Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prestige MU [Season 4 EP 2] [ NO DONATE] [ 100x ] [LONG TERM]

PrestigeMU

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 280
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Lub zrobić ogranicznik resow , res co 2 lub 3 dni po resie cofka do 220 lvla , stary zostają , koszt resa np 10 jog +13 i co 6 rr nagroda wbicie exc w dowolny item ( tym samym zmniejszyć exp do 50-80) Taka propozycja;D

Nie ściągamy patentów innych serwerów w tym przypadku X-Worlda. 

Nie będę robić ograniczeń resowych, bo według mnie to nie ma sensu. 

Handel będzie się rozwijął o to się martwić nie musicie. 

Samo to, że nie ma tutaj auto pickerów. A zen jest walutą jak dla mnie, bo leci go nie wiele a żeby uzbierać na reset to się pomęczycie kilka h :)

Wyhcodzi na to samo.

Opublikowano

Co do Handlu to jak wczesniej pisał MEN na serverze waliuą bedzie zen sadze tez ze wlasnie to rozwinie handel choc tak na prawde to w glownej sprawie nakrecają gracze a my mozemy wam w tym w jakims sposob pomoc :)

AmazingLife

Opublikowano

O 17.00 będzie ustawianie wypadajek, jeśli ktokowliek ma jakieś sugestie czy też chce wpłynąć jakoś na ustawienia zapraszamy na serwer, Admin słucha każdej opinii.

Snopi

Opublikowano

Nie ściągamy patentów innych serwerów w tym przypadku X-Worlda. 

Nie będę robić ograniczeń resowych, bo według mnie to nie ma sensu. 

Handel będzie się rozwijął o to się martwić nie musicie. 

Samo to, że nie ma tutaj auto pickerów. A zen jest walutą jak dla mnie, bo leci go nie wiele a żeby uzbierać na reset to się pomęczycie kilka h :)

Wyhcodzi na to samo.

Nikt nie chce robic x-w...

Ale sam pomysl wbiles resa o 20 a mozesz kliknac o 9 rano..

To albo idziesz dropac itemki , handlowac albo zwyczajnie lac sie do lorenci czy devias.

Zrobisz jak uwazasz ale wlasnie  taki ogranicznik to fajna sprawa bo zawsze jest czas na 

w/w opcje ;) oczywiscie nie neguje Twojego zdania. 

A tak po za tym jak zen bedzie rzadkością to warto pomyslec nad forum wlasnym bo troche lipa tak o wszystkim pisac

na mpc... ( propozycje, problemy i etc. )

NIE RASOWE

PartyExp2Players = 90 % na łeb
PartyExp3Players = 90 % na łeb
PartyExp4Players = 90 % na łeb
PartyExp5Players = 100 % na łeb
RASOWE
SetPartyExp3Players = 105 % na łeb
SetPartyExp4Players = 110 % na łeb
SetPartyExp5Players = 130 % łeb

W takim ustawieniu nikt nie bedzie chcial expic w " nie rasowce " :)

proponuje minimum ustawic exp na leb 100 % bo po co mam expic z kims kto mi zabiera 10% expa -.-

P.S Wypowiadam TYLKO I WYLACZNIE wlasne zdanie. !

grafi.png

„Ciężki charatker? wiem, mam z natury, ale chcę wierzyć w słońce, nie chcę już wierzyć w chmury...

PIH

Opublikowano

Nikt nie chce robic x-w...

Ale sam pomysl wbiles resa o 20 a mozesz kliknac o 9 rano..

To albo idziesz dropac itemki , handlowac albo zwyczajnie lac sie do lorenci czy devias.

Zrobisz jak uwazasz ale wlasnie  taki ogranicznik to fajna sprawa bo zawsze jest czas na 

w/w opcje ;) oczywiscie nie neguje Twojego zdania. 

A tak po za tym jak zen bedzie rzadkością to warto pomyslec nad forum wlasnym bo troche lipa tak o wszystkim pisac

na mpc... ( propozycje, problemy i etc. )

W takim ustawieniu nikt nie bedzie chcial expic w " nie rasowce " :)

proponuje minimum ustawic exp na leb 100 % bo po co mam expic z kims kto mi zabiera 10% expa -.-

P.S Wypowiadam TYLKO I WYLACZNIE wlasne zdanie. !

To teraz ja Ci wytłumaczę na czym to polega. 

Expiąc z kimś w party macie szybkiego killa czyli tak naprawdę macie 2x więcej expa niż expiąc samemu. 

Czemu ludzie nie rozumieją tego, że expienie w party zmniejszy procent na głowę, ale będzie szybszy przemiał mobów co spowoduje szybszy exp.

Ustawialiśmy to wczoraj na serwerze wspólnie z 5 graczami, więc nie wiem w czym problem, każdy był jednego zdania i podjeliśmy decyzję, aby pozostawić takie ustawienia.

Po drugie. Zobacz co się stanie na serwerze gdy w rasówce będzie wiekszy exp, zacznie się kombinowanie, jak zrobić rasówkę co za tym idzie? Ludzie będą szukać ludzi do rasówki. 

Każdy znajdzie pt :) 

Nie widzę problemu, który tutaj stwarzacie

Opublikowano

To teraz ja Ci wytłumaczę na czym to polega. 

Expiąc z kimś w party macie szybkiego killa czyli tak naprawdę macie 2x więcej expa niż expiąc samemu. 

Czemu ludzie nie rozumieją tego, że expienie w party zmniejszy procent na głowę, ale będzie szybszy przemiał mobów co spowoduje szybszy exp.

Ustawialiśmy to wczoraj na serwerze wspólnie z 5 graczami, więc nie wiem w czym problem, każdy był jednego zdania i podjeliśmy decyzję, aby pozostawić takie ustawienia.

Po drugie. Zobacz co się stanie na serwerze gdy w rasówce będzie wiekszy exp, zacznie się kombinowanie, jak zrobić rasówkę co za tym idzie? Ludzie będą szukać ludzi do rasówki. 

Każdy znajdzie pt :)

Nie widzę problemu, który tutaj stwarzacie

Ja mowie bezposrednim expem ktory ja dostane a Ty mowisz o tym ze jak w dwojke bede expil szybciej zabije mooba. Mowimy o dwoch roznych rzeczach. ( bynajmniej ja oddzielnie to pojmuje ) . 

grafi.png

„Ciężki charatker? wiem, mam z natury, ale chcę wierzyć w słońce, nie chcę już wierzyć w chmury...

PIH

Opublikowano

Ja mowie bezposrednim expem ktory ja dostane a Ty mowisz o tym ze jak w dwojke bede expil szybciej zabije mooba. Mowimy o dwoch roznych rzeczach. ( bynajmniej ja oddzielnie to pojmuje ) . 

Ustawienia party uzgodnione przez wielu graczy oraz Administrację. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. To są tylko cyferki w razie czego można to zedytować. :)

Zapraszam na 17:00 na serwer, lorka depo

Opublikowano

Taki Offtop 

Bedzie gral ktos tu  y-worda , derioz i etc ?

grafi.png

PIH

Opublikowano

No to widzimy się w sobotę! :)

Mam nadzieje, że serwer będzie prawdziwym long termem x)

@top dlaczego y-w padł?

Opublikowano

Testuje server od 10 rano i musze powiedziec ze jestem mega zaskoczony ustawieniami,oraz postawa administracji.Z czystym sumieniem zapraszam na server kazdego,maniaka mu online.Sądze ze czas spedzony na serverze,nie bedzie zmarnowany.Oby server istnial jak najdluzej,bo dawno tego typu serverka nie bylo.Tak wiec zapraszam na jutrzejszy start widzimy sie w grze.Pozdro!

Phantom.

Opublikowano

No to widzimy się w sobotę! :) Mam nadzieje, że serwer będzie prawdziwym long termem x) @top dlaczego y-w padł?

Serwer startuje w piątek. tj. Jutro

Opublikowano

Witam

Widzę ,że serwer na prawdę bardzo ciekawie się zapowiada.Tak jak Gra3fi napisał i ludzie wyżej,jeżeli chcesz zrobić long term to ogranicznik resów musi być wprowadzony.Mu ma być dla przyjemności ,ale bez ograniczka to ja nie wiem co to jest za przyjemność jak siedzisz cały dzień przed monitorem i patrzysz w to samo miejsce cały dzień aby nie spaść z topki.Nawet nie ma kiedy do WC pójść.Jeżeli chcesz PRZYCIĄGNĄĆ JESZCZE WIĘKSZĄ LICZBĘ GRACZY to wprowadz ograniczk.Wtedy nie tylko zainteresują się DZIECI KOMPUTERA tylko też starzy wyjadacze i ludzie którzy nie mają komputera jako całe swoje życie.Ograniczenia spowoduje ,że Ci co mają mniej czasu też się skuszą do gry bo pomyślą, dzisiaj mam robote więc nie wejde poexpic ,ale jutro mam wolne wiec pójde.Mówie o tym czasie na wbicie resa np 4dni wtedy osoby które nie mają czasu to kombinują jak tu wbić i się wyrobić,mają 4 dni więc coś wykombinują i znajdą czas.Bez ograniczka to osoba mająca mniej czasu nie wbije tutaj ,bo nie ma po co jak ma mało czasu a tutaj trzeba gonić topkę ,bo nie ma ograniczka.Bez ogranicznika to bedzie exp res exp res tak jak wyżej napisano.JEŻELI byłby wprowadzony ogranicznik resów to trzeba pokombinować z expem ,żeby nie było ,że ogranicznik przydładowo 4dni a resa wbijasz w 3godziny i reszte czasu wchodzisz na inną gre.Co do lvl po resecie ,uważam że tak jak było za starych czasów 220lvl itd i staty zostają,lecz to tylko moja opinia.Nie wiem czy będę grał na serwerze ,bo za bardzo nie mam czasu na gre,ale postanowiłem ,że napiszę post i dam pare wskazówke,czy skorzysta administracja czy też nie to już ich  sprawa.Serwer zapowiada się ciekawie ,myślę ,że zadowoli nie jedna osobę.Powodzenia :)

Opublikowano

Witam

Widzę ,że serwer na prawdę bardzo ciekawie się zapowiada.Tak jak Gra3fi napisał i ludzie wyżej,jeżeli chcesz zrobić long term to ogranicznik resów musi być wprowadzony.Mu ma być dla przyjemności ,ale bez ograniczka to ja nie wiem co to jest za przyjemność jak siedzisz cały dzień przed monitorem i patrzysz w to samo miejsce cały dzień aby nie spaść z topki.Nawet nie ma kiedy do WC pójść.Jeżeli chcesz PRZYCIĄGNĄĆ JESZCZE WIĘKSZĄ LICZBĘ GRACZY to wprowadz ograniczk.Wtedy nie tylko zainteresują się DZIECI KOMPUTERA tylko też starzy wyjadacze i ludzie którzy nie mają komputera jako całe swoje życie.Ograniczenia spowoduje ,że Ci co mają mniej czasu też się skuszą do gry bo pomyślą, dzisiaj mam robote więc nie wejde poexpic ,ale jutro mam wolne wiec pójde.Mówie o tym czasie na wbicie resa np 4dni wtedy osoby które nie mają czasu to kombinują jak tu wbić i się wyrobić,mają 4 dni więc coś wykombinują i znajdą czas.Bez ograniczka to osoba mająca mniej czasu nie wbije tutaj ,bo nie ma po co jak ma mało czasu a tutaj trzeba gonić topkę ,bo nie ma ograniczka.Bez ogranicznika to bedzie exp res exp res tak jak wyżej napisano.JEŻELI byłby wprowadzony ogranicznik resów to trzeba pokombinować z expem ,żeby nie było ,że ogranicznik przydładowo 4dni a resa wbijasz w 3godziny i reszte czasu wchodzisz na inną gre.Co do lvl po resecie ,uważam że tak jak było za starych czasów 220lvl itd i staty zostają,lecz to tylko moja opinia.Nie wiem czy będę grał na serwerze ,bo za bardzo nie mam czasu na gre,ale postanowiłem ,że napiszę post i dam pare wskazówke,czy skorzysta administracja czy też nie to już ich  sprawa.Serwer zapowiada się ciekawie ,myślę ,że zadowoli nie jedna osobę.Powodzenia :)

Widzę że dla ciebie liczy sie tylko i wyłącznie topka, jak wypadniesz poza 20 to już gra traci sens, niestety kolego, z tego co mi wiadomo żaden ogranicznik nie zostanie wprowadzony, admin wypowiedział się wyżej. Po co komuś narzucać własny styl gry, każdy idzie na brame kiedy chce, handluje kiedy chce i expi ile chce ;) poza tym 2 resy nie robią dużej różnicy jak chcesz sobie działać w PVP, możesz to nadgonić swoim buildem ;> "Starzy wyjadacze" tak naprawde wiedzą jak grać w Mu i nie potrzebny im żaden ogranicznik, poza tym jak nie masz czasu expic to nie expisz, albo sttawiasz afka, albo Cie ktoś zabije, albo nie, życie.

Snopi

Opublikowano

Mi tam sie ogolnie cieszy oko jak widze prawie 10 online na testach i wielkie zainteresowanie :)

Co do postów wyzej powtarzam zen=waluta zbieranie za resa bedzie misją co sprawie ze handel bedzie istnial :)

AmazingLife

Opublikowano

Czytaj dokładnie :)

po 1 nie mam czasu na gre i nie zagram tylko daje wskazówki

po 2 Mu jest dla przyjemności z tego co czytałem ,więc jaka tu przyjemność siedzenia 24h na dobe i bicie resów,bo założe się ,że tak będzie.Bez ograniczka to jest bicie resów do maniaka i ja nie widzę tutaj przyjemności i dlatego też raczej jakbym miał czas to nie zagrałbym tutaj,bo nie chciałbym cały dzień siedzieć przed MU

po 3 zastanów się ile bedzie osób by grało jakby był wprowadzony ogranicznik a ile jak niebyłoby? przecież osoba która ma mniej czasu też by tutaj zagrała ,bo tak jak mówie Mu to nie całe życiei osoba pracująca też da rade tylko jak ogracznik będzie  4dni to osoba pracująca  ma CZAS NA WBICIE resa i gra tak jak inni,

Long term pomyśl przy expie 100 ile resów wbije 1 gosć z topki w tydzień.Ja tylko mówie to co myślę i uważam ,że wiecęj osób by się skusiło na serwer z ogranicznikiem ,bo nie każdy żyje mu.To tylko moje sugesie i przemyślenia  ja tylko proponuje ,Ale NIE NARZUCAM:)

Opublikowano

Przykro ale zostało zbyt mało czasu na takie zmiany.

Jest za pózno,

Start już jutro 18:00. Nie jesteśmy w stanie tego zmienic.

Zostaje na etapie standardu

Opublikowano

Czytaj dokładnie :)

po 1 nie mam czasu na gre i nie zagram tylko daje wskazówki

po 2 Mu jest dla przyjemności z tego co czytałem ,więc jaka tu przyjemność siedzenia 24h na dobe i bicie resów,bo założe się ,że tak będzie.Bez ograniczka to jest bicie resów do maniaka i ja nie widzę tutaj przyjemności i dlatego też raczej jakbym miał czas to nie zagrałbym tutaj,bo nie chciałbym cały dzień siedzieć przed MU

po 3 zastanów się ile bedzie osób by grało jakby był wprowadzony ogranicznik a ile jak niebyłoby? przecież osoba która ma mniej czasu też by tutaj zagrała ,bo tak jak mówie Mu to nie całe życiei osoba pracująca też da rade tylko jak ogracznik będzie  4dni to osoba pracująca  ma CZAS NA WBICIE resa i gra tak jak inni,

Long term pomyśl przy expie 100 ile resów wbije 1 gosć z topki w tydzień.Ja tylko mówie to co myślę i uważam ,że wiecęj osób by się skusiło na serwer z ogranicznikiem ,bo nie każdy żyje mu.To tylko moje sugesie i przemyślenia  ja tylko proponuje ,Ale NIE NARZUCAM:)

A może niektórym przyjemność sprawia expienie 24h? Jesli bicie resów do maniaka tobie nie sprawia przyjemności to tego nei rób, wbij kilka, pobiegaj, porob pk, pohandluj, co tam sobie lubisz, nikt Ci nie każe "cały czas siedzieć przed mu" jeśli Cię to nie jara, a tym którym expienie sprawia przyjemność zostaw spoty.

Osoba która ma mniej czasu również może tu zagrać, jaki problem? to jest long term, powoli sobie bedzie wbijać te resy, a top1 bedzie miał ich więcej i tyle.

Masz trochę błędne myślenie które opierasz tylko i wyłącznie na byciu top, exp exp exp, bo poza top to już sie nie licze, i poza top nie da sie czerpać przyjemności z gry.

Snopi

Opublikowano

Dla mnie nie jest ważne być top tylko dobra zabawa ,bo jak gram w mu to razem z kumplami ze wsi i razem expimy.Wiem ,że jutro jest start,ale ja tylko rzuciłem pomysły.Takie ustawienia nie są pod TOPKĘ,bo wtedy każdy ma wyrównane szanse ,bo może każdy robić resa co ileś dni i się wyrobi.Chodzi o to żeby sprawiać przyjemnosć w MU, mieć czas na inne rzeczy i byc dobrym graczem nawet mając mniej czasu.Ciekawe jak będzie tutaj jak nie będzie ogranicznika ,bo wydaję mi się ,że te osoby co zobaczyły ten temat to na pewno są to osoby regularnie zaglądające tutaj i bedą grać ,a sens w tym co będzie dalej i ILE będzie osób przybywać.Z doświadczenia wiem ,że jak nie będzie reklamy to bedzie słabo widać nowych ludzi poza tym publikacja nie jest zbyt długo ciekawe czy reklama gdzieś poszła ,bo samo MPC raczej nie wystarczy.Long term przy 100 exp bez ograniczka to dziwne :P

24h expienie i sprawianie przyjemności? to chyba człowiek chory na umysłe tak ma :)

Opublikowano

Powiem tak,ograniczenie resowe nie jest glupim pomyslem moze nie 4 dni bo to przesada ale jak wspomnial jakis uzytkownik 24h jest optymalnie.Jezeli chodzi o handel - to i tak i tak handel na severze bedzie,dosc mocno widoczny dlaczego? otóż zeby zarobic na resa(zen) badz tez ulepszyc itemy(kamienie) 3ba bedzie sprzedawac swoje niepotrzebne "artefakty" :D.Kolejna sprawa jest to ze kazdemu sie nie dogodzi,jedni sa za wprowadzeniem limitu drudzy zas nie.A mowienie ze starzy wyjadacze odpuszcza granie na serwerze bo nie ma limitu resu,to tutaj  sie z toba nie zgodze gram w mu od 10 lat(oczywiscie z przerwami) i ja napewno nie odpuszcze servera bo nie ma limitu.

Opublikowano

Jeszcze 3 sprawy mam:

Co z forum serwera ? Czy jest jakiś regulamin serwera ? Czy będą kontrole afk czy jakiś inny sposób na to ?

Pozdrawiam i zapraszam wszystkich tych niezdecydowanych gwarantuję że nie będziecie żałować widząc zaangażowanie administracji to nie serwer na kilka dni ! :)

Opublikowano

Jeszcze 3 sprawy mam:

Co z forum serwera ? Czy jest jakiś regulamin serwera ? Czy będą kontrole afk czy jakiś inny sposób na to ?

Pozdrawiam i zapraszam wszystkich tych niezdecydowanych gwarantuję że nie będziecie żałować widząc zaangażowanie administracji to nie serwer na kilka dni ! :)

1. Forum powinno wystartować jeszcze dzisiaj

2. Regulamin wraz z forum

3. Nie będzie

Opublikowano

-Forum działa ( link w zakładce FORUM ) 

-Oficjalny client ( zakładka DOWNLOAD ) 

- Usuwam wszystkie postacie + depa itp

- Testy zamknięte

Zapraszam jutro o 18:00

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...