Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 417
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

4 lata temu założony temat, 8 lat doświadczenia z javą - a jednak dalej nie masz żadnego publicznego projektu, żadnego portfolio - czy to nie dziwne?

Czysty kod? Czytelny? programuję 5 lat mniej, a widziałem twój kod no i jest śmieszny nawet XD 

Wrzuć jakiś kod na githuba (no albo na tego pastebina - chociaż jedną klasę. wiem, wiem... github byłby dla ciebie zbyt dużym wyzwaniem)

Pośmiejemy się i zobaczymy na jak wysokim poziomie jesteś hah, edytowałeś jeden plugin po mnie (bo ja sie nie zgodzilem na jego dalszą edycje) i pomimo tego ze ten kod byl juz gownem bo osoba dla ktorej pisalem plugin zmieniala zdanie i obracala dzialalnosc pluginu o 360 stopni - to jeszcze gorsze gowno z tego zrobiles i nie potrafiles przesunac glupiego villagera (wydajnie, bo dzialanie dzialaniem - chociaz nie wiem czy to dzialalo skoro co kilka sekund byl task z asynchronicznym spawnowaniem/tepaniem villagera)

Opublikowano (edytowane)
Dnia 14.07.2019 o 21:18, toWcaleNieOn_;/ napisał:

4 lata temu założony temat, 8 lat doświadczenia z javą - a jednak dalej nie masz żadnego publicznego projektu, żadnego portfolio - czy to nie dziwne?

Czysty kod? Czytelny? programuję 5 lat mniej, a widziałem twój kod no i jest śmieszny nawet XD 

Wrzuć jakiś kod na githuba (no albo na tego pastebina - chociaż jedną klasę. wiem, wiem... github byłby dla ciebie zbyt dużym wyzwaniem)

Już się na ten temat wypowiadałem nie pierwszy raz, powtarzał się nie będę.

Pośmiejemy się i zobaczymy na jak wysokim poziomie jesteś hah, edytowałeś jeden plugin po mnie (bo ja sie nie zgodzilem na jego dalszą edycje) i pomimo tego ze ten kod byl juz gownem bo osoba dla ktorej pisalem plugin zmieniala zdanie i obracala dzialalnosc pluginu o 360 stopni

Jeden plugin? Dostałem ich dokładnie 4/5(od 3 klientów) i w każdym były banalne błędy. A co do tepania asynchronicznego nie wiem skąd wziął się tam ten task, klient dostał poprawną wersje i po problemie, wszystko śmiga.

I mało tego, każdy klient, który dawał mi twoje pluginy był już do ciebie uprzedzony negatywnie, szczerze to się nie dziwie skoro jesteś małoletnim napinaczem, który nauczył się trochę javy i wszystkim pokazuje czego to on nie napisze i od kogo to on nie jest lepszy.

Zresztą, moje pluginy posiada w chuj serwerów, to tylko kwestia kontaktów, żebyś miał moje najnowsze(Na przykład pewne serwery DS, XSB,  na których w trakcie całej edycji ilość graczy utrzymuję się w okolicach 1000-1100) - dopiero wtedy możesz się wypowiadać w moim temacie a teraz siedź cicho bo masz akurat tutaj chuja do gadania.

Edytowane przez Zbucki
Opublikowano

Pośmiejemy się i zobaczymy na jak wysokim poziomie jesteś hah, edytowałeś jeden plugin po mnie (bo ja sie nie zgodzilem na jego dalszą edycje) i pomimo tego ze ten kod byl juz gownem bo osoba dla ktorej pisalem plugin zmieniala zdanie i obracala dzialalnosc pluginu o 360 stopni - to jeszcze gorsze gowno z tego zrobiles i nie potrafiles przesunac glupiego villagera (wydajnie, bo dzialanie dzialaniem - chociaz nie wiem czy to dzialalo skoro co kilka sekund byl task z asynchronicznym spawnowaniem/tepaniem villagera)

Co ty pierdolisz??? Dostałem do wglądu twoje pluginy, które już przez @Zbucki latają po necie i stylem/jakością nie są zbyt dobre.

posiadam jeszcze pluginy pisane przez zbuckiego kilka lat temu - faktycznie gdy porownalem je do tych które zamawiałem kilka miesięcy temu to widać porównanie i progress - mimo ze wiekszego doświadczenia z java nie mam.

Z tym villagerem to nie wiem jak było, ale wiem napewno, że Pan Dawid dość szybko dokonuje poprawek i stara się pomagać klientom już po zakupie.

Opublikowano
5 minut temu, Miecraft Maniak napisał:

Co ty pierdolisz??? Dostałem do wglądu twoje pluginy, które już przez @Zbucki latają po necie i stylem/jakością nie są zbyt dobre.

posiadam jeszcze pluginy pisane przez zbuckiego kilka lat temu - faktycznie gdy porownalem je do tych które zamawiałem kilka miesięcy temu to widać porównanie i progress - mimo ze wiekszego doświadczenia z java nie mam.

Z tym villagerem to nie wiem jak było, ale wiem napewno, że Pan Dawid dość szybko dokonuje poprawek i stara się pomagać klientom już po zakupie.

(Oficjalnie) żadnych pluginów nie udostępniałem.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Przyjmuje współpracę tylko i wyłącznie za konkretna kwotę co x czasu, nie bawię się w % z is

NewSpectra:

Wiem, wtedy miałem nie mały zapierdol, ale aktualnie mam więcej czasu(grudzień 2019).

Edytowane przez Zbucki
  • 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Czy oferta aktualna ? jeśli tak bym był zainteresowany tylko jeden problem mógł bym zapłacić jedynie PSC i do 20 zł czy to wystarczy na opłate 2-3 pluginów przerobionych lekko ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Nuxu napisał:

Czy oferta aktualna ? jeśli tak bym był zainteresowany tylko jeden problem mógł bym zapłacić jedynie PSC i do 20 zł czy to wystarczy na opłate 2-3 pluginów przerobionych lekko ?

Odezwij się na GG/Discord. PSC nie przyjmuje, ale jeżeli są to jakieś małe zmiany to za darmo ci to wykonam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Piszę jako współwłaściciel serwera, który zmarnował sobie tylko czas oczekiwania na łaskawy kontakt z strony autora tematu. Byliśmy już w trakcie rozmów, które mogły zaowocować podjęciem współpracy, jednak w porę okazało się, że nie warto z tym osobnikiem zawierać współpracy.

Nie wiem jakim jest technikiem, ale mając widok na tą sytuację uważam, że nawet gdyby był najlepszy to nie warto z nim zawierać współpracy. Od ubiegłej niedzieli kontaktowaliśmy się z nim w sprawie zajęcia przez niego funkcji technika/programisty. Przyszedł czas na kwestię kontaktu telefonicznego ze mną – osobą, która jest odpowiedzialna za finanse oraz formalności projektu. Czekały już umowy, oraz pierwsza wpłata. Wystarczyło skontaktować się ze mną telefonicznie. Czekałem dwa dni, po owym czasie dostaliśmy odpowiedź, że miał problem z czasem. Okej, zrozumieliśmy. Każdemu się taka sytuacja zdarza. Ale jednak obiecał kontakt ze mną dzisiaj wieczorem, jest godzina 21:30 a ten oto kontakt nie nastąpił. Zrezygnowaliśmy z jego usług, a na "odchodne" dostaliśmy informację, że "może i nawet lepiej, że nie podejmiemy współpracy bo mój wolny czas odkąd do was napisałem się bardzo skurczył".

Po tym moim długim monologu jestem w stanie stwierdzić tylko jedno. Nie polecam jakiejkolwiek współpracy z tą osobą, ponieważ skoro ma problem z takimi drobnymi rzeczami to co będzie w momencie realizacji projektu?

Edytowane przez Karelion

call of duty zombies GIF by Omaze

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Karelion napisał:

Piszę jako niedoszły współwłaściciel serwera, który zmarnował sobie tylko czas oczekiwania na łaskawy kontakt z strony autora tematu. Byliśmy już w trakcie rozmów, które mogły zaowocować podjęciem współpracy, jednak w porę okazało się, że nie warto z tym osobnikiem zawierać współpracy.

Nie wiem jakim jest technikiem, ale mając widok na tą sytuację uważam, że nawet gdyby był najlepszy to nie warto z nim zawierać współpracy. Od ubiegłej niedzieli kontaktowaliśmy się z nim w sprawie zajęcia przez niego funkcji technika/programisty. Przyszedł czas na kwestię kontaktu telefonicznego ze mną – osobą, która jest odpowiedzialna za finanse oraz formalności projektu. Czekały już umowy, oraz pierwsza wpłata. Wystarczyło skontaktować się ze mną telefonicznie. Czekałem dwa dni, po owym czasie dostaliśmy odpowiedź, że miał problem z czasem. Okej, zrozumieliśmy. Każdemu się taka sytuacja zdaża. Ale jednak obiecał kontakt ze mną dzisiaj wieczorem, jest godzina 21:30 a ten oto kontakt nie nastąpił. Zrezygnowaliśmy z jego usług, a na "odchodne" dostaliśmy informację, że "może i nawet lepiej, że nie podejmiemy współpracy bo mój wolny czas odkąd do was napisałem się bardzo skurczył".

Po tym moim długim monologu jestem w stanie stwierdzić tylko jedno. Nie polecam jakiejkolwiek współpracy z tą osobą, ponieważ skoro ma problem z takimi drobnymi rzeczami to co będzie w momencie realizacji projektu?

W chwili gdy uzgadnialiśmy warunki miałem jeszcze więcej czasu wolnego abym mógł z wami normalnie współpracować. Sam czekałem z 2 dni aż się naradzicie i przygotujecie umowę. Dodatkowo napisałem, że dziś zadzwonię wieczorem i miałem taki zamiar, czy twoje pojęcie wieczór kończy się na godzinie 21:30? 
Nie polecasz mnie tylko dlatego, że przez ostatnie 2 dni nie miałem czasu? Innym klientom radzę się poradzić moich poprzednich i aktualnych współpracowników, że jednak jak już oficjalnie pracujemy to nie ma ze mną problemów.

ps. Dzięki za wczesne odświeżenie tematu.

Edytowane przez Zbucki
Opublikowano
Przed chwilą, Zbucki napisał:

W chwili gdy uzgadnialiśmy warunki miałem jeszcze więcej czasu wolnego abym mógł z wami normalnie współpracować. Sam czekałem z 2 dni aż się naradzicie i przygotujecie umowę. Dodatkowo napisałem, że dziś zadzwonię wieczorem i miałem taki zamiar, czy twoje pojęcie wieczór kończy się na godzinie 21:30? 
Nie polecasz mnie tylko dlatego, że przez ostatnie 2 dni nie miałem czasu? Innym klientom radzę się poradzić moich poprzednich i aktualnych współpracowników, że jednak jak już oficjalnie pracujemy to nie ma ze mną problemów.

Nie polecam Ciebie z jednej, dość istotnej rzeczy. Wieczór dla niektórych jest dość długi, a niektórzy pracują. Osobiście należę do tej drugiej grupy. I duża prośba – jeśli już wcześniej wiesz, że nie masz czasu, to nie szukaj na siłę kolejnego zlecenia.

Opublikowano
1 minutę temu, Karelion napisał:

Nie polecam Ciebie z jednej, dość istotnej rzeczy. Wieczór dla niektórych jest dość długi, a niektórzy pracują. Osobiście należę do tej drugiej grupy. I duża prośba – jeśli już wcześniej wiesz, że nie masz czasu, to nie szukaj na siłę kolejnego zlecenia.

Od niedawna dopiero zaczęło mi brakować czasu, ale myślałem, że jednak zdołam jeszcze jedną współpracę przyjąć, niestety dopiero teraz uświadomiłem sobie, że to będzie dla mnie za dużo. 
Zlecenia to nie współpraca - te dwa pojęcia się całkiem różnią, a na to pierwsze zawsze znajdę czas. 

Opublikowano
15 minut temu, Zbucki napisał:

Od niedawna dopiero zaczęło mi brakować czasu, ale myślałem, że jednak zdołam jeszcze jedną współpracę przyjąć, niestety dopiero teraz uświadomiłem sobie, że to będzie dla mnie za dużo. 
Zlecenia to nie współpraca - te dwa pojęcia się całkiem różnią, a na to pierwsze zawsze znajdę czas. 

Powiem następująco: zgadzam się, że zlecenie to nie współpraca. Jednak jak rozmawialiśmy mieliśmy nawiązać to drugie, z formalnością w postaci umowy. No niestety, nie wyszło to nie poradzimy.

Opublikowano
1 minutę temu, Karelion napisał:

Powiem następująco: zgadzam się, że zlecenie to nie współpraca. Jednak jak rozmawialiśmy mieliśmy nawiązać to drugie, z formalnością w postaci umowy. No niestety, nie wyszło to nie poradzimy.

Tak jak pisałem wcześniej - gdy wszystko jeszcze uzgadnialiśmy miałem więcej czasu, dlatego byłem gotów z wami współpracować, jednak od niedawna tego czasu zaczęło mi brakować i wyszło jak wyszło 

Opublikowano
Przed chwilą, Zbucki napisał:

Tak jak pisałem wcześniej - gdy wszystko jeszcze uzgadnialiśmy miałem więcej czasu, dlatego byłem gotów z wami współpracować, jednak od niedawna tego czasu zaczęło mi brakować i wyszło jak wyszło 

No cóż, zdarza się. Nie róbmy więcej spamu, swoją opinię wypisałem mam nadzieję że uszanujesz ja, i w przyszłości może się drogi nasze skrzyżują.

Opublikowano
21 minut temu, Karelion napisał:

No cóż, zdarza się. Nie róbmy więcej spamu, swoją opinię wypisałem mam nadzieję że uszanujesz ja, i w przyszłości może się drogi nasze skrzyżują.

Przyjmuje krytykę, jednak nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że nie warto ze mną współpracować z powodu braku czasu na odpisanie(jeszcze przed współpracą) choć przyznaje, że organizacja czasu to nie jest moja mocna strona. 

Opublikowano

Na tym forum jedynym słusznym programistą jest @mikigal 
A co do współpracy to widzę, że ładnie tu jest walone w ch*ja.

Ale ludzie, zmieniają zdanie po usłyszeniu o umowie to dużo o nich świadczy. 

Ps. Gdzie masz dane firmy, na jaka wykonujesz takie rzeczy? Pamiętaj że kwota wolna od podatku jest niska. Chyba ze jesteś takim dobrym, programistą, że brakuje zleceń i nawet kwoty wolnej od podatku nie wyciągasz rocznie.

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, TheMajster napisał:

Na tym forum jedynym słusznym programistą jest @mikigal 
A co do współpracy to widzę, że ładnie tu jest walone w ch*ja.

Ale ludzie, zmieniają zdanie po usłyszeniu o umowie to dużo o nich świadczy. 

Ps. Gdzie masz dane firmy, na jaka wykonujesz takie rzeczy? Pamiętaj że kwota wolna od podatku jest niska. Chyba ze jesteś takim dobrym, programistą, że brakuje zleceń i nawet kwoty wolnej od podatku nie wyciągasz rocznie.

Kto tu zmienia zdanie o usłyszeniu coś o umowie? Dla twojej wiadomości sam pierwszy zaproponowałem podpisanie umowy.

Chcesz dane firmy? Zapraszam - złóż zamówienie na plugin a wystawię ci fakturkę.

Nie mam zbyt dużo zleceń, ale mam ich tyle, żeby tą kwotę od podatku x razy przekroczyć w ciągu roku, więc raczej się w tej sprawie nie udzielaj bo zbyt dużo o mnie nie wiesz "koleżko".

ps. Dzięki za ponowne odświeżenie tematu.

Edytowane przez Zbucki
refresh topic.
Opublikowano
3 godziny temu, Zbucki napisał:

Kto tu zmienia zdanie o usłyszeniu coś o umowie? Dla twojej wiadomości sam pierwszy zaproponowałem podpisanie umowy.

Chcesz dane firmy? Zapraszam - złóż zamówienie na plugin a wystawię ci fakturkę.

Nie mam zbyt dużo zleceń, ale mam ich tyle, żeby tą kwotę od podatku x razy przekroczyć w ciągu roku, więc raczej się w tej sprawie nie udzielaj bo zbyt dużo o mnie nie wiesz "koleżko".

ps. Dzięki za ponowne odświeżenie tematu.

Poczytaj sobie jak funkcjonuje wystawianie swoich ofert w internecie 😉

A dalej, nie chce mi sie kontynuować tematu z osobą niekompetentną 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...