzy taki "profesjonalny" serwer to nie powinno sie liczyc na to ze VIPy utrzymaja wszystko.

Mojang nie zabrania 100% donacji do serwera. Poprzednia EULA zabraniala tego. Po zmianie mozna sprzedawac rzeczy ktore nie pozwalaja graczowi miec przewagi nad innymi czyli Kity, latanie, creative mode oraz miejsca na mapach tylko z specjalna ranga.

WAT?

No właśnie pracujesz i się uczysz, a gdzie 8h dziennie by rozwijać serwer? By kontrolować co się dzieje? I kto stworzy pluginy na ten profesjonalny serwer? też będziesz ze swojej pensji płacić komuś kilka tyś miesięcznie? i za reklame też z własnej kieszeni? Chyba pomyliłeś "profesjonalny" z "dziecinny" czy czymś podobnym.

Te osoby które prowadzą międzynarodowe profesjonalne serwery... nie mają innej pracy, to jest ich praca, ten serwer.

Wydają tysiące na reklamę, tysiące na programistów, i z tego się utrzymują, z vipów itd.

I nie można sprzedawać żadnych kitów itd, ŻADNYCH itemków które wpływają na grę, to samo tyczy się umiejętności, lokacji itd.

Możesz sprzedawać tylko takie badziewia jak czapka czy iskierki podczas chodzenia itd.

Szkoda że nie uwzględnili "przyśpieszaczy"- za kasę można przyśpieszyć coś, co normalnie trzeba wbijać kilka godzin/dni (nie dać od razu- po prostu przyśpieszyć o kilkanaście procent). Chyba jakiś komunista zarządza minecraftem, skoro chce aby wszyscy byli równi... Tak czy inaczej skończy się jak zawsze- wszyscy o tym zapomną łącznie z mojangiem.

I to też jest zabronione ;)

Moja optymistyczna część mi mówi że będą banować tylko te na prawdę wielkie serwery i tylko te z na prawdę przesadnymi cenami.

A eula tk tyko taka furtka, żeby nikt nie szukał wyjaśnień, e to jest zgodne, tylko zamykają co chcą.

Opublikowano

WAT?

No właśnie pracujesz i się uczysz, a gdzie 8h dziennie by rozwijać serwer? By kontrolować co się dzieje? I kto stworzy pluginy na ten profesjonalny serwer? też będziesz ze swojej pensji płacić komuś kilka tyś miesięcznie? i za reklame też z własnej kieszeni? Chyba pomyliłeś "profesjonalny" z "dziecinny" czy czymś podobnym.

Te osoby które prowadzą międzynarodowe profesjonalne serwery... nie mają innej pracy, to jest ich praca, ten serwer.

Wydają tysiące na reklamę, tysiące na programistów, i z tego się utrzymują, z vipów itd.

I nie można sprzedawać żadnych kitów itd, ŻADNYCH itemków które wpływają na grę, to samo tyczy się umiejętności, lokacji itd.

Możesz sprzedawać tylko takie badziewia jak czapka czy iskierki podczas chodzenia itd.

I to też jest zabronione ;)

Moja optymistyczna część mi mówi że będą banować tylko te na prawdę wielkie serwery i tylko te z na prawdę przesadnymi cenami.

A eula tk tyko taka furtka, żeby nikt nie szukał wyjaśnień, e to jest zgodne, tylko zamykają co chcą.

Myślę, że samo Mojang na to nie wpadło, że już Microsoft maczał w tym palce i to jest pierwszy krok do zlikwidowania serwerów non-premium.

sygnatura.png

Opublikowano

Myślę, że samo Mojang na to nie wpadło, że już Microsoft maczał w tym palce i to jest pierwszy krok do zlikwidowania serwerów non-premium.

Nie, odwrotnie, to pomysł Mojangu, od dawna chcieli to zrobić, ale cały czas tylko straszyli, dopiero teraz coś zrobili.

Microsoft by czegoś takiego nie zrobił, bo nie ma w tym żadnego biznesu, serwery nawet te p2w to dla nich tylko reklama, to one trzymają wszystko przy życiu, bez serwerów minecraft by obumarło.

A nie po to wydali tyle kasy, ciekawe tylko czy Mojangowi wolną rekę czy zainterwenują, bo oni tak właściwie mieć ich w dupie, ich interesuje głównie wersja na windowsa 10 i mobilna która i tak działa inaczej.

Opublikowano

Nie, odwrotnie, to pomysł Mojangu, od dawna chcieli to zrobić, ale cały czas tylko straszyli, dopiero teraz coś zrobili.

Microsoft by czegoś takiego nie zrobił, bo nie ma w tym żadnego biznesu, serwery nawet te p2w to dla nich tylko reklama, to one trzymają wszystko przy życiu, bez serwerów minecraft by obumarło.

A nie po to wydali tyle kasy, ciekawe tylko czy Mojangowi wolną rekę czy zainterwenują, bo oni tak właściwie mieć ich w dupie, ich interesuje głównie wersja na windowsa 10 i mobilna która i tak działa inaczej.

Może i masz racje, tylko jaki cel ma w tym Mojang? Tak jak napisałeś bez serwerów MC umrze.

sygnatura.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...