Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laneris [Dedyk] [Medium/Easy]

SUREK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 890
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Kiedy Ogarniecie te lagii?

Serwer opisze w dwóch słowach  SYF ROKU 

Ciągłe Laggi ddosy grac sie nie da, logowanie ledwo dziala 

NIE POLECAM

Opublikowano

udowodni mi ktoś ze w ogóle na mapie 100 lv są metiny i bossy? bo tyle razy co przejechałem mape to nic nie spotkałem xD ­

Surek ci powie że są, tylko że to serwer easy / medium więc powie ci że musisz dobrze pilnować na respy i że nie możesz mieć za łatwo :) Taka smutna prawda .... kappa. 

Serwer zapewne stoi na tym tanim gównie co Rev*** i dlatego takie lagi i kicki i problemy z logowaniem. Bo znając surka on nie postawi na normalnym hostingu tylko idzie po kosztach byle taniej... 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

Lagów od strony serwera u mnie nie ma. Ścinki delikatne jedynie u mnie występują na mapach, ale to jak jest dużo osób w okolicy i każdy ściąga spota i to chyba fpsy.

Opublikowano

@Dusher gram w metina od czasów Koreańskich przed PL'em i pierwszy raz się spotkałem z medium gdzie z 114 do 115 levela z full is + wszystkie dodatki exp leci jak na 65 levelu na pl :D a kolega mi napisał że po 120 w 10 minut wbije się do 140 więc exp ch*** zrobiony...  Resp? Metiny? Bossy? zapomnij tydzień zajmie szukanie respu i kolejny tydzień polowanie na tego metina a szansę że akurat My go dostaniemy to 0,25% xD smutna prawda i w sumie masz racje... grając na tym serwerze zauważyłem że na czymś praktycznie takim samym już grałem tylko że inne mapy były i łatwiejszy exp... ­ @ps ścinki często występują ale na CH1 M1 i to są takie lagi serwerowe że 3 sekundy jak by internetu nie było :/ i Surek nie mów że słaby komputer bo mógłbym Twój serwer na nim pociągnąć :D 

za wysoka sygnatura

Opublikowano

@Dusher gram w metina od czasów Koreańskich przed PL'em i pierwszy raz się spotkałem z medium gdzie z 114 do 115 levela z full is + wszystkie dodatki exp leci jak na 65 levelu na pl :D a kolega mi napisał że po 120 w 10 minut wbije się do 140 więc exp ch*** zrobiony...  Resp? Metiny? Bossy? zapomnij tydzień zajmie szukanie respu i kolejny tydzień polowanie na tego metina a szansę że akurat My go dostaniemy to 0,25% xD smutna prawda i w sumie masz racje... grając na tym serwerze zauważyłem że na czymś praktycznie takim samym już grałem tylko że inne mapy były i łatwiejszy exp... ­ @ps ścinki często występują ale na CH1 M1 i to są takie lagi serwerowe że 3 sekundy jak by internetu nie było :/ i Surek nie mów że słaby komputer bo mógłbym Twój serwer na nim pociągnąć :D 

Wiem u mnie jest bardzo podobnie. Dlatego odpuściłem ten serwer i gram na pewnym niemcu - tam są ciekawe rzeczy i coś co JEST NOWOŚCIĄ a nie kopią poprzedniego serwera i można śmiało w ten sposób mówić. Może wpadnę pograć za tydzień jak już zostanie z 200-300 luda, bo przynajmniej zmieścimy się w miarę na respach. Tutaj nawet zdobycie truty to jakaś chora wyobraźnia "twórcy", niczym niektóre filmy Tarantino ( nie żebym nie lubił, ale chodzi o porównanie , absurdy i czasami całą resztę) pomijając całą resztę czyli ulepy itp itd. A co do kompa - u mnie to samo jak u Ciebie i  zapewne to że odpalam kilka metków różnych na raz bez laga będzie zaraz skomentowane przez kogoś " słaby komp". 

Ten serwer przerósł sam siebie i swoją - cóż jakby to nazwać śmiesznie "markę". Przerósł ale wcale nie w pozytywną stronę :) Bo można śmiało nazwać go S3 - od S2 dużo go nie odróżnia, nie lecą tylko syfy z metków typu fryzury i tak dalej  ( o ile w ogóle metka znajdziesz ;p ) . 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

Wiem u mnie jest bardzo podobnie. Dlatego odpuściłem ten serwer i gram na pewnym niemcu - tam są ciekawe rzeczy i coś co JEST NOWOŚCIĄ a nie kopią poprzedniego serwera i można śmiało w ten sposób mówić. Może wpadnę pograć za tydzień jak już zostanie z 200-300 luda, bo przynajmniej zmieścimy się w miarę na respach. Tutaj nawet zdobycie truty to jakaś chora wyobraźnia "twórcy", niczym niektóre filmy Tarantino ( nie żebym nie lubił, ale chodzi o porównanie , absurdy i czasami całą resztę) pomijając całą resztę czyli ulepy itp itd. A co do kompa - u mnie to samo jak u Ciebie i  zapewne to że odpalam kilka metków różnych na raz bez laga będzie zaraz skomentowane przez kogoś " słaby komp". 

Ten serwer przerósł sam siebie i swoją - cóż jakby to nazwać śmiesznie "markę". Przerósł ale wcale nie w pozytywną stronę :) Bo można śmiało nazwać go S3 - od S2 dużo go nie odróżnia, nie lecą tylko syfy z metków typu fryzury i tak dalej  ( o ile w ogóle metka znajdziesz ;p ) . 

Bronie do expa dropia ze szkat wyposażenia z metków poczynając od m2.  Nie wiem gdzie i jak dropiłeś że dla Cb zdobycie truty było takim problemem :)

Opublikowano

udowodni mi ktoś ze w ogóle na mapie 100 lv są metiny i bossy? bo tyle razy co przejechałem mape to nic nie spotkałem xD ­

Surek ci powie że są, tylko że to serwer easy / medium więc powie ci że musisz dobrze pilnować na respy i że nie możesz mieć za łatwo :) Taka smutna prawda .... kappa. 

Serwer zapewne stoi na tym tanim gównie co Rev*** i dlatego takie lagi i kicki i problemy z logowaniem. Bo znając surka on nie postawi na normalnym hostingu tylko idzie po kosztach byle taniej...

Jeżeli dedyka z 4 dyskami ssd 800gb rurka 3gb oraz 128 GB ram do tego procka 16 rdzeniowego nazywasz tanim gownem to ja mam pytanie gdzie kupie lepszy?

Legenda Metin2!

sig_team.png

Opublikowano

Zagrałbym, ale z tego co ludzie piszą to takie lagi, że nawet szkoda ściągać.

Nie wszystko co ludzie piszą jest prawda, trzeba mieć swoje zdanie a nie polegać na tym "co ludzie piszą"

Opublikowano

Zagrałbym, ale z tego co ludzie piszą to takie lagi, że nawet szkoda ściągać.

Nie wszystko co ludzie piszą jest prawda, trzeba mieć swoje zdanie a nie polegać na tym "co ludzie piszą"

Pobieram, dopóki nie zacznę ładować w IS to nic nie stracę, a jeśli będą faktycznie lagi i ddos nie ogarniane to nie zacznę ładować, proste ! :D

Opublikowano

Powinniście dodać więcej respów Bossa gnoli albo dodać jakąś inną możliwość dropu broni gnolla bo nie da się tego bossa złapać tyle ludzi na niego aktualnie chodzi :)

0qvf.png

Opublikowano

Jeżeli dedyka z 4 dyskami ssd 800gb rurka 3gb oraz 128 GB ram do tego procka 16 rdzeniowego nazywasz tanim gownem to ja mam pytanie gdzie kupie lepszy?

w NASA

Q4iKmxa.gif

Opublikowano

Elo, polecam przygodę na tym serwerze (jak i tez na każdym innym)  zacząć od czytania poradników na forum tego priva (sposoby na zarobek w myśl zasady gdy masz kase stać cie na wszystko).Co do ścinek, lagów to myślę że odpowiadaja za to między innymi nowe textury z którymi nie każda karta graficzna daje sobie rady.Ja znalazłem na to sposob (na swoim leciwym juz kompie) taki ze wogole nie mam trawy bo zmieniłem nazwe plików w katalogu pack  odpowiedzialnych za wyswietlanie podłoża i jest ok.

Opublikowano

Maszyna to jedno a konfiguracja drugie.

Srij9JT.png

Opublikowano

udowodni mi ktoś ze w ogóle na mapie 100 lv są metiny i bossy? bo tyle razy co przejechałem mape to nic nie spotkałem xD ­

ja p******e xddd normalnie dziecko z Downem.. inaczej się tego nie da nazwać. Patologia umysłowa

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Jako że jest dosyć małe zainteresowanie na forum lanerisa, i jeszcze nikt z administracji nie zdołał mi odpowiedzieć na wiadomość którą wczoraj postarałem się napisać przeniose ją tutaj :) Miłego Czytania ! :)

Mam kilka zastrzeżeń co do tego jak sie dropi ulepszacze z map i innych.

Mianowicie, co mnie wku*wia ( nazwijmy rzeczy po imieniu ) :

-Czy serwer jest RZECZYWIŚCIE przygotowany na ponad 2,500 osob jeżeli chodzi o metiny i bossy, sugerując tutaj mape 100lv?

Nie każdy serwer ma przyjemność posiadać TAK liczną grupe, albo armie graczy która jest aktywna cały czas.

Broń Gnolla- dropi z bossów na mapie 100lv od 0 do 5 sztuk. Poziom do którego są potrzebne ulepszacze? -135

Ile potrzebowałem broni aby ulepszyć 1 itemek licząc jedno spalenie ? 50 sztuk. Licząc to iż mamy 2 pasy, 5 itemków z bizuterii 2 bronie 2 tarcze i 1 zbroje, sumując wychodzi nam 12 itemków do przerobienia robi nam to sume około 600 broni gnolla do ulepszenia ekwipunku ( serwer easy medium )  Gram od początku na serwerze, mapa 100 jest tak oblegana przez 100-225lv że zbicie 2/3 respów jest cudem, mówię tutaj w godzinach 02:00 / 04:00 bo już nie wspomnę o zbiciu większej ilości w dzień.

- DUNGEONY: na 160lv dungeon wyglada tak:  2aies5v.jpg

Dla osób ze słabszym komputerem nie jednokrotnie  będą musieli resetować klienta tylko po to by nadropić ulepszacze. Tak samo jak ich drop. Zdarzyło mi się kilkakrotnie iż Laska Zniszczenia dropiła AŻ w 1 sztuce, co graniczy z cudem. A każdy wie że dungeon ten jest po to aby dropić GRZYBY  (co udaje sie dropić w miej wiecej od 1 do 4 sztuk.)

Przez stwory które powodują lagi, czas jego może wydłużać się nawet dwukrotnie, pomijając fakt jako że jest to serwer easy/medium - ( ponownie wspominając ). 

- Wojna gildii. - Bug związany z wojnami: kiedy wyzwiemy inną gildie na wojne ona ją akceptuje, nie mamy możliwości DROPIENIA, czy EXPIENIA, tak samo jak osoby które wejdą z jednej strony, ale niestety przeciwnicy się rozmyślili, nie ma takiego czegoś jak REMIS, czy Niestety nie ma przeciwników, wylogowanie nastąpi za 2 minuty.

Jeżeli wytykam wam wszystkie rzeczy które mi nie odpowiadają to wytkne wszystkie. 

- Promocja SM sms 100 gratisowych SM.

Udało wam sie zrobić chwyt marketingowy ( brawo ) daliście aż 8000 osobom po 100 sm co robi nam sume 800 000 SM ! Wow to prawie 5,400 zł .

Wszystko byłoby pieknie, ale Co mogliśmy kupić za te 100 sm ? Na początku serwera NIE BYŁO MOŻLIWOŚCI DROPU PIERŚCIENIA DOŚWIADCZENIA, ale w IS był on za atrakcyjną cene tylko 120sm. Wniosek taki załaduj niewinnego sms'a za 3/4 zł a będziesz miał pdka ! smile.png Brawo za olśniewający pomysł ale niestety nie trafny.

- Item Shop

- Nie wspominając o petach czasowych i fryzurach i wszystkich innych badziewiach, na które trzeba wydać PLN żeby być "dobrym" albo "najlepszym". Ja zawsze byłem zdania, jeżeli wydaje swoje PLN które trzymam w reku, to jak wsadze je do pudełka za rok będą cały czas, nikt mi ich nie zabierze, nie znikną ani nic sie z tym nie stanie, natomiast jak doładuje w IS to mam te "wirtualne pieniążki" tylko przez 50 dni bo później mi znikają. Wielki minus za czasowe fryzury i pety. Natomiast nadrobiliście to kostiumami na stałe ! Znowu brawo dla was. 

- WZMOCNIENIA PETA/KOSTIUMU

No i jak już wydałem swoje ciężko zarobione pieniądze, na troche pikseli w grze które i tak znikną, przydałoby się kupić jeszcze jakieś dodanie prawda ? No dobra Dodania oczywiście że są w ItemShopie które tak samo jak zwykłe bonusy można zmieniać przez specjalne zmianki które TEŻ znajdują się w item shopie, czyli trzeba wydać kolejne złotówki aby mieć coś dobrego.

Aaaaaaa przepraszam, są one dostepne w grze za jedyne 15,000 AP co robi nam dużą kwote, ja do tej pory posiadam jedyne 3,000 a praktycznie za chwile skończe dobijać lv. Czyli znowu wszystko zostało pięknie wybrnięte bo trzeba poświęcić jedynie około 30 godzin dropienia i zbijania bossów jak i metków aby mieć na 5 dodań do peta który i tak zniknie. Oczywiście kostium zostaje na STAŁE smile.png.

Pomijając te wszystkie błędy które jako pierwsze rzuciły mi się na myśl, i tak jestem zdania że serwer mi sie podoba pod niektórymi względami.

Ale jesteście w stanie ogarnąć wiele rzeczy, zarabiając myślę że pokaźną sumę pieniędzy. 

- TEAM SPEAK 3 -

Surek,wiadomość skierowana bezpośrednio do Ciebie, jak i do całej twojej administracji, Czekałem dzisiaj na TS 3 godziny abyś łaskawie zszedł na kanał niżej ( POMOC ) albo jeden z twoich kolegów, jedyne co zaobserwowałem, to zdjecie które dodałeś na awatar przez chwile, piękny garnitur muszę przyznać smile.png ale niestety po takim czasie nikt nie zszedł, widziałem jedynie że skaczesz sobie po kanałach.

Czy dla Ciebie gracz nie jest najważniejszy ? Kalkulując gra u Ciebie na serwerze 2700 osób- dawno nie widziałem takiego serwera z czego gratuluję pod tym względem. Pomyślmy że każdy jeden gracz wydał u Ciebie 50 zł co nie jest dużą kwotą, bo oczywiście są osoby które wydały 150, są które wydały 20 a są jeszcze takie które nie wydały nic. Czyli 2700*50zł ( miej wiecej ) = około 135 tysięcy złotych. Nie wiem ile kosztuja utrzymania serwerowni czy dobrych zabezpieczeń na serwer, ale i tak jestem przekonany, że buty które masz za 2 klocki są warte tego abyś poświecił swój czas na pomaganie bo to jest twoja praca smile.png

Całuje i pozdrawiam 

Eteor s15 - AvalonMT2 - Lanseris S3 - Pandora MT2 - IMetin - NetMetin - Revios - Baria -  Athes - Almandia -  Invoria - Dreikon - Kamelis - Aetia - Antaris 

wjigrl.jpg

Opublikowano

optymalizacja klienta jest na poziomie odpalenia wiedzmina 3  na kalkulatorze.

Grając na incepcji nie mam prawie wgl spadków FPS nawet przy maks spotach.

Tu niestety spotykane są tzw freezy ekaranu u musze wywalać metka przez menadżer.

Sorry ale optymalizacja ssie po całosci.

Incepcja 2 udowodniła mi że mozna zrobic optymalizacje (do tej pory myslałem ze to mój pc ale jednak serwer zagraniczny udowodnił ze sie myliłem)

Opublikowano

Intel Core 2 duo , 2x2,2 , karta 1gb , 4gb ramu w V2 to ledwo przebiegłem , dodam że karta całkiem mocna a gram na rozdziałce 1280x1024 , fucktycznie coś musi być z tą optymalizacją.

Opublikowano

Jezeli ktos bylby tak uprzejmy zachecam do komentowania na forum lanerisa :)

http://forum.laneris.pl/index.php?/topic/3103-easymedium-2700-osob-online-bugi-i-błędy-widziane-przez-graczy/

Eteor s15 - AvalonMT2 - Lanseris S3 - Pandora MT2 - IMetin - NetMetin - Revios - Baria -  Athes - Almandia -  Invoria - Dreikon - Kamelis - Aetia - Antaris 

wjigrl.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...