Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ZnowuJa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zostanie dodane zapisywanie lokacji ?

Jeśli propka na forum przejdzie ;)

No rzeczywiście, IS z Idanis ( ceny i ilości SM ).

Trochę się zawiodłem, bo aktualny IS nie przypomina starego IS pod względem cen, a szkoda.

No cóż tak jak pisałem wcześniej, póki co odpuszczam sobie, bo spodziewałem się więc od takiej marki.

Wkład pieniężny w starego s1 a tego s1 też nie jest podobny :)

IS jest inny niż idanis bo sami układaliśmy ceny.

Pamiętajcie że to że gra teraz 2.5/3k ludzi nie wzięło się do tak ;)

Przecież kostium na Idanis również kosztował 275 SM... 60 SM kosztował przedmiot potrzebny do zrobienia szarf, tutaj 60sm kosztuje przedmiot bez którego również nie zdobędziemy skina.... ehh, rzeczywiście, tyle czasu myśleliście nad tym IS a IS tak samo ułożony co na idanis.

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Trochę się zawiodłem, bo aktualny IS nie przypomina starego IS pod względem cen, a szkoda.

No cóż tak jak pisałem wcześniej, póki co odpuszczam sobie, bo spodziewałem się więc od takiej marki.

Przecież kostium na Idanis również kosztował 275 SM... 60 SM kosztował przedmiot potrzebny do zrobienia szarf, tutaj 60sm kosztuje przedmiot bez którego również nie zdobędziemy skina.... ehh, rzeczywiście, tyle czasu myśleliście nad tym IS a IS tak samo ułożony co na idanis.

Masz ss czy coś tego isu? Bo prawdopodobnie ilość sm za zł jest inna ;)

Poza tym. Skiny po 180 stały. A u nas znów są skiny. Ulepek tam nie było.

Pety były inne. Nie było obroż.

Kupiłem peta z is Kupiłem obroże za 120SM !!!!!!!! i co error nie ma bonów pety jakieś pobugowane no kurde tyle $ kosztował + obroża 

Odpal patcherem.

Opublikowano

Kupiłem peta z is Kupiłem obroże za 120SM !!!!!!!! i co error nie ma bonów pety jakieś pobugowane no kurde tyle $ kosztował + obroża 

Odpal patcherem.

Myślisz że czym odpalam :P 

Opublikowano

Ubicie samemu metka lub bossa graniczy z cudem koncze gre bo nie da sie grac wroce za miesiąc/2

kwestia 1 tyg i sytuacja się uspokoi i na spokojnie ;p 

Daggerem ogarne solo dungeony bossy i exp? JAKIs ts serwerowy posiadacie?

jakei max srednie?

na spokojnie ;) nawet bez isa. max sr 60 lub 61.

Co do serwera też czuję się jakbym grał na gorszej wersji dreikona (bez hejtu) no ale cóż, powodzenia. 

xD 

Opublikowano

Masz ss czy coś tego isu? Bo prawdopodobnie ilość sm za zł jest inna ;)

Poza tym. Skiny po 180 stały. A u nas znów są skiny. Ulepek tam nie było.

Pety były inne. Nie było obroż.

Odpal patcherem.

Nie chodzi mi tutaj o pety czy inne gówna z innymi wyglądami, chodzi mi tutaj o CENA ZŁ = SM i o to, że cennik jest taki sam, kostium tyle samo kosztował na idanis co tutaj... 

Fakt jest faktem, że i tak zjeba*** serwer, bo tyle ludzi narzeka, wiec coś jest na rzeczy. I nie chodzi tutaj, że exp jest niby ciężki i, że mało leci ulepszaczy....

Opublikowano

Dobrze, wyspałem się trochę, więc wracam do udzielania odpowiedzi.

1. IS Idanis - Dreikon. ItemShop z Idanisa nie był w żaden sposób kopiowany na ten serwer. To, że ceny złotówek za SM są takie same to kwestia tego, że True zawsze w ten sam sposób podpina płatności, właśnie z tymi wartościami. Dreikon z takim ułożeniem cen (30SM - 3zł, 60SM - 6zł, 120SM - 11zł, 275SM - 23zł, 30zł - 400SM) wyprzedził Idanisa o 2 lata, kto grał na starej odsłonie na pewno może to potwierdzić.

To że kostiumy kosztują dokładnie taką samą ilość (275SM) to zasługa ludzi z forum, którzy prosili aby ich cena była mniejsza - a więc jest mniejsza. Nie muszę się chyba tłumaczyć, że jakiś przedmiot na tamtym serwerze kosztował tyle samo SM (szarfy czy coś takiego) co tutaj klucz? To czysty przypadek. 60 SM wzięło się dokładnie z ceny SM a SMS (gdzie jest pakiet za 60SM/120SM).

Jeśli chodzi o grę to w którym momencie jest ona podobna do tamtego serwera? Bo grałem tam chyba do 90 poziomu i zaczynało się dokładnie jak na każdym serwerze.

2. Czy stara edycja była lepiej zrobiona? No ja uważam, że niekoniecznie. Na starej S1 było masę błędów, które sukcesywnie poprawiałem, nie dało się tam tak tego odczuć, ponieważ serwer stał rok, a wszystko systematycznie starałem się naprawiać. Tutaj serwer ma niecałe 2 dni, a więc jeszcze nie zdążył się rozkręcić. Wszystkie (ale w roli ścisłości, znaczną, znaczną większość błędów wyeliminujemy jeszcze w tym tygodniu). Każdy nowo powstały serwer ma problemy na starcie z różnymi błędami, ponieważ na becie nie możliwe jest wyłapanie wszystkiego. Dlatego zawsze na pl'u po aktualizacjach są błędy, na prywatnych serwerach, tak samo i zdarzyło się nam. Choćby było 500 osób na becie to nie zweryfikuje ona rozgrywki tak jak oficjalny serwer. Beta jak najbardziej jest potrzebna - ale chyba nigdy nikomu jeszcze nie udało się wszystko na niej wyłapać. Uwierzcie mi na słowo, potwierdzone info przy 2,5 letnim doświadczeniu w tym.

Aktualnie te błędy które teraz się pojawiają nie są jakieś bardzo krytyczne i jak pisałem - zostaną poprawione jeszcze w tym tygodniu.

3. "Wszystko dropi, nic nie jest przemyślane". Właściwie właśnie to jest przemyślane i zrobione z premedytacją. Specjalnie ułatwiliśmy drop wszystkiego do 100 poziomu, ponieważ masa ludzi nie lubi siedzieć godzinami na low levelach - poszliśmy im na rękę ;)

Rozgrywka jeszcze nie miała prawa się w żaden sposób ukierunkować, serwer nie ma nawet 48h. Wszystkie nieprawidłowości będziemy eliminować, wystarczy tylko napisać zgłoszenie/propozycję na forum.

Jeśli są jeszcze jakieś pytania lub zarzuty to chętnie mogę odpowiedzieć na nie również na TS3. Nie mamy nic do ukrycia. Naprawdę doskonale rozumiem, że przeszkadzają Wam rzeczy które nie są zrobione idealnie, ja proszę Was tylko o trochę czasu i zrozumienia, a dla chętnych zaangażowania przez wypisywanie propozycji/błędów na forum. Wszystko jest weryfikowane.

Pozdrawiam :)

pIOuQ29.png

Opublikowano

Bugów sporo na serwerze ulepszyłem bron w której miałem 2x KD i 3 spalony i ten 3 slot całkiem usunęło... 

Bugów? :D

Jakich? :D

Ten błąd dot.broni na 145lv oraz zbroi na 115lv i zostanie on poprawiony dziś :)

Pozdrawiam,

True!

Dlaczego działa tyko ch1? odpalam ch3 jestem na ch1 odpalam ch2  jestem na ch1 xD

Wszystko działa-sprawdziliśmy, więc nie wiem na czym błąd polega :)

Powiedz na jakiej mapie taki błąd u Ciebie wystąpił.

Pozdrawiam,

True!

Opublikowano

Pograłem i mogę ocenić.

Nie wiem czym ludzie się tak podniecają i po co gra tak dużo ludzi ale serwer to jest jedna wielka porażka, czuje się jakbym grał na trochę lepszym chinolu.

Broni 65/75 i wszystkiego leci od ciula, nie ma co z tym robic, nikt tego nie kupuje, kompletnie nie przemyślane, wręcz żałosne.

Brak misji do 100 lvl, żadnej fabuły tylko bezsensowne trzymanie spacji i kilkanie pelerynek na spocie. Brak respu co 1-3sekundy moobów. Ogólnie serwer z dropem ograniczonym do minimum, nie wiem po cholere tylko tyle tego leci, nic to nie daje nic sie z tym nie robi. Jezeli serwer do tego 160 jest tak samo nie przemyślany i bezesnsowny to pozdrawiam. Jeżeli mam grać żeby zrobić tylko eq pvp i bić ludzi to zdecydowanie szkoda czasu w takim tłoku.

Na tą chwilę odradzam serwer, robienie zbędnego szumu i zamieszania jacy to my nie jesteśmy super a tak naprawdę serwer poniżej przeciętnej, widziałem czasami lepsze hamachi od strony "wizualnej".

Jeżeli chodzi o stronę typowo techniczna to tutaj pewnie nie ma co za dużo zarzucić bo jest okej, ale w sumie co można zepsuć jak na tym serwerze tak naprawdę za dużo nie ma. Misji brak więc o zbugowanych misjach nie ma co mówić, a reszta standard jak na te czasy.

Dodatkowo żyjemy w czasach gdzie szybka zmiana CH to podstawa, wylogować się i zalaogować to ja też potrafię tak jak ten pseudo skrypt.. Nie tego się spodziewałem bo takiej administracji.

W jeden dzień zarobiłem na full isa sprzedając ulepy. Więc jak zwykle ktoś wbił >100 i narzeka.

sy89ps.jpg

Opublikowano

Potwory w AV2 respią się co 120 sekund, trochę nudne jest to czekanie na grupkę za pół kulki... Do 90 lvl grało się bardzo przyjemnie...

x

Opublikowano

Pograłem i mogę ocenić.

Nie wiem czym ludzie się tak podniecają i po co gra tak dużo ludzi ale serwer to jest jedna wielka porażka, czuje się jakbym grał na trochę lepszym chinolu.

Broni 65/75 i wszystkiego leci od ciula, nie ma co z tym robic, nikt tego nie kupuje, kompletnie nie przemyślane, wręcz żałosne.

Brak misji do 100 lvl, żadnej fabuły tylko bezsensowne trzymanie spacji i kilkanie pelerynek na spocie. Brak respu co 1-3sekundy moobów. Ogólnie serwer z dropem ograniczonym do minimum, nie wiem po cholere tylko tyle tego leci, nic to nie daje nic sie z tym nie robi. Jezeli serwer do tego 160 jest tak samo nie przemyślany i bezesnsowny to pozdrawiam. Jeżeli mam grać żeby zrobić tylko eq pvp i bić ludzi to zdecydowanie szkoda czasu w takim tłoku.

Na tą chwilę odradzam serwer, robienie zbędnego szumu i zamieszania jacy to my nie jesteśmy super a tak naprawdę serwer poniżej przeciętnej, widziałem czasami lepsze hamachi od strony "wizualnej".

Jeżeli chodzi o stronę typowo techniczna to tutaj pewnie nie ma co za dużo zarzucić bo jest okej, ale w sumie co można zepsuć jak na tym serwerze tak naprawdę za dużo nie ma. Misji brak więc o zbugowanych misjach nie ma co mówić, a reszta standard jak na te czasy.

Dodatkowo żyjemy w czasach gdzie szybka zmiana CH to podstawa, wylogować się i zalaogować to ja też potrafię tak jak ten pseudo skrypt.. Nie tego się spodziewałem bo takiej administracji.

W jeden dzień zarobiłem na full isa sprzedając ulepy. Więc jak zwykle ktoś wbił >100 i narzeka.

sy89ps.jpg

Opublikowano

Potwory w AV2 respią się co 120 sekund, trochę nudne jest to czekanie na grupkę za pół kulki... Do 90 lvl grało się bardzo przyjemnie...

Okej, zmniejszymy respwan mobów i tam :)

pIOuQ29.png

Opublikowano

1 odcinek od...Uzurpatora:

https-~~-//www.youtube.com/watch?v=iJapR3diMEY

Dobra reklama... On niedługo będzie miał więcej łapek w dół niż w górę ;)
Opublikowano

Ja mam nadzieje że serwer postoi tak długo jak stary Dreikon Azoom naprawia bugi na bieżąco więc ok. Co do cen z IS ja się nie doszukuje żadnych idanisow itp bo to nie ma sensu. Jak narazie starą odsłone Dreikona wspominam b.dobrze bo nie było tych zbędnych obroży, skinów itp. Pytanie do administracji

1. Planujecie zajmować się serwerem tak jak miało to miejsce zw starym Dreikonem ?

2. Czy na okazje typu święta, wielkanoc itp przewidujecie jakieś eventy jak to miało miejsce na starym Dreikonie ?

Opublikowano

Ja mam nadzieje że serwer postoi tak długo jak stary Dreikon Azoom naprawia bugi na bieżąco więc ok. Co do cen z IS ja się nie doszukuje żadnych idanisow itp bo to nie ma sensu. Jak narazie starą odsłone Dreikona wspominam b.dobrze bo nie było tych zbędnych obroży, skinów itp. Pytanie do administracji

1. Planujecie zajmować się serwerem tak jak miało to miejsce zw starym Dreikonem ?

2. Czy na okazje typu święta, wielkanoc itp przewidujecie jakieś eventy jak to miało miejsce na starym Dreikonie ?

Oczywiście jak najbardziej. Teraz możecie uznać, że to puste słowa, dlatego niech po prostu czas wszystko zweryfikuje ;)

Oczywiście eventy z okazji świąt i nie tylko będą.

Co do uzurpatora jak na razie mocno dostaje łapki w dół przez multi ;)

pIOuQ29.png

Opublikowano

Polecam zarboek na isa : DROP MEDALI NIEBIESKICH W GROCIE :P

W jakiej grocie to dropi ? xD

Ja dropilem w av1 :P

Opublikowano

Oczywiście jak najbardziej. Teraz możecie uznać, że to puste słowa, dlatego niech po prostu czas wszystko zweryfikuje ;)

Oczywiście eventy z okazji świąt i nie tylko będą.

Co do uzurpatora jak na razie mocno dostaje łapki w dół przez multi ;)

Serio myslisz że komus sie chce robic 150 kont na youtube żeby dac lapke w dół jakiemus kolesiowi co nagrywa metina? Jego serie skladają sie z 3/4 odcinków w odstępach po kilka tygodni,sam sobie zapracował na tyle łapek. Kto wierzy w te urojone boty 2 idiotów malysza i uzurpatora?

79160594027661829163.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...