Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

pieczara22

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 402
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie polecam bo banują za wh cały czas ;_;

To dobrze :) 

log_wh.png

Z takimi logami GM'owie sobie chwalą i im się podoba banowanie. Wystarczy że zweryfikują danego gracza.

Opublikowano

Zmiany jakie zaszły po tej przerwie:

---

- można teraz ulepszać normalnie biżuterię od niebiańskich łez, ametystowych, kryształowych, to samo tyczy się masek i butów

- dodano możliwość ulepszenia kamieni dusz już od +3(tylko u sury)

- Kamień Indurian, Torwetha i Zwój Boga Smoków działają teraz jak Magiczny Metal

- poprawiono misje Księgi Karima

- dodano w Lochu Małp pomnik potrzebny do wykonania pewnej misji

- naprawiono kupony, które przestały działać po ostatniej przerwie

- zredukowano obrażenia Króla Lemurów

- nie dojdzie już do takiej sytuacji, w której z Tartara nie wyleci Totem

- Pomoc Smoka daje teraz tyle samo co Błogosławieństwo

- dodano łączenie kamieni dusz

ciąg dalszy  (zmian) nastąpi..

Opublikowano

Serwer jest naprawdę świetny. Warto wejść i grać na nim.

Jednak bardzo martwą mnie zmiany i update'y, bo wydaje mi się że idzie to w bardzo złym kierunku. Zbyt duże uproszczenia , na serwerze który i tak jak na medium wcale nie jest trudny. 

Do tego Administracja popełniła duży błąd z reklamą. Zamiast przed startem zainwestować, i poświęcić trochę "grosza" , na porządne zapowiedzi i reklamę, i mieć na starcie około 1k ludzi, później w grze znacznie więcej niż 300, teraz z tego co widzę pojawia się reklama od mniejszych, małych, mniej znanych Youtuberów. Zdecydowanie za późno. Zdecydowanie za bardzo "budżetowe" podejście. Zapowiedzi i reklama powinny "wisieć" w sieci co najmniej tydzień przed startem serwera.  Skutkuje to teraz bardzo małą ilością graczy. Wprawdzie jest to ilość stabilna, i utrzymująca się , jednak serwer ma potencjał i jest naprawdę dopracowany - mogło by to wyglądać znacznie lepiej. 

Ta ilość graczy , wywołuje u mnie obawę iż serwer nie wybije się już, i nie ma szans na zebranie większej ilości graczy. A widzę też że jeśli chodzi o "większych" Youtuberów, którzy mogli by na ten serwer ludzi zebrać , Administracja nie kwapi się o "zebranie" ich na serwer. 

Szkoda, bo tak dopracowanych i dopieszczonych projektów jest bardzo mało. A marnuje się on właśnie przez brak reklamy. 

Tak czy inaczej serwer polecam, zachęcam do grania, bo naprawdę warto. Odradzam tylko używania WH i innych dziadostw , bo niestety zostaniecie zaraz zbanowani :) Sam byłem świadkiem , i siedząc też na TS , że każdy kto ma Wh jest zaraz banowany i nikt się nie ukryje. 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

Dziękuje, administracji za szybką reakcje. Znalazłem błąd w grze, może śmieszy, może głupi i udałem się z  tym do admina.

http://www.fotosik.pl/zdjecie/45964a9f0ed892fe

Reakcją jego było zbanowanie mnie na 30 min niby nic, ale i tak ekhem za co?

http://www.fotosik.pl/zdjecie/79136a27ab141592

Ciepło pozdrawiam. Wesołych Świąt 

Opublikowano

Dziękuje, administracji za szybką reakcje. Znalazłem błąd w grze, może śmieszy, może głupi i udałem się z  tym do admina.

Bo to blad Twojego clienta, nei zaden blad w grze. Widziales to tylko Ty, admin by tego nawet nie widzial. Dostales blcoka za zawracanie nieptorzebnie dupy i tyle :P 

@pieczara22 jakie sa wasze plany? Reklama ruszyla i na roni z nia liczba graczy zamiast rosnac maleje..

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Dostałeś bloka za głupotę. Jak byś grał w metina, więcej coś, wiedział byś / widział ze dzieje się tak na wielu serwerach. Nawet był okres, może i dalej jest że dzieje się tak  również na globalu. Rzecz normalna, nikogo nie dziwi. Tym bardziej że takiego "sklepu" nawet nie otworzysz. Jest to wina twojego kompa bądź po prostu jakieś "przebicie" nikomu nie szkodzące czy nie przeszkadzające. 

Ja za pisanie takich bzdur dałbym bloka / bana na dłużej. Na tym serwie nie ma bugów. Jeśli są, to drobne i nic nie znaczące. W żadnym stopniu nie wpływające na grę / rozgrywkę. 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

To 160 online o 12:00 to jakiś nieśmieszny żart? :/ Myślałem, że wpadniemy bo upadku Exoriana ale...

Dziś jest wigilia. Nie każdy siedzi przed kompem i się modli do metina. Wejdź, sprawdź jak się gra, co na serwie a nie pieprz głupot o upadku innego serwera. 

Polecam grę. Serwer naprawdę dopracowany. 

7812818616.png

Opublikowano

Dziś jest wigilia, więc na pewno będzie mniej online. 

Dziś trochę osób nowych się pojawi.

http://screenshot.sh/mFzgKvNKL5kO9

Wbiłem na razie 116 lvl. I powiem ci szczerze że ilość osób nie odstrasza od grania ani trochę. Nawet jest to przydatne na chwilę obecną bo łatwiej o metki i bossy. Ale bez porządnej, mocnej i dużej reklamy te 60 kilka osób furory nie zrobi. Wywalcie w końcu trochę więcej hajsu chociaż na część serii, ale zróbcie reklamę u kogoś znaczącego i liczącego się na "scenie metina youtubowego", bo inaczej nie wróżę wam dobrze.

Co do całej reszty i całokształtu serwera jak na mój 116 lvl - dawno nie grałem na tak fajnym i fajnie zrobionym medium. A wiele pomysłów i rozwiązań - inni mogą pozazdrościć i tylko żałować że nie grają i nie mają tej frajdy. I uważajcie z update'ami, nie upraszczajcie gry za bardzo. Bo zrypiecie sobie serwer... całkiem... 

7812818616.png

Opublikowano

Wbiłem na razie 116 lvl. I powiem ci szczerze że ilość osób nie odstrasza od grania ani trochę. Nawet jest to przydatne na chwilę obecną bo łatwiej o metki i bossy. Ale bez porządnej, mocnej i dużej reklamy te 60 kilka osób furory nie zrobi. Wywalcie w końcu trochę więcej hajsu chociaż na część serii, ale zróbcie reklamę u kogoś znaczącego i liczącego się na "scenie metina youtubowego", bo inaczej nie wróżę wam dobrze.

Co do całej reszty i całokształtu serwera jak na mój 116 lvl - dawno nie grałem na tak fajnym i fajnie zrobionym medium. A wiele pomysłów i rozwiązań - inni mogą pozazdrościć i tylko żałować że nie grają i nie mają tej frajdy. I uważajcie z update'ami, nie upraszczajcie gry za bardzo. Bo zrypiecie sobie serwer... całkiem... 

Wywalcie więcej hajsu.. xD chcemy ale tak jak mówiłem prawie wszyscy duzi YT mają już serię i 2 nie biorą. Staram się zaklepać u Nich serię jak najszybciej.

Opublikowano

Ludzie nie mogą często zrozumieć jednej podstawowej rzeczy - nagrywanie serii przez Youtuberów jest tak popularne, że praktycznie każdy youtuber jest zajęty często na dwie serie do przodu - żaden z nich nie czeka aż ktoś spyta go, czy będzie nagrywał i zacznie robić to z dnia na dzień.. :v

Serwer polecam, przyjemnie się gra, widać zainteresowanie ze strony Administracji.

xdnXBJo.png

Opublikowano

Ludzie nie mogą często zrozumieć jednej podstawowej rzeczy - nagrywanie serii przez Youtuberów jest tak popularne, że praktycznie każdy youtuber jest zajęty często na dwie serie do przodu - żaden z nich nie czeka aż ktoś spyta go, czy będzie nagrywał i zacznie robić to z dnia na dzień.. :v

Serwer polecam, przyjemnie się gra, widać zainteresowanie ze strony Administracji.

Tu masz rację. I się z Tobą zgadzam. Ale mentalność dzieci metina jest też taka, że nie pójdą grać tam gdzie nie ma reklamy.... I to też przekłada się później na całokształt. 

Po waszym serwie @Enobaria to chyba najlepszy medium jaki wyszedł (chociaż wasz to bardziej hard ;p )  , dlatego cały czas , w każdym poście polecam grę tutaj. 

Opłaca się "zmarnować" trochę czasu :D

P.S - właśnie udało mi się wydropić peta na stałe - uczucie genialne , i cieszy jak cycek niemowlaka :) :) 

7812818616.png

Opublikowano

Wiadomo. Dlatego o reklamie mysli sie x czasu PRZED startem, a nie stara sie ja stworzyc kilka dni po jego wystartowaniu. Tak jak kolega @Dusher napisal teraz gra na serverze opiera sie tylko na reklamie, tam gdzie ona jest tam sa gracze.

I tu nie chodzi o "dzieci metina", tylko po prostu - jesli na starcie jest 300 osob i liczba graczy stale spada to zwyczajnie nie ma z kim grac, a to juz sie przeklada na jakosc rozgrywki. Server jest swietny, ale brakuje na nim ludzi...

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Wiadomo. Dlatego o reklamie mysli sie x czasu PRZED startem, a nie stara sie ja stworzyc kilka dni po jego wystartowaniu. Tak jak kolega @Dusher napisal teraz gra na serverze opiera sie tylko na reklamie, tam gdzie ona jest tam sa gracze.

I tu nie chodzi o "dzieci metina", tylko po prostu - jesli na starcie jest 300 osob i liczba graczy stale spada to zwyczajnie nie ma z kim grac, a to juz sie przeklada na jakosc rozgrywki. Server jest swietny, ale brakuje na nim ludzi...

Tu akurat masz rację, sama zaczynałam pisać do youtuberów 2 miesiące przed startem, ale z drugiej strony moim zdaniem to chore, że bez ich nagrywania serwery nie mogą się przebić, chociaż są dobre. To samo tyczy się momentu, w którym youtuberzy kończą grę.

xdnXBJo.png

Opublikowano

Tu akurat masz rację, sama zaczynałam pisać do youtuberów 2 miesiące przed startem, ale z drugiej strony moim zdaniem to chore, że bez ich nagrywania serwery nie mogą się przebić, chociaż są dobre. To samo tyczy się momentu, w którym youtuberzy kończą grę.

Z tym jak ytberzy koncza gre to juz nie zawsze :) Spojrz chocby na Wasz server, czy na invorie, gdzie juz wielkiej reklamy nie ma a tlumy sa dalej. (inne przyklady laneris/terios). W sumie taka dziwna "mode" zapoczatkowal Dreikon po swoim reworku, potem to juz tak zostalo, niestety... Ludzie wola isc na gowno ktore promuje wielki youtuber bo rzekomo wtedy on nie padnie, bedzie duzo ludzi etc.

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Z tym jak ytberzy koncza gre to juz nie zawsze :) Spojrz chocby na Wasz server, czy na invorie, gdzie juz wielkiej reklamy nie ma a tlumy sa dalej. (inne przyklady laneris/terios). W sumie taka dziwna "mode" zapoczatkowal Dreikon po swoim reworku, potem to juz tak zostalo, niestety... Ludzie wola isc na gowno ktore promuje wielki youtuber bo rzekomo wtedy on nie padnie, bedzie duzo ludzi etc.

U nas już w ogóle nie ma reklamy na ten moment, czasami chłopaki coś nagrają to wrzucam na fp, ale i tak ludzie ciągle wiercą mi dziurę w brzuchu kiedy zwerbuję kogoś do nagrywania, chociaż każdy pozajmowany. :) Ludzie dalej są i grają, ale i tak chcą nagrywania. To miałam na myśli. :)

Dobra, lecę szykować Wigilię, Wesołych Świąt :D

A co do tematu to powodzenia z serwerem, dobre i stabilne projekty są potrzebne. :)

xdnXBJo.png

Opublikowano

Aktualnie to jest chyba najbardziej zadbany serwer w Polsce, administracja pomaga 24/7 i to się na prawdę chwali, życzę Wam dużo graczy.

Powodzenia :)

Legenda Metin2!

sig_team.png

Opublikowano

Serwer praktycznie bez bugów, które by w jakikolwiek sposób utrudniały grę. 

Administratorzy prawie non stop online. Zawsze pomogą w razie pytań/problemów.

Większość rzeczy z Itemshopu jest dostępne w rozgrywce i wcale nie jest tak trudno je zdobyć.

Mnóstwo questów/dungeonów, także nudy raczej nie ma.

Jak na serwer medium to gra się naprawdę bardzo przyjemnie.

Jedyny mankament to faktycznie ta liczba graczy, ale i tak jest ich trochę. Wg mnie gdyby tylko zwiększyła się ilość osób online, to serwer ideał.

Pozdrawiam i polecam   :yay:

tumblr_o19rjjpQB21udwsc5o3_540.gif

.icon_eq.gif

Opublikowano

Aktualnie to jest chyba najbardziej zadbany serwer w Polsce, administracja pomaga 24/7 i to się na prawdę chwali, życzę Wam dużo graczy.

Powodzenia :)

Zaraz po teriosie xD

Opublikowano

Gratuluje wszystkim błyskotliwym, że JAKBYM grał więcej. Wybaczcie, że moim przewinieniem było posiadanie normalnego życia/ nie gracie ciągle w metina itd. Ban za głupotę, zawracanie głowy.. no tak xD bo jakbym raz widział jak admini się nudzili i latali po m1 / pisali z graczami. Przejmujące

Opublikowano

Witam, czy tylko mi nie działa strona serwera?

403 Forbidden

Mam tak już od jakiegoś czasu, a chętnie bym sobie zagrał.

Opublikowano

Witam, czy tylko mi nie działa strona serwera?

Mam tak już od jakiegoś czasu, a chętnie bym sobie zagrał.

Mi strona normalnie działa. Może spróbuj inną przeglądarką wbić albo usuń ciasteczka itp.

Co do serwera wbije bo nie ma aktualnie nic ciekawego na rynku metina :< Jest włączony jakiś event świąteczny ? Reklama i jakichś mniejszych yt jest ?:>

IDcncno.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...