Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ZnowuJa

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Chodzi Ci o ogólne lagi, czy o takie co występują co cyklicznie?

No lagi, przeglądanie sklepów. 

Jesteś w m1 przeglądasz sklepy to musisz czasem po kilka razy klikać, a czasem przeskoczy na inny lub się wyłączy :) 

Oraz podczas przeglądania sklepów wyskakują mi jakieś znaki zapytania na chacie. Czemu? 

Opublikowano

-Przydałaby się szybka zmiana ch

- Jakieś nowe itemki do roboty (amulety,medale, sygnety, szarfy) Szybko się nudzi gra po wbiciu 160 lvl. Wiecznie ludzie nie będą się tłuc. Muszą też mieć coś do roboty z eq 

-Możliwość przedłużenia czasu na sklepie. 12 h to trochę mało.Wracam do domu i od nowa 4-5 sklepów muszę stawiać. Schodzi to z 30-40 min. 

-Powiększony sklep offine

-Możliwość dodawania przedmiotów do sklepu z każdej mapy. (Odbierania tylko z m1, tak jak jest)

-Dodanie przetopów do bizu. Jakiś system za pomocą którego tworzyłoby się przetop. Np perły + coś tam( Pereł sporo leci, a nie są nic warte)

-Więcej eventów (drop szkat blasku, hesko, znajdź GM, konkursy na forum(Narysuj coś tam. Zrób zdjęcie. Wymyśl wierszyk, stwórz mema, komiks itp.), Zuo, wojnę królestw, Odluraj bossa, " Zabij Władce Dreikon"(Polegałoby to na tym, że na pustyni pod każdym tp zrespiłby GA bossa, które królestwo ubije jako pierwsze dostaje np. 50% exp  

-Drop Kart "Okey"

Podałem tylko propozycje. Może coś zostanie wykorzystane :D

Daje temu serwerowi jeszcze ze 2mies max i bedzie swiecil pustkami jak inne obstawiam ze po jakis 2mies bedzie tu gralo po 300-400online moze

Na twoim serwerach nawet 400 nie wbijało :D

Pozdro :D

Opublikowano

-Przydałaby się szybka zmiana ch

- Jakieś nowe itemki do roboty (amulety,medale, sygnety, szarfy) Szybko się nudzi gra po wbiciu 160 lvl. Wiecznie ludzie nie będą się tłuc. Muszą też mieć coś do roboty z eq 

-Możliwość przedłużenia czasu na sklepie. 12 h to trochę mało.Wracam do domu i od nowa 4-5 sklepów muszę stawiać. Schodzi to z 30-40 min. 

-Powiększony sklep offine

-Możliwość dodawania przedmiotów do sklepu z każdej mapy. (Odbierania tylko z m1, tak jak jest)

-Dodanie przetopów do bizu. Jakiś system za pomocą którego tworzyłoby się przetop. Np perły + coś tam( Pereł sporo leci, a nie są nic warte)

-Więcej eventów (drop szkat blasku, hesko, znajdź GM, konkursy na forum(Narysuj coś tam. Zrób zdjęcie. Wymyśl wierszyk, stwórz mema, komiks itp.), Zuo, wojnę królestw, Odluraj bossa, " Zabij Władce Dreikon"(Polegałoby to na tym, że na pustyni pod każdym tp zrespiłby GA bossa, które królestwo ubije jako pierwsze dostaje np. 50% exp  

-Drop Kart "Okey"

Podałem tylko propozycje. Może coś zostanie wykorzystane :D

Daje temu serwerowi jeszcze ze 2mies max i bedzie swiecil pustkami jak inne obstawiam ze po jakis 2mies bedzie tu gralo po 300-400online moze

Na twoim serwerach nawet 400 nie wbijało :D

Pozdro :D

Na serwerach ktore u mnie staly w jednym momencie bywalo do 3.5tys online 

Opublikowano

Rafale drogi, Ty już się popisałeś z startem Exoriana razem z Dreikonem więc po co dodatkowe komentarze? :)

Wróżbita Rafał? 

Pozdrawiam,

True!

Opublikowano

Daje temu serwerowi jeszcze ze 2 miesiące i pvp, wojny, zadymki oraz eventy pvp będą na najwyższym poziomie. Dojdzie sporo nowych systemów, wejdzie pewnie większy lv co jak przy każdej aktualce lvlowej drastycznie zwiększa liczbę graczy.

Jak się to sprawdzi co mówisz to zagram na twoim serwerze, o ile jakiś jeszcze jest. :l

Opublikowano

Nie polecam gry na serwerach bez licznika players online ponieważ  jest to jedyny wiarygodny (mimo że może być kręcony) wskaźnik wizytówka popularości  gry.Bez tego licznika własciciel może dowolnie kłamać na temat ilości graczy na serwerze, a wprowadzajac sklepy offline i zapodając ss na forum ze niby jak jest duzo sklepów to dużo graczy (bo metin2 pl) tylko  bardziej okłamuje forum i potencjalnych graczy.

Opublikowano

Nie polecam gry na serwerach bez licznika players online ponieważ  jest to jedyny wiarygodny (mimo że może być kręcony) wskaźnik wizytówka popularości  gry.Bez tego licznika własciciel może dowolnie kłamać na temat ilości graczy na serwerze, a wprowadzajac sklepy offline i zapodając ss na forum ze niby jak jest duzo sklepów to dużo graczy (bo metin2 pl) tylko  bardziej okłamuje forum i potencjalnych graczy.

Dajcie spokój z tym licznikiem. Przecież z tymi serwerowymi licznikami jest jak z samochodami, ludzie kupują samochody które mają 189 tysięcy na liczniku, a i tak widzą, że samochód ma przejechane ponad 500 tysięcy. Taka mentalność polska. Więc mi to obojętnie czy będzie licznik serwerowy czy nie, bo tak jak to robią ludzie, którzy siedzą w temacie, " nie patrzy się na licznik, patrzy się na stan "....

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Opublikowano

Przecież równie dobrze mogę kłamać licznikiem online jak komentarzami na mpc. Jedyna wiarygodność to wejść na grę i sprawdzić, raczej 1000 postaci nie będę logował  :v

pIOuQ29.png

Opublikowano

czuć lizydupa na odległość ?

Lizać to sobie możesz, ale swoją dupe, Metinowy graczu ; ] 

Dalej płacz o licznik serwerowy, podkręcą Ci go do 3 tysiący graczy online, i będziesz zadowolony? Domniemam, że tak, bo jesteś tylko prostym mechanizmem, który nie wie jak działa ten biznes.

PS. Nie gram nawet tutaj, nowa edycja ma tylko wspólną nazwę z starą edycją...

4124112_16944776.jpg

Opublikowano

Powiem tak...

Serwer może i jest świetny, ale mapa na 100lvl to istna patologia.

Co z tego, że są fajne spoty, dużo metków, bossy, skoro wchodząc nawet o 2/3 w nocy spotykam na KAŻDYM ch na spotach dropki 100lvl obstawiane przez 160lvle? Albo po 3-4 osoby bijące się na każdym spocie na każdym CH?

I nikt mi nie wkręci, że jest inaczej, bo już od kilku dni poluje na chociażby jednego bossa. Dopiero o 4-5 nad ranem są wolne bossy (a i tak czasami trzeba się o nie bić i to z 160lvlami).

Także jeśli ktoś ma multum czasu może sobie grać, ja niestety będę powoli rezygnował, gdyż traktuje metina jako zabicie momentami wolnego czasu, a tu musiałbym chyba rzucić szkołę, dziewczynę i przynieść kibel + lodówkę do pokoju żeby czasami nie spóźnić się 2-3 sekundy na respa, bo już niczego nie będzie.

Jak tak z połowa graczy z serwera odejdzie to może wrócę sobie pograć, aktualnie przy tych ludziach bez życia nie ma co próbować nawet.. Jeszcze jak będziesz próbował coś wziąć to Cię zgnoją od najgorszych.  :v

­

Opublikowano

Zamiast się bawić w turniej pvp to pierw poprawcie balans postaci. ­

Opublikowano

@Planta to po jaki uj sie tu udzielasz a licznik może byc krecony ale i tak mozna sprawdzic o ile gdy jest restart.

Co do jakości to się zgadzam że ze starym nie ma nic wspólnego(odkupili stary?).

Opublikowano

Nie rozumiem, dlaczego oni wam dalej nie zablokowali wstępu 160lvl na mapkę 100 itd.. patola trochę

1gif_ssppphn.gif

Opublikowano

Bo ten serwer to nie dreikon tylko idanis (stronka) patologia ;)

Wprawny gracz wie czy licznik jest kręcony czy nie i o ile i nie pindolcie mi tu :sex: .

Opublikowano

Nie rozumiem, dlaczego oni wam dalej nie zablokowali wstępu 160lvl na mapkę 100 itd.. patola trochę

Dopiero jak tam przebywasz odczuwasz prawdziwą patologię.

Powinno być tak, że np. od 115 jest mapa, to do 120 można wchodzić na tą od 100. Tak 5+ lvli maksymalnie.

Aktualnie chcąc zabić bossa natniesz się co najwyżej na jakiegoś bezmózga dostającego erekcji w momencie zabijania gościa, który ma 60lvli mniej od niego.

­

Opublikowano

Do

__KizioRCK__  ja daję temu serwerowi max 1 miech ze względu na pazerność (is- przepaśc miedzy nowymi graczami).Bedzie istniał bo zapewne jest opłacony ale sami isowcy na nim bedą biegać co w is ładowali na starcie i teraz żal im kasy aby opuścić serwer.Nowy gracz nie bedzie miał tam co szukać bo nim pozamiata is-elita.
Opublikowano

Do

__KizioRCK__  ja daję temu serwerowi max 1 miech ze względu na pazerność (is- przepaśc miedzy nowymi graczami).Bedzie istniał bo zapewne jest opłacony ale sami isowcy na nim bedą biegać co w is ładowali na starcie i teraz żal im kasy aby opuścić serwer.Nowy gracz nie bedzie miał tam co szukać bo nim pozamiata is-elita.

Dokładnie, bo na innych serwerach gracze bez isu dają spokojnie radę tym z IS'em ;)

pIOuQ29.png

Opublikowano

Licznika nie ma sensu dodawać, tak czy inaczej ktoś powie ze pokręcony a liczbę graczy łatwo zobaczyć w grze po czacie, ruchu na mapach czy stojących w m1, m2.

Przepaść między is a nie is. Hmm, na innych nie ma nawet czegoś takiego jak kostiumy z gry. Które jakby zmniejszają przewagę między is, a bez. Wiadomo, żeby się liczyć w pvp trzeba mieć na full odpaloną postać, a do tego potrzebny jest is. Tak to działa ktoś z is lepszy od kogoś bez, a znów: ktoś z is ale bez run i alchemii będzie gorszy od kogoś bez is ale z tymi systemami. Więc... Bez sensu to co mówisz :v

Dalej, co do nudów to temu zaradzimy, pisałem o tym wyżej ;)

Stronka z idanisa, no to co? Pożyczona bo ziomek od stronki się spóźnił.

Ale nie wiem co ma stronka do gry. A stronka była już wcześniej chociażby na Moyesie.

Ruch na mapce od 100, większość osób przez to przeszła. Możliwe jest dropnięcie nawet kilku ulepszaczy na resp. A jeśli nie, jest nawet alternatywa czyli ten dungeon. Długi, prawie jak sam resp lecz 1 ulepek gwarantowany i bez ksucia.

Zamiast się bawić w turniej pvp to pierw poprawcie balans postaci. ­

Nadal nad tym pracujemy.

Z tego co mi wiadomo:

Mental, body, Dagger, wp, body, smok są juz dobrze zbalansowani.

Heller bije po 30/35k lecz leczy się 30k i tu duża rolę grają umiejętności gry tą właśnie postacią. Niektórzy mówili że naprawdę przyjemnie się nim gra.

Archer tu jest juz bardziej skomplikowana sytuacja ale się nad nią skupiamy ;)

A jeśli chodzi o samo ubijanie się na potach, to zmiany na tym poziomie pvp zakłócą wojny i zadymki które będą za szybkie.

Opublikowano

Z całym szacunkiem do Administracji,bo grałem na poprzedniej edycji bardzo długo,ale nie oszukujmy się na obecna chwilę serwer jest naprawde ubogi.Zagral bym na nim jedynie chyba z sentymentu,nie ma na nim nic co moglo byc przykuć uwage.Ok,zaraz dostane odpowiedz że na wszystko przyjdzie czas ale do uja wafla to nie na tym rzecz polega.Na Invori s1 czy s2,teraz chyba juz s3 przez pierwsze 3 miesiace bylo co robic a jakos wojny i turnieje tez byly rownolegle .Tutaj kuwa eq sie robi tydzien pierdyliard setow,i ktos jeszcze pisze ze na wojny przyjdzie czas... Czy naprawde nie został juz nikt z graczy 2k10 z Pandora czy Elite gdzie lvl wbijalo sie 1 h z ratami ?? OK troche sie zagalopowalem,mam nadzieje ze chociaz tego Dreikona ktory startuje w Wakacje??-tak,obyście go takgo nie spierd0lili.

Obrońcy serwera nawet niech na to nie odpisują,mozecie mi zjeść nogi.

Opublikowano

Z całym szacunkiem do Administracji,bo grałem na poprzedniej edycji bardzo długo,ale nie oszukujmy się na obecna chwilę serwer jest naprawde ubogi.Zagral bym na nim jedynie chyba z sentymentu,nie ma na nim nic co moglo byc przykuć uwage.Ok,zaraz dostane odpowiedz że na wszystko przyjdzie czas ale do uja wafla to nie na tym rzecz polega.Na Invori s1 czy s2,teraz chyba juz s3 przez pierwsze 3 miesiace bylo co robic a jakos wojny i turnieje tez byly rownolegle .Tutaj kuwa eq sie robi tydzien pierdyliard setow,i ktos jeszcze pisze ze na wojny przyjdzie czas... Czy naprawde nie został juz nikt z graczy 2k10 z Pandora czy Elite gdzie lvl wbijalo sie 1 h z ratami ?? OK troche sie zagalopowalem,mam nadzieje ze chociaz tego Dreikona ktory startuje w Wakacje??-tak,obyście go takgo nie spierd0lili.

Jak dla mnie stara edycja była lepsza do czasu gdzie max lv to był 175/190. Tutaj gram ale jedyne misje to biolog więc nuda. EQ na 115 robiłem tydzień jakoś dałem radę. Sam exp jest przyjemny ale po wbiciu 160 i zrobieniu eq nie ma zbytnio nic do roboty.
Opublikowano

Jak dla mnie stara edycja była lepsza do czasu gdzie max lv to był 175/190. Tutaj gram ale jedyne misje to biolog więc nuda. EQ na 115 robiłem tydzień jakoś dałem radę. Sam exp jest przyjemny ale po wbiciu 160 i zrobieniu eq nie ma zbytnio nic do roboty.

Nie przejmuj się, sypną eventami, ratami, aktualizacjami, i będzie dobrze < przynajmniej oni tak myślą >. 

Z nimi nie ma co wdawać się w rozmowę, bo Freevo, Ślepy i cała reszta, będą bronić serwera, bo po prostu są w Teamie, i tak muszą.

Prawda jest przykra, serwer się wypali szybciej, niż powstał ten szybki pomysł na " reaktywację " Dreikona easy. Za nim wziąć i dopracować go do perfekcji, to zasłaniają się " argumentami ", że nie może być wszystko na starcie, bo serwer się znudzi, serio?  Nowa edycja nie dorasta do pięt, starej edycji.

4124112_16944776.jpg

Opublikowano

Nie przejmuj się, sypną eventami, ratami, aktualizacjami, i będzie dobrze < przynajmniej oni tak myślą >. 

Z nimi nie ma co wdawać się w rozmowę, bo Freevo, Ślepy i cała reszta, będą bronić serwera, bo po prostu są w Teamie, i tak muszą.

Prawda jest przykra, serwer się wypali szybciej, niż powstał ten szybki pomysł na " reaktywację " Dreikona easy. Za nim wziąć i dopracować go do perfekcji, to zasłaniają się " argumentami ", że nie może być wszystko na starcie, bo serwer się znudzi, serio?  Nowa edycja nie dorasta do pięt, starej edycji.

No ale chyba teraz nie mam innego wyboru niż po prostu wjeżdżać z aktualizacjami. Wiem, jednak wolicie mieć all na starcie, na s2 będzie wszystko na starcie ;)

pIOuQ29.png

Opublikowano

No ale chyba teraz nie mam innego wyboru niż po prostu wjeżdżać z aktualizacjami. Wiem, jednak wolicie mieć all na starcie, na s2 będzie wszystko na starcie ;)

czyli w planach jest juz s2 ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...