Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania & Odpowiedzi

Miki349

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W takim razie ja też mam kilka pytań.
W związku z nadchodzącym patchem - co zmieni się w endgame, co będzie trzeba zrobić żeby nie odstawać.
Czy aktualne top tierowe soulshieldy się zmienią?
Jak zmieni się balans PVP pod kątem 1v1, kto leaduje w tabelach.
Czym jest wieża którą wprowadzą? Jaki będzie miała związek z w.w. endgamie?
Skąd zdobyć najlepsze gemy?
Jaką jest szansa na trafienie się outfitu np. w Tomb of Exiles i czy nie wzięcie Dragonblood Coil'a faktycznie zwiększa szansę na lepszy drop?

@Karyvlea

Przepraszam, że to piszę ale naprawdę irytują mnie Twoje odpowiedzi czy to pod tym czy pod innym tematem.
To tak jakbyś poszła do sklepu, gość Cię pyta, czy chcesz lecha czy żubra, a Ty odpowiadasz "Tak"
Muszę licytować przedmioty? No way, nie wiedziałem tego, dziękuję serdecznie za tą podpowiedź.

Skoro nie jesteś pewna to nie odpowiadaj, zrobisz lepiej dla mnie i innych jeśli będzie tu mniej niepotrzebnego spamu.

• Odpowiedzi 190
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jaką jest szansa na trafienie się outfitu np. w Tomb of Exiles i czy nie wzięcie Dragonblood Coil'a faktycznie zwiększa szansę na lepszy drop?

To zależy od szczęścia. Niektórzy biegają po kilkanaście razy, a niektórzy mają za pierwszym. Drop wypada z bossa, musisz się licytować z grupą. Wątpię, żeby Dragonblood miało jakiś wpływ na to. 

Opublikowano

To zależy od szczęścia. Niektórzy biegają po kilkanaście razy, a niektórzy mają za pierwszym. Drop wypada z bossa, musisz się licytować z grupą. Wątpię, żeby Dragonblood miało jakiś wpływ na to. 

Z tego co zauważyłem ma to spory wpływ albo ja mam jakieś mega szczęście za każdym razem :]

Opublikowano

Z tego co zauważyłem ma to spory wpływ albo ja mam jakieś mega szczęście za każdym razem :]

Raczej szczęście. Ja musiałem się przejść na ten dungeon jakieś 25 razy by zobaczyć sam outfit. Znajomy zaś 5 razy z rzędu widział jakiś set.

maybenow.png

Opublikowano

Ja sobie serduszek nie żałuję, a widuję często sety w Tombie.

Opublikowano

Można zmienić frakcje? Jak tak to gdzie?

Możesz zmienić frakcję w głównych wioskach, np. Jadestone Village, są tam 3 osoby odpowiedzialne za frakcje, u jednej z nich możesz ją zmienić, będzie Cię to kosztować 10 srebra oraz 6,50 srebra żeby kupić strój frakcyjny.

Pytanie nooba:

Co daja Valor Stone'y? :P

Masz 3 rodzaje Valor Stonów, Viridian, Cinderlands oraz Moonwater, możesz je wymienić za różne przedmioty (jak np. outfit czy soulshieldy) u Vendora w głównych wioskach danego kontynentu.

Zawsze polecam sprawdzać Soul Shieldy, ponieważ można je dostać za niską cenę, a są bardzo dobre.

Opublikowano

Czy Destroyer też dostaje na początku pasek Hongmoon? Bo ja go nie mam nigdzie, a boję się, że go na początku wywaliłam. ;_;

Pasek? W sensie Belt? Nie dostaje się Hongmoon Belta tylko Siren z Blackram Supply Chain ale chyba też z E. Feet. Możesz też kupić w Hogshead ale nie jest on tak dobry jak ten z Poh.

没我爱

Opublikowano

Miałem dawno się o to zapytać, ponieważ mnie aż korci. Jakim cudem niektórzy ludzie na swoim zdjęciu profilowym (character info pod f2) ustawiają różne grafiki z internetów? Wrzucałem pliki do folderu gdzie znajdują się zdjęcia z gry, ale bez skutków...  ._.

maybenow.png

Opublikowano

No czesc odpowie mi ktos na kilka pytan odnosnie gry

oplaca sie farmic te essencje jingshai? i poco

czy Force Master to ok profesja na poczatek?

jak szybko wyekspic postac?

i jaki lvl jest  maksymalny

jakie eq zbierac jak je ulepszac?

da sie jakos zdobyc kostiumy nie wydajac nań hajs?

( . Y . )

w26yvz-5.png

Opublikowano

oplaca sie farmic te essencje jingshai? i poco Jeżeli chodzi Ci o te początkowe essence to farmisz je by zdobyć kostium lub wyposażenie. Sprzedawanie ich nie ma sensu, nie kosztują wiele. Warto myśleć o sprzedawaniu essence dopiero od Lycana.

czy Force Master to ok profesja na poczatek? Tą profesją nie grałem, nie wypowiem się. Chociaż z tego co widziałem daje sobie dobrze radę.

jak szybko wyekspic postac? Robić questy, najlepiej iść szybko w fabułę - wtedy dostaniesz więcej doświadczenia za same misje fabularne jak i te poboczne.

i jaki lvl jest  maksymalny Aktualnie 45.

jakie eq zbierac jak je ulepszac? Nie rozumiem co masz na myśli zbierać. Na początku dostajesz podstawowe EQ, które ulepszasz do końca.

da sie jakos zdobyc kostiumy nie wydajac nań hajs? Owszem, chociażby z dungeonów. Kostium możesz otrzymać również po wykonaniu odpowiedniej misji - możesz je też tworzyć, ale tego bym Ci odradzał na początku.

Masz tutaj ode mnie ciekawą stronę, która pokazuje rewardy za essence. 

http://bns-fashion.com/bns-wheel-of-fate-locations-and-drops-guide/

maybenow.png

Opublikowano

Skąd noge wziac klucze? Bo wczoraj zmarnowalem prawie 30 zeby wydropic ze skrzynki bron potrzebna do ulepszenia.

Na jakim lvl najlepiej zaczac bawic sie w crafting?

Czy po update tylko u mnie niektore postacie plywaja mimo ze nie ma w poblizu wody?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...