Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź][1.10][RPG] MaRPG

marcoral

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 302
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Spytam z ciekawości - przewidujecie możliwość zakładania wiosek/miast/siedzib/twierdz/jak zwał tak zwał przez wspólnoty graczy? Oczywiście w klimacie serwerowym, schludnie i funkcjonalnie

Opublikowano

Koniec końców najprawdopodobniej w końcu coś takiego będzie musiało się pojawić - pytanie tylko, czy gracze mają mieć możliwość własnoręcznej rozbudowy, czy też tylko zbierać surowce i "apgrejdować" - wówczas budowla rozbudowywałaby się sama, przez co mielibyśmy kontrolę nad tym jak wygląda. Na dzień dzisiejszy wszystko to jest daleko poza bieżącymi planami i szybko z pewnością nie powstanie.
@Diukes jeżeli chcesz, zostaw proszę jakiś najlepiej dobrze opisany pomysł na funkcjonowanie tego:)

Opublikowano

Ogolnie pomysl jest fajny, pracujecie nad tym dlugo i miejmy nadzieje ze wypuscicie serwer w 100% gotowy bez bugow ;p jestem zdania ze serwer powinnien budowac sie sam, powinniscie zapewnic lokacje startowa, kazde nastepne powinny byc budowane przez tutejsza spolecznosc, oczywiscie wiem ze kazdy ma swoja wizje, kibicuje wam i mam nadzieje ze nie zrezygnujecie i dokonczycie to co zaczeliscie ;3

pzdr Avalon

1390404700-U112610.png

Sygnaturę wykonał SylverWolf któremu dziękuje za nią :>

Opublikowano

Dzięki Avalon :)
Wszystko testuję na bieżąco - jest znacznie mniejsza szansa, że o czymś zapomnę w fazie testów i wkradnie się bug. Praktycznie wszystko piszę całkowicie od podstaw, więc niestety trochę się z tym schodzi.
Zapewnienie lokacji startowej i pozwolenie na rozbudowę mapy za bardzo kojarzy mi się z tymi wszystkimi EasyHC i innym ścierwem, gdzie po dwóch tygodniach serwer jest zamykany, aby za 2 dni powrócić pod szyldem "nowa edycjaa wbijać!!111". Na MaRPG nie będzie żadnych edycji, a co najwyżej aktualizacje z nowymi rzeczami - porządny ekwipunek nawet no-life będą składać miesiącami ;)

Opublikowano

Czy przewidywana jest nowa prezentacja z aktualnymi informacjami tuż przed wydaniem wersji vapor?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

WOW! Piękna prezentacja a że uwielbiam RPG na pewno zagram ^^

post-1403164-0-73516200-1494665974.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mnie bardzo ciekawi jak serwer będzie działał w praktyce, bo na papierku (prezentacji) wygląda całkiem nieźle. Coś czuję, że w administracji są fajne, ogarnięte osoby, które wiedzą co robić, bo prezentacja serio powala na kolana. Brak błędów i wszystko klarownie przedstawione - to sobie cenię najbardziej. Temat wylądował w moich zakładkach, będę go śledził.

Opublikowano

Jak serwer będzie działał w praktyce możesz oglądać na niedawno reaktywowanym kanale MaTeamu na Youtube. Oprócz starej już prezentacji, znajduje się tu nagranie prezentujące działanie systemu umiejętności.
Jeżeli chodzi o administrację, to fajniejszych, bardziej odpowiedzialnych i przy tym skromnych osób nie znajdziesz w żadnym miejscu na żadnej planecie. Prezentację wykonałem ja, ale jest już bardzo wiekowa i zawiera wiele przestarzałych informacji. Miło, że projekt przypadł Ci do gustu - zachęcam do odwiedzenia forum naszego sponsora, gdzie znajdziesz znaaaaacznie więcej informacji na temat MaRPG.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...