Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Avantador.pl

pieczara22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tym expem mnie to mnie rozbawiłeś haha :D Ciężko? do 115 leci jak mleczko z kartonu... Potem są tylko i wyłącznie progi na ostatnich poziomach... Jak wszędzie... A dropienie? Z bossów możesz dropnąc 2k+ zmianek na co godzinnym respie.. Ehh Czasami mam wrażenie, że ciągle wymyślacie problemy, aby tylko do czegoś się przyczepić. Niektórzy nie powinni w ogóle grać w metnia, tylko się przenieść na inne wymagania..

100% popieram...

Edit. Choć nie przeszkadza mi wcale dropienie tych broni, bo ja osobiście do 135 biegałem z trutką i mi to wcale nie przeszkadzało xD

To jest moje zdanie i nie wymyślam problemów, po prostu grałem na wielu serwerach Medium i ten nie ma wiele wspólnego z Easy.

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

• Odpowiedzi 231
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

W końcu zapowiedź (i 30 postów, bym mogła skomentować...)! Przyjemnie się grało na poprzedniej odsłonie i równie przyjemnie gra mi się na becie, a zaraz zapewne na oficjalu. Jeśli chodzi o delikatne poprawki:

-możecie zrobić tak, by cały stack sztabek użyć(ppm) jednym kliknięciem, 

-wody najlepiej jakby działały 10min(a nie 3min). Wiele razy poruszaliśmy ten temat wcześniej, że to pilnowanie odpałów jest uciążliwe, a jeśli to ma być serwer z domieszką EASY, to niech chociaż wszystkie odpałki działają tyle samo czasu - 10min,

-czytanie medali konnych co godzinę, to według mnie trochę za długo,

-szkoda, że pety nie są już na stałe (wcześniej część z nich była na czas, teraz już wszystkie),

-tekstury roślin/krzaków wciąż mnie delikatnie lagują ;/

-Tanaki wbiegają w ściany, wkurza to.

Fajne jest to, że od teraz bossy nie odpychają przy ich biciu (SUPER!). Odnośnie dungów w pt (przypominam, że nie wszystkie wykonuje się w grupie)... Dla mnie to robienie z igły wideł i w życiu nie pomyślałabym, że ludzie z tego powodu nie będą chceli zagrać na serwie. No błagam. Co za problem poprosić kogoś nieznajomego o zrobienie pt? Korona Wam z głowy nie spadnie.

I teraz pytanie, czy nie usunęliście czasem dropu zmianek z Ripera? Po ubiciu paru nie zauważyłam owych w moim ekwipunku. I chyba został zmniejszony drop zielonych i fioletowych mikstur z bossów i metinów (a zużywa się je szybko).

LutUbw5.png

Opublikowano

@Lova
W pelni sie zgadzam.

Tak samo usuniete calkowicie mialy byc dlonie krytyka m-d i zastapione jednakowymi, a w prezentacji widze, ze dalej istnieja te podzialy.. 

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

­

W końcu zapowiedź (i 30 postów, bym mogła skomentować...)! Przyjemnie się grało na poprzedniej odsłonie i równie przyjemnie gra mi się na becie, a zaraz zapewne na oficjalu. Jeśli chodzi o delikatne poprawki:

-wody najlepiej jakby działały 10min(a nie 3min). Wiele razy poruszaliśmy ten temat wcześniej, że to pilnowanie odpałów jest uciążliwe, a jeśli to ma być serwer z domieszką EASY, to niech chociaż wszystkie odpałki działają tyle samo czasu - 10min,

-szkoda, że pety nie są już na stałe (wcześniej część z nich była na czas, teraz już wszystkie),

Fajne jest to, że od teraz bossy nie odpychają przy ich biciu (SUPER!). Odnośnie dungów w pt (przypominam, że nie wszystkie wykonuje się w grupie)... Dla mnie to robienie z igły wideł i w życiu nie pomyślałabym, że ludzie z tego powodu nie będą chceli zagrać na serwie. No błagam. Co za problem poprosić kogoś nieznajomego o zrobienie pt? Korona Wam z głowy nie spadnie.

I teraz pytanie, czy nie usunęliście czasem dropu zmianek z Ripera? Po ubiciu paru nie zauważyłam owych w moim ekwipunku. I chyba został zmniejszony drop zielonych i fioletowych mikstur z bossów i metinów (a zużywa się je szybko).

Korona może i nie spadnie, ale serwer jest dla graczy i gracz powinien czuć się komfortowo na serwerze, ja akurat nie czuję się komfortowo, gdy mam prosić obcych ludzi o pt, gdzie i tak te dungeony wykonuje się na luzie solowo a trzeba mieć pt. Rozumiem gdyby na serwerze grało minimum 1000 ludzi+, tutaj tak nie będzie, wręcz zapewniam. Na szczęście rynek MT2 jest tak rozwinięty, że długo czekać nie będę na kolejny serwer, gdzie dungeony będę mógł wykonywać solowo.

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Wszystko na tak :P A jeśli chodzi o potki fioletowe, czy też zielone, to one są u handlarza za PO, a jak wiemy łatwo je zdobyć :P 

Przy zmianie profesji wyskakują Nam jakieś chińskie znaki w komunikacie.

O jaki zwój się rozchodzi? Jeśli o ten u handlarza to działą do 75 poziomu, a z IS to na każdym poziomie :P

Opublikowano

Nie spadnie, ale jeśli dungeony nie są typowo pod dwie osoby a większość i tak będzie je robiła w pt, ale samemu to na co te cholerne pt ?

4124112_16944776.jpg

Opublikowano

Wszystko na tak :P A jeśli chodzi o potki fioletowe, czy też zielone, to one są u handlarza za PO, a jak wiemy łatwo je zdobyć :P 

O jaki zwój się rozchodzi? Jeśli o ten u handlarza to działą do 75 poziomu, a z IS to na każdym poziomie :P

Myślisz, że na becie wale w IS'a by sprawdzać czy wszystko z niego działa poprawnie? Proste, że ten od handlarki..

Jeśli jesteśmy w małżeństwie nie można np tepnąć się z Ziemi Setao do Czerwonego Lasu (z mapy wyższej do niższej), bo wiadomo, że z niższej do wyższej jest zablokowane, ale, że na odwrót?

nlUSIa9.png

Opublikowano

To jest moje zdanie i nie wymyślam problemów, po prostu grałem na wielu serwerach Medium i ten nie ma wiele wspólnego z Easy.

Zakładam, że wymieniłeś tylko dlatego zmianki i dropienie, bo nie będziesz mógł korzystać tak obficie z botów :P i się dorobić :D

Opublikowano

Myślisz, że na becie wale w IS'a by sprawdzać czy wszystko z niego działa poprawnie? Proste, że ten od handlarki..

Jeśli jesteśmy w małżeństwie nie można np tepnąć się z Ziemi Setao do Czerwonego Lasu (z mapy wyższej do niższej), bo wiadomo, że z niższej do wyższej jest zablokowane, ale, że na odwrót?

Przypominam że to jest beta i że do startu jest jeszcze tydzień więc jakieś propozycje np. z zmianą bonusu w tym kostiumie z is wam przeszkadza to zapraszam na forum.

Opublikowano

Zakładam, że wymieniłeś tylko dlatego zmianki i dropienie, bo nie będziesz mógł korzystać tak obficie z botów :P i się dorobić :D

Jeśli zależało by mi na używaniu wspomagaczy to nie szukałbym serwera Medium, bo z reguły na Medium zdobywanie przedmiotów jest utrudnione.

Chodziło mi tylko oto, że Easy nie pojawiło się dlatego, że ten serwer ma coś wspólnego z Easy a dlatego by zdobyć więcej graczy, ponieważ na Easy jest więcej chętnych.

4124112_16944776.jpg

Opublikowano

Jeśli zależało by mi na używaniu wspomagaczy to nie szukałbym serwera Medium, bo z reguły na Medium zdobywanie przedmiotów jest utrudnione.

Chodziło mi tylko oto, że Easy nie pojawiło się dlatego, że ten serwer ma coś wspólnego z Easy a dlatego by zdobyć więcej graczy, ponieważ na Easy jest więcej chętnych.

Ehh, wracasz do punktu wyjścia. Ja już napisałem wcześniejsze posty, na które odpowiedziałem że to nie jest ciężkie do zdobycia i powtórzę to jeszcze raz nie jest. To samo tyczy się expa. Aha dodam że osiągnąłem maxa i co nieco wiem, bo tak naprawdę, to mi przypomina easy, gdzie nie masz wszystkiego podane na tacy a zdobyć to jest bardzo łatwo. Chyba ci to wyjaśniłem najdokładniej jak można było. Dziękuje, dobranoc.

Opublikowano

Ładne sety - wkoncu jakis serwer o to zadbał.

Grafika tez całkiem przyjemna dla oka ;)

Dobrze rozumiem ? Trwaja beta testy ?

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Ładne sety - wkoncu jakis serwer o to zadbał.

Grafika tez całkiem przyjemna dla oka ;)

Dobrze rozumiem ? Trwaja beta testy ?

Zgadza się :) Wszystko opisane na forum :P

Opublikowano

Szkoda ze trzeba załozyc konto aby czytac takie informacyjne posty :/

2 linki w tym z mega.nz nie działają 

14.08.2010 - rejestracja

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Szkoda ze trzeba załozyc konto aby czytac takie informacyjne posty :/

2 linki w tym z mega.nz nie działają 

Na forum w dziale o testach masz link ode mnie. 

Opublikowano

Właśnie znalazłem. OK dzieki. 

"Trwa pobieranie" ;)

14.08.2010 - rejestracja

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

Uwaga, bardzo ważne info!

Udało się ugadać z Administracją ulepszanie broni na 75 lvl co oznacza, że nie będzie trzeba już dropić broni co 20/25 poziomów.

Jakie są tego plusy? 

W trucie można będzie wkręcić bonusy na Diabły i Mistyki, które są potem wbudowane po przerobieniu.

Co Nam to daje?

Większe DMG, ale za to męczymy się z ulepszaniem.

Oczywiście dla osób, które nie chcą męczyć się z ulepszaniem w dalszym ciągu będą dropić bronie z Azraela, Nemere, Tridasa i Razadora, ale tam już nie dacie rady wkręcić 2x Diabły/Mistyki.

nlUSIa9.png

Opublikowano

Uwaga, bardzo ważne info!

Udało się ugadać z Administracją ulepszanie broni na 75 lvl co oznacza, że nie będzie trzeba już dropić broni co 20/25 poziomów.

Jakie są tego plusy? 

W trucie można będzie wkręcić bonusy na Diabły i Mistyki, które są potem wbudowane po przerobieniu.

Co Nam to daje?

Większe DMG, ale za to męczymy się z ulepszaniem.

Oczywiście dla osób, które nie chcą męczyć się z ulepszaniem w dalszym ciągu będą dropić bronie z Azraela, Nemere, Tridasa i Razadora, ale tam już nie dacie rady wkręcić 2x Diabły/Mistyki.

Dobra, a będę mógł miksować bony w ulepszonej trucie ?

I ponawiam pytanie na które nie dostałem odpowiedzi, czy przykładowo w ostatnim secie będę mógł miksować bony ? 

­

2e7beb469d579.gif

Opublikowano

Dobra, a będę mógł miksować bony w ulepszonej trucie ?

I ponawiam pytanie na które nie dostałem odpowiedzi, czy przykładowo w ostatnim secie będę mógł miksować bony ? 

­

Tak możesz miksować, ale nie wbijesz wtedy sobie wbudowanego bonusu czyli Diabły/Mistyki. Średnie wejdą Ci jeszcze raz, ale 2x Silny na już nie.

nlUSIa9.png

Opublikowano

Tak możesz miksować, ale nie wbijesz wtedy sobie wbudowanego bonusu czyli Diabły/Mistyki. Średnie wejdą Ci jeszcze raz, ale 2x Silny na już nie.

Trochę bezsensu, bo trzeba od razu miksować broń a ciężko będzie o dobre średnie + diabły/mistyki.

A co z tymi setami ?

Na becie zauważyłem, że te wody dalej po 3 min, nic z tym nie robią ?

­

2e7beb469d579.gif

Opublikowano

Trochę bezsensu, bo trzeba od razu miksować broń a ciężko będzie o dobre średnie + diabły/mistyki.

To raczej normalne, nawet na PL'u tak jest z bojowym. 

To Twój pierwszy serwer ?  :v

14.08.2010 - rejestracja

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...