Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź][1.10][RPG] MaRPG

marcoral

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 302
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wysłałem na PW, ale znając życie jakaś mądra, MPC-forowa głowa i tak zaraz zamknie mi temat, także proszę o zmianę jego nazwy na

[Zapowiedź][1.10.2+][MMORPG] MaRPG.

Dla pozostałych czytelników informacja:
Prezentacja z każdym dniem staje się coraz mniej aktualna, a ja nie mam czasu na jej poprawę. Zapraszam do odwiedzenia forum MaRPG jeśli masz ochotę śledzić postęp naszych prac.

Opublikowano

Nie dzieje się tak bez przyczyny. Normalnie to gracze ustawiają sobie odpowiednią wersję pod serwer, a nie odwrotnie. Ostatnie aktualizacje IMO można uznać za naprawdę owocne - Na 1.9 powstał ciekawy system walki, który dodatkowo przerobiłem pod potrzeby serwera. Nie wyobrażam sobie, aby sztylet miał atakować z taką samą prędkością co ciężki młot i zadawać takie same obrażenia.
Dysponuję takimi możliwościami technicznymi, że każdemu przedmiotowi mogę teraz nadać specjalną prędkość ataku i obrażenia w zależności od paska naładowania siły ataku (który pojawił się w aktualizacji 1.9). Każda taka broń w zależności od siły uderzenia posiadać będzie również własny dźwięk, nad czym obecnie pracuję. Jeżeli śledzisz forum MaRPG być może niedługo natrafisz na nagranie prezentujące działanie tego w praktyce.
Pozdrawiam :)

Opublikowano

Marcoalu, uważam, iż powinieneś dodawać update'y serwera poprzez najlepszą odpowiedź. Np.

Dodajesz taką odpowiedź:

====================

Postęp prac: 50% (itp. itp.)

====================

I dodajesz ją do najlepszych. Dzięki temu, gracze będą z góry widzieli, jaki jest postęp serwera. Piszę to, ponieważ nie mam aktualnie minecrafta, a nie wiem, jak duży postęp poczyniliście :(. Pozdrawiam Cię, oraz liczę, że serwer wystartuje jak najszybciej! Trzymam kciuki i jestem razem z Wami duchem! :D

Opublikowano

Opcja "najlepsza odpowiedź" nie jest dostępna w tym dziale. Ponadto niestety nie mam czasu na aktualizację prezentacji, którą, notabene, z tego co zauważyłem, niewiele osób ogląda (zwłaszcza po ostatniej zmianie na forum).

Opublikowano

Serwer taki sobie, jakoś mnie nie przekonuje, pełno już takich było, dużo sztucznych zagrań, choć z  ciekawości nawet bym wbił ;) Kiedy start? 

Opublikowano

Serwer taki sobie, jakoś mnie nie przekonuje, pełno już takich było, dużo sztucznych zagrań, choć z  ciekawości nawet bym wbił ;) Kiedy start? 

Nie za szybko, jak spojrzałem to jest 26,3% postępu więc w 2017 możemy zagrać :D.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...