Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ZnowuJa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

True taki z Ciebie biznesmen a nie wiesz jak zachęcić ludzi do kupna sm .. przecież to jest logiczne nawet ja to wiem, że czym tańszy is tym więcej osób będzie zainteresowany kupnem .. ale ty wolałeś zwiększyć ceny o 3x i thug life xD

Stary przecież wiesz dobrze że to nie ja go układałem xDDDDDDDDD

Ja tu tylko zatwierdzam i tyle :)

Porównując ceny do innych serwerów IS i tak jest tani, a jeszcze dodatkowo itemy są na stałe a nie na miesiąc.

Decyzje dot.IS-a zawsze zostawiam twórcy projektu ja jedynie akceptuje czy takie mogą być i nie mam większego wpływu na to.

Zgodzę się że w porównaniu do starego Dreika jest drożej ale jeśli chodzi o cały rynek metin2 jest to bardzo rozsądny IS.

Pozdrawiam,

True!

No właśnie zioomek, tak jak pisałem wcześniej. Dreikon się różnił od innych serwerów tym, że miał strasznie taniego isa i było spoko, nawet kostiumy, wierzchowce etc leciały z eventów i serwer na siebie zarabiał i stał 2 lata i nagle postanowiliście zwiększyć ceny ? mogę się tylko domyślać kto wpadł na taki genialny pomysł ;> xD tylko szkoda, że go zaakceptowałeś. 

Przecież ten IS wygląda tak SAMO jak IS na Idanis ( ceny, ilość SM - złotówki ). Jeśli @True990 nie ustala cen, a tylko je potwierdza to jakim prawem @ZnowuJa ustawił takie same ceny jak na Idanis, a podobno nie ma nic wspólnego z tym serwerem.  @True990 nie gadaj głupot, bo od samego początku truliśmy wam głowę na temat cen IS, i jak zawsze wyszło wielkie bagno. Wy nawet nie zastawialiście się nad cenami IS, bo IS wygląda tak samo jak na Idanis. Powiem wam tyle, jesteście żałośni, bo z takiego zajeb**** serwera jaki był Dreikon, zrobiliście maszynkę do zarabiania, nara.

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No rzeczywiście, IS z Idanis ( ceny i ilości SM ).

Trochę się zawiodłem, bo aktualny IS nie przypomina starego IS pod względem cen, a szkoda.

No cóż tak jak pisałem wcześniej, póki co odpuszczam sobie, bo spodziewałem się więc od takiej marki.

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Tak czytam ostatnie 3 strony i nie wiem czy iść się pociąć czy raczej płakać ze śmiechu.

Płaczecie na temat IS, ale do cholery jasnej - kto Wam karze ładować hajs w IS? Kogo stać to sobie kupi, nie stać Cię - nie płacz, że za drogo.

Płaczecie na temat expa - są już trzy osoby, które wbiły maksymalny poziom bez płaczu i bez ISu (bynajmniej dwie pierwsze), więc w czym problem? mi się expi przyjemnie.

Jedyną rzeczą z jaką się zgodzę to to, że resp spotów, metinów i bossów jest za mały. 

Opublikowano

System petów to mistrzostwo !  

Jeden bon w pecie 25 zł hahahah ! ! ! 

Z obrożą bez której pet nie ma sensu, to już 35 prawie :)

PARODIA ! :)

Kupony SM też miały być :) 

Opublikowano

True taki z Ciebie biznesmen a nie wiesz jak zachęcić ludzi do kupna sm .. przecież to jest logiczne nawet ja to wiem, że czym tańszy is tym więcej osób będzie zainteresowany kupnem .. ale ty wolałeś zwiększyć ceny o 3x i thug life xD

Stary przecież wiesz dobrze że to nie ja go układałem xDDDDDDDDD

Ja tu tylko zatwierdzam i tyle :)

Porównując ceny do innych serwerów IS i tak jest tani, a jeszcze dodatkowo itemy są na stałe a nie na miesiąc.

Decyzje dot.IS-a zawsze zostawiam twórcy projektu ja jedynie akceptuje czy takie mogą być i nie mam większego wpływu na to.

Zgodzę się że w porównaniu do starego Dreika jest drożej ale jeśli chodzi o cały rynek metin2 jest to bardzo rozsądny IS.

Pozdrawiam,

True!

No właśnie zioomek, tak jak pisałem wcześniej. Dreikon się różnił od innych serwerów tym, że miał strasznie taniego isa i było spoko, nawet kostiumy, wierzchowce etc leciały z eventów i serwer na siebie zarabiał i stał 2 lata i nagle postanowiliście zwiększyć ceny ? mogę się tylko domyślać kto wpadł na taki genialny pomysł ;> xD tylko szkoda, że go zaakceptowałeś. 

Przecież ten IS wygląda tak SAMO jak IS na Idanis ( ceny, ilość SM - złotówki ). Jeśli @True990 nie ustala cen, a tylko je potwierdza to jakim prawem @ZnowuJa ustawił takie same ceny jak na Idanis, a podobno nie ma nic wspólnego z tym serwerem.  @True990 nie gadaj głupot, bo od samego początku truliśmy wam głowę na temat cen IS, i jak zawsze wyszło wielkie bagno. Wy nawet nie zastawialiście się nad cenami IS, bo IS wygląda tak samo jak na Idanis. Powiem wam tyle, jesteście żałośni, bo z takiego zajeb**** serwera jaki był Dreikon, zrobiliście maszynkę do zarabiania, nara.

Lel, przecież to ceny IS z dreikona (np. 120SM 11zł SMS) zawsze były kopiowane na inne serwery od true. Jak tylko rexikon przywróci stronę old.dreikon.pl to będziesz mógł sobie zobaczyć. Jedyne co zostało dodane to ceny PSC. Naprawdę nie rozumiem co Ciebie tak boli z tym Idanisem, przecież ta strona nawet nie jest ich, a pierwotnie z Moyesa (Sielu). Przecież tych całych Arrow'ów już dawno tu nie ma, a strona Moyesa jest wyłącznie tylko dlatego, że BombWorka (webmastera) wcięło i nie idzie się z nim w żaden sposób kontaktować, a czymś musieliśmy się ratować. Naprawdę rozumiem, że możesz być niezadowolony itd. ale chyba zbyt mocno utknąłeś w swoich przekonaniach i starej miłości do Idanisa.

pIOuQ29.png

Opublikowano

nikt normalny tego nie bedzie kupowal to i moze przejrza na oczy

Opublikowano

osóby które mówią że Dreikon to legenda wśród metinów to są to chyba gimbusy po 13 lat co życia nie znają :)

legendą można nazwać Balmore,Virtual,Elite,Pandore itd. a nie serwer który 2 lata temu miał swoją pierwszą odslone.. :)

nawiązując do serwera to jest to bardziej medium/easy niż easy

exp na mapie 100 leci jak na medium bo przez 5h wbiłem od 100 do 112

a na easy powinno się to robić w 1h

serwer w miare fajny gdybym miał oceniać to takie 7,5/10

lekkie poprawki i serwer będzie przyjemny :)

Opublikowano

Wy chyba sobie żartujecie... myślicie, że zmienią ceny? Ludzie płacą po 500 zł za jakiś pierd**** przedmiot na jeszcze większym gównie jakim jest Virtu**** i jakoś nikt tam nic nie zmieniał.

Mnie jedynie wkur**** to, że ludzie tutaj płacą im IS, a oni mi bezczelnie odpowiadają ( te pieski z GM ), że nie da sie zmienić szybkiej zmiany channeli. To mnie najbardziej zabolało, bo jestem odbiorcą, płacę realne pieniążki za IS, a oni nie zrobią normalnej zmiany channeli, " bo się będzie bugowało ". Hmm, zapytam się może @ZnowuJa bo all GMowie pisali,że nie da się i nara... Czekam na odpowiedź.

Opublikowano

Wy chyba sobie żartujecie... myślicie, że zmienią ceny? Ludzie płacą po 500 zł za jakiś pierd**** przedmiot na jeszcze większym gównie jakim jest Virtu**** i jakoś nikt tam nic nie zmieniał.

Mnie jedynie wkur**** to, że ludzie tutaj płacą im IS, a oni mi bezczelnie odpowiadają ( te pieski z GM ), że nie da sie zmienić szybkiej zmiany channeli. To mnie najbardziej zabolało, bo jestem odbiorcą, płacę realne pieniążki za IS, a oni nie zrobią normalnej zmiany channeli, " bo się będzie bugowało ". Hmm, zapytam się może @ZnowuJa bo all GMowie pisali,że nie da się i nara... Czekam na odpowiedź.

jakby mieli sami robic taka zmiana ch to by sie moze i bugowala ale zawsze mozna odkupic od kogos z konkurencji

Opublikowano

Poprawiono m.in.
- sklepy offline
- nazwy gildii
- drop smoczych noży
- dodawanie maksymalnych bonusów
- drop przedmiotów na dungu z każdym poziomem postaci
- ulepszanie mieczu egzorcysty
- zmniejszenie ceny za usunięcie gildii
- dodano dodatkowe 2 kanały gry

POPRAWIONE MAPY

Atlantyda V1
Metiny: zmniejszono czas respawnu z 30 do 12 minut. Dostępnych metinów - 10.

Atlantyda V2
Metiny: zmniejszono czas respawnu z 30 do 12 minut, zmniejszono hp. Dostępnych metinów - 13.
Potwory: zwiększono exp z potworów

Mapa 100+
Metiny: zmniejszono czas respawnu z 22 do 15 minut, zmniejszono hp. Dostępnych metinów - 9 (dodano 2).
Potwory: lekko powiększono spoty, zmniejszono czas respawnu z 20s na 16s, zmniejszono hp
Bossy: zmniejszono czas respawnu z 32 do 20 minut. Dostępnych bossów - 6 (dodano 1)

Mapa 115+
Metiny: zmniejszono czas respawnu z 27 do 18 minut, zmniejszono hp. Dostępnych metinów - 9 (dodano 2).
Potwory: lekko powiększono spoty, zmniejszono czas respawnu z 22s na 17s, zmniejszono hp
Bossy: zmniejszono czas respawnu z 32 do 23 minut. Dostępnych bossów - 6 (dodano 2)

Mapa 130+
Metiny: zmniejszono czas respawnu z 32 do 23 minut, zmniejszono hp. Dostępnych metinów - 8 (dodano 2).
Potwory: zmniejszono czas respawnu z 24s na 19s, zmniejszono hp
Bossy: zmniejszono czas respawnu z 39 do 23 minut. Dostępnych bossów - 5 (dodano 1)

Mapa 145+
Metiny: zmniejszono czas respawnu z 36 do 28 minut, zmniejszono hp. Dostępnych metinów - 7.
Potwory: zmniejszono czas respawnu z 28s na 24s
Bossy: zmniejszono czas respawnu z 44 do 32 minut. Dostępnych bossów - 5

Aby wszystkie zmieny były widoczne w grze należy uruchomić grę przez patcher lub pobrać łatkę tutaj.

pIOuQ29.png

Opublikowano

­Grałem na starym Dreikonie dosyć sporo, i muszę przyznać że czytając 'opinie' podzielone przez graczy to masakra, zawiodłem się. Spodziewałem się czegoś naprawdę dobrego, jak grałem to szum był jeden 'nowy Dreikon' tyle nowości, 'robimy go tyle żeby wszystko było dopracowane'. Wchodzę i dużo bugów, ceny w is takie że nie opłaca się grać i bez kuponów? Ten fakt pokazuje że zrobiliście rework żeby trzepać tylko i wyłącznie na nim kasę, iż na starym Dreikonie był jakiś poziom z tym IS.

Dodaliście dużo nowości, ale czy są dopracowane? Pamiętam jak w tamtym roku co miesiąc pisaliście że 'zaraz start' i start serwera przedłużył się o dużoooooooo miesięcy i jeszcze bugi macie? Tyle czasu go robiliście i klapa?

Zastanawiałem się zagrać, ale jeżeli serwerem mają rządzić ludzie którzy nie mają co robić z kasą to podziękuje :)

Jeszcze wytłumaczcie mi, co robi  TGM w topce?

d.png

6222704500-1434194730.png

Opublikowano

Zostanie dodane zapisywanie lokacji ?

Jeśli propka na forum przejdzie ;)

No rzeczywiście, IS z Idanis ( ceny i ilości SM ).

Trochę się zawiodłem, bo aktualny IS nie przypomina starego IS pod względem cen, a szkoda.

No cóż tak jak pisałem wcześniej, póki co odpuszczam sobie, bo spodziewałem się więc od takiej marki.

Wkład pieniężny w starego s1 a tego s1 też nie jest podobny :)

IS jest inny niż idanis bo sami układaliśmy ceny.

Pamiętajcie że to że gra teraz 2.5/3k ludzi nie wzięło się do tak ;)

Opublikowano

co wy tak sie spinacie o ten is? ja osobiście leje na ten is, bo i tak nie wydaje kasy na piksele(kreci was wysłanie przelewu za 50zl na jakis kostium? :D)

btw. prosze nie pisac, ze jestem cebula albo co innego, bo kiedys sam wydałem ponad 1tys zl na gierke i do teraz tego żałuje.

Polska to jednak piękny kraj ":D"

Opublikowano

Pograłem i mogę ocenić.
Nie wiem czym ludzie się tak podniecają i po co gra tak dużo ludzi ale serwer to jest jedna wielka porażka, czuje się jakbym grał na trochę lepszym chinolu.
Broni 65/75 i wszystkiego leci od ciula, nie ma co z tym robic, nikt tego nie kupuje, kompletnie nie przemyślane, wręcz żałosne.
Brak misji do 100 lvl, żadnej fabuły tylko bezsensowne trzymanie spacji i kilkanie pelerynek na spocie. Brak respu co 1-3sekundy moobów. Ogólnie serwer z dropem ograniczonym do minimum, nie wiem po cholere tylko tyle tego leci, nic to nie daje nic sie z tym nie robi. Jezeli serwer do tego 160 jest tak samo nie przemyślany i bezesnsowny to pozdrawiam. Jeżeli mam grać żeby zrobić tylko eq pvp i bić ludzi to zdecydowanie szkoda czasu w takim tłoku.
Na tą chwilę odradzam serwer, robienie zbędnego szumu i zamieszania jacy to my nie jesteśmy super a tak naprawdę serwer poniżej przeciętnej, widziałem czasami lepsze hamachi od strony "wizualnej".
Jeżeli chodzi o stronę typowo techniczna to tutaj pewnie nie ma co za dużo zarzucić bo jest okej, ale w sumie co można zepsuć jak na tym serwerze tak naprawdę za dużo nie ma. Misji brak więc o zbugowanych misjach nie ma co mówić, a reszta standard jak na te czasy.
Dodatkowo żyjemy w czasach gdzie szybka zmiana CH to podstawa, wylogować się i zalaogować to ja też potrafię tak jak ten pseudo skrypt.. Nie tego się spodziewałem bo takiej administracji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...