Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DragonsDogma Seazon 2 Full |Exp:150x||Drop:25%|

DragonsDogma

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiem tak, ja nie bardzo mam czas grać 7 dni w tygodniu. Tak naprawdę gram 4/7 i przez pierwsze 4 dni było super kozacko, potem wróciłem po 3 dniach, i dowiedziałem się, że baza jest cofnięta do 1 października (ja skończyłem 30 września koło 21) i miałem tego jednego jedynego RESA! I tak się cieszyłem, a jak wróciłem to okazało się że moja druga postać do zbierania kamyków jest lepsza od mojego i tak beznadziejnego magika bo usunęło mu resa. Ale dobra, wtedy jeszcze GM dodał dodatkowy exp, co i tak jak dla mnie było średnim pomysłem, lepiej było wyłączyć serwer na weekend, zrobić przerwę, a jedną czy dwie osoby wyznaczyć do pomocy przy odrabianiu resów, niech oni spiszą kto jakie miał staty i ile resów mu należy dodać a Dragon tylko wpada na godzinkę i dodaje jeśli nie ma czasu. Ale tak nie zrobił i dodał dodatkowy exp - kiedy jakiś % graczy po tygodniu nie gra w weekend, więc wtedy byli podwójnie stratni bo stracili resy i nie grali podczas większego expa. Dodatkowo bajerowanie przy expie na niskim poziomie po starcie to jest masakra bo jak się poczuje szybszy exp to potem do wolniejszego się okropnie wraca. Grałem następne 3 dni, ludzie nagle mieli strasznie fajne exe itemy, nie wiem skąd, ale dobra - męczyli się z goldami, ale to musieli być ostrzy zapaleńcy bo ja z kolegą z gildii na 1rr biliśmy k5 przez całą godzinę i dosłownie skończyliśmy 3 minut przed następna inwazją.
Teraz widzę straszny dym i co? - resy za credity... Już wcześniej mówiłem Dragonowi, żeby kiedy się w niedziele skończy ludziom VIP, którzy kupili na tydzien, żeby stworzył tańszy i bardziej dostępny ale dający mniejsze bonusy vip. Żeby jeśli ktoś nie chce kupować nie zostawał tak z tyłu a na dłuższą metę jak ktoś będzie chciał grać to i tak kupi bo wtedy mu zależy, a dla tych osób co chcą wszystko za złotówki to po prostu nie będzie takiej opcji niech się męczą jak inni, może dzięki temu im przejdzie (to oczywiście była wymówka, że się zastanowi i to raczej nie wypali bo serwer musi się z czegoś utrzymywać) to ja nie wiem ile serwer kosztuje ale miałeś w czasach świetności 10 aktywnych VIPowiczów. Kupiłeś firewalla? Super - udało Ci się odbić atak hakerski i wtedy naprawdę się cieszyłem bo jak coś komuś wyjdzie to zawsze pojawi się jakiś klaun, który będzie chciał to zepsuć. Wywaliłeś więcej pieniędzy niż zyskałeś - to trochę lipa, ale wystarczyło poczekać, aż się rozkręci serwer, miałeś aktywnych 40 graczy. NAWET po tej wtopie z resami. A przed wtopą to miałeś 60 :). Ale jak dla mnie to szczerze mówiąc nie chciało Ci się już tego robić, miałeś za mało czasu a okazało się, że serwer nawet wypalił i trzeba mu poświęcać coraz więcej czasu. W takim razie zdecydowałeś, że lepiej jest wyciągnąć z tego worka jak najwięcej pieniędzy i niech już serwer padnie. Jeśli tak to nawet nie rób drugiej edycji. Miałeś osoby chętne do pomocy i współpracy bo ludzie widzieli, że nie masz czasu - nie skorzystałeś - Twoja sprawa. Ale teraz nawet nie bierz się za robienie kolejnej edycji jeśli nie zmienisz nastawienia - nie oszukuj ludzi i tych, którzy Ci wierzą, że ta następna będzie super, i wydadzą kolejne pieniądze! Może i się starałeś ale trochę za mało, tak czy siak serwer Ci się udał mimo całej tej krytyki dziękuję Ci za możliwość zagrania tu i spędzenia kilku miłych chwil.

Było mi bardzo miło, miałem super gildie i serwer miał naprawdę fajne ustawienia i liczę na to, że za jakieś 3 miesiące ruszy kolejny godny uwagi serwer na którym będziemy mieli okazję się spotkać. Pozdrawiam ciepło wszystkich tych, którzy doczytali lekturę do końca.

• Odpowiedzi 354
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

"niech oni spiszą kto jakie miał staty i ile resów mu należy dodać a Dragon tylko wpada na godzinkę i dodaje jeśli nie ma czasu"

Ty serio uważasz że to byłby lepszy pomysł od podwyższenia expa?

Opublikowano

Sluchajcie nie będzie żadnych resow acc i nowych ver gramy tak jak jest, po drugie spisywanie resow ile każdy miał to bez sensu każdy mógł sobie zmyslec ilość resow a ja baze mialem z 1 października po trzecie robie nowa reklamę servera nie będzie nowch ver i resow acc za dużo poświęciłem czasu żeby doprowadzić server do ładu i po zbierać go po ataku.

Opublikowano

"niech oni spiszą kto jakie miał staty i ile resów mu należy dodać a Dragon tylko wpada na godzinkę i dodaje jeśli nie ma czasu"

A jakie to ma teraz w ogole znaczenie :D ? Z 60 osob ON zrobilo sie 20 :D i to NIE przez COFKE, a przez WSPANIALY pomysl Dragona z resami za hajs :D. Powiedziales Dragon, ze przyciagniesz czyms tych graczy, ktorzy odeszli :D Czym ja sie pytam :D ? Dasz im crd na start ;D ? Czy darmowego Vipa :D ? NIE ZNAJDZIESZ juz od kopa 40+ graczy na serwer :D

Opublikowano

A co w nim było złego? Byłoby tak jak przed cofką? 

A co do tego, że mogliby zmyśleć to wystarczyło wybrać parę dodatkowych osób do sprawdzenia ich, a tych co mieli spisywać uczciwych.. np. GMa, ale wiem wiem.. to by wymagało więcej wysiłku i czasu...

Opublikowano

Zreszta co to da :D jak wprowadzal Resy za Hajs jakos o nic Nas nie pytal ^^ Sam sobie robi co chce :D takze Nasze propozycje raczej nie beda brane pod uwage :D Na dniach zapewne strona serwera przesyanie dzialac, ludzie bd sie pytali " O rany ! Co sie dzieje ?! Czemu off " - A Smoczek za hajsy z VIPa i Resow postawi nowy serwer xDD Itd itd ^^

Opublikowano

Moge zrobić res acc jesli chcecie bez żadnych zmian ustawien resy i staty wykasowane z ws reszta zostaje ?

Rozsądnie. ALe zastanów sie faktycznie czy nie zrobic tak jak ktoś juz wcześniej pisał tańszego vip ale z mniejszymi bonusami. Zasada handlu jest prosta lepiej jak 50 ppl wplaci po 10 zł (=500zł) niż jedna osoba wplaci 100 zł. i zdobedzie x resów a reszta odpusci.

Opublikowano

Jesli myslisz o tym serwerze Dragon jak o jakiejs dluzszej zabawie, a nie tylko na tym szybkim zbiciu kwitu i postawieniu nowego serwera, to zmien cene vipa ( Nie dawaj go Dozywotnio za 60 zl, bo ludzie leca tylko na te 500crd. ktore im tam oferujesz :P ). Daj np. VIP na tydzien po 15 zl, gdzie VIP za miecha bd kosztowal 50 zl. Zmniejsz wlasnie te Bonusy... Pralka nie powinna byc ustawiona na 100%.. Czemu ? - Bo niszczy to caly handel w grze.. Ludzie sobie zbiora jakies tam sety, wbija na VIP'a podbija caly set na 13 i koniec, On juz nie musi niczego szukac, niczego kupowac... i te goldy w przyszlosci ( bardzo  bliskiej zreszta.. no bo mamy exp jaki mamy ) nie beda juz zabijane. Bo po co ? Jak juz kazdy ma co chcial bo FARTEM nic mu sie nie spalilo w pralce.. ;D Takze..

1. Exp i Drop Zostaja.

2. VIP Serwer - Zmiana bonusow ( Wieksza, ALE nie 100%-owa szansa na wypranie itemu w praleczce, Exp nie odbiegajacy az tak od Normala, Jego cena )

3. Mniejsze ilosci CRD za dana cene ( Ceny itemow w WS nie sa wysokie. Biorac pod uwage, ze do tej pory bylo mozna prac item na VIP bez obaw, to ludzie by kupowli item +0+L+4 opty za niecale 200 crd - 10zl... Tak czy siak.. ja bym w ogole zniosl mozliwosc kupna CRD za PLN... Serwer powinien sie utrzymac na samych zbiorkach z VIP serwera, a jesli nie, to dopiero wtedy sie bd martwic ).

Opublikowano

Start w poniedziałek ? lol. Trzeba ludzi zachęcić puki weekend jest i moga grać. Nowa publikacja i start jeszcze dzis w godzinach wieczornych. Po co czekać do poniedziałku skoro serv pozostaje bez zmian ? i nie trzeba z nim nic kombinować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...