Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prestige MU [Season 4 EP 2] [ NO DONATE] [ 100x ] [LONG TERM]

PrestigeMU

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 280
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ile tak srednio trzeba rr na item z ws?

Zależy jaki item masz na myśli. Co prawda nie myślałem o cenach jeszcze. Ale powiedzmy, że około 50 rr.

Jak macie jakieś inne sugestie to proszę mówić otwarcie :) 

Chcę zrobić serwer na długi okres czasu, a nie, że po tygodni wszyscy biegają w 3 opcjowych setach + 13 ;)

Opublikowano

Mam rozumieć że np lepieje expić solo bo masz 100% dla siebie niż we dwóch, wtedy dostajemy 195% /2 czyli po 97,5% expa tak? w każdym "nie rasowym" pt mamy mniej niż 100% na głowę, dopiero przy rasówce daje nam to 105% expa na łeb, czyli większy o 5% od base jak bys expil solo? dobrze to rozumiem?

Poprawione

40-50 mysle ze odpowiednio jak na taki exp :)

Pasuje ! ;)

Opublikowano

Forum bedzie zrobione przed startem?

Zaraz postawię jakieś.

@@ Edit

Ustawianie PARTY EXP z testerami: 

9I0Unt8.jpg

Ostatecznie

NIE RASOWE
PartyExp2Players = 90 % na łeb
PartyExp3Players = 90 % na łeb
PartyExp4Players = 90 % na łeb
PartyExp5Players = 100 % na łeb
RASOWE
SetPartyExp3Players = 105 % na łeb
SetPartyExp4Players = 110 % na łeb
SetPartyExp5Players = 130 % łeb
Opublikowano

Do startu dwa dni, praca wre, wszystko w dobrą strone  :D  :D  serwer nie należy do tych co po miesiącu się skończy, zapraszam wszystkich, gorąco polecam, szykuje sie niezła zabawa :D

Snopi

Opublikowano

40-50 mysle ze odpowiednio jak na taki exp :)

Lepiej zrobić exp 20 - 30 i na 

20 rr by było w czymś śmigać :< 

(Kwestia gustu.) 

grafi.png

„Ciężki charatker? wiem, mam z natury, ale chcę wierzyć w słońce, nie chcę już wierzyć w chmury...

PIH

Opublikowano

Byłem na testach i moge powiedziec ,ze bardzo fajny serwer.Ustawienia jak dla mnie super.Co ważne Administrator nie jest głuchy na sugestie graczy.

Opublikowano

Lub zrobić ogranicznik resow , res co 2 lub 3 dni po resie cofka do 220 lvla , stary zostają , koszt resa np 10 jog +13 i co 6 rr nagroda wbicie exc w dowolny item ( tym samym zmniejszyć exp do 50-80) Taka propozycja;D

Opublikowano

Lub zrobić ogranicznik resow , res co 2 lub 3 dni po resie cofka do 220 lvla , stary zostają , koszt resa np 10 jog +13 i co 6 rr nagroda wbicie exc w dowolny item ( tym samym zmniejszyć exp do 50-80) Taka propozycja;D

Wystarczyło by zrobić res co 24h i było by git :) a ciężko o itemy exe... No przede wszystkim powinna być jakaś waluta na serwerze która służy do resetowania postaci -  fakt trudno dostępna ( ale też bez przesady ) zawsze to by ustaliło handel. Ogółem moim zdaniem do 10  resików nie powinno być exe itemów i miodzio rozgrywka :) 

grafi.png

„Ciężki charatker? wiem, mam z natury, ale chcę wierzyć w słońce, nie chcę już wierzyć w chmury...

PIH

Opublikowano

2xtU0K8.png

Za każdy wykonany reset będziemy musieli zapłacić daną ilość zen

Administracja PrestigeMU postanowiła wprowadzić także zen jako walutę na serwerze.

Za każdy wykonany reset otrzymamy 500 pkt lub 550 pkt.

Za każdy wykonany reset otrzymamy również daną ilość kredytów, które będziemy mogli wykorzystać w Webshopie.

Na serwerze nie istnieje możliwość wykonania GrandResetu.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opublikowano

To Fakt czasowe ograniczenie resow jest niezłym pomysłem, tutaj nie jestem pewny jak jest z goldami na serverze wbilem wczoraj na testy ale na 100 lv nie zabije golda ;D,wiec moja propozycja jest calkowite podkrecenie goldow! aby zabicie golda bylo nie lada wyczynem :P

Opublikowano

wpadam z ziomkami :), zapowiada sie ciekawy serwer fajny sezon podoba mi sie tylko oby nie padl po paru dniach.

PS:helper bedzie dodany?

Helpera nie ma na tym sezonie, jest jednak specjalny wbudowany bot pod F10, coś jak avanta, dla EE auto buff, a dla innych klas w sumie tylko PPM + forte/MS, nie potuje, nie zbiera, uważam że to dobre rozwiązanie, nie będzie tak łatwo że sobie ustawimy wszystko, srzelimy afk i heja.

To Fakt czasowe ograniczenie resow jest niezłym pomysłem, tutaj nie jestem pewny jak jest z goldami na serverze wbilem wczoraj na testy ale na 100 lv nie zabije golda ;D,wiec moja propozycja jest calkowite podkrecenie goldow! aby zabicie golda bylo nie lada wyczynem :P

Co do ograniczenia resów, po co? uważam że to zbędne ;)

Goldy testowałem, pkty mam jak po 20 resie i ledwo ubijam K2 z combo, bez combo bije je po 120, a HP troche mają.

Do kunduna nawet nie zdążyłem podejść, do selupana nie doszedłem bo mnie moby sciagaja na 2 hity, także goldy i bossy są odpowiednio podkręcone.

NightMare również nie do zrobienia na 20 resie, moby w kr3 bije po niecałe 200, więc nie ma szans na NM, obstawiam ze po 40 resie w PT z EE/DL/SM bedzie można próbować. ^^

Snopi

Opublikowano

Co do ograniczenia resów, po co? uważam że to zbędne  ;)

Ogarniczenie po to by jak wbijesz ten 400 nie siedział na afk dalej na spocie tylko zaczął handlować , pvp na bramie w devias czy w lorenci. Albo zwyczajnie zaczął dropać itemki , a nie tylko res afk res afk. A zmieniając temat jak wyglada  sprawa z balansem postaci ? 

--------------------------------------------------

Ktoś coś na ten temat :

bez-tytu-u.png

grafi.png

PIH

Opublikowano

A jak sprawa z balansem postaci ? 

Ktoś coś na ten temat :

bez-tytu-u.png

Błąd systemu. Wpisz w google, będzie rozwiązanie.

Balans właśnie będę robił

Opublikowano

Mój błąd zapomniałem zainstalować SP3 ^^

grafi.png

PIH

Opublikowano

Ogarniczenie po to by jak wbijesz ten 400 nie siedział na afk dalej na spocie tylko zaczął handlować , pvp na bramie w devias czy w lorenci. Albo zwyczajnie zaczął dropać itemki , a nie tylko res afk res afk. A zmieniając temat jak wyglada  sprawa z balansem postaci ? 

Wydaje mi się że to sprawa indywidualna, niech każdy robi co chce ;) 

Snopi

Opublikowano

drop spoczko jak na x100, do 220 poziomu 1b 1 chaos , drop wypadajek bym lekko podkręcił żeby wingsy uprać można przed pierwszym resem, spoty zacne nie ma słupków więc widać co leci i nie trzeba kopać 4-5 mobów na spot więc w miare spoko, skile dropimy sami i itemki lepsze także bo sklepy ubogie więc szykuje się zabawa, do icka to kwestia kilku resów żeby spokojnie sobie dawać rade i tam na chwile się trzeba zatrzymać bo kanturu+ mapy to już się zaczynają schodzy więc trzeba będzie iść w pt z ee na kilku ładnych resach żeby coś tam zawojować, ogólnie pozytywne wrażenia z tej chwili testów , zawitam jeszcze jutro zobaczyć czy się coś nie pozmieniało  :)

" Nerwowa reakcja na krytykę wcale nie kładzie jej kresu; przeciwnie, rodzi w oceniającym przekonanie, że ma rację w tym, co mówi. "

Richard Carlson

Opublikowano

Bardzo mi się podoba pomysł z ograniczeniem wykonywaniu resa :).W pełni zgadzam się z Gra3fi rozkwitłby w ten sposób handel, pvp i ogólna atmosfera na serwie, a wszyscy wiemy że to bardzo ważne do czerpania radości z gry.Do tego ucieszą się takie osoby jak ja które stosunkowo mało grają ze względu na prace itd. bo nie zostaną aż tak zupełnie w tyle.Ogromnie podoba mi się także że zen wróci do handlu, przypominają mi się czasy freedom mu gdzie za 30kk kupowało się blessa;D a za 2kk nawet impa:)

I chociaż low expy nigdy mnie nie przyciągały, to na pewno spróbuję tutaj swoich sił. Pozdo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...