Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

pieczara22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@pieczara22

Czemu zmieniles licznik na stronie?

Tamten byl lepszy, dawal realny poglad na liczbe graczy. Ten jest beznadziejny, rownie dobrze mogloby go nie byc.

Od startu sie szczycisz tym, ze nie ukrywasz graczy online i nie przeklamujesz licznika po czym usuwasz go ze strony jak liczba graczy spadla ponizej 200...

Zmieniłem licznik żeby pokazać ile mogłoby być graczy jakby Ci co wychodzą zostali ..

# EDIT

dodałem również stary licznik

• Odpowiedzi 402
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dobry pomysł z licznikiem dziennym. Takie coś jest na WoMie i fajnie się sprawuje.

Tylko liczby nie te :D

Zmieniłem licznik żeby pokazać ile mogłoby być graczy jakby Ci co wychodzą zostali ..

# EDIT

dodałem również stary licznik

Rozumiem to, server jeden z lepszych ale sam widzisz, ze nie ma tu z kim grac, niestety..

Miejmy nadzieje ze nowe serie na yt o ktorych wspominalsicie cos dadza.

Swoja droga pogadaj ze swoimi ytberami, bo wrzcuili po jednym odcinku i na tym sie skonczylo...

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

Tylko liczby nie te :D

Rozumiem to, server jeden z lepszych ale sam widzisz, ze nie ma tu z kim grac, niestety..

Swoja droga pogadaj ze swoimi ytberami, bo wrzcuili po jednym odcinku i na tym sie skonczylo...

"liczby nie te", zauważ że jest to liczba graczy online w ciągu DOBY ( 24 h  / 1440 min ).

Serie:

http://avantador.pl/videos

Opublikowano

No przecież najważniejsze jest to, że yt dostali od razu full pakiet is'a, ale o nagrywaniu to już chyba zapomnieli ;)

Podobają Nam się zmiany z dropem yang z bossów, ale aktualnie udało mi się to tylko raz na 20 bossów.

Z jednego boss'a W KOŃCU wyleciało mi ok 2kk yang (czyli stać mnie na ulepszenie), ale jak niżej widać po relogu poleciało mi znowu po dziesiatkach kk. Powinniście dać stały drop takiej ilości yang z bossów, bo inaczej to rynek tutaj nie ruszy i w dalszym ciągu KD będą stać po 500k, a ryby z 5kk spadają juz do 1, a dlaczego? Bo yangów nie ma.

Po przeliczeniu z tego jednego bossa poleciało mi może i nawet 2,5kk, ale z innych przez cały czas ok 300, a może MAKSYMALNIE 500k.

http://scr.hu/8vg2/jgb1g

nlUSIa9.png

Opublikowano

Trochę za duży drop przedmiotów, ciągle trzeba wyrzucać złom, no i przez to przedmioty nie mają wartości.

Zmniejszyć drop przedmiotów, zwiększyć drop yang i rynek by ruszył, do tego inwestycja w reklamę/restart serwera, kilka poprawek i byłby ideał, bardzo przyjemnie mi się tu gra, zacząłem bodajże przedwczoraj :)

EDIT: Mam błąd podczas łączenia się z serwerem, co jest ?

52287137559562145640.png

Opublikowano

Nowy początek..

Witajcie. Po kilku dniach obserwacji każdy z nas zauważył spadek liczby graczy online. Dziennie klienta pobierało ponad 100 osób. Łatwo wywnioskować, że nie zostawali oni z nami przez to, że nie widzieli w miastach wielu graczy, i tutaj krąg się zamykał, bowiem stali gracze nie widzieli nowych, przybywających. Na negatywne nastawienie wpłynęło także kilka rozwiązań na serwerze, które wraz z ponownym startem zostaną zmienione. Wszelkie Wasze propozycje będą wzięte pod uwagę podczas prac.

SM zostaną zwrócone, a konta pozostaną na serwerze.

KAŻDY gracz, niezależnie od tego czy inwestował w Item-Shop, otrzyma 10 Smoczych Monet za KAŻDY poziom powyżej 100 jaki osiągnął. Gracze z maksymalnym poziomem otrzymają zatem 400 SMOCZYCH MONET na start, jako małą rekompensatę straconego czasu.

Serwer nadal pozostanie serwerem Medium.

Lista części planowanych zmian, oraz nowości:

• pisaliśmy o aktualizacji do 160, zatem taki poziom będzie maksymalnym, jaki można osiągnąć
  • zostaną dodane rajdy na poziom 40-80, związane z Odrodzonym Wodzem Orków, oraz Elit. 9 Ogonów, oprócz nich coś na 140-160 poziom
  • dodane zostaną sklepy offline
  • system epickiej biżuterii zostanie zmieniony, nie będzie jej w dropie, ulepszać będzie się ją z niebiańskich itp. a misje z nią związane zastąpione będą nowymi, oprócz tego dojdą specjalne tarcze do PvP i PvM, ulepszane z tarcz na poziom 61
  • 6/7 bonus zniknie całkowicie z gry
  • kostiumy oraz fryzury będą posiadać wbudowane bonusy, zarówno te w Item Shop jak i w grze
  • szansa i źródła zdobywania Kamieni Dusz +5 i w górę zostaną zmniejszone, jednak szansa na pomyślne zaaplikowanie ich wzrośnie
  • w związku z pozbyciem się 6/7 bonusu wartości umiejętności takich jak Pomoc Smoka wrócą do normy
  • ulepszacze będą do zdobycia również z Metinów i Bossów na danych mapach, przy czym ich wymagana ilość nieco wzrośnie
  • irytujące driady w lasach zostają zastąpione przez drzewa
  • z Metinów i Bossów będą leciały specjalne sakwy z yang w zależności od poziomu, a z potworów specjalne sztabki
  • wszystkie przedmioty które leciały po kilka sztuk z Bossów i Metinów będą leciały w jednym stacku

Wszystkie pozostałe zmiany jakie zajdą zamieścimy w nowej, odświeżonej prezentacji.

Jesteśmy otwarci na propozycje.

Serdecznie zapraszamy, by sprawdzić te wszystkie zmiany w styczniu, gwarantujemy, że zechcecie zostać na dłużej.

Opublikowano

Nowy początek..

Witajcie. Po kilku dniach obserwacji każdy z nas zauważył spadek liczby graczy online. Dziennie klienta pobierało ponad 100 osób. Łatwo wywnioskować, że nie zostawali oni z nami przez to, że nie widzieli w miastach wielu graczy, i tutaj krąg się zamykał, bowiem stali gracze nie widzieli nowych, przybywających. Na negatywne nastawienie wpłynęło także kilka rozwiązań na serwerze, które wraz z ponownym startem zostaną zmienione. Wszelkie Wasze propozycje będą wzięte pod uwagę podczas prac.

SM zostaną zwrócone, a konta pozostaną na serwerze.

KAŻDY gracz, niezależnie od tego czy inwestował w Item-Shop, otrzyma 10 Smoczych Monet za KAŻDY poziom powyżej 100 jaki osiągnął. Gracze z maksymalnym poziomem otrzymają zatem 400 SMOCZYCH MONET na start, jako małą rekompensatę straconego czasu.

Serwer nadal pozostanie serwerem Medium.

Lista części planowanych zmian, oraz nowości:

• pisaliśmy o aktualizacji do 160, zatem taki poziom będzie maksymalnym, jaki można osiągnąć
  • zostaną dodane rajdy na poziom 40-80, związane z Odrodzonym Wodzem Orków, oraz Elit. 9 Ogonów, oprócz nich coś na 140-160 poziom
  • dodane zostaną sklepy offline
  • system epickiej biżuterii zostanie zmieniony, nie będzie jej w dropie, ulepszać będzie się ją z niebiańskich itp. a misje z nią związane zastąpione będą nowymi, oprócz tego dojdą specjalne tarcze do PvP i PvM, ulepszane z tarcz na poziom 61
  • 6/7 bonus zniknie całkowicie z gry
  • kostiumy oraz fryzury będą posiadać wbudowane bonusy, zarówno te w Item Shop jak i w grze
  • szansa i źródła zdobywania Kamieni Dusz +5 i w górę zostaną zmniejszone, jednak szansa na pomyślne zaaplikowanie ich wzrośnie
  • w związku z pozbyciem się 6/7 bonusu wartości umiejętności takich jak Pomoc Smoka wrócą do normy
  • ulepszacze będą do zdobycia również z Metinów i Bossów na danych mapach, przy czym ich wymagana ilość nieco wzrośnie
  • irytujące driady w lasach zostają zastąpione przez drzewa
  • z Metinów i Bossów będą leciały specjalne sakwy z yang w zależności od poziomu, a z potworów specjalne sztabki
  • wszystkie przedmioty które leciały po kilka sztuk z Bossów i Metinów będą leciały w jednym stacku

Wszystkie pozostałe zmiany jakie zajdą zamieścimy w nowej, odświeżonej prezentacji.

Jesteśmy otwarci na propozycje.

Serdecznie zapraszamy, by sprawdzić te wszystkie zmiany w styczniu, gwarantujemy, że zechcecie zostać na dłużej.

Wszystko pięknie mam nadzieje, że teraz wypali.

"Pójdę w tą ciemność, a ty mnie poprowadź

bym mógł podziękować za twoją obecność.."

Opublikowano

Nie dajcie tym razem ciała z reklamą. Bo bez niej, będzie to samo co poprzednio. 

Z tego co wyczytałem postacie będą usuwane, ale same konta już nie, więc nie będzie trzeba się na nowo rejestrować ?? 

Mi osobiście grało się świetnie. Nie widzę  / nie widziałem sensu w niektórych zmianach, bo były one zbyt dużym uproszczeniem. Ale jak dzieci płaczą... mama łezki wyciera jak to mówią niektórzy. 

Mam nadzieję że rozgrywka bedzie dalej na tak wysokim poziomie jak do tej pory, i że tym razem ludzie nie będą oceniać serwera po ilości ludzi w m1 , a po tym jak się na nim gra i jaką to frajdę przynosi. 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

Moim zdaniem to jest śmiech na sali bombwork. Uciekasz od problemów i robisz reworka bo graczy nie ma? To właśnie na przyszłość pokazałeś, ze jak tylko liczba graczy spadnie to uciekniesz z kasa i zamkniesz serwer. Ja gram na lesthia i tan tez było bardzo mało osob a i tak go nie zamknęli wręcz przeciwnie, siedzieli 24/7 żeby gracze zdobyli zaufanie. I teraz jest duzo graczy a liczba z dnia na dzień jeszcze wzrasta. A ty jesteś cienkim Bolkiem który zamyka serwer bo ma mało osob. Na reworku chcesz mieć więcej? Pomysł może o poszkodowanych 100-150 graczach którzy grali do końca i zostali najbardziej poszkodowani. Żenada.

Tak sie nie robi.

Nie polecam tego serwera.

ViaCamp.pl - Obozy Młodzieżowe i kolonie letnie dla dzieci! Najlepsze w Polsce!

Obóz Paintballowy • Obóz Quadowy • Obóz Gokartowo - Quadowy • Obóz Sportów Wodnych • Obóz z Psem 

• Obóz Przygodowy • Obóz Wypoczynkowy • Obóz Dla Dzieci • Obóz Młodego Kadrowicza • Rejsy Żeglarskie  • Obóz DIY (artystyczny)  • Obóz Quadowo-Przygodowy  • Obóz Gitarowy • Elfy z Zielonego Wzgórza • Obóz Językowy (Angielski) - Sounds Great!

Opublikowano

Moim zdaniem to jest śmiech na sali bombwork. Uciekasz od problemów i robisz reworka bo graczy nie ma? To właśnie na przyszłość pokazałeś, ze jak tylko liczba graczy spadnie to uciekniesz z kasa i zamkniesz serwer. Ja gram na lesthia i tan tez było bardzo mało osob a i tak go nie zamknęli wręcz przeciwnie, siedzieli 24/7 żeby gracze zdobyli zaufanie. I teraz jest duzo graczy a liczba z dnia na dzień jeszcze wzrasta. A ty jesteś cienkim Bolkiem który zamyka serwer bo ma mało osob. Na reworku chcesz mieć więcej? Pomysł może o poszkodowanych 100-150 graczach którzy grali do końca i zostali najbardziej poszkodowani. Żenada.

Tak sie nie robi.

Ale zamknij morde.

Opublikowano

Tak sie nie robi.

Ty na tym śmiesznym serwerku jesteś chyba bratem właściciela czy admina. CHodzisz po prezkach, innych serwerach i robisz tylko syf reklamując serwer na którym mało kto gra, pisząc durne posty z reklamami i syfiąc czaty botami które i tak po kilku sekundach łapią permy. Więc wyjdź, nie ośmieszaj się - ciekawe ile masz eq z navi od brata. Tym bardziej ze już raz serwer Ci się wysypał. 

@pieczara22

Dodacie możliwość robienia dungów solo ?? Było by to sporym ułatwieniem , bo robić / expić kilka kont jednak jest mozolną sprawą.... 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

Zamknął raz zamknie i drugi i trzeci.

A pisał ze będzie trzymał do ostatniego gracza. Lol

Tak dzisiaj wyglada zerowanie na graczach.

ViaCamp.pl - Obozy Młodzieżowe i kolonie letnie dla dzieci! Najlepsze w Polsce!

Obóz Paintballowy • Obóz Quadowy • Obóz Gokartowo - Quadowy • Obóz Sportów Wodnych • Obóz z Psem 

• Obóz Przygodowy • Obóz Wypoczynkowy • Obóz Dla Dzieci • Obóz Młodego Kadrowicza • Rejsy Żeglarskie  • Obóz DIY (artystyczny)  • Obóz Quadowo-Przygodowy  • Obóz Gitarowy • Elfy z Zielonego Wzgórza • Obóz Językowy (Angielski) - Sounds Great!

Opublikowano

A wysyłanie użytkowników za parę smoczych monet, żeby zrobić reklame chujni.eu, to nie jest żerowanie na graczach? Zamiast sememu coś ogarnąć porządnego? 

g0Tef.jpg

Opublikowano

Dobra chlopcze Ciebie i tak juz nikt nie chce sluchac.

Gracze sie raczej z ta decyzja zgadazaja, wiec na kiego ch*ja sapiesz jak nawet tu nie grales, nie grasz i grac nie bedziesz bo ssiesz jaja iGu? Wyjdz i nie wracaj, nikogo twoje 15postow zenujacego placzu nie obchodzi, uwierz.

Ja tylko chce sie dowiedziec czy bedzie kasacja wszystkich postaci, kiedy ponowny start oraz czy zarezerwowalisie jzu reklame tak, zeby byla od startu? @pieczara22 ?

Ironiczny

LEGACY

Opublikowano

@pieczara22 widze, że wprowadzicie sporą część pomysłów jakie to ja Wam nasunąłem, wiec liczę tym razem na mądrzejszy dobór beta testerów.

Co do "reworka" to jestem zawiedziony..., ale cóż z racji tego, że serwer jest na prawdę z*******y pozostaje tylko czekać, a jeśli chcecie kolejne uwagi do serwera jakie wraz z gildią mieliśmy to napisz mi na PW i złapiemy się na ts'ie i to obgadamy, bo po co robić ludziom smaczek pod prezentacja. ;)

nlUSIa9.png

Opublikowano

A ja nie zamierzam rezygnować, grałem do końca. Grał będę. Jak by nie patrzeć, to jedyny serwer gdzie kontakt z administracją był przyjemny i szybki. Gdzie dopracowanie wynosiło 99% a jedyne błędy jakie gracze wyłapywali to ich wieczny lament że jest zbyt ciężko. Wolę poczekać, i wrócić tutaj z nadzieją że reklama tym razem wypali :) Powodzenia! Czekam na start :)

2pza0c5.png

Opublikowano

Zniechęciliście mnie trochę tym reworkiem raczej już nie zawitam, powodzonka.

Rework to najlepsze rozwiązanie. Ja straciłem dosyć wysoką postać z wczoraj wkręconym perfekt eq na 110, ale jakoś mnie to nie boli, gdyż teraz mam nadzieje, że serwer zostanie dopięty faktycznie na ostatni guzik. Brakowało administracji wykończenia, bo pomysł mają perfekcyjny. Jedyne to co zostaje to oczekiwanie no i POMPA!

nlUSIa9.png

Opublikowano

Ja też straciłem 134lv, tyle nocek zerwanych z ekipą :/

Ale mimo to zostanę, bo serwer jak się nie patrzy jeden z lepszych na ten moment. Świetni ludzi, świetna administracja i mega klimat jaki panował na serwerze :)

Jeżeli nie chcecie żeby sytuacja się powtórzyła to musicie mieć NAPRAWDĘ MOCNĄ REKLAMĘ by był potem ten efekt kuli śnieżnej. Im więcej ludzi na starcie tym lepiej.

Pozdrawiam i polecam wszystkim !

DamDam :)

Opublikowano

Jeżeli tym razem wypadniecie lepiej, niż na pierwszej odsłonie, to chętnie zawitam.

Kiedy jest przewidywany start?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...