Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ZnowuJa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ale chyba teraz nie mam innego wyboru niż po prostu wjeżdżać z aktualizacjami. Wiem, jednak wolicie mieć all na starcie, na s2 będzie wszystko na starcie ;)

czyli w planach jest juz s2 ?

S2 był w planach jeszcze prawie rok temu. Ale spokojnie, na razie poświęcamy 100% czasu na s1. S2 jak wspominaliśmy nie raz, miałby startować w okolicach wakacji.

pIOuQ29.png

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

S2 był w planach jeszcze prawie rok temu. Ale spokojnie, na razie poświęcamy 100% czasu na s1. S2 jak wspominaliśmy nie raz, miałby startować w okolicach wakacji.

Przecież start s2 będzie końcem tego serwera. 

Czyli ten serwer to taka beta przed s2? :)

Niestety wszystko na to wskazuje, że prędzej czy później ten serwer spiszecie na straty, lub sam się wyludni, to drugie raczej szybciej. 

Opublikowano

Klasówki/sety zrobione w tydzień i nie ma nic kompletnie do roboty. Polecam zrobić mega ciężką aktualke z np. 190 lvlem.

sy89ps.jpg

Opublikowano

Ile jest osób online?

1500k+

Jak nie naprawią lagów w ciągu tygodnia to max 500.

Serwer mega przyjemny, ale 0 dungów, ciągle trzebawtać na respach żeby zrobić eq (wiec gracze, którzy grają tylko w dzień mają ciężką sytuację), loguje się na niego od 15 minut i dalej nie mogę, lagi,lagi,lagi sklepy w m1 otwieraja się po 5 sekundach.

sy89ps.jpg

Opublikowano

Faktycznie problem z lagami jest i trzeba z nim walczyć mam nadzieję, że jakieś kroki już podjęliście w tym kierunku. 

Dwie strony temu @ZnowuJa pisał, że w godzinach szczytu 1.6k. 

Opublikowano

Ile jest osób online?

1500k+

Serwer mega przyjemny, ale 0 dungów, ciągle trzebawtać na respach żeby zrobić eq (wiec gracze, którzy grają tylko w dzień mają ciężką sytuację), loguje się na niego od 15 minut i dalej nie mogę, lagi,lagi,lagi sklepy w m1 otwieraja się po 5 sekundach.

Nie bronie serwera, ale zastanawia mnie wasz wzor ktorego uzywacie do obliczania ilosci online, teorii jest juz kilka. Niech ktos mi powie, ze w Polsce mamy debili. Co drugi tutaj to fizyk/matematyk ktory w ulamku sekundy potrafi wyliczyc wszystko.

Opublikowano

Z całym szacunkiem do Administracji,bo grałem na poprzedniej edycji bardzo długo,ale nie oszukujmy się na obecna chwilę serwer jest naprawde ubogi.Zagral bym na nim jedynie chyba z sentymentu,nie ma na nim nic co moglo byc przykuć uwage.Ok,zaraz dostane odpowiedz że na wszystko przyjdzie czas ale do uja wafla to nie na tym rzecz polega.Na Invori s1 czy s2,teraz chyba juz s3 przez pierwsze 3 miesiace bylo co robic a jakos wojny i turnieje tez byly rownolegle .Tutaj kuwa eq sie robi tydzien pierdyliard setow,i ktos jeszcze pisze ze na wojny przyjdzie czas... Czy naprawde nie został juz nikt z graczy 2k10 z Pandora czy Elite gdzie lvl wbijalo sie 1 h z ratami ?? OK troche sie zagalopowalem,mam nadzieje ze chociaz tego Dreikona ktory startuje w Wakacje??-tak,obyście go takgo nie spierd0lili.

Obrońcy serwera nawet niech na to nie odpisują,mozecie mi zjeść nogi.

Czołem złodziejaszku ;> 

Też osobiście na serwer wbiłem tylko i wyłącznie z sentymentu, bo naprawdę na dreikonie przegrałem sporo czasu i poznałem sporo zajebistych osób, lecz jak się mogłem domyśleć gra na serwerze po reworku nie będzie taka sama no i się nie myliłem bo szybko skończyłem. Zresztą dreikon nigdy nie był serwerem zajebistym pod względem rozbudowania, lecz miał swój klimat, dlatego stał tak długo, jak tutaj będzie ? zobaczymy. Ja Osobiście grać nie będę, ale życzę powodzenia azoomowi ;> Btw ebac slepą kur*e. 

xD 

Opublikowano

Ile jest osób online?

1500k+

a dzięki za info to poczekam aż naprawią bo nie chce mi się grać jak potem mają ludzie przestać grać ;p 

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

Dreikon S2 ? Po powstaniu tego obecny serwer się wyludni i znów będzie trzeba zaczynać od zera :-:

Zgadzam się w 100% . Nie róbcie tego samego błędu do Hooltras robiąc s1 i s2. Oba potem padły... 

Opublikowano

­Wasz team pisał w preżkach 'odgrzewany kotlet', teraz pytanie za 100 pkt, ile jeszcze powstanie 'Dreikonów'?

Ludzie stawiają rework i się rzygać chce, ale Wy i Siurek pobijacie chyba wszystko, 10 takich samych serwerów które padają co jakiś czas, żenada.

Kotlet, kotlet i jeszcze raz kotlet!

Bierzecie tylko kasę z startów i myślicie nad nowym projektem żeby ponownie wyłudzić kasę od ludzi a konta z eq znowu pójdą się pierdoli*, gratulacje daje wam jeszcze 1-2 reworki i w prezentacje z wyrazem 'Dreikon' nikt nie będzie już wchodził bo po zobaczeniu pomyśli 'znowu kotlet- Dreikon 999'

Z całym szacunkiem ale zajmijcie się jednym projektem a nie lecicie na kasę jak gruby do lodówki.

6222704500-1434194730.png

Opublikowano

Unga dokładnie. Powinni skupić się na tym serwerze a nie jakieś S2. Jak już powstanie S2 ten serwer straci zainteresowanie, skończą się akualizacje, eventy i upadnie. Podam przykład Lane*** porobili S1 S2 i teraz powstaje S3 po powstaniu S2 wyludnił się S1 i z Dreikonem będzie to samo nie ma sensu robić tyle tego lepiej skupić się na tym reworku taka moja opinia :)

Opublikowano

Dreikon S2 ? Po powstaniu tego obecny serwer się wyludni i znów będzie trzeba zaczynać od zera :-:

Zgadzam się w 100% . Nie róbcie tego samego błędu do Hooltras robiąc s1 i s2. Oba potem padły... 

Przecież to o to w tym chodzi. Na starcie serwer ma największe zarobki, później coraz mniejsze. Po paru miesiącach nie będzie zysków, to wystartuje Dreikon medium i kasa dalej wpadnie ^_^

Dlaczego nie wyłączyli starego Dreikona? Po to aby nie oddawać ludziom sm. Tylko, żeby ładowali znowu w is-a .  Teraz jak już z tym wystartowali, to tamten wyłączyli.

Jeżeli dalej będą mieć ten serwer w dupie, to graczy długo tutaj nie zobaczą. 

Chanele od samego startu padają i gówno z tym zrobili. 

Ruchają ludzi na kasę tak jak Array z Hollem. Z jedną różnicą, że oni zmieniają mapy sety, dungi, systemy i robią w uj eventów, a tu jedne wielkie gówno się dzieje 

Opublikowano

Może pvp na 140 lvl'u nie jest jakieś emocjonujące ale:

Poddałem testowi woja mentala i archera 140 lvl z takim samym eq (jedynie tarcze i bron się różniła pod względem bonów)/alchemią/skillami pasywnymi, (brakowało jedynie run) 

­Test był robiony na surce 115 lvl z przerobionym eq na 115

Woj mental: duchowe: ~37k bez kryta

Ninja archer: ognista ~11k bez kryta

Jak coś wszystko było robione z kostiumem/fryzem z isa pod pvp bez peta z is/obrożą. Pet standardowy był odwołany. 

Pls, archer to gowno na tej edycji.

Opublikowano

Przecież to o to w tym chodzi. Na starcie serwer ma największe zarobki, później coraz mniejsze. Po paru miesiącach nie będzie zysków, to wystartuje Dreikon medium i kasa dalej wpadnie ^_^

Dlaczego nie wyłączyli starego Dreikona? Po to aby nie oddawać ludziom sm. Tylko, żeby ładowali znowu w is-a .  Teraz jak już z tym wystartowali, to tamten wyłączyli.

Ruchają ludzi na kasę tak jak Array z Hollem. Z jedną różnicą, że oni zmieniają mapy sety, dungi, systemy i robią w uj eventów, a tu jedne wielkie gówno się dzieje 

Dziwne, bo w 1 dzien serwera mowilem dokladnie to samo.

Opublikowano

Powoli i tak już sobie odpuszczam jakiekolwiek dyskusje na ten temat pod prezentacją bo gdy zapraszam na TS żeby dyskutować na takowy temat-Nikt nie wchodzi, lecz pod publiczkę i pokazać swój "zal" wobec serwera wszyscy chętni.

Krótko mówiąc nie ważne co by się napisało i tak będzie "źle" i nic nie trafi do drugiej strony....

Odpisze krótko-To samo pisałem na starcie jak kolega @UP pisał.

Old Dreikon stał od wakacji bez graczy czyli ponad 8 miesiecy opłacania dedyka i wszystkiego z własnej kieszeni, i jakoś nikt nic nie mówił bo najlepiej aby każdy właściciel serwera utrzymywał wszystko z własnej kieszeni i wszyscy są zadowoleni.

Przecież serwer jak działał tak działa dalej, jedynie strona w aktualnej chwili jest "off" z względu że sys-admin ją wyłączył bo były z nią małe problemy, aczkolwiek przypomnę mu o niej i oczywiście zostanie uruchomiona ;)

Plan S2 był oficjalnie podawany już od wakacji tamtego roku i nic się nie zmieniło, jedynie data jego startu która na pewno będzie dalej przekładana bo chcemy w 100% w aktualnej chwili angażować się w S1.

Ale i tak do niektórych nie ważne co powiesz-NIC NIE TRAFI :)

Czekam jeszcze na komentarz wróżbity który doda może coś od siebie.....

Pozdrawiam,

True!

Opublikowano

Powoli i tak już sobie odpuszczam jakiekolwiek dyskusje na ten temat pod prezentacją bo gdy zapraszam na TS żeby dyskutować na takowy temat-Nikt nie wchodzi, lecz pod publiczkę i pokazać swój "zal" wobec serwera wszyscy chętni.

Krótko mówiąc nie ważne co by się napisało i tak będzie "źle" i nic nie trafi do drugiej strony....

Old Dreikon stał od wakacji bez graczy czyli ponad 8 miesiecy opłacania dedyka i wszystkiego z własnej kieszeni, i jakoś nikt nic nie mówił bo najlepiej aby każdy właściciel serwera utrzymywał wszystko z własnej kieszeni i wszyscy są zadowoleni.

Przecież serwer jak działał tak działa dalej, jedynie strona w aktualnej chwili jest "off" z względu że sys-admin ją wyłączył bo były z nią małe problemy, aczkolwiek przypomnę mu o niej i oczywiście zostanie uruchomiona ;)

Plan S2 był oficjalnie podawany już od wakacji tamtego roku i nic się nie zmieniło, jedynie data jego startu która na pewno będzie dalej przekładana bo chcemy w 100% w aktualnej chwili angażować się w S1.

Ale i tak do niektórych nie ważne co powiesz-NIC NIE TRAFI :)

Pozdrawiam,

True!

Może nikt po prostu nie chce z wami dyskutować przez ts, bo mogło by co nie których ponieść, bo i tak dyskusja z wami to jeden wielki nie wypał, bo na końcu dyskusji, i tak słyszymy, że serwer jest fajny, staracie się, i że jest dobrze.

Nie musisz się powtarzać ciągle z tym old-dreikon, Ty naprawdę myślisz, że jest to plus dla Ciebie, że utrzymujesz serwer pomimo braku graczy, serio?  Daj w końcu spokój z tym, że stara edycja jest online, bo robi się to żenujące.

Odwaliliście kawał gówna, nikt nie mówił o nowej edycji, wstępnie miał startować s2 medium, hmm w styczniu, lutym, marcu? E tam, odgrzejmy kotleta, zmieńmy wygląd setów, dodajmy nowe sety, dodajmy klucze do is, dwa nowe systemy i gotowe, nowa edycja jak się patrzy.  Nawet nie mieliście czasu by ogarnąć własną szatę graficzną, nie ? zawsze można zalać d*pe, że wykonawca nie wykonał pracy i trzeba było wziąć szatę, którą wszyscy już widzieli. ehh te cięcie kosztów:)

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Opublikowano

Kolejny problem, wywaliło postać i nie da się zalogować, bo się zbugowała.... 

Teraz czekać do przerwy technicznej. Śmiech!!!

Przechwytywanie%20wywa.PNG

f51074d73341b32da919c27a53f081df.jpg

Też mam ten problem . Może odbugowanie postaci pomoże coś ;/

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Przecież serwer jak działał tak działa dalej, jedynie strona w aktualnej chwili jest "off" z względu że sys-admin ją wyłączył bo były z nią małe problemy, aczkolwiek przypomnę mu o niej i oczywiście zostanie uruchomiona  ;)

Ale i tak do niektórych nie ważne co powiesz-NIC NIE TRAFI  :)

Pozdrawiam,

True!

Może nikt po prostu nie chce z wami dyskutować przez ts, bo mogło by co nie których ponieść, bo i tak dyskusja z wami to jeden wielki nie wypał, bo na końcu dyskusji, i tak słyszymy, że serwer jest fajny, staracie się, i że jest dobrze.

Nie musisz się powtarzać ciągle z tym old-dreikon, Ty naprawdę myślisz, że jest to plus dla Ciebie, że utrzymujesz serwer pomimo braku graczy, serio?  Daj w końcu spokój z tym, że stara edycja jest online, bo robi się to żenujące.

Odwaliliście kawał gówna, nikt nie mówił o nowej edycji, wstępnie miał startować s2 medium, hmm w styczniu, lutym, marcu? E tam, odgrzejmy kotleta, zmieńmy wygląd setów, dodajmy nowe sety, dodajmy klucze do is, dwa nowe systemy i gotowe, nowa edycja jak się patrzy.  Nawet nie mieliście czasu by ogarnąć własną szatę graficzną, nie ? zawsze można zalać d*pe, że wykonawca nie wykonał pracy i trzeba było wziąć szatę, którą wszyscy już widzieli. ehh te cięcie kosztów:)

Odróżniajmy bezpodstawny hejt od własnej opinii.

My pokazujemy po prostu że jesteśmy otwarci na dyskusję z graczami jeśli mają nam coś do zarzucenia (Oczywiście jeśli mają racjonalne argumenty a nie mówienie SŁABY SERWER 2/10 i na tym kończy się rozmowa).

Dodatkowo skoro serwer jest słaby-Okey, każdy ma prawo do własnego zdania, na siłę nikogo nie przytrzymamy mimo wielkich chęci z naszej strony :)

Skoro uważasz że trzymanie serwera i opłacanie go dalej po tych samych kosztach gdy grało na nim po 3k graczy i pokazywanie że szanujemy jednak graczy a nie uciekamy i znikamy to widać że żyjesz w swojej rzeczywistości.

Dyskusja na temat nowej edycji z naszej strony już dawno została wyjaśniona i nie ma potrzeby bym znów ją przytaczał.

I kolejny śmiech na sali- Drogi graczu, my nie wymyślamy na siłę że wykonawca zaginął i nie powiemy nawet kto nim był.

Wystarczy popatrzeć na moją wypowiedź pod tematem serwera BombWorka, aktywność jego FanPage lub nawet spróbować zadzwonić na jego nr.tel który jest ogólnodostępny i zobaczyć że jest z nim całkowity brak kontaktu co nie @pieczara22 ? :)

ALE OCZYWIŚCIE TO BYŁO CIĘCIE KOSZTÓW DLATEGO REKLAMA DREIKONA BYŁA I JEST TAK "UBOGA" :v

Pozdrawiam,

True!

Opublikowano

Przecież serwer jak działał tak działa dalej, jedynie strona w aktualnej chwili jest "off" z względu że sys-admin ją wyłączył bo były z nią małe problemy, aczkolwiek przypomnę mu o niej i oczywiście zostanie uruchomiona  ;)

Ale i tak do niektórych nie ważne co powiesz-NIC NIE TRAFI  :)

Pozdrawiam,

True!

Odróżniajmy bezpodstawny hejt od własnej opinii.

My pokazujemy po prostu że jesteśmy otwarci na dyskusję z graczami jeśli mają nam coś do zarzucenia (Oczywiście jeśli mają racjonalne argumenty a nie mówienie SŁABY SERWER 2/10 i na tym kończy się rozmowa).

Dodatkowo skoro serwer jest słaby-Okey, każdy ma prawo do własnego zdania, na siłę nikogo nie przytrzymamy mimo wielkich chęci z naszej strony :)

Skoro uważasz że trzymanie serwera i opłacanie go dalej po tych samych kosztach gdy grało na nim po 3k graczy i pokazywanie że szanujemy jednak graczy a nie uciekamy i znikamy to widać że żyjesz w swojej rzeczywistości.

Dyskusja na temat nowej edycji z naszej strony już dawno została wyjaśniona i nie ma potrzeby bym znów ją przytaczał.

I kolejny śmiech na sali- Drogi graczu, my nie wymyślamy na siłę że wykonawca zaginął i nie powiemy nawet kto nim był.

Wystarczy popatrzeć na moją wypowiedź pod tematem serwera BombWorka, aktywność jego FanPage lub nawet spróbować zadzwonić na jego nr.tel który jest ogólnodostępny i zobaczyć że jest z nim całkowity brak kontaktu co nie @pieczara22 ? :)

ALE OCZYWIŚCIE TO BYŁO CIĘCIE KOSZTÓW DLATEGO REKLAMA DREIKONA BYŁA I JEST TAK "UBOGA" :v

Pozdrawiam,

True!

Skończ z tym "Pozdrawiam, True!" Bo zachowujesz się jak byś był bogiem. Nie mów że nie, bo patrząc po innych serwera gdzie było s1 potem s2. Zazwyczaj padał s1 a za jakiś czas s2. I potem co? Znów będzie "nowa edycja"? Odtrącasz samym pitoleniem tutaj od grania ludzi. Skupcie się na 1 serwerze i prowadźcie go normalnie, a nie branie się za s2.. Nie jesteście jak nwm isamu czy też FuBU że jak serwer padnie zaraz nagracie po 1 odc z dwóch odsłon i ludzie w podskokach przyjdą z powrotem. Myślałam że to będzie jakiś fajny serwer ale widać po niektórych wypowiedziach i zachowaniu. Jednak nie zagram ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...