Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ZnowuJa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@True990 czyli po starcie S2 obecny serwer S1 dalej będzie stał i nie pójdzie w odstawke ?

Wystarczy poczytać posty od Azooma które znajdują się na forum :)

http://forum.dreikon.pl/index.php?/topic/22338-koniec-serwera/?p=293917

Sami jeszcze dokładnie nie wiemy kiedy będziemy startować-Wszystkie kwestie dotyczące tej sprawy możecie znaleźć na forum dreikona :)

W aktualnej chwili skupiany się tylko i wyłącznie nad S1 i niczym innym się nie zajmujemy jednakże nagle rozpoczął się temat S2.

Pozdrawiam,

True!

@UP

Wybacz nie wiedziałem że moje pozdrowienia można zinterpretować jako "uważanie się za Boga" chodź ten styl pisania na tym forum mam już od prawie 3 lat więc wybacz jeśli uraziłem pozdrowieniami Twoją osobę- oczywiście nie miałem takiego zamiaru.

Co do sprawy S2 wystarczy poczytac nasze wypowiedzi na forum i dopiero cokolwiek pisać bo wielka burza o "S2" wynikła nagle i zapewne wynikła na zasadzie "Nie ma o co się dowalić to akurat o S2".Wystarczy poczytać forum dreikona i nasze wypowiedzi na ten temat, sami nawet nie wiemy jeszcze kiedy będziemy startować a logika S2 startuje to S1 pada gdy są to kompletnie inne typy serwera jest dla mnie niepojęta i jedyne co je łączy do nazwa.Resztę informacji można znaleźć pod linkiem na górze :)

Wierzę jednak drogi graczu że przekonasz się do naszego projektu :)

Pozdrawiam Serdecznie,

True!

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@True990

Hmm, jeśli dla Ciebie, utrzymywanie serwera dla pewnej garstki osób, które z nudów, kiedyś wbiją na kilka minut, by pyknąć sobie fotkę z " psiapsiółkami ", jest okazaniem szacunku w stronę graczy to wiedz, że równie dobrze możesz puknąć się w głowę, bo nie jest to szacunek dla graczy i pokaz, że nie zwijacie majdanu, gdy tylko serwer upadnie. Dodając, zrobię sobie fotkę Twojego postu, i przyjdzie ten czas, gdy " nowa edycja " upadnie, i gdy s2- medium, na którym tak długo " pracowaliście " upadnie, czy będziesz dalej opłacał te serwery, hmm przykład przez najbliższe dwa lata? Bo wiesz, w każdej chwili, ktoś może mieć ochotę wbić na serwer, a nie możesz go zamknąć, bo wtedy wyjdzie na to, że zwijasz majdan, i nie okazujesz szacunku dla graczy.

Co do strony, jeśli rzeczywiście ten cały Bomb, poleciał w kulki ( podobno ), to gracze nie doczekają się strony? ehh, nie ma nic lepszego niż odsyłać graczy do bomba z pytaniem, kiedy będzie strona. Tego nie warto komentować, bo Twoim tokiem rozumowania, tylko Bomb jest w stanie wykonać dla was stronę, i po prostu trzeba czekać ^.^

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Opublikowano

@True990

Hmm, jeśli dla Ciebie, utrzymywanie serwera dla pewnej garstki osób, które z nudów, kiedyś wbiją na kilka minut, by pyknąć sobie fotkę z " psiapsiółkami ", jest okazaniem szacunku w stronę graczy to wiedz, że równie dobrze możesz puknąć się w głowę, bo nie jest to szacunek dla graczy i pokaz, że nie zwijacie majdanu, gdy tylko serwer upadnie. Dodając, zrobię sobie fotkę Twojego postu, i przyjdzie ten czas, gdy " nowa edycja " upadnie, i gdy s2- medium, na którym tak długo " pracowaliście " upadnie, czy będziesz dalej opłacał te serwery, hmm przykład przez najbliższe dwa lata? Bo wiesz, w każdej chwili, ktoś może mieć ochotę wbić na serwer, a nie możesz go zamknąć, bo wtedy wyjdzie na to, że zwijasz majdan, i nie okazujesz szacunku dla graczy.

Co do strony, jeśli rzeczywiście ten cały Bomb, poleciał w kulki ( podobno ), to gracze nie doczekają się strony? ehh, nie ma nic lepszego niż odsyłać graczy do bomba z pytaniem, kiedy będzie strona. Tego nie warto komentować, bo Twoim tokiem rozumowania, tylko Bomb jest w stanie wykonać dla was stronę, i po prostu trzeba czekać ^.^

Obiecuje Ci że póki jeszcze sponsoruje i zdrowie/nerwy mi na to pozwolą serwery S1 jak i S2 będą działały ;)

Co do strony-Zarzuciłeś mi "cięcie kosztów" więc odpisałem w sposób najprostszy pisząc jak to wygląda i pokazując że nie ma z nim kontaktu pod żadnym względem a dla dowodu można do niego zadzwonić jak ktoś chce :) Odesłałem jedynie abyś miał pewność że nie jest to teoria spiskowa pt. "Cięcie kosztów".

Czy tylko Bomb-Ogółem na rynku metinowskim jest podajże z 3/4 webmasterów jednakże najbardziej zaufanym dla mojej osoby jest Łukasz (BombWork) chodź oczywiście tym razem mnie zawiódł...Nic póki co nie poradzę, lecz jestem w trakcie rozglądania się za inną osobą.

Temat strony jest bardzo ważną kwestią- Bo mogę kupić stronę od Konga i skończy się na włamaniu do bazy danych :)

A później oczywiście-TO TWOJA WINA, MOGŁEŚ ZOSTAWIĆ STARĄ STRONĘ :)

Więc na chwilę obecną pozostało czekać, chodź oczywiście rozumiemy że aktualna strona jest zła BO SZATA GRAFICZNA występowała na 2 innych serwerach (Oczywiście moich...)

Pozdrawiam,

True!

Opublikowano

Można prosić o zrobienie łatki do tej nowej aktualizacji? Patcher mi nie działa i nie mam jak wejść na arenę.

Opublikowano

Dreikon S2 ? Po powstaniu tego obecny serwer się wyludni i znów będzie trzeba zaczynać od zera :-:

Zgadzam się w 100% . Nie róbcie tego samego błędu do Hooltras robiąc s1 i s2. Oba potem padły... 

Przecież to o to w tym chodzi. Na starcie serwer ma największe zarobki, później coraz mniejsze. Po paru miesiącach nie będzie zysków, to wystartuje Dreikon medium i kasa dalej wpadnie ^_^

Dlaczego nie wyłączyli starego Dreikona? Po to aby nie oddawać ludziom sm. Tylko, żeby ładowali znowu w is-a .  Teraz jak już z tym wystartowali, to tamten wyłączyli.

Jeżeli dalej będą mieć ten serwer w dupie, to graczy długo tutaj nie zobaczą. 

Chanele od samego startu padają i gówno z tym zrobili. 

Ruchają ludzi na kasę tak jak Array z Hollem. Z jedną różnicą, że oni zmieniają mapy sety, dungi, systemy i robią w uj eventów, a tu jedne wielkie gówno się dzieje 

Powoli i tak już sobie odpuszczam jakiekolwiek dyskusje na ten temat pod prezentacją bo gdy zapraszam na TS żeby dyskutować na takowy temat-Nikt nie wchodzi, lecz pod publiczkę i pokazać swój "zal" wobec serwera wszyscy chętni.

Krótko mówiąc nie ważne co by się napisało i tak będzie "źle" i nic nie trafi do drugiej strony....

Odpisze krótko-To samo pisałem na starcie jak kolega @UP pisał.

Old Dreikon stał od wakacji bez graczy czyli ponad 8 miesiecy opłacania dedyka i wszystkiego z własnej kieszeni, i jakoś nikt nic nie mówił bo najlepiej aby każdy właściciel serwera utrzymywał wszystko z własnej kieszeni i wszyscy są zadowoleni.

Przecież serwer jak działał tak działa dalej, jedynie strona w aktualnej chwili jest "off" z względu że sys-admin ją wyłączył bo były z nią małe problemy, aczkolwiek przypomnę mu o niej i oczywiście zostanie uruchomiona ;)

Plan S2 był oficjalnie podawany już od wakacji tamtego roku i nic się nie zmieniło, jedynie data jego startu która na pewno będzie dalej przekładana bo chcemy w 100% w aktualnej chwili angażować się w S1.

Ale i tak do niektórych nie ważne co powiesz-NIC NIE TRAFI :)

Czekam jeszcze na komentarz wróżbity który doda może coś od siebie.....

Pozdrawiam,

True!

Chlopie tyle siana sie nazarles ze starego dreikona, ze moglby stac dozywotnio.

Opublikowano

Dreikon S2 ? Po powstaniu tego obecny serwer się wyludni i znów będzie trzeba zaczynać od zera :-:

Zgadzam się w 100% . Nie róbcie tego samego błędu do Hooltras robiąc s1 i s2. Oba potem padły...

Przecież to o to w tym chodzi. Na starcie serwer ma największe zarobki, później coraz mniejsze. Po paru miesiącach nie będzie zysków, to wystartuje Dreikon medium i kasa dalej wpadnie ^_^

Dlaczego nie wyłączyli starego Dreikona? Po to aby nie oddawać ludziom sm. Tylko, żeby ładowali znowu w is-a . Teraz jak już z tym wystartowali, to tamten wyłączyli.

Jeżeli dalej będą mieć ten serwer w dupie, to graczy długo tutaj nie zobaczą.

Chanele od samego startu padają i g****o z tym zrobili.

Ruchają ludzi na kasę tak jak Array z Hollem. Z jedną różnicą, że oni zmieniają mapy sety, dungi, systemy i robią w uj eventów, a tu jedne wielkie g****o się dzieje

Powoli i tak już sobie odpuszczam jakiekolwiek dyskusje na ten temat pod prezentacją bo gdy zapraszam na TS żeby dyskutować na takowy temat-Nikt nie wchodzi, lecz pod publiczkę i pokazać swój "zal" wobec serwera wszyscy chętni.

Krótko mówiąc nie ważne co by się napisało i tak będzie "źle" i nic nie trafi do drugiej strony....

Odpisze krótko-To samo pisałem na starcie jak kolega @UP pisał.

Old Dreikon stał od wakacji bez graczy czyli ponad 8 miesiecy opłacania dedyka i wszystkiego z własnej kieszeni, i jakoś nikt nic nie mówił bo najlepiej aby każdy właściciel serwera utrzymywał wszystko z własnej kieszeni i wszyscy są zadowoleni.

Przecież serwer jak działał tak działa dalej, jedynie strona w aktualnej chwili jest "off" z względu że sys-admin ją wyłączył bo były z nią małe problemy, aczkolwiek przypomnę mu o niej i oczywiście zostanie uruchomiona ;)

Plan S2 był oficjalnie podawany już od wakacji tamtego roku i nic się nie zmieniło, jedynie data jego startu która na pewno będzie dalej przekładana bo chcemy w 100% w aktualnej chwili angażować się w S1.

Ale i tak do niektórych nie ważne co powiesz-NIC NIE TRAFI :)

Czekam jeszcze na komentarz wróżbity który doda może coś od siebie.....

Pozdrawiam,

True!

Chlopie tyle siana sie nazarles ze starego dreikona, ze moglby stac dozywotnio.

Powiedz ile zarobili bo nawet mi nie mówili :|

Co do serwera, staramy się jak możemy.

Niedługo rozpoczną się zapisy do Wielkiego Turnieju Gildii na który serdecznie zapraszam. No i do aktualnie trwającego cały czas Turnieju PvP ;)

Pozdrawiam, Freevo. :l

Opublikowano

Można prosić o zrobienie łatki do tej nowej aktualizacji? Patcher mi nie działa i nie mam jak wejść na arenę.

Dołączam się do prośby, prosimy o łatkę  :)

Opublikowano

Po co są 4 okienka na przedmioty specjalne typu lizaki itp skoro tylko dwa działają ??

Na te dwa wyżej są na is których nie ma jeszcze :p

Dołączam się do prośby, prosimy o łatkę :)

Może uda się rozwiązać błąd z patcherem ;v

Opublikowano

Po co są 4 okienka na przedmioty specjalne typu lizaki itp skoro tylko dwa działają ??

Czyli łatki nie będzie  :) Dzięki za info  :)

Opublikowano

Czyli łatki nie będzie  :) Dzięki za info  :)

Łatka pojawi się dzisiaj wraz z dzisiejszymi aktualizacjami ;)

pIOuQ29.png

Opublikowano

Łatka pojawi się dzisiaj wraz z dzisiejszymi aktualizacjami ;)

Tylko znowu k***a nie róbcie przerwy technicznej o godzinie 19-21, bo wtedy się robi wojny, a nie czeka na włączenie serwera..

nlUSIa9.png

Opublikowano

Aktualizacja 1.6

04:27 ~ 15-03-2016

- dodano nowy system rang

- przyśpieszono animacje skilli archera

- dodano łączenie się pd/monetek/lizaków

- wprowadzono małą poprawkę do systemu run

Aktualizacja 1.7

- dodano możliwość zmiany widoczności sklepików

2u9mSem.png

- dodano możliwość usunięcia zapisanych cen w sklepie

- dodano możliwość odebrania wszystkich przedmiotów z "prezentu"

Aktualizacja 1.8

- poprawiono szybką zmiane kanałów

- podniesiono cenę za wejście do wymiaru

- zoptymalizowano środowisko gry (powinno w większej części zniwelować lagi)

Aktualizacja 1.9

- dodano szkatułkę postaci do handlarza różnością (umożliwia zaklęcie postaci w szkatułce)

- dodano Olejek Nazwy (umożliwia zmianę nicku postaci) do IS

- dodano Zwój Nazwy Zwierzątka do IS

- dodano Klasyczne Fryzury do IS

- poprawiono moby w lochu 85

- poprawiono opcje "dzikich psów" na jednym z wymiarów

- dodano wszystkie moby z lochów do opcji "dzikie psy"

- poprawiono "kolor" konia militaego będąc członkiem/liderem gildii

- dodano śluby

- ułatwiono handel w yangach (dodano "kropki" w okienku z ilością yang)

- dodano informacje po śmierci o hp przeciwnika

Aktualizacja 1.9.1

- dodanie dłoni przyszywki/krytyka do j.nieb. szkatułki

- poprawa klasycznych fryzur

- poprawiono bug z omijaniem ABS'u na broń

- zmieniono miejsce teleportacji na arene PvP

- usunięcie laga przy rozproszeniu, przywołaniu peta itd.

Aby wszystkie zmiany były widoczne w grze należy uruchomić grę przez patcher lub pobrać łatkę dostępna na stronie głównej.

Opublikowano

Dodajcie system szkatułek , by mozna bylo kupowac postacie za PSC jak i Yang , wtedy bedzie super.

22344265592089132691.jpg
Opublikowano

Dodajcie system szkatułek , by mozna bylo kupowac postacie za PSC jak i Yang , wtedy bedzie super.

Na pewno będzie się je dało pakować do szkat :D A co gracze z nimi zrobią to już od nich zależy :P

Archer za szybko nakurwia

O trochę a i skille Daggera się zmieniły :P

Opublikowano

Serwer sie rozwija pozytywnie. Teraz tylko jakies systemy z pasami, przetopami i wojenki. Mam nadzieje ze nie zrobicie zaraz updatu z lvlem..

giphy.gif

Opublikowano

Serwer sie rozwija pozytywnie. Teraz tylko jakies systemy z pasami, przetopami i wojenki. Mam nadzieje ze nie zrobicie zaraz updatu z lvlem..

Update z lv/misjami/pasami/eq itp jest zapowiadany na +- okres wielkanocny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...