Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź][1.10][RPG] MaRPG

marcoral

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 302
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Widzę, że się rozwijacie. Nie wiem czemu tu tak cicho skoro jest szansa na powstanie na prawdę porządnego serwera RPG :)

Imponujące.

Opublikowano

Jest w tym też trochę mojej winy - nie zaczynam jakichś wielkich kampanii reklamowych, ponieważ nie ukrywam, że ludzie codziennie wypytujący o datę startu staliby się moją zmorą. A czasu tego jeszcze mnóstwo...
Tak jak pisałem wcześniej, prezentacja na tym forum jest już przestarzała i zmieniło się kilka rzeczy. Posiadamy już własną stronę, forum, a obecnie pracuję nad wiki, zawierającą wszystkie istotne informacje.

Edit:
Jeżeli zainteresował Cię projekt, polecam Ci śledzić nasze forum. Zgromadzona jest tam mała społeczność, większość zarejestrowanych nań osób pomaga nam przy tworzeniu serwera. Pozdrawiam :)

Opublikowano

Czemu serwer nie działa?

Czemu serwer off?

Serwer działa cały czas. Możliwe, że akurat na minutę byłem zmuszony go wyłączyć, a Ty pechowo wstrzeliłeś się w ten czas. Serwer jest na wersję 1.8.8, a prowadzenie na nim rozgrywki jest obecnie niemożliwe. Można jedynie śledzić pasek postępu.

Opublikowano

Panie i Panowie, mamy zaszczyt zaprezentować Wam pierwszy trailer naszego projektu! Liczę na obiektywne komentarze, zwłaszcza te zawierające ostrą i brutalną krytykę ^.^

( Trailer powstał dzięki kacper_o, oraz animację zrobił SeKaBo )

Opublikowano

"+"

- Fajna muzyka.

- Ciekawe lokacje

- Ladne tereny.

- Fajny texturepack i shadery

"-"

- Sceny bardzo statyczne - brak ruchu.

- Brak pokazanych stworow.

- Brak pokazanej mechaniki gry.

- Brak informacji dot. logowania czy forum.

- Brak "zycia" w grze.

Reasumujac: Wiem jak trudno jest zrobic trailer. Dlatego pisze te konstruktywna krytyke :) Rozumiem ze gracze nie maja mozliwosci jeszcze wejsc na serwer - dlatego niema zycia na nim. Szkoda, bo pelna prezentacja wideo powinna ten element zawierac. Robiac trailer powinniscie miec jakis cel. Jaki jest on teraz? Bo nie znalazlem na nim ani Waszej strony WWW, ani IP serwera - nic. Zobaczylem fajne lokacje, ciekawe budynki i nazwe. Chyba ze zamiarem bylo zmuszenie mnie do wyszukania w necie Waszego serwera po nazwie? Jesli tak to cel zostal osiagniety. Jesli nie to polecam dodac te kilka informacji o ktorych wspomnialem wczesniej :)

Pozdrawiam i zycze sukcesow.

Opublikowano

dzięki za te szczere plusy i minusy,lecz też opisze coś dotyczące tych minusów :P 

ogólnie tak to jest pierwszy trailer lecz także nie ostatni ten został zrobiony na 26% ukończonego serwera pewnie pojawi się jakiś na 50-60% i pod koniec prac ^.^

- Sceny bardzo statyczne - brak ruchu.

Brak ruch musiał być niestety bo mieliśmy ukończone w jakiś 80% poszczególne lokacje i pokazywać dalej z tak zwanym przelotem przez miasto nie miało by takiego uroku :P

- Brak pokazanych stworow.

Jeszcze za mało miejsc wybudowaliśmy gdzie gracze mogli by zdobywać jakieś poziomy, a co do stworów pracujemy nad ich statystykami.

- Brak pokazanej mechaniki gry.

Jak już wspominałem wcześniej mamy ukończone 26 % tylko całego serwera, narazie głównie nad czym pracujemy to system całego ekwipunku to jest jakieś 2tyś przedmiotów oraz budowę mapy która też nie jest mała bo posiada ona wielkość 12x12k :P

- Brak informacji dot. logowania czy forum.

Forum było podawane wcześniej oraz jest też wzmianka w opisie :P

Nasza strona: Strona

Nasze forum: Forum

- Brak "zycia" w grze.

ohh ;p do tego to jeszcze długa droga przed nami by gra na serwerze żyła sama z siebie :P

Jeszcze długa droga tworzenia serwera, by uzyskać trailer który nie dość że opisał by dokładnie mechanikę i styl gry ale też same projekty stworzone przez nas na tej mapie :P 

Opublikowano

Szkoda, że robicie reklamę tak wcześnie - 26% ukończenia nie daje prawdziwego obrazu serwera. To, co najbardziej mnie smuci, to brak dobrego podkładu muzycznego - nie został dobrze wykorzystany. 

To wygląda jak sygnatura!

Opublikowano

Własnie z muzyką tutaj to się mylisz bo nadaje się najbardziej do takowych prezentacji :P widocznie każdy ma jakiś inny gust z tego co wiem muzyka podoba się każdej osobie.. a nad muzyką w sumie myśleliśmy z 3 dni z różnych 40 utworów ten wybraliśmy bo najbardziej pasował :P ...a co do tak wcześniejszego trailera to w sumie o to nam chodziło by ludzie widzieli co powstaje za serwer itp. :P 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...