Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania & Odpowiedzi

Miki349

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 190
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Skąd noge wziac klucze? Bo wczoraj zmarnowalem prawie 30 zeby wydropic ze skrzynki bron potrzebna do ulepszenia.

Na jakim lvl najlepiej zaczac bawic sie w crafting?

Czy po update tylko u mnie niektore postacie plywaja mimo ze nie ma w poblizu wody?

Klucze możesz krafrować w gildii od gemsów, dostajesz je z questów, daily rusha oraz ankiet.

Crafting zacznij od razu jak dojdziesz do jedstone village.

Miałem dawno się o to zapytać, ponieważ mnie aż korci. Jakim cudem niektórzy ludzie na swoim zdjęciu profilowym (character info pod f2) ustawiają różne grafiki z internetów? Wrzucałem pliki do folderu gdzie znajdują się zdjęcia z gry, ale bez skutków...  ._.

Grafika musi mieć wymiary takie same jak portret i być w formacie jpg, wrzucasz to zdjęcie do folderu charactershoot i po włączeniu gry powinno być w portretach :>

Gb2zMZi.png

Opublikowano

No czesc odpowie mi ktos na kilka pytan odnosnie gry

oplaca sie farmic te essencje jingshai? i poco-Farmisz tylko po to aby przerobic  bron hongmoon z 5 na 6  i zeby zdobyc całego shoulshielda stalkera

czy Force Master to ok profesja na poczatek? tak nawet bardzo latwe dungeony duzy dps jedynie do czego się nadaje to bossy do pvp to kupa bardziej bym ci polecił Blade mastera/Dancera bo force masterem nic w pvp nie zdzialasz 

jak szybko wyekspic postac?- Robisz wszystkie misje poboczne też (2 dni i masz 20lv)

i jaki lvl jest  maksymalny 45

jakie eq zbierac jak je ulepszac?Eq które ulepszasz dostajesz z questów (naszyjnik ,kolczyki,broń i piercionek hongmoon) i cały ten set ulepszasz całą grę 

Ulepszanie jest dość łatwe 

Na start masz broń +0 maksymalnie mozesz ją ulepszyć do +5 (ulepszasz innymi broniami które dropisz itp itd) jak już masz broń +5 musisz użyć specjalnej broni aby ulepszyć broń na +6 i jak masz +6 możesz max do +10 i pozniej znowu przerabiasz i znowu i znowu

Tu masz bardzo dobry poradnik jak ulepszać : http://bladeandsoul.net.pl/krok-po-kroku/

da sie jakos zdobyc kostiumy nie wydajac nań hajs?Kostiumy można wydropić ,trafić z koła w miastach i ewentualnie chyba wycraftować ale nie jestem pewnien (oczywiście nie wszystkie) 

Opublikowano

Ilość zadawanych obrażeń bossowi ma coś wspólnego z dropem z jego skrzynki? Doszedłem na dosłownie ostatnie 20% Cobalt Widow & Scarlet Widow i z boxów poleciało same Naryu Coin oraz syfny Soul Shield.
Strasznie poluję na ten certyfikat, który wypada z ich skrzynek, męczę się już 2 dzień - dosłownie siedzę godzinami na tych bossach...
Przy okazji, na takich bossach warto być w party? Coś to w ogóle zmienia? Strasznie dużo ludzi pisze, że poszukuje party na bossy.

@Edit
Może i to głupie, zapewne oczywiste, ale wolę się upewnić. Wielkość / umięśnienie postaci i tak dalej ma również jakieś znaczenia poza tym, że przy najwyższych ustawieniach wygląda się jak czołg? Znajomy, który grał jeszcze na pirackich serwerach wmówił mi, że im postać jest mniejsza tym szybciej bije i na odwrót. 

maybenow.png

Opublikowano

U jakiego NPC moge dolaczyc do soul wardens? Obieglem chyba cale Jadestone Village i nie moge go znalezc.

@Edit

I skad wziac Guard Insygnia?

aea16c3452435e582ef36387efbb9885.jpg tutaj masz na mapie oznaczone.

Aby wydropić te insygnie musisz ubrać outfit "Blacram Uniform". Zabijasz tam guardianów i po pewnym czasie respi się boss i z niego lecą te insygnie.

Gb2zMZi.png

Opublikowano

Kilka pytań:

1. Na jakim serwerze opłaca się zacząć grę?

2. Czy w tą grę gra dużo ludzi?

3. Jaką klasą polecacie zacząć po raz 1?

Opublikowano

Kilka pytań:

1. na jakim nie zaczniesz to wszędzie będziesz mieć pełno ludzi. Ja zapraszam na wild springs :>

2. Każdy serwer jest zaludniony sporą ilością osób, więc tak.

3. Na rozpoznanie rozgrywki pve polecam Blade Mastera. 

Gb2zMZi.png

Opublikowano

Kilka pytań:

1. Robiąc areny czy cross dungi zauważyłem, że większość ludzi pochodzi z Hao District, może to czysty przypadek. Osobiście gram na Spirit's Rest i jeszcze nie zauważyłem osoby, która reprezentowałaby sobą jakąś toksyczność.

2. Gra, nawet bardzo dużo ludzi. Gdzie nie pójdziesz to zawsze ktoś już tam będzie. Nie zdziw się jak na późniejszych fazach gry ludzie będą Ci ksuć potwory.  ;) 

3. Tak jak napisała osoba wyżej, Blade Master. Sam nim gram, pve jest bardzo przyjemne - wystarczy odpowiedni build i lecisz bez problemu przed siebie na dungeonie (lub też na expie) jak czołg.

maybenow.png

Opublikowano

Jakie jest najlepszy Gem Trójkątny? Co daje? Jak go zdobyć?

Z góry przepraszam, jeżeli popełniłem jakiś błąd.

Każdy gem jest na swój sposób ważny. Nie obejdzie się bez Pentagonal bądź Ruby - takie jest moje zdanie. Początkowe Gemy możesz uzyskać ze skrzynki bossa - Plog King Giganura, znajduje się w Croaker Lagoon, link do filmu będzie poniżej. Ogólnie każdy gem ma 2 zastosowania (chyba), biorąc na przykład Diamond, możesz założyć taki, który zwiększa twoją obronę lub szansę na unik.

Napiszę Ci krótki opis co mnie więcej robi każdy Gem, mogą być błędy w tłumaczeniu, ponieważ średnio u mnie z angielskim.  ;) 

• Amethyst: Gdy zadasz cios krytyczny, otrzymujesz kradzież zdrowia (tak jest napisane w grze, jednakże działa przy każdym zadanym obrażeniu) lub natychmiastowe odnowienie HP.

• Diamond: Zwiększa siłę ataku / szansę na unik / obronę / szansę na blok.

• Emerald: Po pomyślnym bloku, odzyskujesz HP bądź dodatkowe obrażenia.

• Sapphire: Kiedy przeciwnik blokuje lub unika ciosu, zadaje dodatkowe obrażenia dla przeciwnika / odnawia punkty HP bądź spowalnia przeciwnika. 

• Ruby: Ma szansę zadać dodatkowe obrażenia / ogłuszyć przeciwnika - efekt ten może być połączony w jednym Gemie.

Citrine: Kiedy przeciwnik jest ogłuszony bądź obalony na ziemię otrzymujesz dodatkowe obrażenia. 

• Peridot: Otrzymujesz immune oraz siłę ciosu krytycznego po uniku bądź regeneruje daną ilość HP po uniku.

maybenow.png

Opublikowano

Skąd wydropić soulstone? PS.prosze o wymienienie wszystkich możliwości

Możesz je jeszcze zdobyć za specjalne Zen Beans, inaczej mówiąc zielone fasolki. Otrzymujesz je za rozgrywanie meczy pvp oraz daily quest pvp. Za 2000 fasolek (nie jest to wcale dużo) oraz 1 Small Dragon Certificate otrzymasz w podstawowym pakiecie do 25 fasolek, są jeszcze pozostałe 3 pakiety, jednakże by je kupić musisz mieć wbitą odpowiednią rangę na arenie. Npc u którego wymieniasz fasolki nazywa się Dragon Trade Courier, znajdziesz go chociażby w pierwszym mieście. Maksymalnie z samych daily questów możesz wyciągnąć ponad 1000 fasolek - wliczając w to oczywiście Invitation from the Dragonscale Arena.
Soulstone zdobyć możesz jeszcze po zrobieniu Faction daily quest po wykonaniu tych wszystkich misji zdobędziesz kolejne 16 soulstone - albo więcej, nie pamiętam dokładnie.
Jeżeli chodzi o randomowy drop z potworów to jeszcze się z tym nie spotkałem, więc wątpię by poza daily questami można by jeszcze gdzieś je zdobyć.

maybenow.png

Opublikowano

Hejeczka, ja mam jedno pytanie. Czy najlepszym ekwipunkiem jaki może być z biżuterii [naszyjnik, kolczyki i pierscionek] są te pierwsze jakie dostałem? Czyli Hongmoon necklace, Hongmoon Earrings itp.?

I ulepszać to w nieskończoność?

Myślę że proste pytanie :D

Opublikowano

Hejeczka, ja mam jedno pytanie. Czy najlepszym ekwipunkiem jaki może być z biżuterii [naszyjnik, kolczyki i pierscionek] są te pierwsze jakie dostałem? Czyli Hongmoon necklace, Hongmoon Earrings itp.?

I ulepszać to w nieskończoność?

Myślę że proste pytanie :D

Owszem, są to aktualnie najlepsze rzeczy, które możesz ulepszać.

maybenow.png

Opublikowano

Mam 45lvl i nie posiadam czerwonych questów w Misty Woods.

Nie robiłem ich wgl. (tylko raz daily),musiałem pójść w 2 miejsca (jedno to było na plaży gdzie po obu stronach były).

Mam questy w Dragonscale,Tomun Range,The Scorching Sands,Razorwing Ravine. W moonwater Plains żadnych questów nie posiadam.

Opublikowano

Mam 45lvl i nie posiadam czerwonych questów w Misty Woods.

Nie robiłem ich wgl. (tylko raz daily),musiałem pójść w 2 miejsca (jedno to było na plaży gdzie po obu stronach były).

Mam questy w Dragonscale,Tomun Range,The Scorching Sands,Razorwing Ravine. W moonwater Plains żadnych questów nie posiadam.

Zrobisz w cinderlands i będziesz miał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...